Προς το περιεχόμενο

γιορτη 25 ης μαρτιου

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να σημειώσω εγώ τι κατάλαβα... Δεν φταίει κανείς πουλίνε αν επέλεξες να πας Ειδικές Δυνάμεις' ήθελες τα και παθέσ'τα. Η Ελλάδα πάντα ήταν χάλια... μια ζωή στην απατεωνιά (απορώ γιατί μας χαλάει όταν μας αποκαλούν απατεώνες, αφού στο αίμα μας είναι), ανεξαρτήτου εποχής! Οι εθνικές γιορτές δημουργήθηκαν για να μας θυμίζουν ότι άμα θέλουμε γινόμαστε πρώτοι και με επιτυχίες, άσχετα αν στην εποχή μας οι εθνικές εορτές είναι αφορμή για εκδρομή ή χαβαλέ! Για τους δε γονείς είναι μια ευκαιρία να δουν τα καμάρια τους με στολές, μιας και στα σχολεία κυκλοφορούν χύμα στο κύμα. Όσο δεν για τον στρατό... είναι μια ωραία ευκαιρία για το κράτος να επιδείξει τι δυνάμεις έχουμε και τι όπλα διαθέσιμα υπάρχουν σε περίπτωση πολέμου! Με λίγα λόγια είναι μια πασαρέλα για εθνικούς σκοπούς!

.............................................................

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αμαν ρε φιλε.

Ο αλλος εχασε τη ζωη του και λες οτι το εκανε για τον εαυτο του?

Εμεινα παρθενα για το παιδι μου?

Ναι για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβσμού. Προτιμάς να πολέμας για να διασφαλίσεις την ελευθερία να είσαι αυτό που είσαι και ενίοτε παιθαίνεις για να το καταφέρεις . Θέλει κότσια όμως.

Δημοσ.
Ρε πατε καλά.Πάρτε τα απομνημονεύματα όλων των αγωνιστών του 21.Λέει κανείς πως πολέμησα πρώτα για τους φίλους μου;

. . . μέσα στο πεδίο της μάχης , σε ανταρτοπόλεμους , σε τακτικούς πολέμους , η μεγάλη ιδέα σε κρατάει ζωντανό? Χαχα καλά , τσισια και αντε γεια το σοκ το έχεις στο τσεπάκι! Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου ποτέ να πολεμάει; Ρεαλιστικά όμως; Αυτό που τους προστάτευε στις μάχες αυτές ήταν η συμπόνια για τους συναδέλφους τους που ήταν δίπλα τους στο πεδίο της μάχης όσοι βέβαια κατάφερναν να αποφύγουν το σοκ ή δεν κοιτάγανε τον γκώλο τους , αν με ρωτάς για μένα αυτή είναι και η έννοια της πατρίδας. Τώρα οι μεγάλες ιδέες και τα εθνικά παρηγορητικά λόγια μου είναι παντελώς αποκρουστικά και με βάζουν σε υποψίες για αυτούς που τα ξεστομίζουν. Λένε σαχλαμάρες !

Τώρα το πως βρέθηκαν πιο οργανωμένοι στα πεδία της μάχης ; ή γιατί τριγύρναγαν στα βουνά; Ο καθένας από αυτούς είχε ραμμένα για την γούνα τους.

Δημοσ.
Τώρα το πως βρέθηκαν πιο οργανωμένοι στα πεδία της μάχης ; ή γιατί τριγύρναγαν στα βουνά; Ο καθένας από αυτούς είχε ραμμένα για την γούνα τους.

Ναι αλλά ακόμα δεν μου απαντάς γιατί το 19ο αιώνα στην Ευρώπη συνέβαιναν απελευθερωτικά κινήματα;Από ανία , μήπως γιατί ήταν τπτ καταδικοι όλοι αυτοί και δεν είχαν να χάσουν τπτ;k

Δημοσ.

Ρε συ προσπαθώντας να αποφύγω τον σκόπελο της πολιτικής συζήτησης σεβόμενος τις επιθυμίες του Mod-ζάκι (μεθυσμένος και καλά, ούστ ρε) :P έχω να σε ρωτήσω κάτι;

Το σπίτι σου το έχεις πάντα στην εντέλεια; Διότι εγώ θυμάμαι τη μάνα μου στις γιορτές να ξεκινάει καθαριότητα 5-6 μέρες πριν, παρόλο που τη θεωρώ μανιακή με το νοικοκυριό (τι στον πούτσο καθαρίζει όταν είναι όλα ήδη καθαρά). Είναι όμως γιορτή, και γουστάρει να τα έχει όλα στην πένα. Έτσι βλέπω και το θέμα με τις εθνικές επετείους και το στρατό. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας γιορτάζουν στην τελική ανάλυση και αυτές πρέπει να σκάσουν μύτη στην πένα...

Δημοσ.

Παντα θεωρουσα κοροϊδοια τις παραλασεις και ποτε μα ποτε δεν παρελασα παρα μονο αγηματα στο στρατο.Καποιοι τωρα εκμεταλευονται τα κατορθοματα αυτων που τοτε πολεμησαν για την Ελλαδα.Και αυτο δεν μου αρεσει καθολου και γιαυτο δεν παταω ποτε.

Δημοσ.
Ναι αλλά ακόμα δεν μου απαντάς γιατί το 19ο αιώνα στην Ευρώπη συνέβαιναν απελευθερωτικά κινήματα;Από ανία , μήπως γιατί ήταν τπτ καταδικοι όλοι αυτοί και δεν είχαν να χάσουν τπτ;k

Ε οκ Αμα έπασχαν απο ανία , πλήξη και μονοτονία δεν θα κουνιόντουσαν για πουθενά. Θα άραζαν στο πιθάρι τους. Τα κινήματα στα οποία αναφέρεσαι (πρωτόκολλα , καταστατικά και εθιμοτυπίες :P ) πιθανών να απέκτησαν την στόφα τους αργότερα αφού πρώτα κάποια ομάδα ανθρώπων σήκωσαν ανάστημα γιατί πολύ απλά τους τα είχαν φουσκώσει. Δεν ήταν φαμφαρολόγιοι αυτοί. Για όσους δεν είχαν να χάσουν τίποτα (ή τα είχαν χάσει όλα) ήταν πιο εύκολο και για όσους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν στην διασπορά επίσης. :P Τι άλλο τους ένωνε δηλαδή; αμα σε στριμώξουν στην γωνία τι θα κάνεις ενώ ταυτόχρονα βλέπεις τον . . μακαντάση σου να τυραννιέται; Βλέπεις εσύ κάποιο άλλο κίνητρο για να πολεμήσεις; χωρίς όμως να κάθεσαι άνετα στην πολυθρόνα σου; Το ένα φένει το άλλο και στο τέλος θα έρθουν όοοοοολοι οι ρουσφετολόγοι και θα μας πρήξουν τα μπαλάκια για αυτο και η βαρυγκώμια για τις εθνικές γιορτές. . .

Δημοσ.
Η Ελλάδα πάντα ήταν χάλια... μια ζωή στην απατεωνιά (απορώ γιατί μας χαλάει όταν μας αποκαλούν απατεώνες, αφού στο αίμα μας είναι), ανεξαρτήτου εποχής!

Μάλλον φταίνε τα 400 χρόνια σκλαβιά. 5 γενιές θα προσπαθούσαν να κοροιδεψουν τους Τούρκους, να μη πληρώνουν φόρους, να τους κλέβουν...

Eχει αλλοιωθεί το DNA:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...