Προς το περιεχόμενο

γιορτη 25 ης μαρτιου

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εφόσον πλέον, δεν δημιουργούμε εθνικές νίκες, και δεν μιλάω σε επίπεδο αθλητισμού, αλλά εξωτερικής πολιτικής, τουλάχιστον θέλω να γιορτάζω, και να τιμώ αυτούς που θυσιάστηκαν για να ζω σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα. Και αν λέμε, καλά δεν βλέπουμε τα 1000 χάλια, και πάμε να χαρούμε με αυτό, έπρεπε να λέμε, τι θα κάνουμε για τα μείώσουμε και να χαιρόμαστε 100 καλά. Την πουλάνε την Ελλαδίτσα μας οι πολιτικοί, μην την πουλάμε και εμείς, κρίμα είναι...

Δημοσ.
Εφόσον πλέον, δεν δημιουργούμε εθνικές νίκες, και δεν μιλάω σε επίπεδο αθλητισμού, αλλά εξωτερικής πολιτικής, τουλάχιστον θέλω να γιορτάζω, και να τιμώ αυτούς που θυσιάστηκαν για να ζω σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα. Και αν λέμε, καλά δεν βλέπουμε τα 1000 χάλια, και πάμε να χαρούμε με αυτό, έπρεπε να λέμε, τι θα κάνουμε για τα μείώσουμε και να χαιρόμαστε 100 καλά. Την πουλάνε την Ελλαδίτσα μας οι πολιτικοί, μην την πουλάμε και εμείς, κρίμα είναι...

να γιορτάζεις και να τιμάς αυτούς που πέθαναν για να πλουτίζει ο καθε τυχάρπαστος?... Περισσοτερο χαζους θα τους έλεγα αυτούς που θυσιαστηκαν, παρά ήρωες...(χωρίς καμία διαθεση να τους κοροιδέψω βέβαια, αλλά αυτό δείχνουν οι καιροί μας, και οι παπούδες μου έτσι κ αλλιώς μέσα σ αυτούς είναι...)... Εγώ δεν πρόκειτε ποτε να γίνω ήρωας ούτε να θυσιαστώ για να τρώνε τα λεφτά των παιδιών μου... Στην "πρώτη διαστάυροση" του πεδίου της μάχης στροφή πίσω και έφυγα....

Να θυσιαστώ για μία χώρα που δεν ακούει την γνώμη μου, που με ταλαιπωρεί καθημερινά, που δεν φροντίζει ούτε καν να είναι σωστή σε θέματα υγείας, που βασιλεύει η αναξιοπκρατία και ο κλεψας του κλέψαντος? δεν νομιζω....

Δημοσ.
να γιορτάζεις και να τιμάς αυτούς που πέθαναν για να πλουτίζει ο καθε τυχάρπαστος?... Περισσοτερο χαζους θα τους έλεγα αυτούς που θυσιαστηκαν' date=' παρά ήρωες...(χωρίς καμία διαθεση να τους κοροιδέψω βέβαια, αλλά αυτό δείχνουν οι καιροί μας, και οι παπούδες μου έτσι κ αλλιώς μέσα σ αυτούς είναι...)... Εγώ δεν πρόκειτε ποτε να γίνω ήρωας ούτε να θυσιαστώ για να τρώνε τα λεφτά των παιδιών μου... Στην "πρώτη διαστάυροση" του πεδίου της μάχης στροφή πίσω και έφυγα....

Να θυσιαστώ για μία χώρα που δεν ακούει την γνώμη μου, που με ταλαιπωρεί καθημερινά, που δεν φροντίζει ούτε καν να είναι σωστή σε θέματα υγείας, που βασιλεύει η αναξιοπκρατία και ο κλεψας του κλέψαντος? δεν νομιζω....[/quote']

Πιστεύεις πως η Ελλάδα την περίοδο του 1940 βρισκόταν σε θέση ευνοική? Βρισκόταν σε μοίρα τρισχειρότερη από ότι σήμερα, είμασταν υπό καθεστώς δικτατορίας (Μεταξάς). Οι 300,000 που πέθαναν κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, πέθαναν για την ελευθερία της χώρας τους και σίγουρα δε μετάνοιωσαν για την θυσία τους αυτη. Οποιαδήποτε και αν είναι η κατάσταση σε μια χώρα με οποιοδήποτε καθεστώς είναι σίγουρα ποιο ελεύθερη από ότι αν ήταν υποδουλωμένη από τον καλύτερο και ηπιότερο κατακτητη.

Σωστός σε όλα όσα είπες...

Δημοσ.

Αμα Ηταν Υποδουλωμενη Δεν 8α Ειμασταν Εδω Να Γραφουμε Καν Οποτε Δεν Με Νιαζει Εμενα Τη 8α Γινοταν.

Δημοσ.
να γιορτάζεις και να τιμάς αυτούς που πέθαναν για να πλουτίζει ο καθε τυχάρπαστος?... Περισσοτερο χαζους θα τους έλεγα αυτούς που θυσιαστηκαν, παρά ήρωες...(χωρίς καμία διαθεση να τους κοροιδέψω βέβαια, αλλά αυτό δείχνουν οι καιροί μας, και οι παπούδες μου έτσι κ αλλιώς μέσα σ αυτούς είναι...)... Εγώ δεν πρόκειτε ποτε να γίνω ήρωας ούτε να θυσιαστώ για να τρώνε τα λεφτά των παιδιών μου... Στην "πρώτη διαστάυροση" του πεδίου της μάχης στροφή πίσω και έφυγα....

Να θυσιαστώ για μία χώρα που δεν ακούει την γνώμη μου, που με ταλαιπωρεί καθημερινά, που δεν φροντίζει ούτε καν να είναι σωστή σε θέματα υγείας, που βασιλεύει η αναξιοπκρατία και ο κλεψας του κλέψαντος? δεν νομιζω....

Και πάνω που πήγαινα να πω ότι στις μέρες μας ήρωας είναι το λαμόγιο και ηρωικές πράξεις οι ρεμούλες, βλέπω το μήνυμά σου.

Η λύση λοιπόν είναι να γίνουμε και εμείς λαμόγια, απλά καλύτερα από τους άλλους. Και φυσικά να κοιτάμε τον εαυτό μας. Και να τα ρίχνουμε όλα στο κράτος, στους πλούσιους, στους άλλους γενικά.

Ο Βάρναλης το έχει πει πολλά χρόνια. Και όσο πάει επιβεβαιώνεται.

Εμπρός για μια καλύτερη Ελλάδα. Για τον εαυτούλη μας!

Δημοσ.
Πιστεύεις πως η Ελλάδα την περίοδο του 1940 βρισκόταν σε θέση ευνοική? Βρισκόταν σε μοίρα τρισχειρότερη από ότι σήμερα, είμασταν υπό καθεστώς δικτατορίας (Μεταξάς).

Καταρχήν από το 21 μέχρι το 40 σχεδόν ανα δεκαετία συμμετείχαμε και σε έναν απλευθερωτικό πόλεμο.Και όχι μόνο εμείς.Αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.

Οι 300,000 που πέθαναν κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, πέθαναν για την ελευθερία της χώρας τους και σίγουρα δε μετάνοιωσαν για την θυσία τους αυτη.

Κόψε κάτι.Οι περισσότεροι από αυτόυς που λες πεθάναν είτε από τις κακουχίες είτε από τον ενφύλιο

να γιορτάζεις και να τιμάς αυτούς που πέθαναν για να πλουτίζει ο καθε τυχάρπαστος?.

Συμφωνώ με το σκεπτικο σου αλλά σκέψου πως αν σήμερα τα λεγες αυτά στην Τουρκία θα ήσουν υποψήφιο θύμα προς δολοφονία.Πχ να έλεγες ποιος Κεμάλ και κουραφέξαλα;Φαντάζεσαι κάποιοι να καίγανε την τουρκική σημαία;Οι τουρκόμπατσοι(τα τουρκογούρουνα) θα τους είχαν σκοτώσει επί τόπου με σύμφωνη γνώμη του μογγολικού λαού.Κακά τα ψέμματα και στη Σμύρνη και στα Σεπτεμβριανά και στη γενοκτονία των Ποντίων και Αρμενίων τη διέπραξε ο τουρκικός όχλος και όχι οι στρατόακαυλοι..Η συνθήκη της Λωζάννης πρόεβλεπε πως πως θα σεβόντουσαν τη μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης και την ελληνική της Ιμβρου Τενέδου και Κων/Πολης.Υπάρχει αλήθεια καμιά ελληνική μειονότητα σήμερα;

Να θυσιαστώ για μία χώρα που δεν ακούει την γνώμη μου, που με ταλαιπωρεί καθημερινά, που δεν φροντίζει ούτε καν να είναι σωστή σε θέματα υγείας, που βασιλεύει η αναξιοπκρατία και ο κλεψας του κλέψαντος?

Μη νομίζεις ότι και οι λιβανέζοι που στήριξαν τον αγώνα της Χεζμπολά ενάντια των Ισραηλινών ιμπεριαλιστών περνούσαν καλύτερα.Και μη μου πεις πως είχαν στόχο οι Ισραηλινοί να υποδουλώσουν το Λίβανο.:shock:

Δημοσ.
(...) αυτούς που θυσιάστηκαν για να ζω σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα. (...)

Περισσοτερο χαζους θα τους έλεγα αυτούς που θυσιαστηκαν, παρά ήρωες...(χωρίς καμία διαθεση να τους κοροιδέψω βέβαια, αλλά αυτό δείχνουν οι καιροί μας, και οι παπούδες μου έτσι κ αλλιώς μέσα σ αυτούς είναι...)... Εγώ δεν πρόκειτε ποτε να γίνω ήρωας ούτε να θυσιαστώ για να τρώνε τα λεφτά των παιδιών μου... Στην "πρώτη διαστάυροση" του πεδίου της μάχης στροφή πίσω και έφυγα....

Δεν αμφιβάλω ότι υπήρχαν και υπάρχουν αλτρουιστές , ιδεολόγοι κτλ είναι ωραίο να το σκέφτεται κάποιος έτσι, πνευματώδες φιλήδονο και ιδανικό για ένα έθνος ! Τι ωραίο που ακούγεται ! :mrgreen: Στην πράξη όμως κανένας από αυτούς δεν θυσιάστηκε για μια πολύπλοκη ιδέα εμπλουτισμένη με φαμφάρες και φλυαρία, είναι πιο απλά τα πράγματα , θυσιάστηκαν για τους ίδιους τους τους εαυτούς , την οικογένειά τους και τους φίλους τους. Αμα βρεθείς σε ένα τέτοιο σκηνικό και δεις τον φίλο σου , τον αδελφό σου ξέρω γώ να τυραννιέται θα θέλεις να τους πιεις το αίμα. Και δεν ήταν ανόητοι ήρωες , σκεπτόμενοι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι ήταν που δεν γουστάρανε άλλο. Τι είχαν να χάσουν στο κάτω κάτω . . . αυτοί τα ξεκινάνε όλα και μέτα χώνουν την μύτη τους οι πολιτειολόγοι και το κάνουν . . λάστιχο !

Δημοσ.

Αμαν ρε φιλε.

Ο αλλος εχασε τη ζωη του και λες οτι το εκανε για τον εαυτο του?

Εμεινα παρθενα για το παιδι μου?

Δημοσ.

desolataor kai eγω μαζι σου.αμα γινει πολεμος εφυγα σηκωτος.την ζωη μου δεν την πεταω ετσι.καλυτερα να πεσω χωρις αλεξιπτωτο

Δημοσ.
θυσιάστηκαν για τους ίδιους τους τους εαυτούς

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ψωνάρα ο Παπαφλέσσας!!:evil: Ρε πατε καλά.Πάρτε τα απομνημονεύματα όλων των αγωνιστών του 21.Λέει κανείς πως πολέμησα πρώτα για τους φίλους μου;Ολα τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα ξεκίνησαν με σκοπό την ελευθερία και ειδικά στην Ελλάδα τη διαφύλαξη της Πίστης.δεν έχει διαφωνία σε αυτά.Αφού έτσι πίστευαν;Δλδ ο Σαντόρφ δεν κατάλαβα.Ηταν ενάντια των Αυστριακών επειδή του παίρνανε τις γκόμενες;

αμα γινει πολεμος εφυγα σηκωτος.

Αντε και έφυφες εσύ;Ο αδερφός σου;Οι γονείς σου;Τα παιδιά σου;Η κοπέλα σου;Οι κολλητοί σου;:confused:

Δημοσ.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ψωνάρα ο Παπαφλέσσας!!:evil: Ρε πατε καλά.Πάρτε τα απομνημονεύματα όλων των αγωνιστών του 21.Λέει κανείς πως πολέμησα πρώτα για τους φίλους μου;Ολα τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα ξεκίνησαν με σκοπό την ελευθερία και ειδικά στην Ελλάδα τη διαφύλαξη της Πίστης.δεν έχει διαφωνία σε αυτά.Αφού έτσι πίστευαν;Δλδ ο Σαντόρφ δεν κατάλαβα.Ηταν ενάντια των Αυστριακών επειδή του παίρνανε τις γκόμενες;

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το fame story και είπαν να γίνουν διασημοι κάνοντας μια επανάσταση:razz: Ασε που οι γυναίκες πάντα ελκονταν από τους επαναστάστες. Σε κάθε πόλη που απελευθέρωναν είχαν και τις ανάλογες θαυμάστριες-καλλονές που έτρεχαν από πίσω τους.

Δες και τον Τσε Γκεβάρα, μέχρι και μπλουζάκια πουλάνε σήμερα. Γιατί να μην πουλάμε και εμείς t-shirt με τον Κολοκοτρώνη και τον Υψηλάντη?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...