Προς το περιεχόμενο

γιορτη 25 ης μαρτιου

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν και αυτο το τοπικ ισως φερει αντιδρασεις αλλα 8α το πω.τωρα βγαινοντας στους δρομους βλεπω να βαζουν σημαιες στους δρομους και ολα τα κλασσικα.και το μυαλο μου παει πισω στον στρατο και στις ειδικες δυναμεις που σε λιωναν απο το πρωι ως το βραδι στην παρελαση για να κανεις τελεια παρελαση σαν ειδικες δυναμεις και να εντυπωσιαστουν ολοι.και εγω ρωταω.το χαλι μας σε ολα τα πραγματα δεν το βλεπουμε και κοιταμε μια μερα απο τις 365 να δειξουμε οτι ειμαστε ελληνες.να μας 8αυμασουν και να 8υμη8ουν τους ενδοξους προγονους που καμια σχεση με αυτο που ειμαστε τωρα?ποιον κοροιδευουμε?ολα αυτα για να 8υμη8ουμε τα παλια.ο στρατος πχ να εντυπωσιασει οπως και τα σχολεια οταν ολοι πηγαινουν για να δουν κανα μπουτι απο τις πιτσιρικες που κανουν παρελαση η ευκαιρεια για να πανε ολοι μαζι για καφε.δεν ξερω τι να πω απλα τοσα πραγματα ολα για τον εντυπωσιασμο ενω στην πραξη everything sucks.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μία απορία: η θέση σου ποια είναι; Πέραν του "όλα ζέχνουν", θέλω να πω.

Να μη γιορτάζουμε καθόλου την 25η Μαρτίου;

Δημοσ.

Ναι δηλαδή ποιο είναι το πρόβλημα; οτι μόνο τώρα κοιτάμε να είμαστε σωστοί; ε πάντα έτσι είναι και σε όλα τα κράτη.

κι εσύ ακόμα στη δουλειά σου όταν ξέρεις οτι θα σκάσει μύτη το μεγάλο αφεντικό θα κοιτάξεις το γραφείο σου να είναι πεντακάθαρο και να φοράς κανένα κουστουμάκι και το μαλλί φτιαγμένο

Δημοσ.

Να σημειώσω εγώ τι κατάλαβα... Δεν φταίει κανείς πουλίνε αν επέλεξες να πας Ειδικές Δυνάμεις' ήθελες τα και παθέσ'τα. Η Ελλάδα πάντα ήταν χάλια... μια ζωή στην απατεωνιά (απορώ γιατί μας χαλάει όταν μας αποκαλούν απατεώνες, αφού στο αίμα μας είναι), ανεξαρτήτου εποχής! Οι εθνικές γιορτές δημουργήθηκαν για να μας θυμίζουν ότι άμα θέλουμε γινόμαστε πρώτοι και με επιτυχίες, άσχετα αν στην εποχή μας οι εθνικές εορτές είναι αφορμή για εκδρομή ή χαβαλέ! Για τους δε γονείς είναι μια ευκαιρία να δουν τα καμάρια τους με στολές, μιας και στα σχολεία κυκλοφορούν χύμα στο κύμα. Όσο δεν για τον στρατό... είναι μια ωραία ευκαιρία για το κράτος να επιδείξει τι δυνάμεις έχουμε και τι όπλα διαθέσιμα υπάρχουν σε περίπτωση πολέμου! Με λίγα λόγια είναι μια πασαρέλα για εθνικούς σκοπούς!

Δημοσ.
Να σημειώσω εγώ τι κατάλαβα... Δεν φταίει κανείς πουλίνε αν επέλεξες να πας Ειδικές Δυνάμεις' ήθελες τα και παθέσ'τα. Η Ελλάδα πάντα ήταν χάλια... μια ζωή στην απατεωνιά (απορώ γιατί μας χαλάει όταν μας αποκαλούν απατεώνες, αφού στο αίμα μας είναι), ανεξαρτήτου εποχής! Οι εθνικές γιορτές δημουργήθηκαν για να μας θυμίζουν ότι άμα θέλουμε γινόμαστε πρώτοι και με επιτυχίες, άσχετα αν στην εποχή μας οι εθνικές εορτές είναι αφορμή για εκδρομή ή χαβαλέ! Για τους δε γονείς είναι μια ευκαιρία να δουν τα καμάρια τους με στολές, μιας και στα σχολεία κυκλοφορούν χύμα στο κύμα. Όσο δεν για τον στρατό... είναι μια ωραία ευκαιρία για το κράτος να επιδείξει τι δυνάμεις έχουμε και τι όπλα διαθέσιμα υπάρχουν σε περίπτωση πολέμου! Με λίγα λόγια είναι μια πασαρέλα για εθνικούς σκοπούς!
ναι εγω το διαλεξα να παω για αλλους λογους.χερομε μαρια τς που παραδεχεσαι το μπαχαλο μας :)

kapos etsi.axrista opla enω σε αλλα κρατη πεθαινει κοσμος.πραγματι πασαρελα ειναι η μαμα να δειξει το νεο της φορεμα σε ολους η κορη το χεκολο φορεμα ο μαντραχαλοσ τα 10 σκουλαρικια ο στρατος τα οπλακαι γενικως ενα ποζεριλικι.αυτος για τους γονεις να δουν τα καμαρια με στολη μην το σχολιασω διοτι 8α παρω το μπαζουκα.

Ναι δηλαδή ποιο είναι το πρόβλημα; οτι μόνο τώρα κοιτάμε να είμαστε σωστοί; ε πάντα έτσι είναι και σε όλα τα κράτη.

κι εσύ ακόμα στη δουλειά σου όταν ξέρεις οτι θα σκάσει μύτη το μεγάλο αφεντικό θα κοιτάξεις το γραφείο σου να είναι πεντακάθαρο και να φοράς κανένα κουστουμάκι και το μαλλί φτιαγμένο

δεν διαφωνω απλα το νοημα ειναι οτι σαν χωρα 8α πρεπε να προσπα8ισουμε για κατι καλυτερο απο το καλυτερο 2-3 φορες του χρονου που πραγματι δειχνουμε ποσο ελληνες ειμαστε.

Μία απορία: η θέση σου ποια είναι; Πέραν του "όλα ζέχνουν", θέλω να πω.

Να μη γιορτάζουμε καθόλου την 25η Μαρτίου;

δεν ειπα ναμην την γιορταζουμε αν και να πω την αληθεια δεν ξερω αν εχει μεινει και κανεις ελληνας εδω για να την γιορτασει.

Δημοσ.

kapos etsi.axrista opla enω σε αλλα κρατη πεθαινει κοσμος.

Πραγματικά, έτσι είναι. Εχτές πάντως που τα τουρκικά αεροπλανάκια πετούσαν πάνω από ελληνικά νησάκια, ήταν μάλλον υπερβολές των Μ.Μ.Ε. πάλι, σωστά;

δεν ειπα ναμην την γιορταζουμε αν και να πω την αληθεια δεν ξερω αν εχει μεινει και κανεις ελληνας εδω για να την γιορτασει.

Ε με όλους αυτούς του παλιοξένους... Right?

Δημοσ.
Πραγματικά, έτσι είναι. Εχτές πάντως που τα τουρκικά αεροπλανάκια πετούσαν πάνω από ελληνικά νησάκια, ήταν μάλλον υπερβολές των Μ.Μ.Ε. πάλι, σωστά;

Ε με όλους αυτούς του παλιοξένους... Right?

to ξερω για τα αεροπλανα.εγω απλα φανταζομουν τον τελειο κοσμο χωρις οπλα.λεμε τωρα

δεν ειμαι κατα των ξενων απλα ειμαι κατα του οτι η ελλαδα δεν μπορει να εξυπηρετησει τους υπαρχοντες και ανοιγει τα συνορα αβερτα.λιγα προβληματα ειχαμε σαν χωρα και 8ελαμε και αλλα

Δημοσ.

Ναι γιατί εμείς τα απογεύματα δεν πάμε προς Βόσπορο μεριά:confused:

Πάτως ρε ouline όπως εσύ βαριέσαι την 25η Μαρτίου εγώ βαριέμαι τα Χριστούγεννα και το ΠάσχαΑν τα ζήσεις μια φορά μετά δε σου κάνει κέφι....

Δημοσ.
Ναι γιατί εμείς τα απογεύματα δεν πάμε προς Βόσπορο μεριά:confused:

Πάτως ρε ouline όπως εσύ βαριέσαι την 25η Μαρτίου εγώ βαριέμαι τα Χριστούγεννα και το ΠάσχαΑν τα ζήσεις μια φορά μετά δε σου κάνει κέφι....

\απλα τα χριστουγεννα ειναι πιο ωραια και οσο να νε για οποιον πιστευει στον χριστιανισμο ειναι κατι διαφορετικο αν και αυτο εχει γινει πλεον.......

• Super Moderators
Δημοσ.

Seen one, seen them all, ένα πράγμα, ε;

Καπιταλιστικές βρωμογιορτές των θεοκρατών. Ου, ου, Παπ γκο χομ.

Με άλλα λόγια: όταν ξεκινάς ένα thread με ένα γενικόλογο και πασιφανώς φορτισμένο κείμενο που δε βγάζει άκρη, τραβάμε γραμμή προς το φαιδρό.

Δημοσ.
αν και αυτο το τοπικ ισως φερει αντιδρασεις αλλα 8α το πω.τωρα βγαινοντας στους δρομους βλεπω να βαζουν σημαιες στους δρομους και ολα τα κλασσικα.και το μυαλο μου παει πισω στον στρατο και στις ειδικες δυναμεις που σε λιωναν απο το πρωι ως το βραδι στην παρελαση για να κανεις τελεια παρελαση σαν ειδικες δυναμεις και να εντυπωσιαστουν ολοι.και εγω ρωταω.το χαλι μας σε ολα τα πραγματα δεν το βλεπουμε και κοιταμε μια μερα απο τις 365 να δειξουμε οτι ειμαστε ελληνες.να μας 8αυμασουν και να 8υμη8ουν τους ενδοξους προγονους που καμια σχεση με αυτο που ειμαστε τωρα?ποιον κοροιδευουμε?ολα αυτα για να 8υμη8ουμε τα παλια.ο στρατος πχ να εντυπωσιασει οπως και τα σχολεια οταν ολοι πηγαινουν για να δουν κανα μπουτι απο τις πιτσιρικες που κανουν παρελαση η ευκαιρεια για να πανε ολοι μαζι για καφε.δεν ξερω τι να πω απλα τοσα πραγματα ολα για τον εντυπωσιασμο ενω στην πραξη everything sucks.

...αν η 25 Μαρτιου συμβολίζει την αντίδραση μιας ομάδας ανθρώπων (αφού είσαι διεθνιστής και εγώ μαζί σου δηλαδή . . ) έναντι σε αυτούς που τους στερούσαν ελευθερίες , τότε δες το και έτσι απλά σαν ένα συμβολισμό , τι άλλο περιμένεις ; Εξάλλου σήμερα μέσα στα σκατά στις δυσκολίες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις έναν αγώνα πρέπει να δίνεις καθημερινά . . καθίκια αντιμετώπιζες και θα αντιμετωπίζεις μια ζωή, στο στρατό , στην δουλειά , στο φιλικό περιβάλλον, παντού . . μην την ψάχνεις , οι ελληνάρες ορθώνουν ανάστημα σε φαντάσματα αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι είναι ΚΟΤΕΣ !Το βλέπεις καθημερινά γύρω σου, δεν βαριέσαι . . .

Δημοσ.
οι ελληνάρες ορθώνουν ανάστημα σε φαντάσματα αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι είναι ΚΟΤΕΣ

Τρανά παραδείγματα ο Δρυοβουνιώτης και ο Πανουργιάς που πίαναν παντα τα υψώματα για να έχουν πλατη το βουνό και να την κάνουν...Ο μυθος της Μάνης και των Σφακιών(τι να κάνουν οι Τούρκοι στα κατσάβραχα) που συνεχίστηκε μέχρι την κατοχή (αλλη όρεξη δεν είχαν οι Ναζί παρά να ανεβαίνουν τ Αγραφα).

Το καλό με μας είναι ότι παντα θα υπάρχξουν άνθρωποι που θα θυσιαστούν από το Λεωνίδα και τον Κ.Παλαιολόγο η τον Παπαφλέσσα μέχρι την Εξοδο και τον Αρκάδι στην Κρήτη.Αυτό θεωρώ είναι που μας κάνει να διαφέρουμε.

Καπιταλιστικές βρωμογιορτές των θεοκρατών. Ου, ου, Παπ γκο χομ.

Μπα μιζέρια ένα πράγμα.γιορτές γιαν να βρεθεί η οικογένια μαζί , παλιοί φίλοι κλπ ενώ θα έπρεπε να βρίσκονταν πιο συχνά μαζί αλλά ο αστικός τρόπος ζωής αυτά φέρνει.Δεν ξέω αν με πιάνεις αλλά δε γιορτάζω για τη γιορτή γιορτάζω για μένα....

Δημοσ.

συμφωνώ απόλυτα, (δυστηχώς)...

δεν κάνω άλλα σχόλια γιατί θα αρχίσω να λέω πάλι πράγματα που ενοχλούν διάφορους....

• Super Moderators
Δημοσ.
Μπα μιζέρια ένα πράγμα.γιορτές γιαν να βρεθεί η οικογένια μαζί , παλιοί φίλοι κλπ ενώ θα έπρεπε να βρίσκονταν πιο συχνά μαζί αλλά ο αστικός τρόπος ζωής αυτά φέρνει.Δεν ξέω αν με πιάνεις αλλά δε γιορτάζω για τη γιορτή γιορτάζω για μένα....

Σε αντίθεση με ποιον τρόπο ζωής, για να έχουμε καλό ρώτημα;

Δημοσ.

το πρόβλημά (το δικό μου) είναι πως αντί να πάρουμε αυτές τις γιορτές σαν "έναυσμα" ασ το πώ, για να δούμε πώς είμασταν και τι γίναμε, τις βλέπουμε σαν " α ωραία δεν έχω σχολείο αυριο", "τι καλα, θα πάρω άδεια και την δευτέρα να κάνω ένα τετραήμερο" κτλπ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...