sarisn Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Καλημέρα σε όλους, Πριν λίγες εβδομάδες έκανε αίτηση η κοπελιά μου για DSL με την Vivodi, αφού της έκανε ο πατέρας της δώρο το DSLcube αλλά χωρίς το modem (το πήρε από γνωστό γνωστού, ω γνωστέ ). Εφόσον λοιπόν δεν είχε μόντεμ, της έδωσα ένα Crypto (νομίζω το μοντέλο είναι το F200) που έδινε η Tellas πριν 1-2 χρόνια (άσπρου χρώματος με διαστάσεις ενός πακέτου τσιγάρων και με ένα κόκκινο λαμπάκι από πάνω, οι γνώστες θα κατάλαβαν πoιο λέω ). Το σύνδεσα όμορφα και ωραία με τo switch κλπ. έβαλα και τους drivers του μοδεμ, to είδαν μια χαρά τα WinXP και περιμέναμε να μας πάρουν τηλ. να μας πουν ότι ενεργοποιήθηκε η γραμμή και να μας στείλουν και τους κωδικούς. Χθες την πήραν τηλέφωνο ότι η γραμμή έχει ενεργοποιηθεί και ότι σε 1-2 μέρες θα της στείλουν και τους κωδικούς. Το CD-rom με τους drivers του modem έχει και ένα utility που σου δείχνει αν η γραμμή δουλεύει κανονικά. Από την ώρα που πήραν τηλέφωνο όμως, το προγραμματάκι αυτό δεν δείχνει ότι η γραμμή έχει ενεργοποιηθεί... παρά μόνο γράφει "trying to establish connection" ή κάπως έτσι. Είχα ακούσει παλιότερα ότι για να δουλέψει μια σύνδεση DSL πρέπει το καλώδιο τηλεφώνου που φεύγει από τον τοίχο και πηγαίνει στο modem να είναι στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα (του τοίχου εννοώ) του σπιτιού, αλλιώς δεν πρόκειται να δουλέψει. (1) Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι, τότε να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή το pc και το modem είναι στο δωμάτιο της κοπέλας μου. Αν υποθέσουμε ότι η κεντρική πρίζα είναι στο σαλόνι, (2) τότε η μόνη λύση είναι η αγορά ενός wireless modem/router? Και αν ναι, (3) για να γίνει η επικοινωνία από το σαλόνι στο pc του δωματίου χρειάζεται και κάποιο άλλο εξάρτημα για την επικοινωνία του router με το pc? Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός, απλά επειδή από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει η προσφορά του DSLcube, θα ήθελα να λυθούν αυτές μου οι απορίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα Ευχαριστώ και sorry για το μεγάλο post :oops: .
dterzakis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 (1) Ισχύει κάτι τέτοιο? Όχι τότε η μόνη λύση είναι η αγορά ενός wireless modem/router? Μπορείς και να τραβήξεις καλώδιο(τρύπες στον τοίχο και τέτοια) Δεν θέλω να ακουστώ σαν την τεχνική εξυπηρέτηση πελατών αλλά τα φιλτράκια τα έχεις βάλει καλά;
sarisn Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Ειλικρινά μου έφυγε ένα βάρος για το "όχι" στην πρώτη μου ερώτηση Για τρύπες στον τοίχο δεν υπάρχει περίπτωση. Το φίλτρο είναι μια χαρά συνδεδεμένο
theo37 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Ειλικρινά μου έφυγε ένα βάρος για το "όχι" στην πρώτη μου ερώτηση Για τρίχες στον τοίχο δεν υπάρχει περίπτωση. Το φίλτρο είναι μια χαρά συνδεδεμένο όχι μην τριχίσεις ton τοίχο (χωρις παρεξήγηση)
sarisn Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Loooooooooooooooool !!!! :D:D Καλά μην βαράτε ένα λάθος έκανα :p:p Τί να σκεφτόμουν άραγε εκείνη τη στιγμή??? :D
theo37 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Loooooooooooooooool !!!! :D:D Καλά μην βαράτε ένα λάθος έκανα :p:p Τί να σκεφτόμουν άραγε εκείνη τη στιγμή??? :D lol χαίρομαι που το αντιμετώπισες με χιούμορ, lol το ξύρισμα σου πέρασε καθόλου απο το μυαλό? lol
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 ta filtrakia sta tilefona kai oxi sto adsl.episis dokimase xoris katholou tilefona.an iparxei sinagermos prepei ipoxreotika na iparxei filtro sto sinagermo.episis dokimase me pio new drivers apo tin crypto.alios isos provlima grammis.kai pezei se oles tis prizes ektos an exeis isdn ktl ktl.
sarisn Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Η γραμμή είναι PSTN. Τί φίλτρα χρειάζονται για τα τηλέφωνα? Εγώ σπίτι μου έχω ISDN και δεν χρειάστηκα τίποτα τέτοια φίλτρα για τις συσκευές. Μόνο ένα για τον διαχωρισμό φωνής - δεδομένων. Βέβαια και οι δύο ασύρματες είναι και καταλήγουν στο Netmod που είναι και αυτό στο δωμάτιό μου, ίσως γι' αυτό. Συναγερμό δεν έχει το σπίτι αν αυτό εννοείς.
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 ta filtra kai to splitter pots einai gia pstn.gia isdn iparxei mono splitter.sta tilefona tha baleis ena filtro sto kathena.
sarisn Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μάλιστα, δεν το ήξερα αυτό. Χωρίς τα φίλτρα αυτά δηλαδή να υποθέσω ότι δεν θα δουλεύουν όσες συσκευές δεν έχουν, right? Πληροφοριακά, μήπως ξέρεις μήπως και πόσο στοιχίζει το καθένα?
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 to kathe filtro sto oteshop kanei to poli 2,3 euro.exei kai plaisio logika.filtro oxi splitter.b.an den exei filtro mia siskeui mporei na iparxoun ta parakato provlimata. a.den sigxronizei to router b.sigronizei alla otan xtipaei to til peftei o sigxonismos c.auxanei to attenuation kai rixnei to margin d.an ine sinagermos isos na min epikoinoni me to kentro. e.sikoneis to til poles fores kai akous thorivo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.