Harkon Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 http://www.imdb.com/title/tt0414993/plotsummary από κει κ πέρα είναι πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. δε θα σε υποχρεώσω να το δεις οπως το είδα. μπορει κ να ήταν ακόλλητος τι να πω
soturin Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Οσον αφορα τον δευτερο (αυτον στο παρελθον) αυτος ηταν ο ηρωας στο βιβλιο της γυναικας. Δεν βγαινει απο καπου πως η ιστορια οντως ειχε γινει στο παρελθον. Το μυθιστορημα που εγραψε η γυναικα περιεγραφε. Ο τριτος (ο μελλοντικος) και εμενα ασχετος μου φαινεται. Καλυτερα να τον παρελειπε. Δεν κολλαει πουθενα. Όχι τόσο άσχετος. Η έκρηξη του άστρου συνέβη και στους ενδιάμεσους χρονολογικά, την είδαν από την ταράτσα. Αυτό φυσικά δεν κολλάει τυπικά το πώς βρισκόταν ο άλλος εκεί, οι συνδέσεις των τριών ιστοριών ήταν σαφώς χαλαρές και αλληγορικές.
Lucifer Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Ναι, για την ακρίβεια το "παρελθόν" και το "μέλλον" είναι 2 αντικρουόμενα states of mind ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος που καίει τον πρωταγωνιστή. Ο κονκισταδόρας δεν αποδέχεται πως η βασίλισσά του την κάνει και ψάχνει το θαύμα, ο δεύτερος συμφιλιώνεται σταδιακά με την πραγματικότητα. Ο πραγματικός ήρωας, φτάνει μεν στον προορισμό του κονκισταδόρα, αλλά αρκετά αργά ώστε να χρειαστεί να δεχθεί την κατάσταση.
-nick- Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Την ειδα για 2η φορα Διαβαζω explanation γιατι γενικα με κατανοηση ταινιων δεν το πολυεχω και επεται και 3η ΣΠΟΙΛΕΡ ΑΛΕΡΤ (Προφανως) Αυτη η ερμηνεια ειναι πιο κοντα στην δικια μου κατανοηση What’s really happening in The Fountain? My interpretation is that the past is the story written by Tom’s wife, and then finished by Tom in the final moments of his life. The present is of course real, and the future is too. It’s a true science fiction movie, Tom uncovers the secret to immortality to late to save his wife, and uses it to stay alive for centuries while looking for a way to resurrect her. Future Tom and Present Tom are the same person, and Past Tom is Izzy’s interpretation of the real Tom’s attempts to cheat death, and when Tom finishes the book he writes the Conquistador’s demise as sign of his acceptance of Izzy’s belief that death should be embraced as a way to become a part of nature and the universe. Tom the Conquistador turns into a hedge. When future Tom is disintegrated in the stuff of stars, he has chosen to abandon his quest to save his life, and instead travels back in time to do over her few remaining days on Earth. PS : Εδω η εξηγηση απο τον Αρρονοφσκυ http://www.cinemable...new.php?id=3394
Hamurabi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 παιδια το οτι δε βγαλανε καποιοι νοημα δε σημαινει οτι ειναι μουφα η ταινια. μη λεμε οτι θελουμε. Για μενα προσωπικα ειναι ταινιαρα και την εχω δει ηδη 4-5 φορες και δε θα περασει χρονος που δε θα τη δω εστω και μια φορα
tr3quart1sta Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 παιδια το οτι δε βγαλανε καποιοι νοημα δε σημαινει οτι ειναι μουφα η ταινια. μη λεμε οτι θελουμε. Για μενα προσωπικα ειναι ταινιαρα και την εχω δει ηδη 4-5 φορες και δε θα περασει χρονος που δε θα τη δω εστω και μια φορα +1000
mrpink Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 PS : Εδω η εξηγηση απο τον Αρρονοφσκυ http://www.cinemable...new.php?id=3394 Nick, το βίντεο με την εξήγηση του σκηνοθεταρά δε φαίνεται (μήπως φταίει ο chrome?) Πες του όμως του Παπαρανόφσκι ότι άμα χρειαζόμαστε λυσάρι για να καταλάβουμε μια ταινία, κάτι δεν πάει καλά
-nick- Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Nick, το βίντεο με την εξήγηση του σκηνοθεταρά δε φαίνεται (μήπως φταίει ο chrome?) Πες του όμως του Παπαρανόφσκι ότι άμα χρειαζόμαστε λυσάρι για να καταλάβουμε μια ταινία, κάτι δεν πάει καλά Δεν ειναι θεμα λυσαριου Ουτως η αλλως ο αρονοφσκυ δηλωσε οτι ηθελε να φτιαξει ταινια που να δεχεται πολλαπλες ερμηνειες Δυστυχως ουτε σε μενα φαινεται το βιντεο Και ναι ο αρρονοφσκυ γαμαει μονο και μονο για το Πι και το Fountain
mrpink Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Και μένα μου άρεσε, πλάκα έκανα. Αν και φαίνεται ότι έχει πέσει μαχαίρι στο μοντάζ
-nick- Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Και μένα μου άρεσε, πλάκα έκανα. Αν και φαίνεται ότι έχει πέσει μαχαίρι στο μοντάζ Για ποιο λες?
mrpink Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Για το Fountain, αν και δεν υπάρχει ταινία του που να μη μου αρέσει
xri_ni Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Την ειδα πριν με το φιλο μου....εεε δε ξετρελαθηκαμε κιολας και σε καμεια περιπτωση δε κλαψαμε οπως λετε πολλοι(παρολο που εγω κλαιω πολυ ευκολα με συγκινητικες ταινιες)...Οκ καταλαβαινω οτι ο δημιουργος της ταινιας ηθελε να περασει καποια βαθυτερα νοηματα για τη ζωη και το θανατο αλλα το τελικο αποτελεσμα το βρηκα λιγο ανιαρο.
tr3quart1sta Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 αμα την ειδες σε κανα laptop ξερωγω... αυτη η ταινια θελει ατμοσφαιρα να βυθιστεις μεσα της... δες τη σε μεγαλη οθονη με απολυτο σκοταδι στον χωρο και πιο δυνατο ηχο... εξαλλου συνηθως δεν φτανει μονο μια προβολη...
xri_ni Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Καλα σιγουρα αλλιως βλεπεις μια ταινια στο σινεμα αλλα δε νομιζω οτι δε θα αλλαζε και πολλα, ισως το πολυ ωραιο soundtrack να εδινε μια αλλη αισθηση...αλλα επειδη εγω δε μπορω τα πολλα μπερδεματα και παλι δε θα με ξετρελενε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.