Προς το περιεχόμενο

The Fountain

assaya

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προσπαθεί πάρα πολύ να είναι μια καλλιτεχνική ταινία με βαθιά νοήματα για τη ζωή και το θανάτο ...

αλλά ...

κατά τη γνώμη μου αποτυγχάνει παταγωδώς και τελικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επιτηδευμένη μπαρούφα, χωρίς νόημα και ουσία. Και πάνω από όλα είναι μια βαρετή ταινία που εμένα με μισο-κοίμισε. Ίσως αυτή να είναι και η μοναδική της χρησιμότητα: καταπολέμηση της insomnia!

Δημοσ.

Ρε lucifer γιατι ειπες οτι ειναι ανερμηνευτη?

Την αποψη μου για την ταινια την εχω εκφρασει σε προηγουμενη σελιδα.Εξαιρετικη.

Δημοσ.

Μόνο 1.5 ώρα κρατάει; Εμένα μου φάνηκε τουλάχιστον για 3 ώρες! :eek:

Εγώ κακώς έχασα χρόνο με την μπαρούφα αυτή. Ελπίζω να μην την πατήσουν κι άλλοι.

Τι περιέχει η ταινία;

Τρεις καρικατούρες παρουσιάζει.

1. Ένας γιατρός που είναι μονομανής με τη θεραπεία της γυναίκας του. Ακόμη και για τους ανίδεους περί επιστήμης και ιατρικής πρέπει να είναι τελείως ανόητος ο τρόπος που παρουσιάζεται η δήθεν έρευνα ενός επιστήμονα. Για να μην επεκταθώ, δύο λεπτομέρειες: δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουν τα αποτελέσματα ενός πειράματος πριν ξεκινήσουν το επόμενο, σε θέματα καρκίνου δε βγαίνει αποτέλεσμα σε 1-2-3 μέρες κλπ κλπ κλπ

2. Ένας κονκισταδόρος που είναι μονομανής με το να βρει τη πηγή της ζωής. Ώστε να γυρίσει πίσω, να σώσει τη βασίλισσα και να την παντρευτεί. Καθαρή ανοησία δηλαδή αφού πρώτον, πρόκειται για ένα ταξίδι που τα χρόνια εκείνα έπαιρνε πολλούς μήνες ενώ το θέμα ήταν επείγον, και δεύτερον επειδή είχε ήδη εγκαταλείψει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να σώσει τη βασίλισσα. Και μάλιστα είχε πάει και δεύτερος βοηθός της βασίλισσας στο σημείο που μπορούσαν να διαπράξουν τη δολοφονία, δηλαδή γενικώς ήταν εύκολο (!!!) να ξεφορτωθούν τον εχθρό, αλλά δεν ...

3. Ένας μοναχός που δεν μιλάει. Και γενικώς δεν κάνει τίποτα. Πολύ πρωτότυπο και αυτό.

Δηλαδή τρεις χαρακτήρες-καρικατούρες και τρεις ιστορίες (μάλλον δύο) που γράφηκαν στο πόδι και είναι ανόητες από την αρχή μέχρι το τέλος.

Για όλους εσάς που βρίσκετε βαθιά νοήματα προτείνω: μια μέρα με καλό καιρό, πάτε στη θάλασσα ή στο βουνό, και κοιτάτε ακίνητοι τη φύση επί δύο ώρες. Θα βρείτε περισσότερα και βαθύτερα νοήματα, θα τα δείτε σε καλύτερη ανάλυση ακόμη από HD, χωρίς ασυναρτησίες και λογικά χάσματα στο σενάριο ... και επιπλέον θα αναπνεύσετε και καθαρό αέρα χωρίς να ξοδέψετε δραχμή. Δεν το προτείνω ειρωνικά αλλά με αληθινή εκτίμηση προς εσάς: αφού βρίσκετε βαθιά νοήματα σε τέτοιες ψεύτικες σαχλαμάρες, σίγουρα θα βρείτε ακόμη πιο βαθιά νοήματα στην πραγματικότητα και την ομορφιά της φύσης. Διότι στην πραγματικότητα τα βαθιά νοήματα που λέτε προέρχονται από τον δικό σας εσωτερικό πλούτο και όχι από αυτή τη ταινία που είναι δουλειά του ποδαριού με σενάρια δημοτικού και χαρακτήρες νηπιαγωγείου (ακόμη και στις ταινίες του Τσακ Νόρις οι χαρακτήρες είναι λιγότερο μονοδιάστατοι).

Δημοσ.

Καταρχάς ίσως καλύτερα να βάλεις τις απόψεις σου για τους χαρακτήρες σε spoiler,μπορεί να υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν έχουν δει την ταινία.

Δεύτερον,τελικά είναι μοναδικό και περίεργο το γεγονός ότι αυτή η ταινία έχει προκαλέσει πολλά διαφορετικά συναισθήματα σε διαφορετικούς θεατές και ότι ο καθένας έχει και κάτι διαφορετικό να πει.Αυτό κάτι λέει...

Δημοσ.

Όσους σας άρεσε να γράφετε και το λόγο να καταλάβουν και οι υπόλοιποι.

Σας άρεσε η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων;

Η υπόθεση;

Ο εκλαϊκευμένος εβραϊκός μυστικισμός; (Καμπάλα κλπ.)

Δημοσ.

Την είδα και εγώ πρόσφατα. Δεν είναι και το φοβερό αριστούργημα αλλά σίγουρα είναι μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα ταινία που δίνει τροφή για προβληματισμό.

Μου άρεσε αυτό με τον παραλληλισμό των χαρακτήρων στο παρόν, παρελθόν και μέλλον αλλά και η μουσική.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Το ειδα προσφατα. Δεν καταλαβα τι επαιζε με τον τυπο που ηταν μεσα στη φουσκα. Που κολλουσε αυτος?

Δημοσ.

οπου και όπως ακριβώς κολλούσαν και οι άλλοι δύο

πρόκειται για παρόμοιες ιστορίες που εξελίσσονται σε 3 διαφορετικές (και πολύ μακρινές μεταξύ τους) χρονικές περιόδους.

αυτός με την φούσκα ήταν στο μακρινό μέλλον.

Δημοσ.

Οσον αφορα τον δευτερο (αυτον στο παρελθον) αυτος ηταν ο ηρωας στο βιβλιο της γυναικας. Δεν βγαινει απο καπου πως η ιστορια οντως ειχε γινει στο παρελθον. Το μυθιστορημα που εγραψε η γυναικα περιεγραφε.

Ο τριτος (ο μελλοντικος) και εμενα ασχετος μου φαινεται. Καλυτερα να τον παρελειπε. Δεν κολλαει πουθενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...