Em_Zed Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 η μία ιστορία είναι συμπληρωματική της άλλης. . Αυτό ίσως που κάνω λάθος είναι που υποθέτω ότι και οι 3 είχαν το ίδιο πεπρωμένο. Επομένως δεν μπορούσα να δεχτώ πως 3 διαφορετικοί άνθρωποι ανά τους αιώνες έχουν την ίδια μοίρα - πεπρωμένο. Αλλά και πάλι κάνω λάθος αφού μόνο ο κονκισταδορ και ο γιογκι πέθαναν. Η σχέση τους φαντάζομαι έγγυται σε αυτό που διάβασα κάπου, birth, death, rebirth. Ερώτηση: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η γέννηση είναι για τον κονκισταδορ; -ναι μεν πεθαίνει από το δέντρο της ζωής αλλά πάλι γεννιέται ζωή από μέσα του. Ο θάνατος προφανώς για τον τομ και η αναγέννηση για τον γιόγκι. Πάντως, βλέπω οτι αυτή η ταινία σηκώνει απίστευτες μεταμεσονύχτιες κουβέντες και αναλύσεις.. Θαρρώ θα είναι το dvd που θα μου κάνω δώρο !
fireflies Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δε νομίζω ότι κάνεις λάθος.΄ Από την άλλη μεριά, όπως είχα γράψει σε ένα ποστ πιο πάνω, για μένα όλη η ταινία και όλο το νόημα της συνοψίζεται στο I'm going to die , με τον τρόπο που λέγεται, στη σκηνή που λεγεται. Η δική μου άποψη είναι όλη η ταινία προσπαθεί να οδηγήσει εκεί, ανεξάρτητα από το πώς ερμηνεύει ο καθένας τις επί μέρους σκηνές. Ο γιατρός μπορεί να μην πεθαίνει, βρήκε όμως αυτό που έπρεπε και τελικά αυτό που έψαχνε, την συμφιλίωση με το θάνατο
Harkon Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Από την άλλη μεριά, όπως είχα γράψει σε ένα ποστ πιο πάνω, για μένα όλη η ταινία και όλο το νόημα της συνοψίζεται στο I'm going to die , με τον τρόπο που λέγεται, στη σκηνή που λεγεται. ... +1 σε αυτό....
porco_rosso21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Αρχικό μήνυμα απο fireflies Από την άλλη μεριά, όπως είχα γράψει σε ένα ποστ πιο πάνω, για μένα όλη η ταινία και όλο το νόημα της συνοψίζεται στο Spoiler I'm going to die , με τον τρόπο που λέγεται, στη σκηνή που λεγεται. ... +1 k απο μενα....αριστουργημα η ταινια!!!
porco_rosso21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 ουχ,σορυ για το απο πανω spoiler,μ@λ@κια εκανα....
Ceridwen Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Συμφωνώ φαιέρφλαιζ. (σερπράιζ-σερπράιζ) Επίσης ο καθένας το διαβάζει όμως θέλει. πχ, εγώ δε νομίζω ότι πρόκειται για τρεις χαρακτήρες. Είναι μόνο ένας. Σε μια χρονική στιγμή. Ο κονκισταντόρ είναι η προσπάθεια της γυναίκας του να τον κάνει να συμφιλιώθει με τον θάνατο (Finish it!), και ο γιόγκι είναι μια προβολή του εαυτού του σε μια εγκεφαλική-πνευματική ( ; ) διάσταση (ή όπως την ονομάζουν οι βουδιστές). Και όλοι ταλαιπωρουνται από το ίδιο issue.
Sellers Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Την είδα κι εγώ την ταινία... Καλύτερη απο το ρεκβιεμ χειρότερη απο το π... Αλλά εντάξει δεν με συγκλόνισε και ιδιαίτερα η ταινία, αν εξαιρέσουμε την μουσική του Mansell που όμως για μένα (και για πολλούς άλλους φαντάζομαι) παραμένει κατώτερη απο την μουσική του ρέκβιεμ.
zenso Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δε μπορω να συγκρινω μεταξυ τους τα δυο σαουντρακ,γιατι εκφραζουν διαφορετικες ιδεες και συναισθηματα. Και στο θεμα που πραγματευεται το καθενα,για μενα ολοκληρωνει απολυτα το σκοπο του. Ειναι αληθεια ομως οτι πολυ πιο ευκολα ακουω το fountain παρα το ρεκβιεμ,πλεον
Toufas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2007 tromero ergo, to eida molis se 1080p....
Moderators Praetorian Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Σήμερα είδα την ταινία. Με εντυπωσίασε με τις εικόνες και την ιστορία της και με επηρέασε σε σημείο να ονειρευτώ κάτι σχετικό (δεν συμβαίνει συχνά). Παρακάτω είναι μια συνοπτική μου άποψη για την ταινία: Πολύ καλή ταινία. Σε διαφορετικό ύφος και ρυθμούς από Requiem και π, αποτελεί μια φανερά διαφορετική δουλειά (θετικότατο). Και ευτυχώς δεν είναι καλή μόνο επειδή την υπογράφει ο Aronofsky. Όλα δένουν αρμονικά. Μουσική, σκηνοθεσία, ιστορία, φωτογραφία, ερμηνείες (με μια μικρή ένσταση στον Jackman), ακόμα και τα οπτικά εφέ (και εδώ υπάρχουν κάποιες ενστάσεις). Γερές δόσεις αλληγορικων σκηνών και έξυπνων συμβολισμών, πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να συγκινείται στις ουτοπικές σκηνές, ίσως και πριν να φτάσουμε στην κορύφωση του έργου, πριν ακόμα και από τις ρεαλιστικές σκηνές. Η ταινία δεν είναι απλά μόνο για αγάπη και θάνατο. Είναι και για την αποδοχή του θανάτου και την συμφιλίωση με αυτόν, την αναζήτηση του αδύνατου, την τραγικότητα ενός ανθρώπου/επιστήμονα που παλεύει να νικήσει τον θάνατο, τις εμμονές, το περιθώριο μετά από κάποια απώλεια, την αγάπη ως κινητήρια και εξουσιαστική δύναμη στη ζωή. Αξίζει να την δεί κανείς.
Lucifer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Ταινία του 2007 με άνεση, ακόμα και ανερμήνευτη.
Dreamcatcher Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2008 Ξέρει κανείς κάποιο online φτηνό κατάστημα για να αγοράσω την ταινία? Το play.com το χει σε πολυ καλή τιμή αλλά έχω την εντύπωση πως δεν έχει ελληνικούς υποτίτλους αν και region 2. http://www.play.com/DVD/DVD/4-/1112504/The-Fountain/Product.html
Em_Zed Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ θα σου πρότεινα να την χτυπήσεις, μιας και όταν την πήρα πριν 1 μήνα την πλήρωσα 8 λίρες ! Δεν την έχω δει ακόμα, αλλά δε νομίζω να έχει υπότιτλους, αφού καμία ταινία που έχω παραγγείλει από το play δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους. Θα το τσεκάρω το βράδυ και θα σου πω με σιγουριά αύριο.
antreas18 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Επίσης ο καθένας το διαβάζει όμως θέλει. πχ, εγώ δε νομίζω ότι πρόκειται για τρεις χαρακτήρες. Είναι μόνο ένας. Σε μια χρονική στιγμή. Ο κονκισταντόρ είναι η προσπάθεια της γυναίκας του να τον κάνει να συμφιλιώθει με τον θάνατο (Finish it!), και ο γιόγκι είναι μια προβολή του εαυτού του σε μια εγκεφαλική-πνευματική ( ; ) διάσταση (ή όπως την ονομάζουν οι βουδιστές). Και όλοι ταλαιπωρουνται από το ίδιο issue. Συμφωνω 1000% και μοιαζει και το πιο "λογικο" αν αναλογιστει κανεις τα "πιστευω" του τζακμαν και της γυναικας..
-nick- Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Ταινία του 2007 με άνεση, ακόμα και ανερμήνευτη. Εσύ δεν είσαι που έλεγες ότι ο Αρονόφσκυ έχει αρχίσει να το χάνει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.