Προς το περιεχόμενο

The Fountain

assaya

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πάντως ήταν πιο προσιτή για τον μέσο θεατή απ'οτι το Requiem και από το π.

Θα διαφωνήσω.

Πιστεύω ότι η ταινία είχε τόσους πολλούς συμβολισμούς και μεταφορές, όσο και οι δυο προηγούμενες μαζί, οι οποίες βάδιζαν πάνω σε μια ψιλο-ξεκάθαρη δομή και δεν άφηναν τόσες πολλές διαφορετικές ερμηνείες στο τέλος.

Η ταινία μου άφησε μια μικρή απογοήτευση με την πρώτη θέαση, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες και 'ωρίμαζε' κάπως μέσα μου, ανέβαινε συνεχώς στην εκτίμηση μου (μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο τρομερός συνδυασμός εικόνων και μουσικής του Clint Mansell). Θα την ξαναδώ σίγουρα και άμεσα, για να μπορέσω να καλύψω μερικά ακόμα κενά.

Όσο για τις συγκεκριμένες σκηνές, μπορεί αισθητικά να ήταν αστείες, αλλά εκτός του ότι δεν μπορείς να αποδώσεις κάτι 'ονειρικό' τόσο πεζά, όλα στην ταινία συμβόλιζαν κάτι (πχ. στην σκηνή με τα λουλούδια, μέσα απ'τον θάνατο του πρωταγωνιστή, δημιουργήθηκε νέα ζωή όπως τονίστηκε πολλές φορές) και συνδεοταν μεταξύ τους. Απλά, όπως στα ποιήματα ο καθένας δίνει μια διαφορετική εκδοχή του τι και πως.

Σε πολλούς αρέσει αυτό.. Σε πολλούς όχι. Γούστα!

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θα διαφωνήσω.

Πιστεύω ότι η ταινία είχε τόσους πολλούς συμβολισμούς και μεταφορές, όσο και οι δυο προηγούμενες μαζί, οι οποίες βάδιζαν πάνω σε μια ψιλο-ξεκάθαρη δομή και δεν άφηναν τόσες πολλές διαφορετικές ερμηνείες στο τέλος.

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Είναι δοσμένη με συμβολικό τρόπο η ταινία.

Ομως εγώ εννοούσα οτι είναι πιο εύκολο να ταυτιστεί ο μέσος θεατής με την ιστορία και τους χαρακτήρες, σε αντίθεση με το π και το requiem.

Είναι πιο δύσκολο να ταυτιστεί κάποιος με τον «τρελό» επιστήμονα του π ή με έναν ναρκωμανή σε προχωρημένο επίπεδο όπως στο requiem :razz:

Δημοσ.

εγω ειμαι μικρος σε ηλικια μπορει να μην κατανοησα ολα τα νοηματα ομως εχω μπει στο πνευμα της ταινιας και μπορω να πω πως με εξεπληξε!ταινια που να με αγγιζει πραγματικα βρισκω σπανια κ σημερα αισθανθηκα τυχερος που την ειδα.απ οτι διαβασα στην αμερικη δεν πηγε και τοσο καλα.στην ελλαδα ξερει κανεις? αν κ αμφιβαλω γιατι αντε να ξεκολλησεις την χαζογκομενα απο τους κοιλιακους των ηρωων του 300 η τεσπα απο τον καθενα που νομιζει πως η 7η τεχνη ειναι εφε,σεξ,και πιστολιδι... δε λεω καλα ολα αυτα αλλα που και που να βλεπουμε κατι που θα μας μεινεικαι θα μας κανει να προβληματιστουμε αρκετα και δεν θα το ξεχασουμε σε λιγες μερες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχοντας διαβάσει πολύ καλες κριτικες και γουσταρωντας το στυλ του αρονοφσκυ περιμενα ισως κατι καλυτερο (?) Πολυ καλη ταινια παντως, ισως φταιει το πολυ hype που είχε διεισδύσει στο μυαλό για αυτήν.

Αφηρημένη δυσνόητη και σχετικά ασυνάρτητη, είναι για όσους δεν έχουν πρόβλημα να σκεφτούν μετά το τέλος της τι ακριβώς παίχτηκε.. Ωραία visuals.. και όντως υπάρχουν αρκετοί συμβολισμοί.

Θα την ξαναδώ γιατί έχω μια abstract εξήγηση περί του τι σχέση υπήρχε μεταξύ ιπποτη-γιατρου-γιογκι(?) και βασιλλισας-γυναικας με ογκο-δεντρου... ;} Περισσότερα l8rz

**SPOILER**Auto me ton bouda kai ton 1to patera pou tou peze me to spathi o maya warior kai ta louloudia pou fytronane sto soma, htan ligo too much. An eleipe kana 10lepto tainias me autes tis malakies tha htan aristourghma.**SPOILER**

Hm, προσωπικά μου αρέσαν αυτές οι σκηνές...

Δημοσ.

Thank God for Darren Aronofsky!

Για μένα συγκαταλέγεται σίγουρα στις 3 καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ. Όσον αφορά τον συναισθηματικό τομέα, ειλικρινά δε θυμάμαι να με έχει αγγίξει τόσο άλλη ταινία. Και τα λέω αυτά ενώ την έχω δει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Ευθύνεται φυσικά και το (για άλλη μια φορά) ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Soundtrack του Clint Mansell (ειδικά τα Death is the Road to Awe και Stay With Me είναι αριστουργήματα).

Ομολογώ ότι είναι δύσκολο να αποφύγεις το τριπάκι να αναλύσεις την ταινία και να ανακαλύψεις τα κρυφά νοήματα, αλλά ευτυχώς εγώ το κατάφερα αυτό και αρκέστηκα στα αγνά συναισθήματα που ξύπνησε μέσα μου.

Απλά ανοίξτε τον εαυτό σας και απολαύστε την!

Δημοσ.
Thank God for Darren Aronofsky!

Για μένα συγκαταλέγεται σίγουρα στις 3 καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ. Όσον αφορά τον συναισθηματικό τομέα, ειλικρινά δε θυμάμαι να με έχει αγγίξει τόσο άλλη ταινία. Και τα λέω αυτά ενώ την έχω δει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Ευθύνεται φυσικά και το (για άλλη μια φορά) ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Soundtrack του Clint Mansell (ειδικά τα Death is the Road to Awe και Stay With Me είναι αριστουργήματα).

Ομολογώ ότι είναι δύσκολο να αποφύγεις το τριπάκι να αναλύσεις την ταινία και να ανακαλύψεις τα κρυφά νοήματα, αλλά ευτυχώς εγώ το κατάφερα αυτό και αρκέστηκα στα αγνά συναισθήματα που ξύπνησε μέσα μου.

Απλά ανοίξτε τον εαυτό σας και απολαύστε την!

δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσοτερο !!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

pantos den ksero ti epityxia ekane, pithanon na mhn htan box office hit, alla kati mou leei oti se liga xronia tha to theoroyn oloi san mia apo tis kalyteres tainies pou den egine pote hit. San cult masterpiece. Tha brei thn thesh ths sto xrono h tainia. Ego otan thn eida 2rh fora mou arese akoma perisotero. Deite thn ksana, bgazei perisotero nohma

Δημοσ.
pantos den ksero ti epityxia ekane, pithanon na mhn htan box office hit, alla kati mou leei oti se liga xronia tha to theoroyn oloi san mia apo tis kalyteres tainies pou den egine pote hit. San cult masterpiece. Tha brei thn thesh ths sto xrono h tainia. Ego otan thn eida 2rh fora mou arese akoma perisotero. Deite thn ksana, bgazei perisotero nohma

Συμφωνώ, νομίζω ότι θα συμβεί κάτι αντίστοιχο με το 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, θα αναγνωριστεί η αξία της αρκετά χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία της.

Πάντως από πλευράς εισπράξεων πήγε πολύ άσχημα, συνολικά είχε περίπου 15,5 εκ.δολλάρια (http://boxofficemojo.com/movies/?id=fountain.htm)

Αν δείτε στον πίνακα με τις εισπράξεις ανα χώρα, η Ελλάδα έρχεται τέταρτη μετά από Γαλλία, Ρωσία και Μεξικό. Τουλάχιστον εδώ την εκτιμήσαμε την ταινία (έτσι για να πούμε και κάτι καλό για τη χώρα μας γιατί όλο βρίζουμε).

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μόλις την είδα..

η ταινία έιναι συγκλονιστική και από τις καλύτερες που έχω δει τα τελευταία χρόνια...

+1 στα λόγια του Arioch79. με κάλυψε πλήρως.

Δημοσ.

Η ταινία είναι απλά εκπληκτική. Ο συνδυασμός του σεναρίου, της σκηνοθεσίας και της μουσικής επένδυσης ( ειδικά σε ένα τόσο δύσκολο θέμα) νομίζω οτί ήταν άψογος.

Εδώ και περίπου ένα μήνα έχει κυκλοφορήσει σε dvd. Μην βιαστείτε να την αγοράσετε (ή να την ...κατεβάσετε). Περιμένετε καλύτερα την έκδοση της Criterion με το επιπλέον υλικό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...