Προς το περιεχόμενο

The Fountain

assaya

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικά ο αρρόν είναι λίγο σαδιστής

και στο πι παρουσιάζει το πρωταγωνιστή με το πι___ στο χέρι / και στο δίπλα

διαμέρισμα να @$% στη διαπασών και ξανά ο μάξ στο κελί και οι δίπλα να

βγάζουν τα μάτια τους και ξανά και ξανά.

και όπως καταλήγει με μία τρύπα στο κεφάλι ο ένας έτσι και χειρότερα

καταλήγει ο αυστραλός στο fountain/ αλλά αυτά είναι δική μου άποψη

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σήμερα είδα την ταινία. Κάπου το έχασε ο σκηνοθέτης θα μπορούσε πολύ καλύτερα, αλλά γενικά ήταν μία χαρά και βλέπονταν άνετα. Να ζει κανείς η να μη ζει;

Άσχετο: Μπροστά από μένα ήταν κάτι κοριτσάκια max 15 ετών και σε κάποια σκηνή που η γυναίκα λέει ότι θα είναι για πάντα μαζί ό,τι και να γίνει και δε θα χωρίσουν ποτέ, πετάγεται η μία μικρή και λέει σε φίλη της: "Όλες οι γυναίκες έτσι λένε" :shock:

Δημοσ.

Ειδα την ταινια και ομολογω πως για να σβησω καποια απο τα ερωτηματικα

που μου αφησε την ειδα και δευτερη φορα μεσα σε 2 μερες...

Σιγουρα ειναι "δυσκολη" ταινια και για συγκεκριμενο κοινο. Ο Aronofsky παιρνει παλι το ρολο του "Θεου" που προσπαθει να σε κανει να αναθεωρησεις καποια πιστευω σου, κανοντας σε να θελεις να μπεις στον εγκεφαλο του και να καταλαβεις την εννοια πισω απο τις εικονες και αυτο που θελει να σου πει.

Ηδη εχει αναφερθει στο τι αναλωνεται η ταινια, οποτε θα παω κατ'ευθειαν στις εντυπωσεις.

Δεν ειναι αριστουργημα οπως το Requiem αλλα ειναι σιγουρα μια

πολυ πολυ καλη ταινια στο επιπεδο δουλειας που μας εχει συνηθισει ο Aronofsky και αξιζει να τη δεις

πανω απο μια φορα και να της δωσεις μεγαλη προσοχη.

Αλλη μια φορα, η μουσικη επενδυση της ταινιας ειναι εξαιρετικη (εγγυηση Clint Mansell...) αλλα οπως προαναφερθηκε, αν πεις οτι η ταινια στηριζεται σε αυτην, την αδικεις. Φωτογραφικά παιρνει αριστα,ενω και παλι εχει νεοτεριστικα "κολπακια" στην κινηματογραφηση και πολυ εντονες και φορτισμενες συναισθηματικα σκηνες.

Οι μονες ενστασεις/αποριες που μου αφησε αφορουν το σεναριο,αλλα δεν θα επεκταθω αφου ειναι

θεμα αντιληψης του καθενος.Συμπερασματικα, τη βρηκα στα στανταρ που ηλπιζα,παρολο

που με ειχαν προιδεασει για το αντιθετο.

Υ.Γ1: Τι τρεχει με τον Μark Margolis(Φραγκισκανος σε αυτην) και τον βλεπουμε σε ολες τις ταινιες του Aron?Με αοριστου διαρκειας συμβαση ειναι?

Υ.Γ2: +1 στη review του tzinos.

Δημοσ.

ego pantos to ksanada 2rh fora, mias kai to copy pou eixa tote htan kakisto. Einai tainia pou aneta blepete 2rh fora. Polles skhnes kai dialogoi bgazoun megalytero nohma, dioti epanalambanei kapoia pragmata pou leei se diaforetikes skhnes sthn tainia pou sou fenontai authereta otan to protoblepeis.

Olh h tainia akrobatei se leptes isoripies, px to acting mporeis na to deis apo aristo os overacting, ta nohmata apo shmantika kai bathystoxasta os aerologies kai pseutoskeptikismous, mporei na se kataplhksei os tainia alla mporei kai na se koimisei!

Apla tha po oti th 2rh fora mou arese akoma perisotero kai eimai pio konta sthn apopsh peri shmantikou ergou texnhs para mias bareths tainias. Mono pou ta xalaei sto telos kai ekei einai pou erxete to ti thelei na pei o poihths tora, mipos poliokapnise apo auto to tsigaraki to mauro?? Auto me ton bouda kai ton 1to patera pou tou peze me to spathi o maya warior kai ta louloudia pou fytronane sto soma, htan ligo too much. An eleipe kana 10lepto tainias me autes tis malakies tha htan aristourghma.

christo mhn ksexnas kai thn ellen burstyn, mallon kai auth exei ypograpsei kana 10etes symbolaio me ton arronofski. Oxi oti me xalaei bebaia, sto requiem eprepe na eixe parei auth to oscar (kseftiles hollywood remalia) kai sto fountain an kai me mikro rolo htan apsogh

Δημοσ.

Προσωπικά το βρήκα άψογο, είχα παρα πολύ καιρό να δω τόσο καλή ταινία πραγματικά. Για το soundtrack τι να πω , απίστευτο για αλλη μια φορά απο τον Mansell.

Δημοσ.

Basika pistevw oti h tainia pataei panw sto 8ema ths aiwnias agaphs anamesa se ena antra kai mia gynaika, sthn anagkh olwn mas na pistevoume oti 8a zhsoume meta 8anato kai sto drama ths arrwsteias gia na plasarei ena swro thriskeftikes ahdies.... Kai an den yphrxan aytoi oi h8opoioi gia na dwsoun to synais8hma, 8a phgaine apath....

Δημοσ.

Εγω επειδή δεν ανήκω στο κοινό που αναφέρεται παραπάνω το είδα παρέα με μια φίλη...κανείς δεν έκλαψε,κι οι 2 βαρεθήκαμε και μπερδευτήκαμε.. :/

Δημοσ.

Ρε παιδια καλογυρισμενη πολ σαν ταινια,ωραιες σκηνες,φοβερη μυσικη και ολα τα συναφη αλλα το σεναριο με παιδεψε πολυ και εχω ενα σωρο αποριες.Ποιος εχει καταλαβει σε βαθος τι επαιξε να μου εξηγησει και μενα.

Δημοσ.

--------Αν θέλετε να μαλώσετε ανοίξτε δικό σας thread.--------

Πέρα από αυτό, η ταινία για μένα είναι η ταινία της χρονιάς.

Θέλω να ξαναπάω για δεύτερη φορά και έχω καιρό να το κάνω αυτό για ταινία.

Για να μην χάσω ούτε στιγμή με το ζόρι έφευγε - εάν έφυγε το - βλέμμα μου από την οθόνη.

Το κλάμα όντως δύσκολο να το συγρατήσεις.

Και αυτό που σκέφτηκα και εγώ ήταν ότι λυπάμαι τον Aronofski - έτσι γράφεται;; - αν στην καθημερινότητά του σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι εύκολο.

Δείτε το, Δείτε το, Δείτε το, Δείτε το.

- και εσείς οι δύο που μαλώνετε. Χά, δείτε το μαζί να σας πιάσουν τα κλάματα και να ξεχαστείτε...

Υο.

Δημοσ.

Καλά μην τρελαθούμε κιόλας για τα δάκρυα. Απλά τα μάτια υγράθηκαν από το όλο. Δεν είναι μόνο από την ιστορία, αλλά από το σύνολο εφέ κτλ. Πχ αυτό το διαστημόπλοιο ήταν θεϊκό. Όλοι αυτοί οι συσχετισμοί... Και επειδή περίμενα κανά εξάμηνο για να βγει. Ήθελα να ανέβω Αθήνα τρεις εβδομάδες για να το δω. Και τα σινεμά το έθαψαν τελείως. Ταινία της χρονιάς για μένα... Τέσπα, καληνύχτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απίστευτη ταινία! Αφήνει αρκετά περιθώρια για ερμηνεία.

Σίγουρα θα την ξαναδώ σύντομα! Έχω την εντύπωση ότι σε κάποιες

σκηνές του έργου ακούστηκε και ένα κομμάτι από το Requiem.

Εκτός αν έμοιαζε τόσο πολύ, μιας και είναι ο ίδιος συνθέτης.

Δημοσ.

Σιγουρα δεν ειναι μια συνιθισμενη ταινια και το θεμα που εχει (ζωη- θανατος -αιωνιοτητα) ειναι αρκετα δυσκολο και ποσο μαλλον να το καταλαβει κανεις .

Ειναι μια ταινια οπως ειπωθηκε παραπανω αρκετους θα μπερδεψε ειδικα αυτους που πηγαν να δουν μια συνιθισμενη ταινια .

Ο πρωταγωνιστης ειναι ο αγαπημενος μου ειδικα μετα το "prestige"

Η ταινια μου αφησε αναμικτα συναισθηματα.Σιγουρα εχει καταφερει να μας κεντρισει αρκετα συναισθηματα με το θεμα που εχει ,τη λεπτη γραμμη μεταξυ ζωης και θανατου και τα αιωνια ερωτηματα που βασανιζουν τον ανθρωπο.

Σιγουρα ειναι μια ταινια που πρεπει να ξαναδει καποιος ,ειναι σιγουρο οτι θα νιωσει ακομα περισοτερο αυτα που θελει να δωσει ο σκηνοθετης.

Παντως ξαναλεω μου αφησε αναμικτα συναισθηματα ,καποια σημεια με μπερδεψαν ειδικα εκει με το διαστημοπλοιο και πως εμφανιζοταν η Rachel απο το πουθενα ,ομως θα την χαρακτηριζα αρκετα καλη κυριως για το θεμα της.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως είναι ενδιαφέρουσα ταινία επειδή είναι ακαταλαβίστικη. Βασικά δεν κατάλαβα και πολλά και γιατί την έχουν για τόσο καλή.

Δημοσ.

Mono pou ta xalaei sto telos kai ekei einai pou erxete to ti thelei na pei o poihths tora, mipos poliokapnise apo auto to tsigaraki to mauro?? Auto me ton bouda kai ton 1to patera pou tou peze me to spathi o maya warior kai ta louloudia pou fytronane sto soma, htan ligo too much.

Πράγματι η σκηνή που κάνει γιόγκα ο Hugh Jackman και εκείνη με τα λουλούδια που φυτρώνουν από μέσα του ήταν λίγο γελοίες :oops: Κατα τ'αλλα πολύ καλή ταινία.

Δεν την βρήκα και ιδιαίτερα συγκινητική, περισσότερο προς δραματική ταινία έκλινε με υπαρξιακές αναζητήσεις, παρά σε ερωτικό δράμα.

Πάντως ήταν πιο προσιτή για τον μέσο θεατή απ'οτι το Requiem και από το π.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...