mouki Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Αγορασα πριν μερικες μερες αυτό το λάπτοπ το οποίο έχει ενσωματωμένα Βιστα σαν λειτουργικό. Επειδή όμως βαρέθηκα να ψαχνω για drivers συσκευών και να μη βρίσκω, αποφάσισα στο 2ο partition του σκληρού δίσκου να περάσω τα ΧΡ.. Ωστόσο , και ενώ περίμενα ότι θα λειτουργει Multiple operating system δε λειτουργεί κ μου βγάζει κατευθείαν τα ΧΡ όταν ξεκινάει. Μπορεί να μου πει κάποιος α) πως μπορώ να επιλέγω να μπαίνω και με τα vista κανονικά μέσω multiple operating system και β) αν τελικά δεν γίνεται πως θα βγάλω τελείως τα XP?
21century Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Λοιπον οπως γνωρζεις και στο δικου μου τοσιμπα εμφανιζονται 2 δισκοι που προερχονται απο 2 διαφορετικα διαμερισματα. Προφανως καποια αλλαγη χρειαζετια στο boot.ini αλλα και στο boot loader των Βιστα τα οποια συνηθως εγκαθιστουν τον δικο τους. Εκει θελει επεξεργασια.
random Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 πρεπει να μπουταρεις με το vista dvd και να επιλεξεις repair bootloader ή vistabootpro for the 1000th time: οταν κάνουμε εγκατάσταση 2+ λειτουργικών της microsoft, για dual boot, η σωστή σειρά ειναι απο το παλιότερο προς το νεώτερο. Αν δεν γίνεται πάμε σε λύσεις repair
dimtse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Καλημέρα καταρχήν,η απαντηση σου random σημαίνει οτί ξέρεις πολλά. πολύ καλός...... Ήθελα να βάλω και εγώ xp στο Α100-003 που πήρα, οι drivers που έχουν τα vista θα παίξουν στα xp?
mouki Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Τελικά κάναμε recovery κ είπαμε να το παρουμε από την αρχή κανονικά. Ωστόσο, ρώτησα έναν φίλο που ασχολείται κ μου είπε ότι με τα home premium θα έχω πρόβλημα με ασύρματη δικτύωση. Το συγκεκριμένο λαπτοπ δεν είναι δικό μου, αλλά του φίλου μου και το χρειάζεται στο πανεπιστήμιο της λάρισας όπου έχουνε ασύρματο ίντερνετ, και διαρκώς του βγαζε το μήνυμα περιορισμένη δικτύωση..... Ερώτηση... παίζει να το δεχτεί πίσω το κατάστημα που μας το πούλησε για το πιο τέλειο μηχάνημα σε λαπτοπ που κυκλοφορεί και να πάρουμε άλλο με προεγκατεστημένα τα ΧΡ?? Μιας βδομάδας είναι το μηχάνημα.. Εναλλακτικά θα πρέπει να αρχίσω από την αρχή να ψάχνω drivers για το λαπτοπ για ΧΡ, και να του κάνω 2 φορμάτ απανωτά πρώτα με ΧΡ και μετά με Βιστα, για να πετύχω το multiple operating system που είπα στην αρχή και ήδη έχω τεράστιο πρόβλημα μιας και ούτε η ίδια η Toshiba δεν έχει drivers για ΧΡ στο συγκεκριμένο λάπτοπ σε κανένα από τα ξεχωριστά κομμάτια του...
dimtse Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Εγώ δουλευώ με τα home premium ασύρματα και δουλεύει μια χαρά, εχώ δικτύωση και δυο ορόφους πάνω απο το ισόγειο που έχω το router. Όσον αφορά το multiple σιγουρα θα υπάρχει και άλλος τρόπος.
random Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Να εχεις 2 λειτουργικά, το 2ο μονο για να παιζει η ασυρματη συνδεση, ειναι... τι να πω, αμαρτία. ο φιλος σου πιστευει οτι με τα home premium θα εχεις πρόβλημα, ενω με τα Ultimate όχι?? ή γενικώς τα βιστα εχουν προβλημα στο wireless?? Προσωπικά πιστευω οτι πρεπει να ψαξετε λιγο τις ρυθμίσεις του network στα vista και κατι θα γίνει. Τι να πιστεψω δηλαδή, οτι η toshiba πουλαει λαπτοπ με προεγκατετημένα βιστα, και ασυρματη καρτα ασυμβατη με βίστα; αλλα δεν μπορω να βοηθήσω απο το φορουμ, γιατι δεν εχω Βιστα, και θα επρεπε να κανεις τις δοκιμές σε σημειο που να υπάρχει ασυρματο δικτυο. Ζητήστε βοήθεια απο το καταστημα, ή στειλε mail στην toshiba, ή δειτε αν εχετε τα τελευταια απο drivers και bios. http://www.toshiba.gr/Service/Central%20Service.aspx http://askiris.toshiba.com/ ή βρειτε εναν πιο έμπειρο φίλο σας επιτόπου ------------------------------------------------------- Για drivers, πηγαινεiς εδώ και ψάχνεις με ενα άλλο μοντελο A100-xxx το οποιο πουλιέται με XP. ολα τα Α100 οπως βλεπω τα χαρακτηριστικά, ειναι ιδια μητρικη, και καρτα δικτυου, που αυτά προκαλουν ασυμβατότητες. διαφέρουν σε cpu, ποσότητα ram, και μεγεθος δισκου, πράγματα άσχετα με drivers. (για τη vga βρισκεις απο τον κατασκευαστή της).
paparoupas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Με το Α100-003 η ασυρματη δικτυωση παιζει κανονικα. Ξαναδοκιμασε, ισως εκεινη τη μερα ειχε προβλημα το δικτυο του πανεπιστημιου. Οσο για το dual boot, εμενα μου δουλεψε χωρις να ξαναφορτωσω τον bootloader των vista. Μπορεις μεσα απο τα xp να κανεις μια αναζητηση για λειτουργικα που υπαρχουν και σου βρισκει και τα vista, οποτε τα βαζεις στη λιστα των λειτουργικων για να επιλεγεις σε καθε εκκινηση. Σημ: Στα XP εχω ολα τα τελευταια updates, το λεω σε περιπτωση που παιζει καποιο ρολο κι αυτο. Με το Α100-003 η ασυρματη δικτυωση παιζει κανονικα, και μαλιστα χωρις να πειραξω καμια απο τις αρχικες ρυθμισεις. Ξαναδοκιμασε, ισως εκεινη τη μερα ειχε προβλημα το δικτυο του πανεπιστημιου. Οσο για το dual boot, εμενα μου δουλεψε χωρις να ξαναφορτωσω τον bootloader των vista. Μπορεις μεσα απο τα xp να κανεις μια αναζητηση για λειτουργικα που υπαρχουν και σου βρισκει και τα vista, οποτε τα βαζεις στη λιστα των λειτουργικων για να επιλεγεις σε καθε εκκινηση. Σημ: Στα XP εχω ολα τα τελευταια updates, το λεω σε περιπτωση που παιζει καποιο ρολο κι αυτο.
mouki Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Αναζήτηση για άλλα λειτουργικά πως κάνεις;..Δεν το έχω ξανακούσει αυτό.. επίσης drivers για ΧΡ που βρηκες;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.