Προς το περιεχόμενο

Με τι να κοψω το κουτι?

joef_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να κοψω το κουτι μου στο πανω μερος για να βαλω ενα ανεμιστήρα

εχω πολλα εργαλεία αλλα δεν ξερω τι να χρησιμοποιήσω για να κοψω πιο ευκολα!

ειναι αλουμινιο το κουτι τι λετε?

Δημοσ.

Σωστή δουλειά θα κάνεις με "διαβήτη" για κόψιμο (φτηνό) ή το ποτηροτρύπανο (ακριβό) που αναφέρθηκε πριν.

Κ τα 2 θέλουν βάση για δράπανο, αργές στροφές [600-800] κ αργό χέρι.

Αυτά αν θέλεις εργοστασιακό αποτέλεσμα.

/sc

Δημοσ.

σεγααααααααααα αν πιανουν τα χερακια σου δεν 8α χριαστεις τιποτε αλλο και εκτος από μια σεγα και έναν τρυπάνι αν θες ανεβάζω photo απο το δικο μου να καταλαβεις κομμενο με σεγα

Δημοσ.

Ρε συ mod αν θυμάμαι καλά είχα πάρει προ 4ετίας το ποτηροδράπανο ένα 15 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Είχε και άλλα βέβαια πιο ακριβά αλλά δεδομένου ότι το ήθελα για 4 τρύπες όλες και όλες δεν θεώρησα σκόπιμο να πάρω πιο ανθεκτικό.

Τώρα όσο για τη βάση που λες

... Απλώς είχα κάνει την τρύπα στο κέντρο, πρώτα χτυπώντας με μια πρόκα για να δημιουργηθεί εσοχή όπου κούμπωνε η άκρη του τρυπανιού (για να μη μου φύγει με το που θα έδινα στροφές) και άφου άνοιγα την τρύπα ύστερα έμπιγα και τον άξονα απο το ποτηροδράπανο. Δε θυμάμαι να μου είχε φύγει καθόλου το κεντράρισμα οπότε δεν ξέρω κατα πόσο απαραίτητη είναι η βάση...

Δημοσ.

Αν κρίνω από τα δικά σου τα χέρια καμάρι μου τί βάση να χρειαστείς εσύ για δράπανο; :P

Αν είσαι μάστορας & κρατάς σταθερό "χέρι" φυσικά κ τις κάνεις κ χωρίς βάση. ;)

/sc

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητα να είναι κυκλική η τρύπα μπορεί να είναι και οκτάγωνο ανάλογα με τη σχεδίαση του ανεμιστήρα που θα μπει. Προσωπικά εγώ το προτιμώ γιατί φαίνεται πιο όμορφο αλλά και δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτεί με απλά δισκάκια dremmel.

:-P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατα πασα πιθανοτητα το κουτι ειναι απο λαμαρινα.

Θα παρεις ενα λαμαρινοψαλιδο και αφου πρωτα ανοιξεις μια τρυπα 10cm στη μεση του κυκλου που εχεις σχεδιασει,θα κοψεις γυρο γυρο οπως κοβεις με ενα απλο ψαλιδι.

Αφου κοψεις τον κυκλο, με μια μικρη στρογγυλη λιμα θα κανεις το τελευταιο φινιρισμα και εισαι o.k.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...