Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 πάντως προσέχετε γιατί οι εταιρίες βάζουν το σήμα FullHD και στην πραγματικότητα είναι 1080i,και όχι 1080p...Έχει μεγάλη διαφορά... Πραγματική FullHD κάμερα στην αγορά δεν υπάρχει σε λογική τιμή... Η δικια μου λεει μονο HD και στα 1080i παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 i = interlaced p = progressive Στην πρώτη περίπτωση ένα καρρέ στην πραγματικάτητα αποτελείται από 1080/2 = 504 γραμμές. Τα καρρέ προβάλλονται εναλλάξ δηλ πρώτα αυτά με τις μονές γραμμές και μετά με τις ζυγές, οπως ακριβώς και στην τηλεόραση. Επειδή η εναλλαγή γίνεται γρήγορα το μάτι δεν διακρίνει τις διαφορές και βλέπει όλη την εικόνα. Στην δευτερη περίπτωση ένα καρρέ αποτελείται από 1080 γραμμές και προβάλεται με την μία, όπως στον υπολογιστή μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tas.o.s Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Έχω ψιθεί να πάρω μια βιντεοκάμερα. Αυτά που θέλω να μου προσφέρει είναι: 1) Μεγάλη αυτονομία και διάρκεια εγγραφής (γι' αυτό κλίνω προς HDD). 2) να μπορώ να βλέπω τα videakia που θα τραβάω σε full screen στο pc μου χωρίς να θολώνει ή να τετραγωνίζεται η εικόνα (γι'αυτό θέλω κάτι περίπου σε ανάλυση 1MP), 3) ... (γι' αυτό κοιτάω την Sony HCR-SR190e) Έχω όμως κάποιες απορίες...: 1) Τα αρχεία βίντεο που γράφονται στην κάμερα σε τι μορφή αρχείου είναι? Όταν τα περάσω δλδ στο pc θα χρειάζονται κάποια επεξεργασία ή μετατροπή για να τα παίξει? 2) Απ' ότι βλέπω στις κάμερες με HDD τα βίντεο μετατρέπονται σε MPEG2. Αυτό επιρεάζει την ανάλυση του βίντεο? Ευχαριστώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Τα αρχεία είναι MPEG2 δεν χρειάζονται επεξεργασία ή μετατροπή. Η ανάλυση του βίντεο που γράφουν ΟΛΕΣ οι κάμερες είναι 720x560, οπότε σε full screen θα έχεις πρόβλημα τετραγωνισμού.Τα Mega Pixels έχουν να κάνουν με τις φωτογραφίες που βγάζει η κάμερα και με την ποιότητα της εικόνας του βίντεο. Μονο αν πάρεις Full HD κάμερα (ανάλυση 1920x1080) θα έχεις λεπτομερή εικόνα στο pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 και με την ποιότητα της εικόνας του βίντεο. Σιγουρα ???? Εγω ηξερα οτι μονο με την ποιοτητα των φωτο εχουν σχεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Για την Sony SR 290: "Αριθμός ενεργών pixel σε τρόπο λειτουργίας βιντεοκάμερας (K) : Λειτουργία 16:9, 2280 / Λειτουργία 4:3, 1710" http://www.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=DCR-SR290E&site=odw_el_GR&pageType=TechnicalSpecs&imageType=Main&category=SDH+Hard+Disk+Drive#tab Απ' ότι φαίνεται, χρησιμοποιούν τα έξτρα pixel για να αποδώσουν καλύτερη εικόνα, χρώματα, λεπτομέριες κατα την συμπίεση τπυ βίντεο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Εγω πηρα πριν ενα μηνα απο Πλαισιο αυτη την HD http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=46700157&product=925306 αλλα δεν μπορω να πω οτι εχει και παρα πολυ μεγαλη διαφορα απο την παλια απλη miini dv που ειχα. Βεβαια δεν την εχω ψαξει ακομα (μολις 8 λεπτα βιντεο εχω τραβηξει) γιατι λογω οικογενειακου προβληματος πηγα μονο 2 μερες διακοπες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Η μεγάλη διαφορά είναι στην λεπτομέρια της εικόνας. Προτού φέρω ένα παράδειγμα να σε ρωτήσω, τι ανάλυση έχει το μόνιτορ σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Η μεγάλη διαφορά είναι στην λεπτομέρια της εικόνας.Προτού φέρω ένα παράδειγμα να σε ρωτήσω, τι ανάλυση έχει το μόνιτορ σου. Δεν μιλαω για το pc αλλα για το dvd που εγραψα και το ειδα στην plasma tv. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tas.o.s Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Η ανάλυση του βίντεο που γράφουν ΟΛΕΣ οι κάμερες είναι 720x560, οπότε σε full screen θα έχεις πρόβλημα τετραγωνισμού.Τα Mega Pixels έχουν να κάνουν με τις φωτογραφίες που βγάζει η κάμερα και με την ποιότητα της εικόνας του βίντεο. Μονο αν πάρεις Full HD κάμερα (ανάλυση 1920x1080) θα έχεις λεπτομερή εικόνα στο pc. Τότε γιατί στα προσπέκτους γράφουν: ανάλυση video 1.1MP και ανάλυση φωτογραφίας 4MP?? Απλά για παραπλάνηση? Δηλαδή ότι κάμερα και να πάρω η είκονα που θα βλέπω στο pc (για video μιλάω πάντα) θα είναι ίδια, αφού μου λες πως όλες γράφουν στην ίδια ανάλυση? Με μπέρδεψες...:???: Ή μήπως το θέμα του ότι όλες οι κάμερες γράφουν σε 720x560 ωφείλεται στην συμπίεση MPEG2? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Δεν μιλαω για το pc αλλα για το dvd που εγραψα και το ειδα στην plasma tv. Αφού έγραφες DVD, αυτόματα έριξες την ανάλυση σε 720x576. Αρα οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Δοκίμασε το ίδιο video να το παίξεις κατευθείαν από την κάμερα στην LCD με καλώδιο HDMI. Ετσι, σίγουρα θα δείς διαφορές, παρόλο που η ανάλυσή της δεν είναι 1920 χ 1080. Το παράδειγμα που θα έλεγα έχει ως εξής. Ολοι έχουμε δει φωτογραφία ανάλυσης 800χ600 που ήταν πολύ καλή. Αν όμως μια τέτοια την μεγενθύνεις σε ανάλυση 1280χ1024 τότε θα σου φανεί θολή, οτι κάτι δεν πάει καλά. Φαντάσου τώρα να έχεις εικόνα 720χ576 και να την παίζεις σε Full HD TV(1920x1080). Το αποτέλεσμα θα είναι "καλό" αλλά μάλλον θολό. Φαντάσου τώρα, το ίδιο βίντεο σε ανάλυση Full HD, σε Full HD τηλεόραση. Η εικόνα θα είναι πεντακάθαρη και με λεπτομέρεις που πριν, απλά δεν υπηρχαν. Τότε γιατί στα προσπέκτους γράφουν: ανάλυση video 1.1MP και ανάλυση φωτογραφίας 4MP?? Απλά για παραπλάνηση? Δηλαδή ότι κάμερα και να πάρω η είκονα που θα βλέπω στο pc (για video μιλάω πάντα) θα είναι ίδια, αφού μου λες πως όλες γράφουν στην ίδια ανάλυση? Με μπέρδεψες...:???:Ή μήπως το θέμα του ότι όλες οι κάμερες γράφουν σε 720x560 ωφείλεται στην συμπίεση MPEG2? Η ανάλυση 720x560 είναι στάνταρ και μας προέκυψε από την ανάλυση που έχουν τα DVD. Δεν έχει σχέση η συμπίεση. Ακόμα και κάμερα των 2000 €, πάλι την ίδια ανάλυση θα έχει. Δες εδώ http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=4C9213926041D45073437063D6A0D946?gruppe=49029 "Ενεργή ανάλυση κάμερας: 440 kilopixel", ουτε κάν 1 MP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tas.o.s Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2007 Η ανάλυση 720x560 είναι στάνταρ και μας προέκυψε από την ανάλυση που έχουν τα DVD. Δεν έχει σχέση η συμπίεση. Ακόμα και κάμερα των 2000 ?, πάλι την ίδια ανάλυση θα έχει. Δες εδώ http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=4C9213926041D45073437063D6A0D946?gruppe=49029 "Ενεργή ανάλυση κάμερας: 440 kilopixel", ουτε κάν 1 MP. Και γιατί είναι τόσο ακριβές κάτι τέτοιες κάμερες. Απλά επειδή (παρόλο που είναι μικρή η ανάλυση) η ποιότητα σε αυτή την ανάλυση είναι πάρα πολύ καλη? Τι εννοείς πως "προέκυψε από την ανάλυση που έχουν τα dvd"? Aκόμα δεν καταλαβαίνω γιατί στα διαφιμιστικά γράφουν διαφορετικές αναλύσεις video! Εξήγησέ μου λίγο αν μπορείς, θα το εκτιμούσα! Και συγνώμη αν σε πρίζω, αλλά είμαι ολίγον άσχετος όπως έχεις καταλάβει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Καταρχήν για το "πρήξιμο", μην το σκεφτεσαι καθόλου. Γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν τα forum. Στο θέμα μας όμως... Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα παλιά τα χρόνια, που η ψηφιακή τεχνολογία ήταν επιστημονική φαντασία, εμφανίστηκε η τηλεόραση και δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα πρότυπο για την μετάδοση της εικόνας. Οι παπούδες μας λοιπόν, αποφάσισαν, ότι 576 οριζόντιες γραμμές ήταν υπερ αρκετές για την μετάδοση εικόνας, αφού οι τότε γιγαντοοθόνες αριθμούσαν 14 ίντσες. Για τις κατακόρυφες στήλες δεν υπήρχε αριθμός (δεν ξερω γιατι). Ετσι για την Ευρώπη, γεννήθηκε το πρότυπο PAL. Ο αριθμός αυτός (576) ήταν βέβαιως θεωρητικός και εξαρτόταν από την ποιότητα των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων της κάθε συσκευής. Ακόμα και σήμερα μια απλή τηλεόραση αποδίδει περίπου 300 γραμμές. Η τελευταια γενιά καλών τηλεοράσων που ήταν και ψηφιακές και 100 Hz μπορούσαν να φτάσουν το αστρονομικό νούμερο των 430 γραμμών πχ PHILIPS Matchline. Τα βίντεο με την κασσέτα (αν τα πρόλαβες) περίπου 250 γραμμές. Βιντεοκάμερες απο 200 γραμμές. Η πρώτη κάμερα που πήρα ήταν Hi8 και αποδίδει περίπου 400 γραμμές. Απο την στιγμή που η εικόνα έγινε ψηφιακή έπρεπε ο αριθμός των γραμμών αλλά και των στηλών να είναι συγκεκριμένος. Ετσι, έμεινε το 576 (γραμμές) και προστέθηκε το 720 (στήλες). Αυτην, την ανάλυση (720χ576) υοθέτησε και το DVD που είναι η πρώτη συσκευή ψηφιακής εικόνας που μπήκε στο σαλόνι μας. Απο τότε ολες οι ψηφιακές κάμερες, ανεξάρτητα από το μέσον και είδος αποθήκευσης, γράφουν σε αυτή την ανάλυση. Απο εκεί και πέρα αυτό που πληρώνεις είναι ποιότητα εικόνας, ήχου, φακού, ευκολίες, κτλ.... Η μεγαλύτερη ανάλυση που γράφουν στα διαφημηστικά είναι μάλλον παραπλανητική. Απ' ότι φαίνεται, χρησιμοποιούν τα έξτρα pixel για να αποδώσουν καλύτερη εικόνα, χρώματα, λεπτομέριες κατα την συμπίεση τπυ βίντεο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι όμως: 720 χ 576 !!!! Το PAL είναι αρχαίο, έπρεπε να βρεθεί ενα νέο πρότυπο για την εικόνα, που θα είνα καθαρα ψηφιακό και φυσικά με μεγαλύτερη ευκρίνεια. Ετσι δημιουργήθηκε το HD που έχει 1080 γραμμές και 1920 στήλες. Αν αγοράσεις μια Full HD κάμερα πχ Canon HV20, θα έχεις την μεγάλη ανάληση, που ξεπερνα ακόμα και ένα τυπικό μόνιτορ (1280 χ 1024). Αν, λοιπόν, βλέπεις μια ταινία DVD στο μονιτόρ, σε Full screen αλλά ΔΕΝ βλέπεις τετραγωνάκια, τότε η ποιότητα του Player που χρησιμοποιείς είναι καλή και εξομαλύνει την εικόνα. Κατι ανάλογο θα συμβαίνει και με το βίντεο από την κάμερα. Εδω ειναι ένα βοντεάκι 5 sec από την κάμερα Sony SR290 σε μεγιστη ποιότητα. http://rapidshare.com/files/48229053/VideoSR290.mpg.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gv_liou Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 pragmatika kali poiotita.se ayti ti timi omws kai liga parapanw de pairneis kai mia hd?exeis kanena videaki apo hd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δυστυχώς, δεν έχω. Δυστυχώς, καμερα με σκληρό και ανάλυση Full HD, δεν υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.