smilefreeware Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Σκέφτηκα αντί ηχεία για pc να πάρω Mini HiFi ώστε να ακούω ήχο από το pc, ράδιο από το HiFi και καμιά ταινία συνδέοντάς το με tv. Aκούγοντάς τα σε μαγαζιά κατάλαβα ότι αν δώσω κάτω από 200ε ο ήχος δεν είναι καλός. Επειδή έχω τρέλλα με τον καλό ήχο από τότε που γεννήθηκα θέλω κυρίως καλό ήχο. Μιλάω για δωμάτιο όχι για σαλόνι. Τα watt δεν νομίζω ότι χρειάζονται να είναι πολλά, ίσως 2x20 RMS στα 8ΩΜ να είναι εντάξει. Προτιμώ 2 κανάλια. Από ψάξιμο κατέληξα ότι JVC, Yamaha ... είναι καλά. Αλλά πάμε για 300 400 και ... Αν ξέρει κανείς κάτι συγκεκριμμένο .... ή οποιαδήποτε εμπειρία ευπρόσδεκτη. Α! δεν θέλω αυτά με τα πλαστικά ηχεία ούτε αυτά με τα υπερβολικά μπάσα. Θα ακούω Genesis, Pink Floyd, Moody Blues, Smooth Jazz, Fz κλπ. (Ελπίζω να καταλάβατε το στυλ του ήχου).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Ακριβως τα ιδια ακουει ο πατερας μου (χεχε) με αυτα τα ηχεία: http://www.roister.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=3&the3id=14&theid=14&open1=1&open2=3&open3=&thepid=17 και αυτον τον ενισχυτη: https://nireas.nakas.gr/nakas2006/Default.asp?Static=75&Product=11388 Βεβαια ξερω οτι ο νακας ειναι ψιλοκλεφτης στην τιμη (απο επισημη αντιπροσωπεια της Yamaha τον πηραμε, απλα δεν βρισκω λινκ). Ο ενισχυτης εχει ενα "μαγικο" κουμπακι εμπρος, που αμα το ενεργοποιησεις απενεργοποιειται ο εγκεφαλος (αυτο που κανει ρυθμισεις dolby, μπασων/πριμων κτλ...), και λειτουργει μονο η αναλογικη ενισχυση... Εκει δινει ρεστα!! Μιλαω πραγματικα κρυσταλλινος ηχος!! Τα ηχεια μην τα βλεπεις ετσι!!! Ελληνικης κατασκευης χειροποιητα με μεγαφωνα απο Αγγλια, με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαδρομη!! Δηλ. παιζει να πηγαινοερχονται μεσα εξω και 3-4cm μη σου πω και παραπανω! Καλυπτουν ανετα το σαλονι (καμια 70m²), με ηχο αλλης ποιοτητας ε!! Στο μονο το οποιο υστερουν ειναι τα μπασα λογω μικρης διαμετρου μεγαφωνου (αλλα για μπασα εχω τα Ζ2300...), οποτε... Συνολο πακετου: καμια 1000?, αλλα ΑΞΙΖΕΙ, και θα μεινει για 20 χρονια τουλαχιστον!!! Ελπιζω να βοηθησα να καταλαβεις οτι αμα δεν σκασεις 1000ρα δεν ακους ΗΧΟ, αλλα αμα τα σκασεις θα ακους ΗΧΟ για 20+ χρονια!!
smilefreeware Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 @GeorgeMan Μπορεί να είμαι και "πατέρας σου". Στο σαλόνι έχω και εγώ roister 2X180WRMS 8 Οhm 3 δρόμων, 3 μεγαφώνων τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι. Νομίζω δε ότι τα μεγάφωνα είναι γαλλικά. Επίσης έχω nakamichi κασετόφωνο κλπ. την ξέρω καλά αυτή τη τρέλλα. Αν θέλω να ακούσω καλό ήχο θα ακούσω. Ομως... Επειδή κάθομαι στο γραφείο μου αρκετά θέλω να ακούω μουσική. Να μην πάρω λοιπόν τίποτα για πέταμα είπα να δώσω κάτι παραπάνω αλλά όχι και 1000ε. Κάτι σαν αυτό http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=13549&ext=skroutz Το έχω ακούσει και μου άρεσε αρκετά. Πάντα για τα λεφτά που κάνει. Εντύπωση μου έκαναν τα ηχεία του. Μικρά , μακρόστενα και με πολύ βάρος.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Αχα! Εχεις τα πιο μεγάλα!! Αμα τα γνωριζεις αυτα... τοτε ο,τι και να παρεις πιο κατω θα σου φαινεται απλως μάπα... Αυτα απο μενα ας πει και κανας άλλος. Παντως τα Ζ2300 για 135? ειναι πολυ καλα...! Και μπορεις να χαμηλώσεις το subwoofer τους.
copper Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Το JVC EX-D1 το πήρε φίλος με 340 ευρώ από MEDIAMARKT. Ήθελε κάτι παρόμοιο και του πρότινα αυτό. Έχει ψηφιακό ενισχυτή και παίζει αξιοπρεπώς. Ακούς λεπτομέριες που από άλλα μίνι δεν θα άκουγες. Παίζει DVD αλλά ΔΕΝ παίζει DIVX. Πήγαινε άκουσε το. http://www.jvc-hellas.gr/product_desc.asp?id=EX-D1
fabiawrc Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 παιδια οτι av ενισχυτη εχω ακουσει δεν εχει καμια σχεση με εναν 2καναλο καθαρο hi-fi ενισχυτη. τρανο παραδειγμα η συγκριση ενος harman kadron av 7x150 με ενα καρο συστυματα αξιας 1600 ευρω(2006) με ενα thule 50 2χ50watt αξιας 560 ευρω(2002) με ιδια πηγη και το ιδιο cd σε monitor audio ηχεια αξιας 600 ευρω αν θυμαμε καλα σε μουσικη ηταν η μερα με την νυχτα.ακομα και ο πιο ασχετος καταλαβενε την διαφορα. βαλαμε ενα κοματι jazz με σαξοφωνο και αντρικη φωνη. με τον harman ακουγες το κοματι απλα και δεν σου ελεγε τιποτα.αδιαφορος ηχος.ξερος συμπιεσμενος. με τον thule με το που πατησαμε play ο χωρος γεμισε μουσικη.το κοματι μιλαγε το ενοιωθες και απλα επαθα πλακα με την μουσικοτητα. γιαυτο καλοι και χρυσοι οι av ενισχυτες για home cinema αλλα για μουσικη δεν κανουν.παλια δεν το πιστευα αυτο αλλα μετα απο πολλα τεστ που εχω κανει απλα δεν παιζουν.και το 8εμα ειναι οτι στους φθηνους av των 300-600 ευρω εκει τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Για το πρωτο εχεις απολυτο δικιο! Αλλα ειπα κατι περι ''μαγικου'' μπλε κουμπιου στην προσοψη του Yamaha.... (που απενεργοποιει τον ψηφιακο προσαρμογεα). Και φυσικα αυτη η λειτουργια υποστηριζεται μονο για 2 καναλια...
smilefreeware Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δυστυχώς πρέπει να προσγειωθώ στα 250-350ε με ένα σύστημα όλα μαζί, οπότε και ο ήχος θα είναι αντίστοιχος. Καλά τα χρυσά καλώδια και τα ηχεία που μπαίνουν στο ρεύμα αλλά.... Αυτό το JVC (JVC EX-D1) είχα δεί στο mediamarkt αλλά ο θόρυβος που υπήρχε εκεί ήταν φοβερός, με το ζόρι κατάφερα να το ξεχωρίσω. Με βλέπω πάντως να καταλήγω σε κανένα Philips με USB, Divx, κλπ. γιατί πιό πολύ για παρέα με υπολογιστή πάει παρά για να ακούω μουσική. Και να ακούω θα είναι σε χαμηλή ένταση. Τώρα βέβαια από ήχο πιστεύω μια μετριότητα θα πιάσει. Είχα πάρει πριν μερικά χρόνια ένα τέτοιο στην κόρη και τουλάχιστον ο ήχος δεν ήταν για πέταμα.
teachertza Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Παιδιά ο πατέρας μου ασχολείται με hi-end 30 χρόνια.Μου έχει δώσει ένα στεροφ. του 1978.Είναι άπαιχτο σε όλους τους τομείς.Δώστε κάτι παραπάνω.Αξίζει...Ά.αυτό που μου έδωσε δέν είναι hi-end.Τότε θα ήταν όσο είναι σήμερα ένα των 1000ε...Απλά καμία σχέση με άλλα κοινά που ακούω.
fabiawrc Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 georgeman ναι απενεργοποιει αρκετα κυκλωματα ωστε να δουλευει σαν ενας δικαναλος ενισχυτης και βγαινουν εκτος κυκλωματα βιντεο κλπ.το εχουν και αλλοι πολυκαναλοι ενισχυτες αυτο pure direct λεγεται.αλλα αυτο δεν φτανει για να παρεις καλο ηχο.ολοι αυτοι οι av της σειρας κανουν καλα την δουλεια τους για να παιζουν home cinema αλλα μουσικη δεν παιζουν ομως.βεβαια αναλογως και το αυτι και τις προτιμησεις του καθενα. αν θες να δωσεις 250 το πολυ παρε το jvc αφου δεν θελεις να παιζες σε μεγαλες εντασεις ετσι και αλλιως σε αυτα τα λεφτα δεν περνεις κατι που να αγιζει το σωστο hifi.
smilefreeware Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Οπως έγραψε και ο @copper μάλλον θα έπερνα το JVC EX-D1 με 340 αλλά του λείπουν USB, Divx. Για ήχο ΚΑΛΟ δεν μιλάμε, απλώς για να μην το ακούω και τσαντίζομαι. Θα είναι σε χώρο με pc και θέλω να παίζω και λιγάκι, να βάζω κανένα mpg2, divx κλπ. Αν έχει δει κανεις κάποιο συγκεκριμένο ας το πει.
copper Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Νομίζω ότι το JVC EX-D1 στο link που έδωσα, γράφει οτι έχει USB. "Είσοδος USB για λήψη σημάτων ήχου από τον υπολογιστή (PC Link)" http://www.jvc-hellas.gr/product_desc.asp?id=EX-D1 Επίσης υπάρχει και το JVC EX-D5 που διαφέρει σ' αυτό: "Ασύρματη Σύνδεση με PC με πομπό USB (Λήψη σημάτων ήχου από υπολογιστή)" http://www.jvc-hellas.gr/product_desc.asp?id=EX-D5
smilefreeware Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 @copper Εχεις δίκιο έχει USB το μόνο που λείπει είναι το Divx. Το πολύ-πολύ άμα χρειαστεί με 30-40ε παίρνω ένα player και είμαι εντάξει. Επειδή αρχίζω και ψήνομαι , μήπως ξέρεις από το φίλο σου τα ηχεία αν είναι στα 6Ω ή στα 4Ω. Αν ξέρεις τίποτα άλλο πες μου, να πάω να το αγοράσω να τελειώνει η υπόθεση. Thanks.
smilefreeware Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο (από διάφορα forum) κατέληξα ότι αυτό το JVC EX-D1 είναι από τα καλύτερα micro για ποιότητα ήχου. Αλλά πήρα την αντιπροσωπία τηλ και.... Παίζει DVD μόνο τα πλήν και αρχές Μαίου έρχεται καινούργιο το παρόν καταργήθηκε. Πληροφορίες για τυχόν ενδιαφερόμενους.
tmjuju Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Εγώ λέω να σου προτείνω μια εναλλακτική! Με τα 200-300 ευρώ που διαθέτεις μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο ήχο εάν επιλέξεις την οδό των μεταχειρισμένων κομματιών! Μπες στο ebay.co.uk (ή ebay.de) και βρες ένα μεταχειρισμένο Marantz / Dennon / Yamaha κ.ο.κ Δώσε το πολύ 100ευρώ. Δώσε αλλά 100 για μεταχειρισμένα ηχεία. (αν και κάτι το καινούριο βρίσκεις στα Mediamarkt/Κοτσοβολο σε αyτη την τιμή). Πάρε ένα DivX/DVD player με 40 ευρώ καινούριο από Carfur/Κοτσόβολο κτλ. Γενικά, κάπως έτσι ξεκίνησα σαν φοιτητής να έχω στερεοφωνικό… οι φέτες αλλάζουν με τον καιρό, και μπορείς να πας σε κάτι το καλύτερο. Αργότερα η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα DAC και να το συνδέσει ψηφιακά με pc&lifier. Λίγα λόγια ακόμα: στο .co.uk θα βρεις πάρα πολύ εύκολα Mαrantz 2x40 δεκαετίας, αλλά πολύ καλά μηχανήματα και αθάνατα. Καμιά φορά βρίσκεις ακόμα και με 50ευρώ (~30pounds) . Το ίδιο ισχύει και για μικρά ηχεία! Δες αυτά (που δεν έχει λήξει ακόμα): http://cgi.ebay.co.uk/Technics-Amp_W0QQitemZ330103710277QQcategoryZ3280QQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.co.uk/Denon-PMA-250SE-Stereo-Integrated-amplifier-amp_W0QQitemZ140101853922QQcategoryZ3280QQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.co.uk/Denon-pma-250se-intergrated-amplifier-nice-amp_W0QQitemZ150106867288QQcategoryZ3280QQrdZ1QQcmdZViewItem Μην πάρεις κάτι εκτός Ευρώπης λόγω τελωνείου. Τα έξοδα μεταφοράς θα είναι περί τα 20euro. Αξίζει πρώτα να παρακολουθήσεις για καμιά βδομάδα το ebay για να πεις στον ρυθμό του. Αφού σου αρέσει ο καλός ήχος πάρε φέτες(κομμάτια) μην πάρεις ολοκληρωμένο που δεν είναι και Upgradeable! Αυτά τα λεφτά θα τα κλαις όταν μετά από λίγο καιρό θα θες κάτι λίγο καλύτερο και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα! Ενώ με τις φέτες όλο και κάτι θα βρίσκεις να προσθέτεις. Ένα DAC ένα καλούτσικο CDplayer ένα βινίλιο (λέμε τώρα). Άσε που εάν επιλέξεις τώρα κανά καλό κομματάκι προσφορά από ebay – κάτω από συνθήκες σε συγκεκριμένη μουσική μπορεί να ακούγεται καλύτερα και από το στέρεο του σαλονιού σου! Σωστές Δουλειές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.