MasterX Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Na sou miliso ligo gia tis crt, tis opoies gnorizo (poly) kala?Oi Eizo sygkritika me tis Sony stis antistoixes times, pairnane ton mpeo kanonikotata -kai den ennoo ton proedro tou Panioniou :-P Koinotato paradeigma: * Eizo Flexscan F520, timi Martiou 2002 [stin Ellada] => 477 euro. * Sony Multiscan CPD-G220, idia akrivos epoxi => 479 euro. * Sony Multiscan CPD-E230, idia akrivos epoxi => 420 euro. Oi Sony me Trinitron parakalo, eno i EIZO me Shadow Mask.... Ti na po? Paides, mono enas ....tyflos tha theorouse oti anikoun stin idia katigoria H Eizo epaize se "katigoria Philips", alla oi times tis farmakeio! Stin ousia den poulage tipote parapano apo panakrivo onoma.... Tis othones pou anafero tis exo, gia emena EIZO = yperektimimeni. Kai den to kovo na exei allaxei tin politiki tis tosa xronia Έχω και γω την Sony Multiscan CPD-G220 εδώ και 5 χρόνια και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.. Τότε την είχα διαλέξει σαν την καλύτερη 17αρα σε αυτά τα λεφτά... Αξίξε τελικά και υπολογίζω να την κρατήσω κανα χρόνο ακόμα (αν αντέξει βέβαια) πριν πάω σε πάνελ 22αρι ή μεγαλύτερο (φυσικά τότε θα χρειαστεί πάλι αναβάθμιση η κάρτα γραφικών για να ανεβάζω αναλύσεις, και λογικά όλο το PC). Τώρα Eizo δεν είχα ποτέ και δεν μπορώ να ξέρω πόσο καλύτερη είναι..
Dr_73 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 H Samsung όχι γενικά και αορίστος (όπως μιλάς εσύ), το συγκεκριμένο μοντέλο ναι!! TFT 1500+ ευρώ παίρνεις στην χειρότερη 24" eizo. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, αυτή η οθόνη στα 2550 Ευρώ δεν σηκώνει τις αναλύσεις της 22άρας CRT μου
thanocaster Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Η οθόνη δεν κρίνεται από τις αναλύσεις που σηκώνει.
MasterX Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Αυτό το περί ακτινοβολίας το λέει και η μάνα μου , με τη γιαγιά μου και θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου το αναλύσει λίγο επιστημονικά τι είδους ακτινοβολία είναι αυτή , πως μετράται, τι τιμές δίνουν οι μετρήσεις στις CRT και στις TFT αντίστοιχα. Με Οφθαλμίατρο Καθηγητή Πανεπιστημίου που το έχω συζητήσει μου είπε να ρωτήσω τις πωλήτριες του Πλαισίου ή των MUltirama ή τους manager παρομοίων επιχειρήσεων και κατασκευαστών οθονών που έχουν ανακαλύψει το φαινόμενο και κερδίζουν από αυτό. Ο ίδιος πάντως στο σπίτι του έχει CRT 24άρα MItsubishi ... Ρε φίλε έχω βαρεθεί να ακούω τέτοιες μπούρδες από Καθηγητές Πανεπιστημίου και κάθε είδους "επιστημονες" που το παίζουν ειδικοί σε κάποια θέματα που έχουν μαύρα μεσάνυχτα!!! Τι ακριβώς σου είπε ο κύριος αυτός? Ότι οι CRT είναι πιο ξεκούραστες απο τις TFT και ότι έχουν λιγότερη ακτινοβολία??? Ξέρει τι εστί ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία..? Και καλά τόσοι σχετικοί με το αντικείμενο, επιστήμονες και μη, που λένε το αντίθετο.... δες το απλώς εμπειρικά το θέμα.... Τόσοι και τόσοι χρήστες που λένε ότι οι TFT τους φαίνονται πολύ πιο ξεκούραστες απο τις CRT που είχαν πριν, απλώς το φαντάζονται??????????? Δηλαδή η 24άρα CRT που έχει στο 1 μέτρο μπροστά του είναι πιο ξεκούραστη και έχει λιγότερη ακτινοβολία από κάποια TFT ??? Και μπορεί πες του.. Αυτά χωρίς να το παίζω ειδικός και χωρίς να αναφέρομαι στον τομέα ποιότητας απεικόνησης...
Dr_73 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Ότι οι CRT είναι πιο ξεκούραστες απο τις TFT και ότι έχουν λιγότερη ακτινοβολία??? Ξέρει τι εστί ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία..? Και καλά τόσοι σχετικοί με το αντικείμενο, επιστήμονες και μη, που λένε το αντίθετο.... δες το απλώς εμπειρικά το θέμα.... Τόσοι και τόσοι χρήστες που λένε ότι οι TFT τους φαίνονται πολύ πιο ξεκούραστες απο τις CRT που είχαν πριν, απλώς το φαντάζονται??????????? Από επιστήμονες ούτε έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει τίποτε περί ακτινοβολίας οθονών. Και φυσικά δεν έχω βρεί πουθενά σχετικές μετρήσεις που να δείχνουν κάποια διαφορά. Ακόμη και οι τυποποιημένες προδιαγραφές που υπάρχουν από την Ε.Ε. νομίζω ότι πληρούνται εξίσου από υλοποιήσεις και των δύο κατηγοριών, χωρίς να υπάρχει κάποια προδιαγραφή που να πληρείται μόνο από TFT. Από ανίδεους και καφενεία ακούω διάφορα κατά καιρούς αλλά δεν νομίζω ότι αξίζουν να σχολιαστούν. Τώρα για τον ... αριθμό των υποστηρικτών κάξε κατηγορίας, δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία εκφράζει την αλήθεια. Είναι σίγουρο ότι "τόσοι και τόσοι χρήστες" θα μας πουν αντίστοιχα ότι τα HYUNDAI είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα, ενώ για τις ... Aston Martin δύσκολα να βρούμε κάποιον να πει καλή κουβέντα (ο James Bond εξαιρείται). Δεν θα αρκούσε ο αριθμός των υποστηρικτών της HYUNDAI να με πείσει ότι τα αυτοκίνητα της υπερέχουν των Aston Martin.
thanocaster Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Από επιστήμονες ούτε έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει τίποτε περί ακτινοβολίας οθονών. Και φυσικά δεν έχω βρεί πουθενά σχετικές μετρήσεις που να δείχνουν κάποια διαφορά. Ακόμη και οι τυποποιημένες προδιαγραφές που υπάρχουν από την Ε.Ε. νομίζω ότι πληρούνται εξίσου από υλοποιήσεις και των δύο κατηγοριών, χωρίς να υπάρχει κάποια προδιαγραφή που να πληρείται μόνο από TFT. Από ανίδεους και καφενεία ακούω διάφορα κατά καιρούς αλλά δεν νομίζω ότι αξίζουν να σχολιαστούν. Τώρα για τον ... αριθμό των υποστηρικτών κάξε κατηγορίας, δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία εκφράζει την αλήθεια. Είναι σίγουρο ότι "τόσοι και τόσοι χρήστες" θα μας πουν αντίστοιχα ότι τα HYUNDAI είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα, ενώ για τις ... Aston Martin δύσκολα να βρούμε κάποιον να πει καλή κουβέντα (ο James Bond εξαιρείται). Δεν θα αρκούσε ο αριθμός των υποστηρικτών της HYUNDAI να με πείσει ότι τα αυτοκίνητα της υπερέχουν των Aston Martin. >http://bravotech.us/info/crt-lcd.htm Τώρα το έχεις και επίσημα.
dterzakis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Ακτινοβολία υπάρχει απλά δεν έχει αποδειχθεί κατά πόσο είναι επιβλαβής. Σχετικά με το παραπάνω πίνακα, είναι αρκετά παλιός. Τα παρακάτω δεν ισχύουν πλέον: more expensive very narrow viewing angle poor brightness & contrast ghosting with fast moving images due to slow cell response rate manufacturing defects: most units have up to 3 dead pixels, stuck on/off pixel jitters, if used with analog signal (non DVI-I)
thanocaster Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 >http://en.wikipedia.org/wiki/CRT_monitors#Health_danger Κάτι ποιο πρόσφατο. (28 Μαρτίου 2007). Πάντως από την προηγούμενη παράθεση μέχρι σήμερα ποια τεχνολογία πιστεύεις ότι έχει κάνει άλματα και έμεινε στάσιμη; Κατά δεύτερον για την ακτινοβολία δεν λέει κανείς ότι κάποτε θα πάθεις καρκίνο από την οθόνη σου, αλλά η ακτινοβολία που παράγει το κανόνι της crt είναι μεγαλύτερου εύρους από τα ηλεκτρόδια και τους υγρούς κρυστάλλους για δυο λόγους. Πρώτον: Η lcd οθόνη δεν δουλεύει συνεχόμενα αλλά δουλεύει μόνο κατά τις αλλαγές της εικόνας. Δηλαδή αλλάζει απλά χρώμα στους κρυστάλλους που πρέπει να αλλάξουν. Αντίθετα η crt βομβαρδίζει την φωσφορούχο επικάλυψη συνεχώς σαρώνοντας όλη την επιφάνεια. Δεύτερον: Η crt για να μπορέσει να αποδώσει το χρώμα που πρέπει πρέπει να βομβαρδίσει την επικάλυψη με ηλεκτρόνια ενέργειας μεγαλύτερης από την απαιτούμενη. Η περίσσεια ενέργειας εκπέμπεται με τη μορφή συνήθως ακτίνας Χ, η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό απορροφάται από τη γυάλινη επιφάνεια. Ένα μικρό ποσοστό όμως ξεφεύγει. Τέλος πάντων, σε καμία περίπτωση δεν είναι "επικίνδυνες" οι CRT οθόνες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο επιβλαβείς από τις lcd. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταλάβει κάποιος αυτό.
alex_mos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Η Dell 2407 rev 04 θα σου βγει 850 ευρώ περιπου απο Αγγλια σύνολο. Εννοειται international εγγυηση. και βέβαια πάντα προσοχη στις αγορές με καρτες, bla bla bla..........αυτα που ακουμε συχνά. καταπληκτική οθόνη.
MasterX Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Να ρωτήσω βρε παιδια... η DELL πως και βγάζει τόσο καλές οθόνες?? Τελευταία όλο το ακούω αυτό, αλλά δεν θυμάμαι παλιότερα τι έκανε σε αυτόν τον τομέα...
Delirium Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Να ρωτήσω βρε παιδια... η DELL πως και βγάζει τόσο καλές οθόνες?? Τελευταία όλο το ακούω αυτό, αλλά δεν θυμάμαι παλιότερα τι έκανε σε αυτόν τον τομέα... Pantos 22" CRT [Trinitron kathodikos] DELL pou exo doulepsei einai aristes :razz: By the way, dinontai teleftaia arketes 21-24" CRT, se timi sxedon kseftila...! Eidika gia CRT, opou paizei Trinitron [sony, Eizo, Dell, HP] gia emena simainei: 100% epipedo screen, efxaristi/ksekourasti ergasia, fovera xromata/contrast
ANEMOS-V Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Να ρωτήσω βρε παιδια... η DELL πως και βγάζει τόσο καλές οθόνες?? Τελευταία όλο το ακούω αυτό, αλλά δεν θυμάμαι παλιότερα τι έκανε σε αυτόν τον τομέα... de bgazei panel i idia..exoun panel tis SAMSUNG kai i piotita tous ne..eine aristi.
Dr_73 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Η wikipedia νομίζω ότι είναι κοινό μυστικό ότι δεν αποτελεί σοβαρή πηγή για κανενός είδους πληροφορία. Ο κάθε περαστικός μπαίνει εκεί και γράφει ό,τι θέλει για θέματα τα οποία αγνοεί. Το bravotech αναφέρει τη γνωστή φημή ότι οι CRT εκπέμπουν ακτινοβολία, όπως ακριβώς την ακούει κανείς από πωλήτριες της Στουρνάρη, καφενεία ή τη γιαγιά μου, αλλά χωρίς κανενός είδους μέτρηση. Το ότι οι CRT είναι "επικίνδυνες" λόγω "ακτινοβολίας" δεν αποδεικνύεται από κανενός είδους μέτρηση. Απλά μια τέτοια φήμη βολεύει κατασκευαστές και εμπόρους. (Για τα κινητά μπορεί να αποδειχθεί μάλλον από πειράματα η επίδρασή τους στον οργανισμό αλλά εκεί αποσιωπούνται τέτοιου είδους μελέτες).
MasterX Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Πάντως για αυτό που λέγαμε πριν, πιο σωστό είναι να ρωτήσεις κανένα Φυσικό, παρά Οφθαλμίατρο....
jimarass Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Πάντως για αυτό που λέγαμε πριν, πιο σωστό είναι να ρωτήσεις κανένα Φυσικό, παρά Οφθαλμίατρο.... Παιδιά όλα εξαρτώνται από την ποιότητα κατασκευής. Μπορεί κάποια οθόνη CRT να προκαλεί λιγότερη βλάβη από LCD. Πάντως κατά μέσο όρο οι TFT εκπέμπουν λιγότερη ακτινοβολία. Αυτό είναι και φυσική συνέπεια της χαμηλότερης κατανάλωσης. Ωστόσο όπως προείπα όλα εξαρτούνται και από την ποιότητα κατασκευής. Παραθέτω και ένα κείμενο από το ίντερνετ: CRTs emit VLF and ELF (Very Low Frequency and Extra Low Frequency) electromagnetic radiation (caused by the scanning electron beam in the CRT tube), while LCD's do NOT. These EM emmissions are considered by many to be harmful to health.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.