vandermonde Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 εχετε βαλθει να με τρελανετε? Δεν βλεπετε τι γραφω παραπανω...............? Αν δεν κανω λαθος (1920χ1080)1080p = true HD....ε τετοιο πραγμα δεν εχει καμια 21 ιντσων οθονη...........
dali13gr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Μπα, από μόνος σου τρελαίνεσαι. Ο φίλος που ανέφερε ότι με την συγκεκριμένη οθόνη θα έχει HD δεν ανέφερε πουθενά 1080ρ. Και το 720ρ πάλι HD είναι. Επειδή μια οθόνη δεν θα παίζει 1080 δεν είναι λόγος να μην την αγοράσει κάποιος, ειδικά από τη στιγμή που θέλει κάτι πολύ ποιοτικό.
Lafas1987 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 1911......ΤΝ panel (entry lvl λύση ) 1931......S-PVA pannel (καλή περίπτωση ) 2111W ....S-PVA pannel (προς τα εκεί πάει η αγορά) 2411W......S-PVA pannlel (κορυφαία επιλογή) Δεν γράφω παραπάνω , 1ον γιατί βαριέμαι και 2ον γιατί το θέμα το έχουμε ξαναζητήσει εδώ πολλές φορές . Εν κατακλείδι: πήγαινε για την 2111W , αν μπορείς (θα έχεις και High Devition όταν και αν ) , πρόσεξε μην σου πασσάρουν την 2110 , έχουν μείνει stock απούλητες , αλλιώς περιορίσου στην 1931 SH . Πριν λίγες μέρες πούλησα την LG 1980Q, την καλύτερη 19άρα τις εταιρίας πριν έναν χρόνο αν δεν κάνω λάθος. Πραγματικά πάρα πολύ καλή οθόνη. Την είχα πληρώσει τότε 510Euro για το DVI που τόσο πια μας έχει βάλει στο λούκι*. Την οθόνη την πούλησα σε έναν γραφίστα ο οποίος είχε μια κάρτα γραφικών FX5200, η οποία όπως καταλαβαίνετε δεν είχε DVI οπότε συνδέσαμε την οθόνη στην αναλογική έξοδο της κάρτας γραφικών. Πραγματικά αισθάνθηκα πολύ κοροΐδο. Η οθόνη είχε απεικόνιση ίδια με αυτή που την δούλευα εγώ σε DVI και με την 8800GTX. Το παιδί μου εξήγησε μερικά πράγματα με τα χρώματα και γενικά με τις οθόνες τα οποία δεν τα ήξερα. Με τα λεφτά που πήρα βάζοντας άλλα λίγα αγόρασα την Viewsonic 22'' Wide VX2235 η οποία είναι Η ΟΘΟΝΗ! Σίγουρα είναι καλύτερη μια EIZO, αλλά δεν είναι η διαφορά τόση όσα είναι τα λεφτά. Δεν χρειάζεται νομίζω να τρελαινόμαστε τόσο. Κατά τη γνώμη μου EIZO αγοράζει κάποιος γραφίστας ο οποίος είναι πολύ πλούσιος. Τέλος θέλω να πω ότι αυτό με τα Panel δεν είναι και Ευαγγέλιο. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ναι το TN είναι φθηνό panel, αλλά ότι και να λέμε πολύ Marketing είναι στη μέση. Το ίδιο με το DVI, το ίδιο και με τον χρόνο απόκρισης. Έχουμε τις EIZO ως κορυφαίες και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι κιόλας. Έχουν παρʼ όλα αυτά μεγάλος χρόνους απόκρισης, έχουν TN Panel και χαμηλό Contrast. Η οθόνη δεν είναι κάρτα γραφικών για να την κρίνεις από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Βασίζεται σε άλλη φιλοσοφία. Είναι χρώματα και τα χρώματα σε κάθε μάτι δείχνουν αλλιώς. *Λούκι: Φυσικά μόνο από την ιδέα αν η οθόνη που πήρα δεν είχε DVI δεν θα την αγόραζα…. Υ.Γ.: Που φτάσαμε… Να αγοράζουμε 22” οθόνη με 380Euro. Μας ακούνε οι παλιοί που για να είχαν ένα αξιοπρεπές Monitor έπρεπε να δώσουν μια περιουσία. Εμείς τώρα μετράμε τις ίντσες με το κιλο. Επίσης να προσθέσω ότι οι διαφορές στις TFT είναι μικρότερες από αυτές των CRT.
Dr_73 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καν τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά για τόσα χρήματα!Δεν ξέρω αν υπάρχει φαινόμενο ακτινοβολίας ή όχι αλλά εγώ εμπειρικά έχω δει ότι μπορώ να δουλεύω πολλαπλάσιες ώρες μπροστά σε tft οθόνη σε σχέση με την CRT. Είναι μακράν πιο κουραστική η CRT. Οι CRT πλέον υπάρχουν για κάποιες πολύ συγκεκριμένες δουλειές... ΥΓ: Δεν ξέρω πως θα ακουστεί, αλλά έχεις δουλέψει ποτέ σε TFT; Έχω μια 17άρα TFT Philips σε θέση που (δυστυχώς) δεν μπορούσε με τίποτε να μπει CRT. Με χαλάει πολύ. Ευτυχώς η δουλειά για την οποία χρησιμοποιείται δεν με υποχρεώνει να την βλέπω για πάνω από μισή ώρα την ημέρα. Τα παρακάτω που γράφεις 1)Είναι μακράν πιο κουραστική η CRT. 2)Οι CRT πλέον υπάρχουν για κάποιες πολύ συγκεκριμένες δουλειές. είναι δόγματα; Αξιώματα; Επιστημονικά συμπεράσματα; Αποτελέσματα μετρήσεων; (Οι TFT σίγουρα πιάνουν λιγότερο πολύτιμο χώρο στα καταστήματα, μεταφέρονται από το προσωπικό τους πολλές μαζί πολύ ευκολότερα και επίσης μεταφέρονται πανεύκολα από τους ντελιβεράδες με τα παπάκια πολλές μαζί, έτσαι ώστε να απαιτούνται λιγότερες επιστροφές στην κεντρική αποθήκη, οπότε ο ντελιβεράς κάνει περισσότερες διανομές στο μεροκάματό του. Αυτά είναι αναμφισβήτητα πλεοντεκτήματα των TFT!)
kostasSTi Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Καμία TFT μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πιάσει την πιστότητα στα χρώματα μιας CRT. Καλή η τεχνολογία, αλλά το ίδιο βλέπω κι εγώ με τον Dr_73 όταν φεύγω από την 19άρα TFT Samsung και κάθομαι στην 21" CRT EIZO... Μεγάλο προσόν επίσης είναι και οι αναλύσεις που πιάνει μια CRT. 1920 ανάλυση σε μερικά παιχνίδια δεν είναι άσχημη... Έτσι λοιπόν, για να πετύχουμε και ποιότητα αλλά και ευκολία-desing θα πάρουμε μια CED όταν έρθει με το καλό... Αυτή είναι η μόνη τεχνολογία που θα πιάσει την ποιότητα της CRT μιας και για κάθε pixel θα έχει κι έναν καθοδικό σωλήνα...!
Lafas1987 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Υπερβολικά τα βρίσκω αυτά. Εγώ ούτε ένα λεπτό δεν μπορώ να κάτσω σε CRT... Πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος... Δηλαδή αν σου δώσω τη δική μου (Viewsonic VX2235) δεν μου δίνεις την CRT σου?
kostasSTi Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Οχι!!! Γι'αυτό και την κρατάω άλλωστε στο συγκεκριμένο μηχάνημα! Έχω 2 TFT και σήμερα περιμένω και μια ακόμα αλλά για games και αναλύσεις μεγάλες επιμένω EIZO CRT...
Lafas1987 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 kostasSTi Άχρηστες τις θεωρώ τις CRT. Kαι να μου χάριζες την καλύτερο EIZO ούτε που θα την άγγιζα... Θα την πουλούσα απευθείας..
kostasSTi Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Βάλε σε ένα google τα αρχικά CED να δεις ποια είναι η καινούρια τεχνολογία στις οθόνες και τις τηλεοράσεις. Μόνο με καθοδικό σωλήνα πετυχαίνουν τέτοια ευκρίνεια και γι'αυτό εξελλίσουν πια την τεχνολογία αυτή. Δες το και πες μου...
vandermonde Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Μπα, από μόνος σου τρελαίνεσαι. Ο φίλος που ανέφερε ότι με την συγκεκριμένη οθόνη θα έχει HD δεν ανέφερε πουθενά 1080ρ. Και το 720ρ πάλι HD είναι. Επειδή μια οθόνη δεν θα παίζει 1080 δεν είναι λόγος να μην την αγοράσει κάποιος, ειδικά από τη στιγμή που θέλει κάτι πολύ ποιοτικό. dali τρεις λαλουν και δυο χορευουν ηταν αυτο το post reply σου......σε δικαιολογω ομως γιατι μαλλον διαβασες μονο την τελευταια μου απαντηση.....και αν και δεν ειναι η ουσια του θεματος καποιος ειπε και για true ΗD το οποιο ειναι το 1080p
dterzakis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Καμία TFT μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πιάσει την πιστότητα στα χρώματα μιας CRT. Καλή η τεχνολογία, αλλά το ίδιο βλέπω κι εγώ με τον Dr_73 όταν φεύγω από την 19άρα TFT Samsung και κάθομαι στην 21" CRT EIZO... Εγώ πάλι όταν πάω από την tft στην CRT ζαλίζομαι, χάνομαι μέσα στην θολούρα και την μουντάδα της CRT. Ίσως να φτέει που από μια κορυφαία σε ποιότητα TFT (samsung 215tw) πηγαίνω σε μια μέτρια (δεν θα την χαρακτήριζα μέτρια αλλά δεν είναι και eizo!) CRT (viewsonic G90f). Όσων αφορά τις αναλύσεις, και η 1620*1050 είναι αρκετή για μένα και για την κάρτα γραφικών μου ;-) (1950pro)
Dr_73 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 μια κορυφαία σε ποιότητα TFT (samsung 215tw) πηγαίνω σε μια μέτρια (δεν θα την χαρακτήριζα μέτρια αλλά δεν είναι και eizo!) CRT (viewsonic G90f). Κορυφαία η Samsung; Για Games θεωρώ ότι μια καλή CRT 21+ είναι αξεπέραστη από όλες τις TFT κάτω των 1500 ευρώ.
dterzakis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Κορυφαία η Samsung; Για Games θεωρώ ότι μια καλή CRT 21+ είναι αξεπέραστη από όλες τις TFT κάτω των 1500 ευρώ. H Samsung όχι γενικά και αορίστος (όπως μιλάς εσύ), το συγκεκριμένο μοντέλο ναι!! TFT 1500+ ευρώ παίρνεις στην χειρότερη 24" eizo, αλλιώς 27"άρες και 30"άρες. Δλδ την ποιότητα των 27" και 30" δεν μπορείς να την βρεις σε μια 21"... Μάξε, διάβασε και μάθε..... εκτώς αν για σένα στην οθόνη μετράει μόνο η ανάλυση! Οι TFT σίγουρα πιάνουν λιγότερο πολύτιμο χώρο στα καταστήματα, μεταφέρονται από το προσωπικό τους πολλές μαζί πολύ ευκολότερα και επίσης μεταφέρονται πανεύκολα από τους ντελιβεράδες με τα παπάκια πολλές μαζί, έτσαι ώστε να απαιτούνται λιγότερες επιστροφές στην κεντρική αποθήκη, οπότε ο ντελιβεράς κάνει περισσότερες διανομές στο μεροκάματό του. Αυτά είναι αναμφισβήτητα πλεοντεκτήματα των TFT! ...............................
thanocaster Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Κορυφαία η Samsung; Για Games θεωρώ ότι μια καλή CRT 21+ είναι αξεπέραστη από όλες τις TFT κάτω των 1500 ευρώ. Ναι, κορυφαία η samsung. Γιατί σου προκαλεί έκπληξη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.