Gryzor Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Καλημέρα άπαντες, ...ίσως λίγο ΟΤ ακόμη και για ΟΤ, αλλά θα προτιμούσα να ρωτήσω εδώ πέρα παρά σε οποιοδήποτε σχετικό site Κοντινό μου πρόσωπο έλαβε πρόσφατα ένα εξώδικο. Το συγκεκριμένο εξώδικο αναφέρει αρκετές ανακρίβειες και εν γένει ο αποστολέας του έχει άδικο, αλλά ο παραλήπτης ανησυχεί. Οπότε, δεδομένου ότι η κοντινότερη σχέση που είχα ποτέ από νομικά ήταν όταν περίμενα έξω από τη Νομική το λεωφορείο, ήθελα να ρωτήσω: α. τί ακριβώς είναι το εξώδικο; Ποια ισχύ έχει; β. είναι σκόπιμο να κατατεθεί εξώδικη αντί-διαμαρτυρία, με μία ενδεχόμενη μελλοντική μήνυση από την πλευρά του αρχικού αποστολέα κατά νου; γ. ποια είναι η διαδικασία γι αυτό και πόσο περίπου κοστίζει;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ώ νομικόφιλοι insomniacs. Μία απάντηση θα ήταν αρκετά σημαντική για μένα...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Το ευκολότερο και φρονιμότερο (και βεβαίως ουχί το οικονομικότερο) είναι να αποτανθεί ο ενδιαφερόμενος σε δικηγόρο. Εναλλακτικά, pm στον paredwse, ίσως έχει χρόνο να βοηθήσει. Από όσο ξέρω, ανταλλαγή εξωδίκων είναι κάτι το συνηθισμένο, πάντως. Η ακρίβεια των όσων αναφέρονται σε αυτά, κρίνεται εάν και εφόσον το θέμα οδηγηθεί στο δικαστήριο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 [...]α. τί ακριβώς είναι το εξώδικο; Ποια ισχύ έχει; Είναι μία επιστολή που στέλνεται με δικαστικό επιμελητή. Τίποτα παραπάνω. Μερικές φορές έχει την έννοια της ειδοποίησης (για να αρχίσουν να τρέχουν οι τόκοι). β. είναι σκόπιμο να κατατεθεί εξώδικη αντί-διαμαρτυρία, με μία ενδεχόμενη μελλοντική μήνυση από την πλευρά του αρχικού αποστολέα κατά νου; Ενδεχομένως ναι, ενδεχομένως όχι. Συνήθως στέλνεται εξώδικη απάντηση αλλά μπορεί, στρατηγικά, να μην ωφελεί. γ. ποια είναι η διαδικασία γι αυτό και πόσο περίπου κοστίζει;; Ανάλογα το μέγεθος του εξωδίκου που θα πρέπει να συνταχθεί και τον τόπο αποστολής του, υπολόγιζε από 150 - 350 ευρώ (στο περίπου). Καλύτερα να απευθυνθείς σε δικηγόρο.
Gryzor Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Σας ευχαριστώ πραγματικά για τις (άμεσες!) απαντήσεις σας... (αντ)Απαντάω εδώ αντί μέσω ΡΜ μήπως ενδιαφέρει και κανέναν άλλον. Η βασική μου, ας πούμε, ανησυχία, είναι μήπως το εξώδικο χρησιμεύει ώς preemptive κίνηση, σε ενδεχόμενη δίκη. Το ξέρω ότι από μόνο του έχει τόση αξία όσο η μπύρα χωρίς αλκοόλ, αλλά δεν ξέρω αν στην πράξη μπορεί ο άλλος να πει στο δικαστήριο "να, του έστειλα ακόμη κι εξώδικο" και αυτό να έχει κάποιο ειδικό βάρος στη διαδικασία. Με δεδομένο ότι πρόκειται για Αθήνα και πιθανή απάντηση δεν θα είναι πάνω από μία σελίδα (όπως είδα το φορμα της αρχικής), υποθέτω προς το κάτω όριο του κόστους... αυτό όμως καλύπτει όλα τα έξοδα (δικηγόρο/σύνταξη/επίδοση); Και πάλι σας ευχαριστώ παίδες, αποδεικνύεται πως καλά έκανα και ρώτησα εδώ... Gryzor ΥΓ (ΟΤ^3) Φίλε paredwse, είδα τη λίστα των DVD σου, νομίζω θα μπορούσαμε να φάμε πολύ pop-corn μαζί Μία σημείωση, αν δεν το έχεις δει: Το Solaris με τον Clooney μου άρεσε πάρα πολύ (πολύ όμορφη σκηνοθεσία, πολύ ωραια η διασκευή του σεναρίου, υπέροχη μουσική), αλλά το αρχικό του Ταρκόφσκι ήταν πολύ πιο πάνω...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 [...]Η βασική μου, ας πούμε, ανησυχία, είναι μήπως το εξώδικο χρησιμεύει ώς preemptive κίνηση, σε ενδεχόμενη δίκη. Το ξέρω ότι από μόνο του έχει τόση αξία όσο η μπύρα χωρίς αλκοόλ, αλλά δεν ξέρω αν στην πράξη μπορεί ο άλλος να πει στο δικαστήριο "να, του έστειλα ακόμη κι εξώδικο" και αυτό να έχει κάποιο ειδικό βάρος στη διαδικασία. Κοίτα, ειδικό βάρος συνήθως δεν έχει - και λέω "συνήθως" γιατί όπως έγραψα πιο πάνω, υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που όντως έχει αξία και καλό είναι να στέλνεται. Τις περισσότερες φορές όμως χρησιμεύει κυρίως για να δημιουργεί εντυπώσεις, όπως πολύ ωραία το έθεσες: "Να, ο κερατάς μου χρωστάει, τον έχω πάρει 10 τηλέφωνα [το πιο πιθανό είναι να μην σε έχει πάρει ούτε ένα], μέχρι και εξώδικο του έστειλα!". Με δεδομένο ότι πρόκειται για Αθήνα και πιθανή απάντηση δεν θα είναι πάνω από μία σελίδα (όπως είδα το φορμα της αρχικής), υποθέτω προς το κάτω όριο του κόστους... αυτό όμως καλύπτει όλα τα έξοδα (δικηγόρο/σύνταξη/επίδοση); Κοίτα, το μυστικό στο εξώδικο είναι η συντομία. Μία παλιά, καλή αρχή έλεγε "ό,τι υπερβαίνει τη σελίδα περιέχει ανεπίτρεπτες ομολογίες για τον πελάτη σου" και έτσι είναι. Για να "βγει" όμως μια σελίδα μπορεί να χρειαστεί δύο μέρες διάβασμα - γι'αυτό το κόστος δεν είναι εύκολα υπολογίσιμο. Πάντως, αν σου πουν για πάνω από 400 ευρώ, σε κλέβουν. [...]ΥΓ (ΟΤ^3) Φίλε paredwse, είδα τη λίστα των DVD σου, νομίζω θα μπορούσαμε να φάμε πολύ pop-corn μαζί Μία σημείωση, αν δεν το έχεις δει: Το Solaris με τον Clooney μου άρεσε πάρα πολύ (πολύ όμορφη σκηνοθεσία, πολύ ωραια η διασκευή του σεναρίου, υπέροχη μουσική), αλλά το αρχικό του Ταρκόφσκι ήταν πολύ πιο πάνω... Χαχαχα, ιδίως για το Solaris έχουμε ανοίξει σχετική συζήτηση στο παρελθόν, σε προ(σ)καλώ να την αναβιώσεις για να σκοτωθούμε. Πληροφοριακά, έχω πλέον και τις δύο εκδόσεις - την αρχική του Tarkovsky σε Criterion Collection. Η λίστα με τα έργα δεν είναι πλήρης - περιέχει γύρω στο 1/5 της συλλογής μου.
sam sam Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Είναι μία επιστολή που στέλνεται με δικαστικό επιμελητή. Τίποτα παραπάνω.Μερικές φορές έχει την έννοια της ειδοποίησης (για να αρχίσουν να τρέχουν οι τόκοι). Ενδεχομένως ναι, ενδεχομένως όχι. Συνήθως στέλνεται εξώδικη απάντηση αλλά μπορεί, στρατηγικά, να μην ωφελεί. Ανάλογα το μέγεθος του εξωδίκου που θα πρέπει να συνταχθεί και τον τόπο αποστολής του, υπολόγιζε από 150 - 350 ευρώ (στο περίπου). Καλύτερα να απευθυνθείς σε δικηγόρο. β. είναι σκόπιμο να κατατεθεί εξώδικη αντί-διαμαρτυρία, με μία ενδεχόμενη μελλοντική μήνυση από την πλευρά του αρχικού αποστολέα κατά νου; αν το θεμα του εξώδικο ειναι σημαντικο (αλλα και να μην ειναι) και βεβαια πρεπει να συνταχτει εξώδικη απαντηση. σε περιπτωση δικαστιριου το γεγονος της μη αντικουσης του εξωδικου θα ειναι ενα πολυ μεγαλο αρνητικο γεγονος-στοιχειο. Καλύτερα να απευθυνθείς σε δικηγόρο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 [...]σε περιπτωση δικαστιριου το γεγονος της μη αντικουσης του εξωδικου θα ειναι ενα πολυ μεγαλο αρνητικο γεγονος-στοιχειο.[...] Μην δραματοποιούμε τα πράγματα. Σιγά το πολυ μεγαλο αρνητικο γεγονος-στοιχειο....
DIMITRISG Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Πιστευω οτι οι δικαστες δεν παιρνουν στα σοβαρα τις στρατηγικές των δικηγόρων που με τη σειρα τους προτρέπουν τον πελατη για διαφορες κινησεις με σκοπο να του παρουν λεφτά. Στις περισσοτερες δε αυτων - ειδικα στην επαρχία - οι δικηγοροι τηλεφωνιουνται και τα κανονιζουν πως θα ξεζουμισουν τους αντιδικους. Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να πει ο δικαστης " σας εστειλε εξωδικο και δεν του απαντήσατε ; "
Gryzor Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Ευχαριστώ και πάλι παιδιά... Τα μετέφερα, μέσες άκρες. Προφανώς θα μιλήσει με δικηγόρο, αλλά οι γνώμες σας είναι πολύτιμες ...κανένας για μία ερώτηση εργατικού δικαίου;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 [...] ...κανένας για μία ερώτηση εργατικού δικαίου; Στείλε pm μην κουράζουμε τα υπόλοιπα μέλη.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μα γιατί, να μαθαίνουμε κι εμείς τίποτε χρήσιμο. Άτιμη χρονοχρέωση, αυτά κάνεις...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μα γιατί, να μαθαίνουμε κι εμείς τίποτε χρήσιμο. Άτιμη χρονοχρέωση, αυτά κάνεις... Εμ τι, κλέφτης θα γίνω;
Gryzor Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Πλάκα-πλάκα, νομίζω ένα site με θέματα νομικού ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό θα ήταν τόσο χρήσιμο... Το πρόβλημα είναι ότι θα έπρεπε να το συντηρούν άτομα του χώρου = σύγκρουση συμφερόντων
sam sam Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μην δραματοποιούμε τα πράγματα. Σιγά το πολυ μεγαλο αρνητικο γεγονος-στοιχειο.... και ομως αν δεν το αντικρουσεις θεωρηται απο το δικαστηριο πως συμφωνεις ...(προσωτικη εμπειρια)
DIMITRISG Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 εγω ειχα 10 ,δεν ειχα κανει κανενα, και κερδισα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα