Προς το περιεχόμενο

Aporia Gia Mnhmes!!

mikeharitakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
4x512 με διαφορά πιστεύω.

Kαι γιατι αυτο?(Καθαρα για εγκυκλοπαιδικους λογους ρωταω μια και εχω την εντυπωση πως κατι παραπανω ξερεις:-D)

Ειχα την εντυπωση πως 2x1(και μαλιστα μεγαλυτερης συχνοτητας στην συγκεκριμενη περιπτωση)θα ταν καλυτερα.

Δημοσ.

den katalavaino, gia ti diafores milas? ego sto gnosto eshop eida mikres diafores

sta 2x1GB 667M ~150E kai 2x1GB 1066M ~ 205E. Ekei anamesa einai...

kati mou diafevgei?

panta kaloproaireta ;)

Δημοσ.

nai i 667 einai kali timi...kati se 800 den briskete omws??oso gia tis alles me ta 200+ einai 2x512..egw thelw dimmakia tou 1gb :) a kai btw gia na baleis mnimes na doulepseis se dual channel prepei na einai eidikes mnimes?px opws tis taksinomei to eshop i opia 2 dimmakia kai na baleis ginete douleia?did ama balw 2 teties http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554579 tha kanw dual channel i prepei na balw teties? http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554988

Δημοσ.
Kαι γιατι αυτο?(Καθαρα για εγκυκλοπαιδικους λογους ρωταω μια και εχω την εντυπωση πως κατι παραπανω ξερεις:-D)

Ειχα την εντυπωση πως 2x1(και μαλιστα μεγαλυτερης συχνοτητας στην συγκεκριμενη περιπτωση)θα ταν καλυτερα.

Βασικά είναι ψιλοδίκοπο μαχαίρι. Άν έχεις 4 DIMΜs ο controller έχει τη δυνατότητα να κάνει πιο αποτελεσματικό bank aliasing για να επιτύχει καλύτερο throughput. Βέβαια κανείς δεν ξέρει αν ο controller της μητρικής του έχει τέτοιες δυνατότητες.

Το μειονέκτημα είναι ότι με περισσότερα DIMMs φορτώνεις περισσότερο τα καλώδια μεταφοράς δεδομένων/διευθύνσεων. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος μη ηλεκτρολόγος αλλά είναι περίπου σαν να βάζεις πολλές συσκευές σε μια μπρίζα. Όσες πιο πολλές τόσο πιο πολύ φορτώνεται η γραμμή. Στην περίπτωση αυτή δεν είναι μόνο θέμα φορτίου ισχύς αλλά και το ότι οι ακροδέκτες στα DIMM προκαλλούν ασυνέχειες στη γραμμή μεταφοράς και μειώνεται η απόδοση της.

Βέβαια δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται στη θεωρία τελικά :-)

Ο λόγος που προτείνω το 4x512 είναι βασικά η διαφορά συχνότητα που ανέφερε ο φίλος.

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα 2χ1gb στα 800,για να σου μεινουν αλλες 2 θεσεις κενες για μελλοντικη αναβαθμιση...

Δεν κοιτας λιγο και τις mushkin απο το πλαισιο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...