Προς το περιεχόμενο

Ποιο πακετο ειναι συγκριτικα καλυτερο? Θα ηθελα την γνωμη σας!

bonomania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προκεται να αγορασω εναν υπολογιστη και ειμαι αναμεσα σε δυο προσφορες! Αδυνατω ομως να εντοπισω ποια ειναι η πιο συμφερουσα. Πιο κατω εχω τις προδφορες οι οποιες ομως εχουν απο μια αλλαγη η καθε μια.

Στο πρωτο πακετο εχουμε 2G Ram και οχι 1 οπως λεει.

Στο δευτερο πακετο η τιμη ειναι 970 Ευρω και 899 οπως λεει.

Και στα δυο πακετα εχουμε ΧΡ αντι για Vista.

Παρακαλω πολυ θα με βοηθουσατε πoλυ αν μου λεγατε την γνωμη σας.

Ο υπολογιστης θα εγκατασταθει σε τεχνικο γραφειο και θα χρειαστει να δουλεψει σχεδιαστικα προγραμματα!

Παραθετω τα 2 links:

1) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975831&product=897434&tab=specs

2) http://www.altectelecoms.gr/viewer.asp?rec=222

Δημοσ.

Για σχεδιαστικά προγράμματα οι 19αρες δεν είναι λίγο μικρές;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ψαχτείς για κάτι πιο custom-made και όχι πακέτο;

Δημοσ.

Pistevo pos h protasi apo to plaisio einai kaliteri idika an valoume kato oti prokite perisotero gia epagkelmatiki xrisi.

Exei taxitero cpu, kaliteri vga kai genika den einai ena pc gia chat and fun opos auth ths altec.

Kai apo tin alli plevra tora pistevo pos to plaisio malon einai protimoteros promitheftis...

Δημοσ.
Για σχεδιαστικά προγράμματα οι 19αρες δεν είναι λίγο μικρές;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ψαχτείς για κάτι πιο custom-made και όχι πακέτο;

Σωστη η παρατηρηση σου αλλα η οθονη δεν θα χρησιμοποιηθει στο γραφειο. Θα παει σπιτι για οικιακη χρηση. Το κουτι θα μεινει στο γραφειο για τον εν λογω σκοπο. Με αλλα λογια αυτο που ενδιαφερει περισσοτερο ειναι τα χαρακτηριστικα του κουτιου σε σχση παντα με την τιμη του. Για παραδειγμα το ενα πακετο εχει και 1 χρονο συνδεση 1g DSL!

Εχω μπερδευτει αρκετα....

Δημοσ.
Pistevo pos h protasi apo to plaisio einai kaliteri idika an valoume kato oti prokite perisotero gia epagkelmatiki xrisi.

Exei taxitero cpu, kaliteri vga kai genika den einai ena pc gia chat and fun opos auth ths altec.

Kai apo tin alli plevra tora pistevo pos to plaisio malon einai protimoteros promitheftis...

Οσον αφορα το Πλαισιο συμφωνω οτι ειναι καλυτεροσ προμηθευτης. Απο κει και περα η διαφορα στην τιμη μεταξυ των δυο πακετων ειναι 300 ευρω + 200 ευρω( ο ενας χρονος DSL) = 500 ευρω διαφορα! Αξιζει να πληρωσω αυτην την διαφορα και να παω Πλαισιο?

Οι διαφορες οι μεγαλες ειναι ο CPU και η καρτα γραφικων οντως.

• Moderators
Δημοσ.

Βασικα αξιζει πανω απο ολα να κανεις εσυ (μπορω κι εγω να βοηθησω σε αυτο) μια συνθεση που να ικανοποιει τις αναγκες σου (και μονο αυτες), και θα δεις ποσα λεφτα θα γλυτωσεις!! (ετσι μου φαινεται εξ αρχης τουλαχιστον!!)

Δημοσ.
Προκεται να αγορασω εναν υπολογιστη και ειμαι αναμεσα σε δυο προσφορες! Αδυνατω ομως να εντοπισω ποια ειναι η πιο συμφερουσα. Πιο κατω εχω τις προδφορες οι οποιες ομως εχουν απο μια αλλαγη η καθε μια.

Στο πρωτο πακετο εχουμε 2G Ram και οχι 1 οπως λεει.

Στο δευτερο πακετο η τιμη ειναι 970 Ευρω και 899 οπως λεει.

Και στα δυο πακετα εχουμε ΧΡ αντι για Vista.

Παρακαλω πολυ θα με βοηθουσατε πoλυ αν μου λεγατε την γνωμη σας.

Ο υπολογιστης θα εγκατασταθει σε τεχνικο γραφειο και θα χρειαστει να δουλεψει σχεδιαστικα προγραμματα!

Παραθετω τα 2 links:

1) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975831&product=897434&tab=specs

2) http://www.altectelecoms.gr/viewer.asp?rec=222

pote min agorazeis etima pc apo prosfores... Akoume kai de tha xaseis... ;)

Δημοσ.

Συμφωνω σε ολα οσα λετε...αλλα το θεμα ειναι οτι οταν δεν εχεις τις γνωσεις για να συνθεσεις εναν υπολογιστη απο την αρχη...πας αναγκαστικα σε ετοιμες λυσεις! Για παραδειγμα δεν θα ηθελα μια τοσο καλη καρτα οσο αυτη του Πλαισιου.....αλλα θα ηθελα τα 2 γιγα Ραμ! Παντως νομιζα οτι οι συνθεσεις βγαινουν ακριβοτερες για να πω την αμαρτια μου....

Καμια προταση λοιπον? Αν και ειμουν ετοιμος να παρω ενα απο τα 2 πακετα αυριο!!!:?

• Moderators
Δημοσ.

Φτιαχνουμε μια συνθεση, παιρνεις τα κομματια, μου τα φερνεις, και ερχεσαι σε 1-2 μερες και το παιρνεις ετοιμο.

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις μια σύνθεση στο eshop και να τη ζητήσεις συναρμολογημένη. Νομίζω πως και το πλαίσιο έχει build to order.

Δημοσ.

Σε όλα τα μαγαζιά φτιάχνουν παραγγελίες. Σε 1 μέρα είναι έτοιμο.

Άσε που αν το κάνεις παραγγελία, μπορείς να γλυτώσεις και το κόστος του ... λειτουργικού. Οι υπολογιστές πωλούνται και χωρίς windows! Μπορείς π.χ. να βάλεις ... ελεύθερο λειτουργικό όπως το LInux ή ο,τιδήποτε άλλο θελήσεις.

Γλυτώνεις ένα 100σταρικάκι έτσι!

Δημοσ.

Εαν τα χρειαζεσε ολα αυτα που προσφερει η altec ειναι πολυ καλη τιμη...

Ομως να ξερεις πως στην καλυτερη περιπτωση η μητρικη+τροφοδοτικο θα ειναι απλα μετρια.

Δημοσ.
Εαν τα χρειαζεσε ολα αυτα που προσφερει η altec ειναι πολυ καλη τιμη...

Ομως να ξερεις πως στην καλυτερη περιπτωση η μητρικη+τροφοδοτικο θα ειναι απλα μετρια.

To τροφοδοτικο της Αλτεκ ειναι 400Watt ενω του πλαισιου 420Watt. Για τις μητρικες ειλικρινα δεν ξερω. Ειναι καλυτερο αυτο του πλαισιου?

Απο αυτα που προσφερει η Αλτεκ δεν χρειαζομαι καμερα πληκτρολογιο ποντικι ακουστικα. Τα υπολοιπα θα χρησιμοποιηθουν. Το θεμα ειναι οτι εχει επεξεργαστη 1.86Gh ενω το πλαισιο 2.4Gh.....οπως επισης οτι το πλαισιο εχει 2G Ram και πολυ καλητερη καρτα γραφικων εναντι της αλτεκ. Αυτη η διαφορα αντικατοπτριζει και τη διαφορα στην τιμη? Ενας επεξεργαστης 1.86Gh σε συγκριση με αυτον τον 2.4Gh του πλαισιου....θα εχουν μεγαλη διαφορα στην πραξη? Οι καρτες γραφικων οι οποιες εχουν μεγαλη διαφορα τιμης....θα μπορουν και οι 2 να μουκανουν σωστα την δουλεια μου η οποια θα ειναι οχι για παιχνιδια αλλα για σχεδιαστικα προγραμματα?

Με αλλα λογια το θεμα ειναι η προσφορα της Αλτεκ με καλυπτει οσον αφορα επεξεργαστη-τροφοδοτικο-καρτα γραφικων? Αυτο δεν μπορω να αντιληφθω και για αυτο σκεφτομαι την δευτερη λυση του Πλαισου.

Ευχομαι να μην σας μπερδεψα!!!

Δημοσ.

Μα αυτό είναι και το νόημα του να φτιάξεις μία σύνθεση μόνος σου, να μην πληρώνεις για πράγματα τα οποία δε χρειάζεσαι!

Αφού θέλεις σχεδιαστικά προγράμματα, νομίζω θα πρέπει να κατευθυνθείς σε:

• Μητρική κάρτα γνωστού κατασκευαστή, όχι απαραίτητα τα κορυφαία μοντέλα με nVidia 680i και χίλιες δυό εισόδους-εξόδους/RAIDια/ κλπ, αρκεί να παίζει σταθερά και να έχει καλό δείκτη απόδοσης/τιμή.
  • Επεξεργαστή Intel Core 2 Duo, αν το budget αρκεί να πας σε μοντέλο με 4ΜΒ cache καλώς, κάτι θα κερδίσεις στα προγράμματα από αυτό. Αν όχι, δε χάλασε κι ο κόσμος.
  • Όσο περισσότερη RAM γίνεται, ας μην είναι και των 800MHz. Τουλάχιστον 2GB.
  • Μία fanless VGA < 90E, αφού θα χρησιμοποιείς γραφικά σε 2D mode.
  • Ποιοτικό τροφοδοτικό γνωστής μάρκας, όχι τρελών Watt αφού δε θα έχεις ενεργοβόρα VGA, ούτε απαιτήσεις σε overclocking
  • Εργονομικές συσκευές input (πληκτρολόγιο/ποντίκι/ενδεχομένως graphics tablet;;; ). Αν είσαι επαγγελματίας, αυτά είναι επένδυση για την υγεία σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...