Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ημερομηνία και ώρα!

pankou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω το παρακάτω πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Κάθε φορά που εκκινώ τον υπολογιστή μου στην αρχή αμέσως μετά την αναγνώριση των μνημών και των μονάδων δίσκων μου βγάζει το μήνυμα: CMOS checksum – defaults loaded. Τότε όπως με παραπέμπει πατάω F1 και μπαίνω κανονικά στα windows. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που εκκινώ τον υπολογιστή μου η ώρα συστήματος είναι 12.00 μμ και η ημερομηνία 1/1/2003. Αυτό άρχισε να γίνεται από τη στιγμή που μου έβγαλε αυτό το μήνυμα.

Επίσης, χθές ο υπολογιστής μου, πατώντας το power δεν εκκινούσε, τότε αφού τον έλυσα και έριξα μια προσεκτική ματιά κυρίως στο τροφοδοτικό τον έδεσα ξανά και τότε εκκίνησε κανονικά. Προχθές κατάφερα να τον ανοίξω με αρκετές προσπάθειες πίεσης του power και τότε μου έβγαλε για πρώτη φορά το παραπάνω μήνυμα.

Η μητρική μου κάρτα είναι: Gigabyte GA-8IPE1000(-L) v2

Μπορεί να φταίει η μπαταρία της μητρικής;

Δημοσ.

Και εγώ αυτό σκέφτομαι. Φτηνή είναι και σίγουρα κακό δεν πρόκειτε να κάνεις αν δεν φταίει αυτή. Οπότε άλλαξέ την.

Δημοσ.

Σήμερα είχα ξανά το ίδιο πρόβλημά. Ο υπολογιστής δεν εκκινούσε με τίποτα. Τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες πίεσης του power εκκίνησε. Παρόλλα αυτά το πρόβλημα με την ημερομηνία και την ώρα παραμένει.

Δημοσ.

Εννοείς ότι παραμένει τπ προβ παρόλου που άλλαξες μπαταρία? Αν ναι, τότε χωρίς να είμαι και ο πιο ειδικός και χωρίς να είμαι βέβαιος, μάλλον όμως μυρίζει τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Σήμερα ο Υπολογιστής είναι μια χαρά, όσες φορές τον εκκίνησα δεν μου έβγαλε κανένα σφάλμα επίσης η ημερομηνία και η ώρα είναι εντάξει.

Δεν έχω αλλάξει μπαταρία.

Μακάρι να μην έχει κανένα πρόβλημα αν και αυτό πιστέυω δεν εμφανίσηκε τυχαία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...