Tenshi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα στο forum.Σκέφτομαι αυτές της μέρες να κάνω μια μικρή αναβάθμηση και να αλλάξω τους 2 σκληρους δίσκους που έχω (WD400jb και WD800jb) και παράλληλα να μεταβώ απο IDE σε SATA. Η μητρική μου έχει SATA1 controller και απ'ότι κατάλαβα με ένα jumper πίσω απο τον σκληρό μπορώ να χρησημοποιήσω και SATA2 δίσκους χωρίς πρόβλημα. Επειδή είμαι αρκετά "ψείρας" με το θέμα του θορύβου και επειδή έχω βαρεθεί το καταραμένου ΒουυυυΒουυυυΒουυυυ που κάνουν οι σκληροί μου (Ο 40αρης σε μεγαλύτερο βαθμό),θα ήθελα να μου προτείνετε απο προσωπικές σας εμπειρίες σας σχετικά με τα επίπεδα θορύβου που κάνουν οι δίσκοι των εταιρειών αυτών. Απο θέμα θερμοκρασιών σε ποια επίπεδα κινούνται και τέλος πόση μεγάλη είναι η διαφορά επιδόσεων (αν υφίσταται) των σκληρών αυτών? Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οτι έχω πιστωτικό στο Πλαίσιο και στο κατάστημα πουλάνε μόνο Excelstore, Seagate και WD, άρα λύσεις Maxtor και Hitachi δέν θα με βοηθούσαν ακόμα και άν ήταν καλύτερες. Ευχαριστώ! edit: Ξέχασα να αναφέρω οτι ενδιαφέρομαι για χωρητικότητες 250-300GB max
sarouman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Στο σύστημά μου έχω έναν Maxtor 6B200M0 (200gb sata2) και πρόσφατα αγόρασα έναν WD2500KS (250 gb sata2). Δεν μπορώ να πώ ότι ακούγονται ακόμα και κατά το defrag (τους καλύπτουν οι ανεμιστήρες - κουτιού, vga και επεξεργαστή). Σε τελείως αθόρυβο σύστημα σαφώς και θα ακούς το γουργουρητό τους αλλά δεν νομίζω να είναι πολύ ενοχλητικό... Από θερμοκρασίες, σε τοποθέτηση ακριβώς μπροστά στο ρεύμα του ανεμιστήρα εισαγωγής, έχω για τον μικρό 32-38 βαθμούς και για τον μεγάλο 38-44. Για επιδόσεις, σε δουλειά νορμαλ σπιτική (games, αντιγραφές κλπ) είμαι ευχαριστημένος. Δεν έχω τρέξει benchmark, εάν έχει κάποιος φίλος ίσως σε βοηθήσει περισσότερο στο κομμάτι αυτό.
megas-ARIS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 pistepse me exo alaxei para polous diskous kai IDE kai s-ata...oi samsung einai oi pio athoriboi diskoi...tora apo autous pou thes esy sou protino segate....2 fores pira WD kai to skilometaniosa:twisted: ...
parsifal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Παίζουν αυτήν τη στιγμή στο PC μου ένας W.D. έτους και ένας Seagate 2ετίας, 160GB IDE αμφότεροι. Δε μπορώ να πω ότι κάποιος υπερέχει συνολικά στο θόρυβο, αλλά έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ο W.D. κάνει κάπως πιο υψίσυχνους ήχους, τους οποίους αντιλαμβάνομαι με μεγαλύτερη ευαισθησία. Νομίζω ότι όποιον σύγχρονο δίσκο και να πάρεις, για να καταλάβεις διαφορές πρέπει να έχεις επενδύσει περισσότερα χρήματα από αυτά που δίνει συνήθως ο μέσος χρήστης για τη μείωση του θορύβου συνολικά στο PC...
mohic4n Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 2 Seagate kai edw. a) 80Gb, peripou 4 xronia 300Gb, peripou 2 xronia Apo ton "a" den exw akousei tosa xronia to paramikro !! Eite full htan eite adeios, tipota leme, respect. Apo ton "b" ton teleutaio dimhno exw akousei kapoia grougrou (ton sunh8ismeno hxo pou akous apo olous). Alla ton exw full sunexeia :-S. Otan lew full ennow pita. Ante na exei kana 2Gb free. Xtupaw 3ulo ka8e pora pou ta lew auta, alla paides mou bghkan skulia kai oi 2 tosa xronia. Sun oti exoun 5 xronia egguhsh. PANTA ma PANTA omws kanw back-up suxna, kai ton 80arh pou to exw ta Win panw, opws kai sto ena partition tou 300arh, kanw format sxedon ka8e mhna.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Εχω WD 160GB IDE με ανεμιστηρακια απο κατω του, και ανεμιστηρα κουτιου να τον φυσαει min 24°C, max (κατα το defrag): 32°C. Επισης εχω εναν WD 250GB sata2 16mb cache, και μπορώ να πω οτι ειναι λιγο πιο θορυβωδης απο τον 160αρη, καθως και μαλλον πιο θερμοαιμος (χωρις ανεμιστηριακια να το φυσανε απο κατω, αλλα με τον ανεμιστηρα του κουτιου να τον φυσαει), ειναι 33° idle, 49 κατα την ανασυγκροτηση...
@topos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Εχω και εγω εναν wd 250ks sata2 και μπορω να πω πως σχετικα ειναι λιγο θορυβωδης.Μαλλον seagate θα προτεινα. Υ.Γ Aπο samsung δεν εχω δουλεψει ποτε οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη,παρολαυτα εχω διαβασει καλα λογια το τελευταιο διαστημα...
Tenshi Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Εν τέλη κατέληγα σε έναν Seagate 7200.10 με 16Μb buffer.Αν και τον δουλεύω σαν Sata1 είναι πολύ ταχύτερος απο τους 2 IDE που είχα πρίν.Ο θόρυβος είναι αμελητέος και το μόνο που ακούγεται αυτή τη στιγμή στο pc είναι ο ανεμιστήρας της cpu, ο οποίος ρυθμίζεται απο ένα fan controller που έχω.Αν ρίξω τις στροφές στο χαμηλώτερο δυνατό το μόνο που ακούγεται είναι το airflow του κουτιού.Αν και η εγκατάσταση των winxp κράτησε μόνο λίγα λεπτά (στην κυριολεξία όχι πάνω απο 5-7 λεπτά) το -κατα λάθος- format όλου του σκληρού μου έβγαλε την πίστη (απο βλακεία άφησα 1 partition 320GB).Περίμενα τους Sata δίσκους να είναι εξίσου γρήγοροι και σε αυτόν τον τομέα... edit: Καθάρα απο περιέργεια θα ήθελα να ρωτήσω, τα 3Gb/sec διαμεταγωγή δεδομένων που έχουν οι Sata II είναι το θεωρητικό μέγιστο ή πραγματκή/εφικτή ταχύτητα;
skullman Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Περίμενα τους Sata δίσκους να είναι εξίσου γρήγοροι και σε αυτόν τον τομέα... Νομίζω οτι είναι λογικό να χρειάζεται 1 δίσκος 320άρης και βάλε, περισσότερο χρόνο στο φορμάτ από 1 80άρη (λόγω μεγέθους και όχι ταχύτητας). edit: Καθάρα απο περιέργεια θα ήθελα να ρωτήσω, τα 3Gb/sec διαμεταγωγή δεδομένων που έχουν οι Sata II είναι το θεωρητικό μέγιστο ή πραγματκή/εφικτή ταχύτητα; Αυστηρά θεωρητικό μέγιστο! Μέχρι σήμερα είχα 2 Sata II σκληρούς. Ο 1 (WD2500KS) βγάζει 53 MB/s και ήμουνα ευτυχισμένος, ενώ ο άλλος (SAMSUNG 500GB) βγάζει 64 MB/s οπότε δηλώνω εκστασιασμένος! Αντίστοιχα, ώστε να είναι άμεση η σύγκριση, κάτι WD 80GB IDE που είχα, παίζανε στα 42-45 MB/s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.