Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοώ ότι αν το βάλω με ασφάλεια με γάντια και μάσκα κλπ, αφού το βάλω, στην συνέχεια όταν είμαι μακρια του, αλλά μέσα στο σπίτι, είναι βλαβερό τότε για εμάς ή όχι?

Αν είναι τότε γιατί το πουλάνε ρε φίλε, και μάλιστα με άδεια του υπουργείου υγείας?

• Απαντ. 443
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικά χρήσιμα και αναλυτικά που βρήκα

pico-apico / kdougas.blogspot.com : Πως ξεμπέρδεψα με τις κατσαρίδες - Μέρος 1

Πως ξεμπέρδεψα με τις κατσαρίδες - Μέρος 2 (πάμε εδώ κατευθείαν για το ζουμί)

Πως ξεμπέρδεψα με τις κατσαρίδες - Μέρος 2

Έχοντας κάνει την έρευνά μου για το είδος και τα χαρακτηριστικά του εχθρού μου, αποφάσισα να ψάξω να βρώ τρόπους να απαλλαγώ από την παρουσία του, χωρίς τη χρήση χημικών εντομοκτόνων σκευασμάτων, καθότι είμαι και οικολογικά ευαίσθητος.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ένα άρθρο για το θέμα μου στο οποίο περιγράφονταν ένα σκεύασμα που έλεγε ότι καταπολεμά τις κατσαρίδες αυτού του είδους.

Έφτιαξα λοιπόν μικρές "ταΐστρες" από αλουμινόχαρτο, στις οποίες έβαλα μαγειρική σόδα, άχνη ζάχαρη, περιτώματα από κατσαρίδες και λίγο νερό. Οι κατσαρίδες θα έτρωγαν τη σόδα και θα έσκαγαν θεωρητικά... Παράλληλα, διάβασα ότι εάν το περιβάλλον τους είναι εχθρικό θα αναγκαστούν να μετακομίσουν. Έτσι, καθάρισα την κουζίνα μου από εστίες που αποτελούσαν καταφύγιο για τις κατσαρίδες (χαρτιά, σακκούλες κλπ), καθάριζα πολύ καλά το χώρο από σκόνες, ψίχουλα και περιττώματα κατσαρίδων, και αποφάσισα να τους κόψω το νερό. Καθάριζα κάθε σταγόνα που έπεφτε από το πλύσιμο των πιάτων στο νεροχύτη, έβγαζα το στυμένο wettex αλλά και τη σακούλα με τα σκουπίδια έξω, στο μπαλκόνι της κουζίνας, σκούπιζα όλα τα πιάτα μετά το πλύσιμο για να μη μείνει ίχνος νερού επάνω τους, κάλυψα όλα τα αποχετευτικά σιφόνια του νεροχύτη με σχάρες για να μην μπαίνουν ή βγαίνουν από μέσα οι κατσαρίδες... Αυτό έγινε για 3-4 μήνες αλλά και πάλι τίποτα. Ο εχθρός, καθότι και άλλης τάξης μεγέθους, έβρισκε τρόπους να επιβιώνει και να πολλαπλασιάζεται.

Τον Αύγουστο του 2007, έχοντας το σπίτι στην απόλυτη κυριαρχία μου αφού έλλειπε η αδερφή μου με άδεια, αποφάσισα να δράσω με άλλη μέθοδο. Είχα σκοπό να βάψω την κουζίνα και το μπάνιο μου και να κάνω μικρο-αλλαγές και επιδιορθώσεις. Σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη περίοδος να κάνω κάτι και για το μεγάλο πρόβλημα των κατσαρίδων. Αρχικά αποφάσισα να απευθυνθώ στους επαγγελματίες. Τηλεφώνησα σε μια εταιρία απεντόμωσης-απολύμανσης χώρων και μου είπαν οτι το κόστος είναι περίπου 150 Ευρώ για την κουζίνα και το μπάνιο. Δυστυχώς όμως τα συνεργεία είχαν άδεια και θα επέστρεφαν μετά τις 25 Αυγούστου, ημερομηνία που θα έφευγα με άδεια εγώ. Έτσι, αποφάσισα να πάρω την κατάσταση επάνω μου.

Έψαξα πάλι στο διαδίκτυο για επαγγελματικά σκευάσματα απεντόμωσης, και βρήκα εγκύκλιο του υπουργείου υγείας ή αγροτικής ανάπτυξης, σχετικά με τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα για το συγκεκριμένο είδος κατσαρίδας. Με βάση το όνομα του σκευάσματος (Goliath Gel) έψαξα λίγο ακόμη και βρήκα πληροφορίες από γεωπόνους οι οποίοι αναφέρονταν εκτενώς σε τρόπους απεντόμωσης και τη συντονισμένη χρήση και άλλων εντομοκτόνων για την ολοκληρωτική αντιμετώπιση του εχθρού. Έπειτα έπρεπε να βρώ από πού θα προμηθευτώ τα σκευάσματα αυτά στην Αθήνα. Επικοινώνησα μέχρι και με τις εταιρείες φυτοφαρμάκων και βρήκα ένα κατάστημα με φυτοφάρμακα κοντά στην περιοχή μου.

Το ίδιο απόγευμα πήγα στα φυτώρια που μου σύστησε η εταιρεία, και αγόρασα τα σκευάσματα.

Η συνταγή:

• 1 σωληνάριο Goliath Gel (Ζελέ σε συσκευασία σύριγγας - Δόλωμα. Προεραιτ. συσκευή εφαρμογής του ζελέ: πιστόλι-Applicateur)
  • 1 σακουλάκι K-OTHRINE (Σκόνη)
  • 1 μπουκαλάκι IMPERATOR (Υγρό)
  • 1 φιάλη ψεκασμού

goliath_gel_thb.jpgK-OTHRINE.JPGIMPERATOR.JPG

Το κόστος του Goliath Gel είναι σχετικά μεγάλο (περί τα 50-60 Ευρώ/σωληνάριο) υπάρχει όμως και εναλλακτικό σκεύασμα άλλης εταιρείας με κόστος περι τα 15 Ευρώ της ίδιας ή παραπλήσιας σύστασης με άριστα αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα 2 σκευάσματα κοστίζουν περί τα 15 Ευρώ και είναι υδατοδιαλυτά.

Προετοιμασία:

1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τους χώρους εφαρμογής της απεντόμωσης. Δεν πρέπει να μείνουν σκόνες και άλλα στερεά ή υγρά στοιχεία στα πατώματα τα έπιπλα και τις επιφάνειες πριν την εφαρμογή.
  2. Διαλύουμε ποσότητα K-OTHRINE (Σκόνη) και IMPERATOR (Υγρό) με νερό στο δοχείο του ψεκαστικού μας (οι αναλογίες αναφέρονται στις συσκευασίες των σκευασμάτων). Το διάλυμα είναι γαλακτώδες - μη διαυγές. Χρησιμοποιήστε αδιάβροχα γάντια για να μην έρθει το υγρό σε επαφή με τα χέρια σας.

Εφαρμογή:

1. Goliath Gel: Τοποθετούμε μικρές ποσότητες του ζελέ (στο μέγεθος μιας μεγάλης φακής) ανά ένα μέτρο στους χώρους που κυκλοφορούν οι κατσαρίδες (ντουλάπια εξωτερικά όχι μέσα, γωνίες, ρωγμές και τρύπες σε τοίχους, εισόδους, πόρτες, αποχετεύσεις εξωτερικά -να μην εφαρμόζεται σε χώρους που μπορεί το σκεύασμα να έρθει σε επαφή με νερό που ρέει προς την αποχέτευση καθότι είναι τοξικό για τον υδροφόρο ορίζοντα- αν έχετε ενυδρείο κρατήστε το μακρυά από το χώρο εφαρμογής).
  2. Διάλυμα K-OTHRINE - IMPERATOR: Ψεκάζουμε με το δοχείο ψεκασμού κυρίως τους εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια, μπαλκονόπορτες, εισόδους, αποθήκες) και τις πύλες εισόδου ή εξόδου των εντόμων. Άν το πρόβλημα είναι πολυ έντονο μπορείτε να ψεκάσετε και μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, αφού πρώτα τα αδειάσετε τελείως από τρόφιμα και σκεύη. Προσοχή και εδώ να μην έρθει το διάλυμα σε επαφή με νερό που ρέει προς την αποχέτευση καθότι είναι τοξικό για τον υδροφόρο ορίζοντα. Αν έχετε ενυδρείο κρατήστε το μακρυά από το χώρο εφαρμογής.

Μετά την εφαρμογή: Καλό είναι να αποφύγουμε να κινούμαστε στους χώρους εφαρμογής για τις πρώτες 4-5 ώρες μέχρι να αποροφηθεί τελείως το υγρό. Σημαντικό είναι να αφήσετε το χώρο όσο περισσότερο καιρό γίνεται χωρίς να επέμβετε καθόλου. Τα σημεία που έχετε εφαρμόσει το ζελέ πρέπει να μείνουν άθικτα για να τα βρίσκουν οι κατσαρίδες και να τρώνε το δόλωμα, γι αυτό καλύτερα να κάνετε απεντόμωση σε κάποια περίοδο που σχεδιάζετε να λείψετε από το σπίτι για Σαββατοκύριακο ή περισσότερες μέρες. Μην ξεχάσετε να καθαρίστε πολύ σχολαστικά τα χέρια σας.

Αποτελεσματικότητα: Πάρα πολύ αποτελεσματική μέθοδος. Από την ημέρα που έκανα εφαρμογή της παραπάνω μεθόδου (25 Αυγούστου 2007) μέχρι σήμερα (19 Αυγούστου 2008) δεν έχει εμφανιστεί ούτε ίχνος κατσαρίδας ή άλλου εντόμου (μυρμίγκια, μύγες, σφήκες κλπ) στο διαμέρισμα. Το ζελέ είναι πολύ αποτελεσματικό γιατί λειτουργεί πολλαπλασιαστικά δεδομένης της τάσης των κατσαρίδων να τρώνε τα νεκρά άτομα του είδους τους. Έτσι μόλις η κατσαρίδα φάει το δόλωμα, γυρίζει στη φωλιά και μετά από λίγο πεθαίνει από τη δράση του δολώματος. Οι κατσαρίδες που θα φάνε το πτώμα της, θα φάνε και τα υπολοίματα του στομάχου της όπου υπάρχει ακόμη ποσότητα του δολώματος και θα τύχουν του ιδίου αποτελέσματος. Έτσι, οι ίδιες οι κατσαρίδες λειτουργούν ως δολώματα! (Κακόοοοο).

Σημείωση: Η εφαρμογή της παραπάνω μεθόδου από άτομα μη εξειδικευμένα δεν συνιστάται. Εγώ έκανα εφαρμογή της παραπάνω μεθόδου εξολοκλήρου με δική μου ευθύνη και δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα που προκύψουν από τη χρήση της από άλλα άτομα.

Πάντως το πρόβλημά μου λύθηκε και θέλω να πιστεύω ότι λύθηκε οριστικά. Από τον Αύγουστο 2007 μέχρι τώρα δεν είχα καμία επαφή με τα ιδεχθή έντομα.

Αντίο για πάντα κατσαρίδες.

pharmachem.gr Τροπος Εφαρμογης Απεντομωσης

Επεξ/σία από random
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ένα απο τα ποστ εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=7&t=5662&start=10#p60561

Re: Κατσαρίδες υγρασίας πάθανε μετάλλαξη (μάλλον φυσική επιλογή)

icon_post_target.gifαπό diamond_gr » 16 Ιούλ 2009 20:03

Η κατσαρίδα που μιλάμε μοιάζει με την παρακάτω (Blatella Germanica):

gerrm10.gif

Το συζήτησα με καθηγητή μου (Παρασιτολογία και παρασιτικά νοσήματα). Ποιά είναι η άποψή του:

Οι κατσαρίδες είναι πολύ έξυπνα όντα. Το μόνο που δεν μπορούν να κάνουν είναι να μιλήσουν. Προτιμούν υγρές και σκοτεινές περιοχές. Κυρίως κάτω από νεροχύτη, πίσω από συρτάρια κλπ. Γεννούν αυγό που έχει μέσα πολλές κατσαρίδες. Τρέφονται με τα εμέσματα των μεγάλων. Μπαίνουν μέσα στο σπίτι από τις αποχετεύσεις και από έξω (σκαρφαλώνουν).

Ο τρόπος για να τις ξεφωρτωθεί κανείς είναι μια γερή καθαριότητα στα συρτάρια της κουζίνας και γενικά όπου σκοτεινό και υγρό.

Μετά το σπρέυ στις αποχετεύσεις. Αυτό τις λέει ότι είστε ανεπιθύμητες, μην ξαναέρθετε. Μπορείτε να ψεκάζετε μια φορά το μήν στις αποχετεύσεις.

Όμως υπάρχει και η λύση του gel:

-Το gel κάνει δουλειά κ όντως το πουλάνε στη Φράγκων (Θεσσαλονίκη) κ σε κάποια φυτώρια. Ειναι δόλωμα, δηλαδή οι κατσαρίδες πάνε σε αυτό λόγω μυρωδιάς (πρόκειται για σεξουαλική ορμόνη+εντομοκτόνο). Άρα βάζουμε λίγο και δε γεμίζουμε τον τόπο. Για τους ανθρώπους είναι άοσμο κ ακίνδυνο, ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΣΠΡΈΙ! Αποφύγετε να ψεκάζετε με αυτά τα σιφώνια ή κ όλο το σπίτι. Κάνετε κακό κ σε σας κ στο περιβάλλον

-Μια σταγόνα από αυτό το gel μπαίνει στους μεντεσέδες από τα ντουλάπια (κουζίνας, μπάνιου κτλ), στη σωλήνωση κάθε καλοριφέρ εκεί που συναντά το πάτωμα, στην κάτω γωνιά από τις εξώπορτες κ τα παράθυρα, κοντά στα σιφώνια αλλά σε μέρος που δεν βρέχεται κ δεν σφουγγαρίζεται. Σε χώρους με έντονο πρόβλημα μπορεί να μπούν μερικές σταγόνες περιμετρικά πάνω στο σοβατεπί

-Λιγες σταγόνες χρειάζονται κ περιμετρικά στο ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού. Πισω από τις ασφάλειες συνήθως γίνεται χαμός

-Η διάρκεια αποτελεσματικότητας της σταγόνας είναι 4 μήνες. Μετά μπορεί να γίνει επανάλληψη της εφαρμογής

-Οι κατσαρίδες τρώνε... ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ακόμα κ σαπούνι. Άρα πρώτο κ κύριο είναι η καθαριότητα των χώρων. Όλα τα φαγωσιμα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά. Μετά το άνοιγμα των συσκευασιών, βάλτε τα σε βάζα που κλείνουν καλά ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν βάλτε τα στο ψυγείο. (εγώ ακόμα κ τις φρυγανιές έχω βάλει εκεί για να γλιτώσω )

-Σκουπίστε συχνά το πάτωμα εκεί που τρώτε κ ποτέ μην αφήνετε βράδυ άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη ή βρώμικο τον πάγκο της κουζίνας

-Βγάλτε τα σκουπίδια έξω από το σπίτι. Οι κατσαρίδες δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες κάτω των 14°C

-Προσεξτε που αποθηκευετε τις άδειες σακούλες από τα ψώνια, αυτές δηλαδή που κρατάτε στο σπίτι για επόμενη χρήση. Ειτε τις πλαστικές είτε κ τις χάρτινες. Όσο κ αν φαίνεται παράξενο εκεί πάνε οι κατσαρίδες κ κάνουν φωλιές. Το ίδιο ισχύει κ για τα χαρτοκιβώτια από χαρτόνι τύπου "σάντουϊτς". Το κλασσικό χαρτόνι συσκευασίας δηλαδή που ανάμεσα έχει ένα στρώμα γκοφρέ χαρτιού. Αν έχετε σπίτι τέτοια χαρτόκουτα πετάξτε τα

-Τέλος να σημειώσω οτι οι κ καλά παγιδες κατσαρίδων τύπου Vapona, Raid κτλ που πουλάνε στα σουπερ μάρκετ δεν κάνουν τίποτα. Είχα βάλει κάποια στιγμή στο σπίτι κ μάλλον τις... τάισα παρά τις σκότωσα. Καμία αλλαγή δεν είδα στον πληθυσμό τους

Εγώ εφάρμοσα την λύση του gel.

Ψάξτε στο σπίτι για τα περιττώματά τους. Είναι σαν πιπέρι (μαύρη σκόνη). Επίσης σε ντουλάπια-συρτάρια-χαρτόνια θα βρείτε και τα αυγά τους. Είναι στο ίδιο χρώμα με αυτές και μέγεθος έχουν περίπου όσο το μικρό σας νύχι:

german_cockroach4.jpg

Το gel λέγεται Maxforce και μοιάζει με το παρακάτω:

maxforce_gel_2.jpg

Ο απεντομωτής που ήρθε σπίτι μου είπε ότι φέρνουμε τις κατσαρίδες αυτές από το Super Market. Δεν προτιμούς τους υπονόμους.

Επίσης αν είναι να καλέσετε κάποιον για απεντόμωση, ΜΗΝ καθαρίσετε την κουζίνα γιατί θέλει να δει τα περιττώματά των ώστε να καταλάβει ότι από εκεί είναι πέρασμα και να βάλει το φάρμακο. Κόστος είναι 30-50Ε.

Το φάρμακο μπορείτε να το βάλετε και μόνοι σας. Κόστος έχει περίπου 20Ε. Καλό είναι όμως να το κάνει ειδικός. Μάθετε τουλάχιστον 1η φορά πως το κάνει και μετά το κάνετε μόνοι σας.

apolimantikiltd.gr Κατσαριδοκτόνα GEL

Κατσαριδοκτόνα GEL

GOLIATH GEL ( Fipronil 0.05%)

image002.gifΠεριέχει Fipronil μία μοναδική εντομοκτόνο δραστική ουσία εναντίον όλων των σημαντικών ειδών κατσαρίδας σε χαμηλές δόσεις. Εξασφαλίζει γρήγορη και ολοκληρωτική καταπολέμηση μέσα σε 24 ώρες. Το Goliath Gel μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των κατσαρίδων σε οικιακούς χώρους, περιοχές χειρισμού τροφίμων και δημόσια κτίρια.

AVERT 0.05 GEL (abamectin 0.05%)

image006.gifΠαρασιτοκτόνο Υγειονομικής σημασίας σε μορφή gel για την καταπολέμηση κατσαρίδων, μόνο σε κλειστούς χώρους Εφαρμόζεται με το ειδικό δοσομετρικό πιστόλι Το Avert ελέγχει όλα τα κινητά στάδια της κατσαρίδας. Συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και σάκχαρα σε υδατική βάση. Είναι πολύ νόστιμη και ελκυστική τροφή για τις νύμφες, τα τέλεια, ακόμα και τις γονιμοποιημένες θηλυκές κατσαρίδες. Το Avert είναι ομοιογενές μείγμα με σταθερή φόρμουλα καθώς και υγροσκοπικό. Απορροφώντας υγρασία από την ατμόσφαιρα διατηρεί την ελαστικότητά του και παραμένει ελκυστικό. Αυτή η ιδιότητα το καθιστά αποτελεσματικό για 12 εβδομάδες

SERPA GEL (Cloropyrifos 2%) SEPRA.gif

Νέο ετοιμόχρηστο δόλωμα υπό μορφή τζελ (gel)

με ανθεκτική σύσταση που το διατηρεί ελκυστικό για αρκετό διάστημα.

MAXFORCE WIC GEL ( Imidacloprid 2,15%)

maxforce.gif

Ετοιμόχρηστο δόλωμα υπό μορφή τζελ (gel)

για τον έλεγχο των κατσαρίδων σε κλειστούς χώρους

http://www.apolymansi.gr/products.php

Εντομοκτόνα Ποντικοφάρμακα Ηλεκτρικές Συσκευές Παγίδευσης Ιπτάμενων Εντόμων Οικολογική Καταπολέμηση Παράσιτων Δολωματικοί Σταθμοί Απολυμαντικά

IMPERATOR Ισχυρό εντομοκτόνο ευρέως φάσματος, με άμεση εξόντωση των εντόμων. Δεν λερώνει τις ψεκασμένες επιφάνειες, ενώ έχει υψηλό βαθμό ασφαλείας για τον άνθρωπο και όλα τα θερμόαιμα.

ICON Ισχυρό εντομοκτόνο για όλα τα είδη εντόμων, νεοεμφανιζόμενης τεχνολογίας με μικροκάψουλες, σε υδατική φάση. Μεγάλη υπολειμματική δράση, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην γερμανική κατσαρίδα.

SOLFAC 40WP Εντομοκτόνο με ευρύ φάσμα δράσης, μεγάλη υπολειμματική δράση, άοσμο και με την ιδιότητα να «βγάζει» τα έντομα από τις φωλιές τους. Κυκλοφορεί σε μορφή σκόνης και σε μορφή αερίου για επαγγελματική χρήση.

FENDONA 6SC Το εντομοκτόνο αυτό, χάρη στην πρωτοποριακή του σύνθεση, σε κρυσταλλική μορφή, προσκολλάται ισχυρά σε κάθε είδους επιφάνεια και εξολοθρεύει ένα ευρύ φάσμα εντόμων.

K-OTHRINE Εντομοκτόνο ευρέως φάσματος δράσης που εξοντώνει κατσαρίδες, μύγες και άλλα ενοχλητικά έντομα από κτίρια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, πλοία, αποθήκες κ.α.

http://www.apek.gr/services.htm

Τα gel που χρησιμοποιούμε είναι:

* Goliath με την δραστική ουσία fipronil

* Faslane με την δραστική ουσία Hydamethylnon

* Premise με τη δραστική ουσία imidacloprid

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένα από το Υπ. Γεωργίας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

IMPERATOR: Της εταιρείας I.C.I

K-OTHRINE: Της εταιρείας HOECHST

SOLFAC 10 WP: Της εταιρείας BAYER

ICON 2,5cs: Της εταιρείας ZENECA

FENTONA 6sc: Της εταιρείας CYANAMID

GOLIATH: Tης εταιρείας AVENTIS

FASLANE: Tης εταιρείας CYANAMID

pestcontrol-expert.com / Bayer Maxforce® White IC

http://en.wikipedia.org/wiki/Fipronil

http://en.wikipedia.org/wiki/Hydramethylnon (Maxforce, Amdro, Combat, Blatex, Cyaforce, Cyclon, Faslane, Impact, Matox, Pyramdron, Siege, Wipeout)

Μερικές Εγκρίσεις προιόντων απο Υπουργείο Αγροτικης Αναπτυξης Και Τροφιμων, περιέχουν πληροφορίες χρήσης και προφυλάξεις

>GOLIATH http://www.minagric.gr/greek/data/GOLIATH GEL (οριστική).pdf 
AVERT http://www.minagric.gr/greek/data/AVERT 0.05 Gel.pdf
 SERPA http://www.minagric.gr/greek/data/SERPA GEL ULTRA 2 09.pdf 
Maxforce http://www.minagric.gr/greek/data/Maxforce White IC.pdf

googlαρε ..ονομα προιοντος. + κατσαρίδες, έγκριση, υπουργείο, για περισσότερα

Επεξ/σία από random
Δημοσ.

Ψαγμένος πολύ φίλε μου Random!

Εγώ πάλι είμαι της παλιάς σχολής και δέν ξέρω εαν έχει ήδη ειπωθεί αλλα το πετρέλαιο τις εξαφανίζει!

Ρίξε απο λίγο μέσα σε κάθε σιφώνι,λεκάνι,νηπτίρα κτλ

και δεν θα ξαναδείς ούτε φτερό!

Δημοσ.

χεχεχε....Παιδια δεν έχω διαβάσει όλες τις υπόλοιπες σελίδες του θέματος πάντως όποτε πετύχω κατσαρίδα το βράδυ(σπάνιο δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα) και δεν είναι πρόχειρο το κατσαριδοκτόνο τις ψεκάζω με....(όσο περίεργο κι αν ακουστεί)ΑΖΑΧ για τα τζάμια....1-2 και πέσανε...ενώ με το άλλο ζαλίζονται και αρχίζουν και τρέχουν σαν παλαβές :)

Δημοσ.
χεχεχε....Παιδια δεν έχω διαβάσει όλες τις υπόλοιπες σελίδες του θέματος πάντως όποτε πετύχω κατσαρίδα το βράδυ(σπάνιο δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα) και δεν είναι πρόχειρο το κατσαριδοκτόνο τις ψεκάζω με....(όσο περίεργο κι αν ακουστεί)ΑΖΑΧ για τα τζάμια....1-2 και πέσανε...ενώ με το άλλο ζαλίζονται και αρχίζουν και τρέχουν σαν παλαβές :)

Σαδιστής Approved.

Δημοσ.

Μιλαμε για τρελη μουτζα αυτο το καλοκαιρι! 3η φορα απολυμανση μεσα σε 3 μηνες και εξηγω :

Μετα την πρωτη απολυμανση που εκανα μονος μου τον Ιουνιο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=183726&page=17 και ηρεμησα

Προεκυψε κατα τα μεσα Ιουλιου προβλημα με την αποχετευση που επρεπε να μεινει ανοιχτη και ετσι εβγαιναν απο εκει μεσα κατι τερατα ,εγινε 2 απολυμανση.http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=183726&page=21

-Επιτελους οι εργασιες στην αποχετευση του σπιτιου μου τελειωσαν πριν 1,5εβδομαδα και πλεον τα φρεατια εχουν φτιαχτει καινουργια και εχουν σκεπαστει κλεινωντας τον επανω κοσμο σε αυτα τα σιχαμενα πλασματα.

Ενω λοιπον μετα απο 2 συνεχωμενους ψεκασμους μεσα και γυρω απο τις αποχετευσεις και το σπιτι ξεκληριστηκαν τουλαχιστον μερικες 10αδες απο δαυτες βρεθηκα μπροστα σε αλλο προβλημα σοβαροτερο μαλλον αυτη την φορα :mad: , αρχισε να εμφανιζεται στο μπαλκονι και στο μπανιο ψιλο κατσαριδακι! που ειναι πολυ πιο δυσκολο να απαλαγεις :mad:.

Σημερα ηρθε συνεργειο και εκανε απολυμανση(η 3 σε διαστημα 3 μηνων) σε ολο το σπιτι μεσα-εξω αποχετευση-σιφωνια κ.λ.π

Τι να πω ρε γμτ...... απ'οτι φαινετε η κατασταση που ηταν η αποχετευση τοσα χρονια τους ειχε δωσει ενα καλο και ασφαλες καταφυγιο και ετσι βρηκαν την ευκαιρια και πολλαπλασιαστηκανε σε φοβερους αριθμους ολα τα ειδη και οι ρατσες τους ...... ελπιζω πλεον να ηρεμησω για παντα απο δαυτες, γιατι εχω φοβερο προβλημα και να σκεφτητε οτι το σπιτι ειναι σχετικα καινουργιο (10 ετιας)

Δημοσ.

Γενικα εχω προβλημα στο σπιτι με τις κατσαριδες, αλλα οχι ιδιαιτερο. Βλεπω κατα μεσο ορο 3-4 τη βδομαδα την καλοκαιρινη περιοδο μονο.

Εφερε ενας γνωστος μου ενα απεντομωτικο το οποιο ανακτεψα με νερο και εριξα περιμετρικα του σπιτιου. Εδω και 1 βδομαδα εχω δει καμια 10ρια νεκρες, ολες εξω. Θα ρωτησω το ονομα και θα σας το παραθεσω, φαινεται οτι κανει καλη δουλεια. Αυτος λεει οτι απαλασεται για πολλους μηνες μετα απο 1 χρηση.

Απο κει και περα αν βρω καμια ζωντανη εχω σαδιστικες τασεις. Tην μισοσκοτωνω, την βγαζω εξω, της ριχνω οινοπνευμα και πεταω ενα σπιρτο κ απολαμβανω το θεαμα :P

Δημοσ.
Γενικα εχω προβλημα στο σπιτι με τις κατσαριδες, αλλα οχι ιδιαιτερο. Βλεπω κατα μεσο ορο 3-4 τη βδομαδα την καλοκαιρινη περιοδο μονο.

Εφερε ενας γνωστος μου ενα απεντομωτικο το οποιο ανακτεψα με νερο και εριξα περιμετρικα του σπιτιου. Εδω και 1 βδομαδα εχω δει καμια 10ρια νεκρες, ολες εξω. Θα ρωτησω το ονομα και θα σας το παραθεσω, φαινεται οτι κανει καλη δουλεια. Αυτος λεει οτι απαλασεται για πολλους μηνες μετα απο 1 χρηση.

Απο κει και περα αν βρω καμια ζωντανη εχω σαδιστικες τασεις. Tην μισοσκοτωνω, την βγαζω εξω, της ριχνω οινοπνευμα και πεταω ενα σπιρτο κ απολαμβανω το θεαμα :P

3-4 φορες την εβδομαδα και το θεωρεις "οχι ιδιαιτερο προβλημα"?!

Αφηνεις ανοιχτα τα παραθυρα και τις πορτες?

10 κατσ/δες ψοφιες εξω δεν ειναι τιποτα. Υπαρχουν χιλιαδες κατσ/δες εκει εξω...:-)

Αυτες οι σαδιστικες σου τασεις παραπεμπουν σε γατα. Μηπως τη προηγουμενη ζωη σου ησουν γατα?

Με τα ποντικια πως ενεργεις?

Δημοσ.

Θα συμφωνησω οτι 3-4 κατσαριδες την εβδομαδα ειναι προβλημα !

Φιλε οταν θα την βασανισεις και την σκοτωσεις να κρεμασεις μετα το πτωμα της για παραδειγματισμο προς τις αλλες :lol:

Δημοσ.
3-4 φορες την εβδομαδα και το θεωρεις "οχι ιδιαιτερο προβλημα"?!

Αφηνεις ανοιχτα τα παραθυρα και τις πορτες?

10 κατσ/δες ψοφιες εξω δεν ειναι τιποτα. Υπαρχουν χιλιαδες κατσ/δες εκει εξω...:-)

Αυτες οι σαδιστικες σου τασεις παραπεμπουν σε γατα. Μηπως τη προηγουμενη ζωη σου ησουν γατα?

Με τα ποντικια πως ενεργεις?

Κοιτα σε σχεση με αυτα που διαβαζω εδω μεσα νομιζω οτι ειναι υπερβολη να πω οτι εχω σοβαρο προβλημα για 1 κατσαριδα/2 μερες.

οι 10 κατσαριδες εξω ειναι καλα, γιατι ολες αυτες τις μερες δεν εμφανιστηκε τιποτα μεσα. Επιπλεον οσο εβαζα τα κοινα κατσαριδοκτονα τυπου τεζα, απλα δεν εβρισκα ψοφια κατσαριδα. Αρα σε μια βδομαδα 10 ψοφιες ειναι πρωτοφανες μπορω να πω για τα δεδομενα του σπιτιου μου :)

Ποντικια δεν εχουμε σπιτι, ωστοσο επειδη εχουμε 2 γατες, εχουν φερει κανα 2 φορες απο 1 ποντικι -απορω που το ξετρυπωσαν μιας και η γειτονια δεν εχει ουτε δειγμα ποντικου-. Και μιας και συναντουσα πρωτη φορα ποντικι απο πολυ κοντα απλα το μαζεψα και το πεταξα στον καδο αχρηστων, χεχε. Αν ερθει η ωρα που τα συνηθισω κι αυτα, θα δω τι βασανιστηριο θα τους βρω. :P Αν και θεωρω οτι το χειροτερο βασανιστηριο που μπορω να τους κανω, ειναι να τους "συστησω" εναν εκ των 2 γατων.

ΥΓ. οι γατοι κανουνε καλη δουλεια και με τις κατσαριδες..Τις ξετρυπωνουν απο παντου και τις τραυματιζουν. Μου σπανε τα νευρα βεβαια, γιατι προκειμενου να παιξουν τις αφηνουν ζωντανες αντι να τις ξεκοιλιασουν επι τοπου. Και αναγκαζομαι εγω να επεμβω κ παλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...