Προς το περιεχόμενο

Δημοσκόπηση για αντι-ιικά: συζήτηση

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τόπικ εδώ ήταν για να δούμε ποια προγράμματα θα βάλουμε στη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση είναι εδώ: http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=183853

------

Να φτιάξω μια δημοσκόπηση;

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε;

Όχι ποιο είναι το καλύτερο. Ποιο προτιμάμε εμείς.

Να βάλουμε και δυο-τρία λινκ από κάτω με εργαστηριακά τεστ, να τελειώνουμε! :-) Αν σας αρέσει η ιδέα, πείτε ποια να μπουν. Δυστυχώς, το λογισμικό του φόρουμ επιτρέπει μέχρι δέκα επιλογές στις δημοσκοπήσεις.

Μερικές επιλογές για αρχή:

Τα δωρεάν

Active Virus Shield (της AOL με μηχανή Kaspersky)

Avast

AVG Anti-Virus Free

Avira AntiVir Personal Edition Premium

Τα επί πληρωμή

Kaspersky Anti-Virus <- σίγουρα μέσα

Eset NOD32 <- σίγουρα μέσα

Άλλες επιλογές

Άλλο (πείτε ποιο) <- σίγουρα μέσα

Δεν χρησιμοποιώ αντι-ιικό (πείτε γιατί) <- σίγουρα μέσα

Δεν χρησιμοποιώ Windows

Δημοσ.

Θα'λεγα να βάλεις και το McAfee VirusScan, αλλά αν έβλεπα McAfee σκέτο δε θα το ψήφιζα. Έμεινα στην έκδοση 7 (που δέχεται κανονικά updates) γιατί οι επόμενες εκδόσεις ήταν θεόχοντρες... :mrgreen:

Δημοσ.

Εχω το antivir 7 personal.

To εχω 2 χρόνια χωρίς να "κολλήσω" κάτι...αντίθετα με το mcafee που μου είχε αλλαξει τα φώτα...

Δημοσ.

Θέλω κι εγώ να φτιαχτεί μια τέτοια δημοσκόπηση. Θα πρότεινα να βάλεις F-secure, avast, bitdefender, panda και ίσως θα μπορούσες να βάλεις τις επιλογές "δεν χρησιμοποιώ windows" και "δεν χρησιμοποιώ αντι-ιικό" μαζί και να προσθέσεις ακόμα ένα πρόγραμμα. Πάντως νομίζω πως τα f-secure, avast και bitdefender είναι must. Τέλος, αν με το καλό γίνει το poll θα παρακαλούσα απο τώρα ο καθένας να ψηφίσει μια φορά, όχι απο τρέλλα με κάποιο πρόγραμμα να ψηφίσει 20 φορές.

Δημοσ.

Υπαρχει και η υποθεση symantec/norton

Εγω χρησιμοποιω το symantec (corporate). Αν εβλεπα ομως επιλογη norton δεν θα ψηφιζα γιατι τα norton antivirus/internet security τα θεωρω πολυ βαρια και σπαστικα και δεν θα τα χρησιμοποιουσα.

Παραδοξως το SAV εχει βγει αστερι για μενα.

Δημοσ.

Ξέχασα και θα ήθελα να προσθέσω: το antivirus της AOL νομίζω τσάμπα θέση θα κρατάει στη δημοσκόπηση. Ποιος την ξέρει την AOL στην Ευρώπη για να κατεβάσει και το antivirus της;

Δημοσ.

Πολυ καλη ιδεα...οσον αφορα την δημοτικοτητα...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ....

1.Avast! Professional Edition

2.AVG Anti-Malware

3.AVIRA AntiVir Personal Edition Premium

4.ESET NOD32 Anti-Virus

5.F-Secure Anti-Virus

6.Kaspersky Anti-Virus

7.McAfee VirusScan

8.Symantec Norton Anti-Virus

9.Αλλο...

10.Δεν χρησιμοποιώ αντι-ιικό.

Αν κ το 10 ειναι κατι που δεν θα υπαρχει καμια ψηφος καλο θα ηταν να βαλουμε ενα αλλο στην θεση του...Κ αν υπαρχει καποιος το γραφει...

Στο 9 οποιος εχει κατι αλλο το γραφει κ αυτος...

ΤΕΛΟΣ καλο ειναι οι φιλοι που θα ψηφισουν να μην γραφουν μεσα στο θεμα τιποτα αν υπαρχει στην λιστα το antivirus που εχουν...

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ οσοι εχουν καποιο εκτος λιστας ή δεν εχουν καθολου...

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ...:mrgreen:

Τελος για την επιλογη δεν χρησιμοποιω windows πιστευω ειναι μια ξεχωριστη ψηφοφορια θα μπορουσε να παει στα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ...κ να βαλουμε Windows,Linux,Mac OS,etc...

Aυτα...

Δημοσ.

Πρόσθεσα δύο (Άλλο και Avast) στην αρχική λίστα με βάση τις προτάσεις μέχρι το 11ο μήνυμα.

Μερικές σκέψεις:

• Να είχαμε περισσότερες επιλογές! :-) Όπως εδώ: http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=160734
  • Αν πούμε ότι δύο θέσεις πάνε στα Άλλο και Κανένα, μένουν 8. Πόσα δωρεάν και πόσα επί πληρωμή θα βάλουμε; Νομίζω ότι δύο δωρεάν πρέπει να βάλουμε οπωσδήποτε και ότι τέσσερα δωρεάν ίσως παραείναι.
  • Το δωρεάν Active Virus Shield (που ο parsifal προτείνει να το αφήσουμε απʼ έξω) έχω την εντύπωση ότι ανεβαίνει συνέχεια. Όλο και περισσότεροι έμπειροι/ψαγμένοι χρήστες το προτιμούν, και απʼ αυτούς το μαθαίνουν και οι άλλοι.
  • Μάλλον πρέπει να περιοριστούμε σε home/personal εκδόσεις, γιατί αλλιώς η υπόθεση περιπλέκεται, όπως φαίνεται απʼ αυτό που λέει ο Bspus.
  • Όπου υπάρχει και δωρεάν και εμπορική έκδοση, και αν υποθέσουμε ότι στη βασική ανίχνευση κάνουν την ίδια δουλειά (απʼ όσο έχω καταλάβει, οι διαφορές είναι αλλού), να μείνουμε στην δωρεάν.
  • Όπου υπάρχει σκέτο αντι-ιικό (δηλ. όχι σουίτα «πλήρους προστασίας»), νομίζω ότι είναι καλύτερα να περιοριστούμε σε αυτό, για να μην μπλέξουμε ακόμα περισσότερο.

Οι τέσσερις επιλογές που έχω πρασινίσει νομίζω ότι είναι εκ των ων ου άνευ.

Αφού φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημοσκόπηση, περιμένω μέχρι αύριο το απόγευμα και καταγράφω τις προτάσεις για να συμπληρώσουμε και τις υπόλοιπες έξι θέσεις. :-)

Δημοσ.

πολυ καλη ιδεα eusebius,τωρα εγω που χρησιμοποιω avast pro που δεν ειναι free τι να ψηφισω? τελος παντων δεν ειναι και τοσο μεγαλο το ζητημα που παραθετω αλλα ηθελα να το πω! να προτεινω επισης να γινει και ενα παρομοιο thread για antispyware...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...