johnys_ona Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 ξερει κανεις πως βαζω κωδικό σε wireless δίκτυο για να μην μπορεί καποιος γείτονας να μου πέρνει την ταχύτητα.Εχω ενα speedtouch router.
tempo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 χι,χι πρώτα πες μας που μένεις........ θα μπείς στις ρυθμίσεις του router πληκτρολογώντας σε κάποιον internet browser πχ internet explorer, fifefox, opera κλπ την διεύθυνση του router σου που σίγουρα θα βρεις στο manual του. Επειδή δεν έχω αυτό το router δεν ξέρω να σου πω ακριβώς άλλα κάπως έτσι θα αρχίσεις, μετά .... εδώ είμαστε.
johnys_ona Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Ευχαριστώ.Ξέρω να μπώ στις ρυθμίσεις του router μου.Απλά δεν βρίσκω απο που μπορώ να βάλω κωδικό.Εψαξα αλλά δεν βρίκα τη συγκεκριμένη ρύθμιση
S2Katana Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Στο linksys μου ειναι στην καρτελα Wireless->Wireless Security.
lefterhs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 To "σπεεδτοθψη" που γραφεις υποθετω οτι ειναι "speedtouch" Yπαρχει ηδη WEP/WPA key gia to router (γραφεται στο ταμπελακι του router),το οποιο μπορεις βεβαια να αλλαξεις. Αν το αλλαξεις (κατι που δεν χρειαζεται), καλο ειναι να το γραψεις και καπου για να μην ψαχνεσαι στο μελλον. Για κοιτα αυτες τις οδηγιες: Please plug an Ethernet cable in the Speedtouch router, and connectit to your computer. - Connect to http://192.168.1.254 from your web browser - The default username is Administrator (no password) I here assume you have already setup the Internet connection and you can connect to the Internet using an Ethernet cable - in case you haven't setup the Internet connection yet, you can do it from the Speedtouch -> Setup menu. - To setup the wireless connection, go into the Home Network menu - Select your wireless network in the middle of the page (click WLAN: Speedtouch...) - Click Configure in the top right hand corner - "Allow New Devices" should be set to "New Stations are allowed (automatically)" - Select "Use WEP Encryption". - WEP Key Length: 64 bit - WEP encryption key: type in the ?WEP-HEX? code (10 characters) which is on the back of your modem in upper case - Click Apply The WLAN light should then be orange. Εγω θα σου προτεινα αντι για WEP να επιλεξεις WPA.
johnys_ona Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 ξερει κανεις πως βαζω κωδικό σε wireless δίκτυο για να μην μπορεί καποιος γείτονας να μου πέρνει την ταχύτητα.Εχω ενα speedtouch router. speedtouch ήθελα να πω.Το διορθωσα
johnys_ona Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Φιλε καταλαβα τις ρυθμισεις που λες.Αλλά δεν τις βρίσκω.Ισως να είναι κάποιο καινουργιο μοντέλο speedtouch? Το μοντέλο είναι SpeedTouch 585
lefterhs Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Τι να πω ρε φιλε... Και εγω αυτο το router εχω και εχω σεταρει to WLAΝ διαβαζοντας το user guide, που γραφει ακριβως ο,τι σου εγραψα και εγω πιο πανω. Αν θες κατεβασε το επισημο user guide απο την παρακατω σελιδα και πηγαινε στην ενοτητα "2.2.3 Wireless Security". http://www.speedtouch.co.uk/codepages/content3.asp?c=7&ProductID=511 Και μαλιστα μπορεις να βαλεις ενα ακομα επιπεδο ασφαλειας. Ακομα και αν καποιος μαθει το security key, μπορεις να επιτρεπεις το registration νεων συσκευων στο router manually, μονο οταν εσυ το επιτρεπεις. Δες στην ενοτητα "2.2.4 Connecting Additional Wireless Clients" τα "Registering clients via Web pages" και "Registering clients via the association button".
johnys_ona Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μπορεί να φταίει το γεγονός οτι ο modem μου δόθηκε απο την εταιρία που έκανα τη σύνδεση ADSL και είναι κλειδομένο.Μην διερωτείστε πια εταιρία δείνει τέτοιο modem.Απο Κύπρο είμαι
lefterhs Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Κλειδωμενο router? Δεν το εχω ξανακουσει αυτο. Παντως μπορεις να δοκιμασεις να κανεις upgrade το firmware του router και να το ξεκλειδωσεις ταυτοχρονα. http://www.speedtouchforum.de/viewtopic.php?t=1089 Κατεβαζεις τον upgrade wizard: http://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/upgradewizard/SpeedTouch_upgrade_wizard_R4421.zip Και το τελευταιο firmware για το Speedtouch 585i v6 (μαλλον αυτο εχεις, αν το αγορασες προσφατα και οχι το v5, κοιτα το ταμπελακι του router) (6.2.16.3 international): http://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/585iv6/6.2/ZZQIAA6.2G3.bli Ειναι αρκετα απλη η διαδικασια αναβαθμισης.
johnys_ona Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Ευχαριστω ρε φιλε.Με βοήθησες πάρα πολύ.Αν δεν τα καταφερω ούτε τώρα, θα τους πάρω τηλέφωνο να μου πουν πως μπορεί να γίνει
filetos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Αφου μπεις στο μενου του router πατα με την σειρα-home network-wirelless-confiquare και επειτα στο encryption βαλε use wep encryption,επειτα στο Wep key length βαλε 64 bit (ή περισσοτερο αναλογα το ποσο ασφαλεια θες) και στο Wep encryption key βαζεις τον κωδικο που θες.
johnys_ona Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Αφου μπεις στο μενου του router πατα με την σειρα-home network-wirelless-confiquare και επειτα στο encryption βαλε use wep encryption,επειτα στο Wep key length βαλε 64 bit (ή περισσοτερο αναλογα το ποσο ασφαλεια θες) και στο Wep encryption key βαζεις τον κωδικο που θες. Το θέμα είναι ότι πατώ home network-wirelless.Το confiquare δεν μου το βγάζει ως επιλογή και γι'αυτό πιστεύω ότι κάτι έχουνε κάνει στο modem για να μην μπορεί κάποιος να αλλάξει τις ρυθμίσεις
lefterhs Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Παντως δεν καταλαβα ποιος ο λογος να σας κλειδωνουν τους router οι παροχοι στην Κυπρο... Ειδικα το configure του WLAN για να παραμετροποιησεις την ασφαλεια του δικου σου οικιακου δικτυου, ειναι απαραδεκτο να το αφηνουν open by default. Τι εισαι? ISP της πολυκατοικιας και των γειτονων σου? Παντως, αν εχεις υποψιες οτι και αλλοι μπαινουν στο δικτυο σου, απο το web interface του router μπορεις να δεις ποιες συσκευες εστω και μια φορα εχουν γινει register στο δικτυο σου και να σου λυθει η απορια...
johnys_ona Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Το θέμα είναι οτι δεν συμφέρει την ίδια την εταιρία να πέρνουν άλλοι internet απο μένα. Πάντος οχι δεν πέρνει κάποιος DSL απο το δίκτυο μου.Άλλοστε δεν υπάρχουν γείτονες σε κοντινή απόσταση (σ.σ Μένω σε μονοκατοικία). Απλά θέλω για ασφάλεια να βάλω κωδικό στο δίκτυο μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.