Προς το περιεχόμενο

Σταματήστε τη δολοφονία δελφινιών και φαλαινών!!! ΜΠΟΡΕΙΣ να βοηθήσεις.

Greek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βεβαιως και πρεπει να σταματησει η καταναλωση σκυλου στην Κορέα. Ειναι μερικα ειδη που ειναι φιλοι του ανθρωπου και μας εχουν σωσει την την ζωη απειρες φορες. Οπως ο σκυλος και το δελφινι. Δεν μπορω να δεχτω οτι εχουμε ανακγη τετοια που πρεπει να τα φαμε και αυτα. Αλλα αυτος ειναι ο ανθρωπος ,αχαριστος. Εδω κλείσαμε στην φυλακη τον Κολοκοτρώνη και θα χαριστουμε σε αυτα τα πλασματα; και σταματηστε αυτη την και καλα φιλοσοφια οτι με αυτην την λογικη δεν πρεπει να τρωμε μοσχαρι κατσικι κλπ. Η ζωη του ανθρωπου αλλαξε με τον ερχομό του Χριστού. Μπηκαν αξιες κλπ. Εκει στηρίχθηκε και ο δυτικος πολιτισμος και αλλαξε ο κοσμος.

Αλλα ετσι οπως παμε θα επιστρεψουμε στις αρενες να απολαμβάνουμε τον θανατο ανθρωπων.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τέλος πάντων η ουσία είναι πως όποτε ανοίγει ένα topic με θέμα την προστασία-διάσωση των ζώων εμφανίζονται διάφοροι προβληματικοί και απροσάρμοστοι (που θα ήταν τέτοιοι και σε οποιοδήποτε κοινωνικό μοντέλο) που το κάνουν κώλο.

Δηλαδή με τις διαγραφές ή το τυχών ban του κάθε απολίτιστου οθωμανού, κανένας δεν θα στεναχωρηθεί με λίγα λόγια. Προσφορά στην κοινωνία θα είναι. Είναι σαν να ακούμε τις πεποιθήσεις των παιδεραστών προς χάρην της ελευθερίας του λόγου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Η ζωη του ανθρωπου αλλαξε με τον ερχομό του Χριστού. Μπηκαν αξιες κλπ. Εκει στηρίχθηκε και ο δυτικος πολιτισμος και αλλαξε ο κοσμος.

Δύο πράγματα: πρώτον δε νομίζω ο Χριστός να είπε "όποιος ζώο σας βοηθάει να το προστατεύεται και να μην το τρώτε και όποιο δεν κάνει τίποτα για σας είναι άθλιο να του δίνετε να καταλαβαίνει". Επίσης ο Χριστός δε δίδαξε "τραβάτε να αλλάξετε τις συνήθειες των άλλων λαών, να τους κάνετε όλους σας εσάς" γιατί αυτό λέγεται φασισμός.

Και μια που το θέσαμε, ο κόσμος άλλαξε, αλλά εσυ θεωρείς προς το καλύτερο; Να θυμίσω ότι είχαμε και 1000 χρόνια Μεσαίωνα (καθώς και πολλά άλλα)

Aigeas, αυτά τα τόπικ εγώ τα βρίσκω φασιστικά, εσείς πρέπει να φάτε ban αν είναι να κάνουμε τέτοιες διαδικασίες. Μη λέμε και ότι θέλουμε, έτσι;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν μου κάνει εντύπωση manuel. Εδώ βγήκε ένας πτυχιούχος εχθές στις ειδήσεις για να μας πεί πως βρήκε φασιστικό και καψόνι το γεγονός ότι τον ξυπνάγανε στο στρατό.... πρωί-πρωί επειδή ήταν δήθεν σε επιφυλακή, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε γίνει κανένας πόλεμος. Σε γενικές γραμμές είσαστε άξιοι της μοίρας σας που αυτή λέει πως θα πεθάνετε σκλάβοι. Εγώ πάλι χάρην στα πρωινά ξυπνήματα του στρατού και τις εκατοντάδες κακουχίες των καραβιών απολαμβάνω σπίτι με πισίνα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμμ... μήπως ο παραλληλισμός και το συμπέρασμα είναι λίγο ότι να' ναι;

Μήπως επίσης άλλοι είναι οι σκλάβοι που πείστηκαν για ηθικές αξίες που επέβαλλαν κάποιοι κύριοι που θέλουν να αποδείξουν ότι όλοι οι λαοί του κόσμου είναι ηλίθιοι εκτός από τους ίδιους;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το συμπέρασμα είναι φίλε πως υπάρχει μία αδικαιολόγητη αντίδραση προς κάθε τι ασχέτως αν αυτό το "τι" είναι λογικό ή όχι, και όλοι ανεξαιρέτως βλέπουν φασιστικά φαντάσματα, καθεστώτα, καψόνια, αντιδημοκρατισμό και άλλα τέτοια γελοία ακόμη και στα πιο αστεία πράγματα. Και πάντα φταίνε οι άλλοι, δηλαδή κάποιος τρίτος, είτε αυτός λέγεται κυβέρνηση, είτε εβραίοι είτε αμερικανοί, αλλά παραδόξως οι ίδιοι δεν φταίνε ποτέ για τίποτα. Ψάχνουν να βρουν αφορμές να εκφράσουν αντίρρηση ειδικά με ότι θεωρείται αυτό που λέμε "το σωστό" δήθεν για να διαλαλήσουν το δημοκρατικό τους πνεύμα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι της συντριπτικής πλειονότητας που την μία μέρα θα σου γράφουν για την κατάντια της ΔΕΗ και την άλλη μέρα θα συρρέουν κατά χιλιάδες για να κάνουν αιτήσεις πρόσληψης. Σημείο των καιρών αυτή η αισχρή νοοτροπία. Των τεμπελχανάδων.

Δημοσ.

Λοιπόν Αιγέα αν και γενικά πολύ το γουστάρω το όλο "έχω φτύσει αίμα και νοιώθω ζωντανός όταν το νοιώθω στη γλώσσα μου" και το θεωρώ πολύ respektah κτλ, το πόρισμα σου με την στάση ζωής σου απέχουν 2 γκρεμούς και 8 χαντάκια.

Δημοσ.

λοιπον εχουμε και λεμε σε αυτο το τοπικ

δελφινια,υπογραφες, δημοψηφισμα, γουρουνια, χαλαλ, σκυλο, κορεα, κιμ τζονγκ ιλ, καψονι, πισινα, δεη, χαντακι-γκρεμος.

ειμαι μεσα?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί ρε διάολε μήπως νομίζεις πως επαναπαύομαι στις πρόσφατες δάφνες και δεν θα πάω το πρωί στο εργοστάσιο;

Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι πως αν άνοιγα ένα τόπικ που να έλεγε "μην τρώτε τις γάτες" να είσαι σίγουρος πως θα εμφανιζόντουσαν διάφοροι που θα πούνε πως είναι φασιστικό και είναι δημοκρατικότερο να τρώντε τις γάτες γιατί έτσι τους γουστάρει. Όχι πραγματικά επειδή τρώνε τις γάτες, αλλά επειδή είναι το πνεύμα αντιλογίας.

Γενικά εγώ είμαι άνθρωπος του acta όχι του verba. Το κακό της σύγχρονης Ελλάδος είναι ότι όλοι είναι διανοόμενοι, όλοι είναι μπλα-μπλά και από πράξεις μηδέν. Όλοι ασυνείδητοι ιθαγενείς της Κολομβίας, που νομίζουν πως ρίχνοντας μια πέτρα στο αυτοκίνητο του μπαρμπα-Γιώργου έκαναν επανάσταση, ή τουλάχιστον νομίζουν πως κάνουν επανάσταση μέχρι την μέρα που θα διοριστούνε στο δημόσιο. Εκτός βέβαια που αν υπάρχει κανένας Ωνάσης που προοδεύει αισθητά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους θα κοιτάξουν πως να του ρίξουν ένα τόνο λάσπη.

Δημοσ.
Εγώ δε νομίζω να γινόταν κίνημα διαμαρτυρίας άμα συνέβαινε.

δεν αντιλεγω.

απλα μιλαω για ενα θεμα σε ενα ζωω που του συνεβει αυτο.

για οποιοδηποτε ζωντανο,ειναι ασχημη αντιμετωπιση αυτη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Το συμπέρασμα είναι φίλε πως υπάρχει μία αδικαιολόγητη αντίδραση προς κάθε τι ασχέτως αν αυτό το "τι" είναι λογικό ή όχι

Την περίπτωση να έχω απλά αυτή τη γνώμη την αποκλείεις έτσι; Πρέπει απλά να είμαι αντιδραστικός σε όλα.

Το συμπέρασμα είναι ότι μερικοί άνθρωποι όταν δε σας βολεύει να ακούτε γνώμες άλλων, τους βάζετε μια ταμπέλα "α, αυτός είναι από εκείνους τους τάδε γελοίους, τους ξέρω καλά εγώ, χρόνια τώρα" και νομίζετε πως τελειώσατε.

Καταλαβαίνω βέβαια τη σκέψη σου. Και εγώ ίσως το κάνω συχνά όταν διαβάζω δύο κουβέντες να σκέφτομαι "α, είναι από εκείνους", αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Επειδή λοιπόν πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά, μπορώ και εγώ να σε βαφτίσω από εκείνους που ότι petition βλέπουν το υπογράφουν γιατί θεωρούν ότι έτσι θα αλλάξουν τον κόσμο (και ταυτόχρονα ότι είναι πολύ ηθικοί χαρακτήρες), αλλά κάθονται όλη μέρα στο σπιτάκι τους στέλνοντας 5 ευρώ το μήνα σε ένα παιδάκι στην Αφρική ώστε να είναι ήσυχοι. Και (σας ξέρω καλά εγώ) όταν έρθει η ώρα να κατεβείτε στην πορεία για την ειρήνη (κάτι που κάνω εγώ καλή ώρα) τότε αρχίζετε τα "δεν έχει νόημα και δε θ' αλλάξει τίποτα".

Είμαι δίκαιος αν το κάνω; Αυτές οι κουβέντες δε βγάζουν ποτέ πουθενά. Αν θέλεις να κουβεντιάσεις, να ακούσω επιχειρήματα. Αλλά το να με τοποθετείς απλά σε ένα γκρουπ ανθρώπων που κατασκεύασες, δεν είναι επιχείρημα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν και βγαίνουμε offtopic manuel δεν πειράζει, γιατί το τόπικ έχει βγει offtopic προ καιρού.

Αρχικά βρήκες λάθος άνθρωπο να μιλήσεις για παγκόσμια ειρήνη και τέτοια καθώς το προσγειωμένο ρωμαϊκό μυαλό μου έχει συμβιβαστεί 100% με την ιδέα πως αυτός ο κόσμος γεννήθηκε με το ξίφος. Ήταν και το ξίφος ένα από τα φώτα του δυτικού πολιτισμού που δώσαμε σε όλους τους υπόλοιπους, απλώς όλοι οι losers επικαλούνται την ειρήνη όταν τελικά μείνουν μια χούφτα από χρεωκοπημένους και μάλιστα ευάλωτοι στις ορέξεις της αυτοκρατορίας. Σε άλλες περιπτώσεις να είσαι σίγουρος πως ειδικά οι Έλληνες πίνουν αίμα και έχουν πιει ολόκληρα ποτάμια από τέτοιο. Και γενικά η φιλευσπλαχνεία του Έλληνα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την απόσταση που βρίσκονται οι αδικημένοι: αν αυτοί είναι στο τσουνάμι τότε όλα είναι μια χαρά, αν είναι στην πόρτα του σπιτιού κανένας Αλβανός, τότε το πράγμα αλλάζει. Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο ότι είμαι λιγάκι υπερεαλιστής και οι σταυροφορίες με αγγίζουν μόνο όταν έχουν χρήμα. Δηλαδή ανέκαθεν έτσι ήταν ο κόσμος.

Προσωπικά φίλε όταν βλέπω μια δημοσίευση "δώσε αίμα" σκέφτομαι πως αν ήμουν Ιεχωβάς θα ήταν περριτό να προσπαθώ να πείσω όλους τους υπόλοιπους πως η μετάγγιση αίματος είναι αμαρτία. Καλύτερα δηλαδή να κάνεις το ίδιο.

Υ.Γ

Για ένα διάστημα η Ιαπωνική παράδοση ήθελε φυσιολογικό να γδέρνουν ζωντανούς αιχμαλώτους. Βέβαια όταν τους ξεροψήσανε αλλάξανε συνήθειες. Δηλαδή τέτοιες συνθήκες για τα ζωντανά καλύτερα να τους έβαζαν να τις υπογράψουν τότε με το ζόρι, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Το ότι οι Ιάπωνες βλέπουν τον κόσμο με αυτόν τον αποκρουστικό πολλές φορές παραδοσιακό τρόπο, δεν σημαίνει ότι και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τους ανεχόμαστε.

Δημοσ.
Ας με πείτε αναίσθητο, αλλά αυτά είναι σαχλαμάρες.

Δεν καταλαβαίνω γιατί η ζωή ενός δελφινιού είναι σημαντικότερη από αυτή ενός κουνουπιού, ενός μυρμηγκιού, τόσων και τόσων αγελάδων (που επί τη ευκαιρία οι Ινδοί συμπαθούν πάρα πολύ αλλά δε μάζεψαν υπογραφές για να πάνε να αναγκάσουν ένα ξένο λαό να σταματήσει να τρώει χάμπουργκερ παν ηλίθιοι Αμερικάνοι που όποιος δεν είναι σαν εσάς είναι βάρβαρος) ή των αρνιών του Πάσχα κτλ κτλ

Όλα στο μυαλό του ανθρώπου είναι. Λες και επειδή κάτι είναι χαριτωμένο ή (ξέρω 'γω) μεγάλο σε μέγεθος, έχει σημαντικότερη ψυχή. Υποκρισία.

Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας , αυτό μας δίνει να καταλάβουμε πως στα χρόνια της εξέλιξης αναπτύξαμε καλύτερα από κάθε άλλο ζώο το ένστικτο της επιβίωσης. Σωστό αυτό και μπράβο μας! Τα καταφέραμε σαν είδος , πρέπει να είμαστε περήφανοι !

Εκείνο που μας έσωζε μέχρι πριν έναν αιώνα σαν είδος , δεν ήταν ο σεβασμός προς την φύση , αφού η τεχνολογία μας δεν έφτανε ούτε καν να μας εξασφαλίζει ηλεκτρισμό για παράδειγμα. Αυτό που μας έσωζε μέχρι τώρα είναι η κτηνωδία και η θηριωδία, ο κανιβαλισμός (φάε σάρκα) , η απανθρωπιά και η στυγερότητα!! Είχαμε ένστικτο κυνηγού αλλά τελικά φίλε μου ήμασταν και είμαστε ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ! Σκέψου μόνο τι καταφέραμε στον πλανήτη μας μόλις μέσα σε ένα αιώνα !

Σεβασμός προς την φύση ; Εδώ δεν σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό!

Και τι μας ενδιαφέρει αν η βιολογία μας διδάσκει ότι ΔΕΝ χρειαζόμαστε της ζωικές πρωτεΐνες ; Στα αρχίδια μας! Πάω να φάω κοτόπουλο τώρα σαν καλός υποκριτής που είμαι και δεν πα να γαμηθούν οι φάλαινες . . . :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...