globc25 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2002 Είχα κάνει αρκετά posts παλαιότερα, αλλά αυτή η ιστορία δείχνει να μην έχει τελειωμό. Ταλαιπωρούμαι εδώ και 4 χρόνια περίπου. Ποιό είναι το πρόβλημά μου; Ας αρχίσω με το configuration του συστήματος που δουλεύω. Athlon XP 1600+ Gigabyte GA-7VTXE Case: Chieftech Dragon DX-01W Τροφοδοτικό: Chieftech 340W DVD - Pioneer 106S DAWI 2976UW SCSI - Controller CD-ROM Plextor UltraPlex 40max - SCSI CD-R TEAC CDR58S - SCSI Chaintech GeForce2 MX 200 Modem: Supra 56i V Pro Κάρτα Ήχου - Την ενσωματωμένη πάνω στο motherboard 256 DDR - PC2100 Windows XP Professional --- Δεν είναι δυνατόν να γράψω με πάνω από 4x με το CD-R. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Επιπλέον το σύστημα μου δεν έχει συμπεριφορά SCSI. Τί εννοώ... Ενώ θα μπορούσα να κάνω ότι θέλω, να ανοίγω ότι μου κάνει κέφι κατά την εγγραφή, αυτό δεν συμβαίνει. Έστω και με 4x αρκεί να ανοίξω ένα προγραμματάκι, το CD πάπαλα. Το περίεργο είναι ότι χρησιμοποιώντας το Nero (5.5.6.4 -- Παιδιά έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά), το simulation γίνεται τέλεια στα 8x, αλλά όταν αρχίζει η πραγματική εγγραφή, πάνε όλα κατά διαόλου. Τελευταία τσέκαρα το σύστημα με το Sisoft Sandra 2002 Pro και όταν του έβαλα Performance Tune-Up, μου έβγαλε ότι ο controller έχει high latency (Warning 1206). Το περίεργο και σύνηθες βέβαια για τα WinXP είναι το IRQ sharing των συσκευών. Ο controller και η VGA είναι στο ίδιο IRQ (11). Το σύστημα μου αν και καινούργιο δείχνει πεσμένο. Μήπως αυτό το warning είναι το πρόβλημά μου? Δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ. Θα μου πείτε γιατί δεν πάω να πάρω ένα άλλο να βρω την υγειά μου. Εκεί θα καταλήξω αλλά τουλάχιστον αφού προσπαθήσω να καταλάβω γιατί τα νεύρα τα έχουν παίξει με αυτή μ******α 4 ολόκληρα χρόνια και για ποιό λόγο τα 130 χιλιάρικα που έδωσα πήγαν στο καλό αδικαιολόγητα. Ελπίζω και εύχομαι να μπορείτε να βοηθήσετε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2002 Χμμ. 1. Όσο και να κοίταξα στην τοποθεσία της www.teac.com , δεν βρήκα το μοντέλο που έχεις 2. Μήπως δεν έχει τερματήσει σωστά το scsi cable; 3. Μήπως δεν έχεις ορίσει σωστά τα scsi-ids; 4. Πάντως το μοίρασμα των IRQ δεν είναι πρόβλημα. Και εγώ έχω 6 συσκευές στο IRQ9 χωρίς κανένα πρόβλημα. 5. Μήπως δεν χρησιμοποιείς καλής ποιότητας, άδεια cd-r; <small>[ 29-03-2002, 15:26: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: timiman ]</small>
globc25 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2002 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2002 Όταν λες περί SCSI-ID σωστή ρύθμιση τι εννοείς; Μήπως έχουν το ίδιο ID; Το Plextor το έχω στο ID 1 και το TEAC στο ID 4. To termination έχει γίνει σωστά (terminator στο TEAC, όπου απολήγει το καλώδιο). Έβαλα και τους VIA 4 in 1 4.38. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Σχετικά με το warning του Sandra μήπως μπορεί να αλλάξει τίποτα? Και από την άλλη έβγαλα και έβαλα την κάρτα σε όλες τις δυνατές θέσεις PCI. Αρνείται πεισματικά να φύγει από το IRQ-11. Κι εγώ το ξέρω ότι το IRQ sharing δεν λέει τίποτα αλλά μήπως υπάρχει τρόπος να το αλλάξω? Μήπως (λέμε τώρα δω καμμία διαφορά)?
globc25 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2002 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2002 Μόλις πήρα ένa reply message από ένα newsgroup για SCSI συσκεύες. Ο τύπος μου απάντησε, αφού πραγματικά ψάξαμε όλες τις εκδοχές ότι θα πρέπει να τσεκάρω το PCI Latency. Κατέβασα το WPCREDIT του H-Oda (WPCPUID) και τσέκαρα την τιμή του. Για τον controller ήταν 86 (Το Sandra λέει ότι πρέπει να είναι 16 ή 32)! Μήπως ξέρει κανείς πως πρέπει να πειράξω την τιμή του. Εννοώ είναι εφικτό να γίνει μέσα από registry γιατί με το πρόγραμμα δεν είμαι πολύ εξοικιομένος. Μην μου πείτε μέσα από το BIOS. Το ΑΜΙ bios της Gigabyte δεν προσφέρει αυτή την ρύθμιση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.