Προς το περιεχόμενο

Φυσημα στην γραμμη - πριν βαλω DSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αγορασει το Conn-X πακετακι μου (αρχαριοι ειμαστε, μπορουμε να κανουμε και λαθη για να μαθουμε) και περιμενω ενεργοποιηση. Αυτο που εχω παρατηρησει και με ανυσηχει ειναι οτι η γραμμη του τηλεφωνου εχει πολυ φυσημα, θορυβο, σαν να φυσαει βοριας μεσα απο το ακουστικο. Ακουγεται δε, και κατα την διαρκεια μιας κλησης αλλα και αν απλα σηκωσω το ακουστικο και ειμαι στο "τουτ-τουτ".

Το διαμερισμα ειναι καινουριο και η γραμμη του ΟΤΕ μπηκε προσφατα. Υπαρχουν τεσσερεις πριζες τηλεφωνου και σε ολες εχω το ιδιο ακριβως αποτελεσμα. Εχω δοκιμασει με δυο διαφορετικα τηλεφωνα και δυο διαφορετικα καλωδια συνδεσης πριζας/συσκευης, καμια διαφορά.

Για να αποκλεισω την πιθανοτητα βλαβης των συσκευων, δοκιμασα τα τηλεφωνα/καλωδια στο αποκατω διαμερισμα και εκει δεν παρουσιαζεται θορυβος, η γραμμη εκει ειναι πεντακαθαρη και με τις δικες μου συσκευες.

Οι πριζες στο διαμερισμα μου ειναι "καλης" μαρκας ενω οι γραμμες καταληγουν σε πινακα συστηματος συναγερμου, ο οποιος εχει την δυνατοτητα να "τηλεφωνει" αν ενεργοποιηθει το alarm.

Επειδη ειμαι βεβαιος οτι αυτος ο θορυβος της γραμμης θα εχει επιπτωσεις στην λειτουργια της DSL, προσπαθω να βρω ποιος ειναι ο αδυνατος κρικος της αλυσιδας πριν αντιμετωπισω καταφατσα το προβλημα...

Φταιει ο ΟΤΕ και πρεπει να δηλωσω βλαβη?

Φταινε οι πριζες ή/και τα εσωτερικα καλωδια?

Φταιει ο συναγερμος που παρεμβαλεται στην γραμμη?

Φταιει ο ηλεκτρολογος? Εχει κανει καμμια πατάτα με "στριφτες" ενωσεις καλωδιων ας πουμε?

Βοηθηστε παιδια... Ευχαριστω

Δημοσ.

φταιει ο συναγερμος!στο λεω αυτο γιατι ειναι η δουλεια μου και πολλοι πελατες αναρωντιουνται γιατι δεν κοβει το φιλτρο.

πρεπει λοιπον να βαλεις φιλτρο στο μοντεμ του συναγερμου.αν εχει εισοδο και εξοδο το μοντεμ πρεπει να κανεις παραληλα τη συνδεση με το φιλτρακι και να μπει μονο στην εισοδο του συναγερμου και στην εξοδο δεν συνδεεεις τιποτα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση, αλλα ισως δεν εκανα αρκετα κατανοητο το γεγονος οτι η DSL δεν εχει ενεργοποιηθει ακομα, αρα θεμα φιλτρων προς το παρον δεν υφισταται. Η γραμμη αυτη την στιγμη ειναι καθαρά τηλεφωνικη.

Σημειωνω παντως την χρησιμη συμβουλη σου για αργοτερα.

Δημοσ.
φταιει ο συναγερμος!στο λεω αυτο γιατι ειναι η δουλεια μου και πολλοι πελατες αναρωντιουνται γιατι δεν κοβει το φιλτρο.

πρεπει λοιπον να βαλεις φιλτρο στο μοντεμ του συναγερμου.αν εχει εισοδο και εξοδο το μοντεμ πρεπει να κανεις παραληλα τη συνδεση με το φιλτρακι και να μπει μονο στην εισοδο του συναγερμου και στην εξοδο δεν συνδεεεις τιποτα.

Στο δικο μου συναγερμο, εβαλα φιλτρο γιατι μαλλον υπηρχε προβλημα με την ενεργοποιηση/απενεργοποιηση και την ενημερωση της εταιρειας συναγερμου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...