Προς το περιεχόμενο

ebay έλεος (για ebayers)

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα μας τρελλάνεις σε λίγο φίλε critter (φιλικά το λέω, μη με παρεξηγείς) έχεις κάνει λάθη και σημαντικά. Λες ότι δεν υπάρχει πλευρά που δε σε συμφέρει. Σου επαναλαμβάνω ότι τους κανόνες δεν τους φτιάχνεις εσύ και το τι λες εσύ ότι θα μπορούσαν να κάνουν είναι άσχετο. Οι όροι είναι εκεί για να τους διαβάσεις, να τους ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ και εφόσον το κάνεις αυτό, τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Το πως θωρακίζεται το ebay από απατεώνες είναι δικό του θέμα. Εσύ ή ο φίλος σου μπορεί να μην είστε αλλά το θέσατε σε αμφισβήτηση. Και αυτό απλά είναι ασυγχώρητο σε θέματα επιχειρήσεων όπου το ebay και κάθε ebay κοιτάζει πολύ σοβαρά το πως εμφανίζεται η αξιοπιστία του και το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στους χρήστες του. Και θα έλεγα ότι μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας και εκατομμύρια αγοραπωλησίες, σίγουρα δε θα ακούσουν εσένα κι εμένα για το τι "θα μπορούσαν να κάνουν".

Αυτό που έκανες, το οποίο αποτελεί δική σου ευθύνη και όχι του φίλου σου βέβαια, το έκανες με καλή θέληση και σίγουρα αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Το θέμα είναι ότι δε μπορείς να πείσεις κανένα για τις προθέσεις σου (στο ebay εννοώ). Μπορεί να είσαι σωστός σε όλη σου τη ζωή και να κάνεις ένα λάθος (και πάλι με καλή πρόθεση) και να τα γκρεμίσεις όλα. Δύσκολα ξανακερδίζεται η εμπιστοσύνη, νομίζω ότι αυτό το δεχόμαστε.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η ενσταση μου δεν εχει να κανει με τους κανονες του ebay τοσο, μιας και ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ ειναι αυτοι. Αν διαβαζες απο την αρχη αυτα που γραφω (που ειναι καταφωρο οτι δεν το εκανες) θα εβλεπες οτι η ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ που εχω μαζι τους ειναι μηδαμινη και γινεται με ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ τροπο.

Το μονο για το οποιο φωναζω ειναι οτι αν ασχολουτανε μονο ενας υπαλληλος μαζι μου (που αυτο ειναι το σωστο....διαφορετικα θα πρεπει ο καινουργιος υπαλληλος που απανταει να ειναι ενημερος της καταστασης), τοτε θα αντιλαμβανοντουσαν τι εχει γινει (οπως παρα λιγο να γινει με εναν συγκεκριμενο).

Οσον αφορα αυτο που λες "Και θα έλεγα ότι μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας και εκατομμύρια αγοραπωλησίες, σίγουρα δε θα ακούσουν εσένα κι εμένα για το τι "θα μπορούσαν να κάνουν"."

Εγω βασιζομαι στη γενικη δυσαρεσκεια που μπορει να υπαρχει απο παρα πολλους χρηστες σαν εμενα και διεκδηκω αυτο που θεωρω οτι μου ανηκει.

Δεστο σαν τις εκλογες, το ΠΑΣΟΚ ας πουμε κυβερνησε τοοοσα χρονια και ομως εγω, εσυ και ο παρακατω το αμφισβητησαμε, σιγα σιγα γιναμε πολλοι και φεραμε τη ΝΔ (το παραδειγμα ειναι τυχαιο...καμμια σχεση με τη Νδ δεν εχω :P).. Το εγω και συ λοιπον ειναι πολυ σχετικο.

Εισαι λοιπον λαθος αν νομιζεις οτι μια εταιρια διαμορφωνει μια πολιτικη και προχωραει τυφλα με αυτη για παντα. Περιπτωσεις σαν τις δικες μου και διαφορες αλλες αμα πληθύνουν τους κανουν να μελετανε καλυτερα τα δεδομενα και προσαρμοζουν την πολιτικη τους.

Εγω στην τελικη μπορει να μην πετυχω τπτ αλλα το παλευω για να μην συναντησουν παρομοια προβληματα οι επομενοι. Ηδη απο το ψαξιμο σε πολλα ξενα forums, υπαρχει γενικη δυσαρεσκεια για το support του ebay με βασικοτερο το οτι δεν εχουν τηλεφωνικη υποστηριξη. Αυτο νομιζεις οτι δεν θα αλλαξει με την πιεση?

Δημοσ.

Καταρχας εχω διαβάσει το thread (έχω άλλα 2 post στο θέμα, ίσως τα ξέχασες, δεν έχει σημασία όμως) και έχω αποφύγει να μιλήσω για το θέμα των email γιατί θεωρώ ότι δεν είναι η ουσία του προβλήματος. Απαράδεκτοι στην επικοινωνία; Από αυτά που λες, ναι. Όμως εσύ ξεπερνάς την αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα, δικαιολογείς τον εαυτό σου με το να λες ότι ήθελες να βοηθήσεις το φίλο σου και επικεντρώνεσαι στο ότι η επικοινωνία σου μαζί τους είναι προβληματική. Η ουσία είναι ότι και με έναν να μιλούσες, αποτέλεσμα που να σε ικανοποιούσε πάλι δε θα έβλεπες.

Το θέμα με το "δίκιο των πολλών" είναι σωστό αλλά εγώ δε μίλησα για τον τρόπο λειτουργίας του ebay και πως θα διευκολύνει τους χρήστες στο να κάνουν αγοραπωλησίες ή την υποστήριξη τους, αλλά το πως ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ από απατεώνες. Η πολιτική ασφάλειας είναι δική τους δουλειά και εμείς δεν έχουμε γνώμη. Νομίζω το ξεκαθάρισα όπως μπορούσα καλύτερα.

Δημοσ.
δικαιολογείς τον εαυτό σου με το να λες ότι ήθελες να βοηθήσεις το φίλο σου και επικεντρώνεσαι στο ότι η επικοινωνία σου μαζί τους είναι προβληματική.

Μα δεν διακιολογω τον ευατο μου. Τους περιγραφω οτι εκανα λαθος. Απο τι στιγμη που δεν ακολουθησα τους κανονες προφανως και εκανα λαθος. Φυσικα και το αποδεχομαι αυτο.

Προσεξε ομως μια μικρη λεπτομερεια : Λαθος = κανω κατι απο απερισκεψεια ή αφελεια. Ο απατεωνας δεν κανει λαθος αλλα κανει απατεωνιες επιτηδες.

Με λιγα λογια αυτο που θελω να πετυχω με την επικοινωνια ειναι απλα να τους πεισω οτι οντως ειναι λαθος (που στην τελικη το δικο μου λαθος δεν εβλαψε ΚΑΝΕΝΑΝ σε αντιθεση με του φιλου μου) και δεν ειμαι απατεωνας που το παιζει διπλο ταμπλω. Καταλαβες πιο ειναι το νοημα?

Με την επικοινωνια που εχουν λοιπον, δεν μου δινεται η ευκαιρια να το κανω αυτο και αρα αυτο ειναι το μοναδικο που μπορω να επικεντρωθω. Για τη δικια μου πλευρα, ειπαμε, εχω κανει λαθος, τελεια και παυλα. Καθολου μονοπλευρα λοιπον δεν βλεπω το θεμα.

Φανταζομαι δεν εισαι υπερ της λογικης "απο τι στιγμη που εκανε κατι που με πειραξε δεν θελω ουτε καν να ακουσω τι εχει να πει" ουτε της λογικης "εκανε λαθος, κρεμαστε τον". Τα λαθη ειναι για να γινονται, να συζητιουνται και να συγχωρουνται.

Η πολιτική ασφάλειας είναι δική τους δουλειά και εμείς δεν έχουμε γνώμη. Νομίζω το ξεκαθάρισα όπως μπορούσα καλύτερα.

Σε αυτο παντως κατα τα δικια μου λογικη, κανεις λαθος. Απο τι στιγμη που αλληλεπιδρουμε με καποιον και εχουμε εμπορικες σχεσεις, η πολιτικη που ακολουθει μας αφορα σε ολες τις γραμμες και εχουμε δικαιωμα να την ΚΡΙΝΟΥΜΕ. Προφανως και δεν μπορουμε να κανουμε πραξικοπημα να την αλλαξουμε επομενως προσπαθουμε εστω με μερικα ταπεινα e-mails να τους πεισουμε.

Μην ξεχνας οτι η πολιτικη ασφαλειας τους ειναι για να διασφαλιζει εκτος απο αυτους και εμας. Αρα μας αφορα παραυτα.

Δημοσ.

Σε αυτο παντως κατα τα δικια μου λογικη, κανεις λαθος. Απο τι στιγμη που αλληλεπιδρουμε με καποιον και εχουμε εμπορικες σχεσεις, η πολιτικη που ακολουθει μας αφορα σε ολες τις γραμμες και εχουμε δικαιωμα να την ΚΡΙΝΟΥΜΕ. Προφανως και δεν μπορουμε να κανουμε πραξικοπημα να την αλλαξουμε επομενως προσπαθουμε εστω με μερικα ταπεινα e-mails να τους πεισουμε.

Μην ξεχνας οτι η πολιτικη ασφαλειας τους ειναι για να διασφαλιζει εκτος απο αυτους και εμας. Αρα μας αφορα παραυτα.

Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι, όταν γράφτηκες (και ο φίλος σου, και εγώ και ο καθένας μας) ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ, τους όρους χρήσης που ΟΦΕΙΛΑΜΕ να διαβάσουμε.

Το ebay παρέχει μια υπηρεσία, και δεν υποχρεώνει κανέναν να την χρησιμοποιήσει. Όσοι το κάνουν όμως, είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τους όρους χρήσης, όποιος δεν θέλει, ας επιλέξει διαφορετική υπηρεσία.

Όσο για το customer service τους, εκεί συμφωνούμε όλοι μας νομίζω, δεν είναι καλό και χρειάζεται βελτίωση. Παρόλα αυτά γνωρίζω πάρα πολλά άτομα, που χρησιμοποιούνε το ebay χρόνια και δεν χρειάστηκε ποτέ να έρθουνε σε επαφή με το customer service του ebay, γιατί ότι κάνανε το κάνανε μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών του ebay.

Δημοσ.
Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι, όταν γράφτηκες (και ο φίλος σου, και εγώ και ο καθένας μας) ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ, τους όρους χρήσης που ΟΦΕΙΛΑΜΕ να διαβάσουμε.

Το ebay παρέχει μια υπηρεσία, και δεν υποχρεώνει κανέναν να την χρησιμοποιήσει. Όσοι το κάνουν όμως, είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τους όρους χρήσης, όποιος δεν θέλει, ας επιλέξει διαφορετική υπηρεσία.

Παρόλα αυτά γνωρίζω πάρα πολλά άτομα, που χρησιμοποιούνε το ebay χρόνια και δεν χρειάστηκε ποτέ να έρθουνε σε επαφή με το customer service του ebay, γιατί ότι κάνανε το κάνανε μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών του ebay.

Δεν διαφωνω καθολου οτι συμφωνησα με τους όρους, αλλα κανεις απο εμας δεν εχει συμφωνησει με το θεο οτι δεν θα κανει ποτε λαθος στη ζωη του. Ναι συμφωνησα και εκανα λαθος απο αφελεια. Τα λαθη οπως ειπα ειναι για να συζητιουνται και να συγχωρουνται. Απο τι στιγμη λοιπον που δεν εχουν το σωστο μηχανισμο συζητησης με τον πελατη, τοτε το λαθος μετατιθεται ΚΑΙ σε αυτους. Αυτο ειναι λοιπον ειναι το θεμα μου εχοντας αποδεχτει το δικο μου λαθος.

Ακου και ενα παραδειγμα. Απο τι στιγμη που ενηλικιωνεσε και ζεις στην Ελληνικη κοινωνια σημαινει οτι αποδεχεσε (θες δε θες) τους νομους του κρατους.ΟΜΩΣ, αν παραβεις καποιο κανονα, τοτε δεν πας φυλακη αμεσως. Υπαρχουν 100αδες κατηγοριοποιησεις των παραβασεων.

Αν κανεις ενα φονο λοιπον, πας κατευθειαν φυλακη και μετα δικαζεσαι. Αλλα ακομα και σε αυτη την περιπτωση υπαρχει και ο φονος εξ αμελειας που δεν αντιμετωπιζεται σαν τον φονο εν προ μελετης.

Αν λοιπον το αδικημα σου ειναι οτι δεν περασες απο διαβαση πεζων, τοτε προφανως δεν πας φυλακη αλλα πληρωνεις 15? και φευγεις. Παρομοιως υπαρχουν και αδικηματα που με μια καλη εξηγηση τη βγαζεις καθαρη.

Ε!εγω φιλε μου ανοικω στη τριτη κατηγορια.

ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ λοιπον την πολιτικη τους, λεω οτι κανουν λαθος που αντιμετωπιζουν αυτον που εστειλε ενα αδειο κουτι με εμπορευμα παιρνοντας 1000 δολαρια απο το θυμα με αυτον που εκανε ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ενα fake bid (που ουτε καν αυτο δεν εκανα).

Anyway, το ζητημα ειναι οτι τοσες μερες δυστυχως μου εχετε αποδειξει οτι τελικα η πλειοψηφια του κοσμου ειναι της αποψης "Πως ειπατε? Λαθος? Στην πυρα"...

Δυστυχως λιγοι ειναι αυτοι που μπορουν να μπουν στη θεση του αλλου και η μονη στιγμη που σκεφτονται οτι κατι ειναι αδικο, ειναι οταν συμβαινει σε αυτους κατι, υστερα απο καποιο λαθος που κανανε. Κριμα!

Δημοσ.

υπάρχει βέβαια και ένα άλλο παράδειγμα, του ποδοσφαίρου, όπου όλοι οι παίκτες γνωρίζουν τους κανονισμούς, παρόλα αυτά, αν κάποιος "θερίσει" έναν άλλον παίκτη (σηκώνοντας αυτομάτως το χέρι του ως ένδειξη αναγνώρισης του λάθους του) τσιμπάει την κόκκινη κάρτα σκήβει το κεφάλι και κατευθήνεται στα αποδυτήρια.

Το ebay ξαναλέω είναι μια επιχείρηση που έχει ορίσει κανόνες λειτουργίας. Είναι 100% δικό της αποκλειστικά δικαίωμα να σε πετάξει έξω από το μαγαζί της αν νιώθει οτι παραβίασες τους κανόνες της, όπως το ίδιο δικαίωμα έχει και ένας μαγαζάτορας να πετάξει έξω έναν πελάτη που ανοίγει τις συσκευασίες των προιόντων του χωρίς να τα έχει αγοράσει.

Το να ανακυκλώνουμε διαρκώς τα ίδια πράγματα δυστυχώς δεν οδηγεί πουθενά.

Όπως είπαν και άλλοι πριν απο μένα , για το ebay δεν είσαι τίποτα, για το ebay είναι προτιμότερο να έχει 10 καλούς πελάτες οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους όπως πρέπει, παρά 100 που κάνουν διάφορα λάθη και χρησιμοποιούν μετά το customer service τους και άρα τους στοιχίζουν πολλά.

Εγώ πάντως αν ήμουν στην θέση σου δεν θα έλεγα κουβέντα, να σου θυμίσω απλά οτι κάποτε η γυναίκα κάποιου ραδιοφωνικού παραγωγού στην αγγλία έβγαλε την Lotus του άντρα της σε πλειστηριασμό επειδή την απατούσε, το αμάξι πουλήθηκε (για πενταροδεκάρες) και ο παραγωγός αναγκάστηκε τελικά να το μεταβιβάσει γιατί στην τελική "ALL BIDS ARE FINAL".

P.S Α και κάτι άλλο, με το να καλύψει ο φίλος σου το κόστος της δημοπρασίας εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Για το λόγο οτι και γω τελικά πήρα τα λεφτά του listing οταν είχα άσχετο να κάνει bid στην δημοπρασία μου, αλλα το γεγονός είναι οτι την πρώτη φορά (αυτή που μου την χάλασε ο άσχετος) η τιμή της δημοπρασίας (από τον δεύτερο bidder) είχε φτάσει τα 75 λιρόνια (ο άσχετος-καραγκιόζης έβαλε 100 και κέρδισε!!!!) και όταν έκανα relist το item πήρα τελικά 60. Μάγκας θα ήτανε (και θα γλιτωνε τελικά και το ban) να πληρώσει κανονικά αυτό που αγόρασε είτε το ήθελε είτε όχι (κάτι που έχω κάνει και γώ). Επίσης παίζει και το Bid Retraction.

Δημοσ.

Critter,

Μπορεί εσύ και ο φίλος σου να κάνατε ένα λάθος, ο φίλος σου επειδή χτύπαγε πράγματα που δεν είχε σκοπό να αγοράσει, κι εσύ επειδή -κακώς- χρησιμοποίησες το paypal του φίλου σου μέσα από τον λογαριασμό σου αλλά αυτό το ebay δεν το γνωρίζει. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί απατεώνες και πρέπει να θωρακίζονται τέτοια sites από τέτοιες κατάστάσεις, για την προστασία των ίδιων και των χρηστών τους.

Το e-bay είναι ένας οργανισμός, με πραγματικά πάρα πολλούς εργαζόμενους και είναι δύσκολο να σου μιλάει πάντα ο ίδιος υπάλληλος, είναι το ίδιο με το να τηλεφωνήσεις στην τηλεφωνική υποστήριξη οποιασδήποτε εταιρείας.

Timour21, για να πάρεις πίσω τα λεφτά σου από ένα unpaid item listing είναι μία ολόκληρη διαδικασία, αλλά είναι απολύτως συγκεκριμένα τα βήματα που θα ακολουθήσεις, αλλά δυστυχώς η διαδικασία κρατάει ένα περίπου μήνα, εκτός και αν στο ενδιάμεσο έχει γίνει ban ο χρήστης που δε σε πλήρωσε, οπότε στα δίνουν αμέσως (ως πωλητής τα γνωρίζω αυτά..).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...