Προς το περιεχόμενο

ebay έλεος (για ebayers)

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Critter, το μεγάλο λάθος ήταν ότι συνέδεσες στα μάτια (στο σύστημα) του ebay το λογαριασμό σου με αυτόν του φίλου σου.

Τώρα, πώς "βλέπει" το ebay ότι ο λογαριασμός του φίλου σου και ο δικός σου έχουν το ίδιο τηλέφωνο, δεν μπορώ να το ξέρω.

Το θέμα είναι ότι ακόμη και αν δεχτεί το ebay την ερμηνεία σου, δεν μπορεί να είναι σίγουρο ότι αυτή η σωστή συναλλαγή δεν έγινε για "ξεκάρφωμα" και ότι μετά δεν μπορούν να ακολουθήσουν άλλες δύο (ή εικοσιδύο) ανοησίες σαν αυτές που έκανε αρχικά ο φίλος σου.

Κοινώς, μπλέξιμο. Προσωπικά, τους λογαριασμούς μου στο internet τους αντιμετωπίζω σαν ψηφιακές ταυτότητες. Δεν τις δίνω σε κανένα φίλο, όπως δε θα του έδινα την ταυτότητα ή την υπογραφή μου.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εε ενταξει... νομιζω οτι οποιος ειναι στο ebay χρονια ολο και καποιος δεν τον εχει πληρωσει και τα listing fees δεν ειναι και καμια περιουσια..

ειμαι στο eBay χρονια..

συμβαινει με τους νεους χρηστες να μην πληρωνουν αλλα δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα.. απλα χανεις χρονο και χρηματα βεβαια.. αλλα οχι πια και τοσα πολλα.. ενα καλο Listing παει γυρω στα 4 δολαρια .. ημαρτον..

δεν την καταλαβαίνω την λογική σου φίλε μου, ο μόνος λόγος που έγραψα είναι γιατί βγαίνει κάποιος (που έχει άδικο) και φωνάζει και παραπονιέται που έχει στείλει 10 email και δεν έχει βρει άκρη. Άλλα τόσα, είχα στείλει και γω, για να βρω το δίκιο μου, όταν άτομα σαν τον φίλο του είχανε $%# τις δημοπρασίες μου.

Όσο για τα λεφτά πάλι δεν το καταλαβαίνω, ας είναι 4 δολάρια ας είναι και 14 eurocent, τα χρωστάω σε κανέναν? τα έκλεψα? και απο τότε που έπαθα αυτό με αποθάρρινε στο να χρησιμοποιήσω το ebay για να πουλήσω κάτι.

Και σε τελική ανάλυση, οταν κάνεις κάτι "buy now" ή bid σε ξαναρωτάει αν είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο και σου εξηγεί οτι αν συνεχίσεις αυτό το βήμα θα πρέπει να το πληρώσεις κιόλας.

Δημοσ.

Και γω για το ebay εχω να πω οτι ειναι απαραδεκτο! Τη πρωτη φορα εκανα λογαριασμο και μια μερα στα καλα καθουμενα μου τον εκλεισαν! Χωρις προειδοποιηση και χωρις ποτε να μαθω το λογο!!!!!!! Ενω ειχα στειλει τουλ 30 εμαιλ και 1 φαχ με διαβατηρια κλπ. Μετα εκανα αλλον με αλλη καρτα της μανας μου και μου τον κλεισαν και αυτον!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Iδιως αν εισαι πωλητης.

Δημοσ.

file timour mia xara ta les.

kai na prostheso oti exoun allaksei oi kanones kai sto ebay kai se alles ypiresies pou xrisimopoiountai logariasmoi typou paypal gia tin antimetopisi tou kseplymatos mayrou xrimatos.

den mporeis na exeis dio accounts kai na plironeis me to idio paypal. dokimaste to kai sto voipbuster kai tha fate kai ekei porta.

Δημοσ.
ρε φίλε, χρόνια τώρα το ebay, όταν γράφεσαι έχει κάποιους κανόνες (στα αγγλικά βέβαια, αλλά αν δεν ξέρεις αγγλικά - ή δεν συμφωνείς με τους κανόνες- δεν γράφεσαι).

Είμαι 3 χρόνια στο ebay με 55 θετικά feedbacks (100%) - ένα πολύ μικρό νούμερο για ebay - και 3 φορές έχω προσπαθήσει να πουλήσω κάτι και τις 2 από αυτές κάποιος (αφελής!!!) χρήστης σαν τον φίλο σου, έκανε bid χωρίς τελικά να πληρώσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάνε κουβά τα listing fees που είχα πληρώσει (ο αγώνας που έκανα για να τα πάρω πίσω ήτανε πραγματικά απίστευτος).

Ο κανόνας είναι σαφής, αν κερδίσεις κάτι σε δημοπρασία ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ να το αγοράσεις. Αν δεν το κάνεις ο πωλητής έχει το δικαίωμα να σε πάει δικαστικά για να πάρει τα λεφτά του. Το να το κάνεις μία φορά λάθος εντάξει (είσαι αφελής) το να το κάνεις και δεύτερη φορά όμως δεν δικαιολογείσαι (είσαι μαΧΧκας).

Κάθε paypal account το οποίο ανοίγεις μέσω ebay "συνδέεται" με τον ebay λογαριασμό σου. Αν κάνεις λοιπόν καφρίλες με αυτόν τον ebay λογαριασμό, μπαίνει σε μαύρη λίστα και το ebay και το paypal account.

Λογικό ήτανε λοιπόν να σε κάνουν suspend με το που είδαν οτι χρησιμοποίησες blacklisted paypal account μέσα από τον δικό σου ebay λογαριασμό.

Οπότε αντί να κοιτάς μόνο την δική σου την πλευρά κοίτα λίγο και την πλευρά των 2 πωλητών που είχαν να αντιμετωπίσουν την βλακεία του φίλου σου.

Το οτι ο φίλος σου δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το ebay, διόλου δεν απασχολεί πωλητές σαν και μένα που θέλουν να κάνουν μια τιμημένη πώληση μέσω του ebay. Αν δεν μπορεί ας πάει στην λαική να ψωνήσει και ας αφήσει το ebay σε αυτούς που μπορούν.

Το γεγονός που δεν μιλάς με ένα άτομο στο ebay (κάτι που δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ σου) είναι λογικό. Λέγεται escallation procedure και σημαίνει οτι αν κάποιος υπάλληλος δεν μπορεί να βρεί άκρη με ένα πρόβλημα (ή δεν έχει τρόπο επίλυσης) το παραπέμπει ποιο πάνω στην ιεραρχεία του Customer Service / Support.

Aκριβώς τον ίδιο γολγοθά ακολούθησα εγώ για να βρώ άκρη και να πάρω τα λεφτά μου πίσω, όταν με "πήδηξαν" δύο άτομα σαν τον φίλο σου...

Μα γιατι νιωθω οτι μιλαω αλλη γλωσσα??????

Ρε συ καταλαβαινεις τι γραφω? ΕΧΕΙΣ 1000 ΔΙΚΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, αλλα αυτα αφορουν τον φιλο μου. Το ζητημα ειναι οτι εγω τους ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΩ οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ο φιλος μου ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ οτι υπαρχει ΕΝΑΣ συγκεκριμενος υπαλληλος με τον οποια εχει τυχει να αλλαξω 3 mail. Ολοι οι αλλοι ητανε διαφορετικοι. Και εκει που μου γραφει "I have read your email, and I understand your situation. Therefore, in

correction to our previous emails, and in order for us to review your

account for reinstatement, please send us copies of BOTH of the

following so we can verify that you are not the previously suspended

member:", λεω επιτελους καταλαβε. ΚΑΙ ΟΜΩΣ στην επομενη απαντηση ερχετε μια η οποια προφανως δεν εχει καν δει τα εγγραφα και ουτε καν ενα προηγουμενο email και μου λεει : "Activity on the two accounts is similar and multiple details (for example, telephone number and address) are identical."...Εν τω μεταξυ οπως ειπα και πριν τα 2 accounts δεν εχουν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΔΙΑ. Δηλαδη μιλαμε για στοκους τους οποιους συμμεριζεσαι και συ. Κριμα λοιπον που δεν αντιλαμβανεσαι τα πραγματα σφαιρικα και κοιτας μονο το ΕΓΩ σου για το οποιο τυποι σαν τον φιλο μου εχουν αδικο. Τυποι σαν εμενα όμως όχι (και αυτο τους το εχω αποδειξει).

Timour21 σωστος φιλαρακι. Σε ολα.

Νατος και ο αλλος ..χαχαχααχχα

btw, εμενα με απασχολουν τα 10 feedbacks μιας και ηδη εχω ανοιξει νεο λογαριασμο με την καρτα της μανας μου, εχοντας δηλασει το δευτερο σπιτι, με αλλο τηλεφωνο, προφανως αλλο επιθετο, αλλη περιοχη, αλλο τηλεφωνο κτλ.

Με λιγα λογια και απτεωνας να ημουνα μια τρυπα στο νερο καταφερανε. Μπραβο στους ΣΤΟΚΟΥΣ - ΒΛΑΚΕΣ - ΑΣΧΕΤΟΥΣ.

Δημοσ.

μα εγώ δεν κατηγορώ εσένα φίλε μου, εσύ ότι έκανες το έκανες με καλή πίστη.

Σου εξηγώ απλά τον λόγο που σε κάνανε supsend. Σου εξήγησα επίσης το escallation που γίνεται σε τέτοιες εταιρείες. ΟΚ μπορεί να είναι χάλια, αλλά αμα αναλογιστείς για το πόσα inquiries/claims/reports δέχονται την ημέρα λογικό είναι να τα έχουνε λίγο χαμένα. Στην δουλειά την δικιά μου, που έρχομαι σχεδόν καθημερινά σε επαφή με customer services όπως της Dell και της HP ή ακόμα χειρότερα της Altec πάνω κάτω τα ίδια αντιμετωπίζω.

Όσο για τα feedback που έχασες, μην αγχόνεσαι το γεγονός οτι έχεις 10 θετικά δεν λέει τίποτα το ιδιαίτερο σε κάποιον πωλητή, είτε 0 έχεις είτε 1000 αν δεν πληρώσεις ο πωλητής δεν το στέλνει. Υπάρχουν κάποιοι που ζητάνε προτίστως email αν θες να κάνεις bid και έχεις κάτω από 5 (συνήθως, άλλοι και 10) feedback. Αυτό είναι όλο.

Δημοσ.
ρε φίλε, χρόνια τώρα το ebay, όταν γράφεσαι έχει κάποιους κανόνες (στα αγγλικά βέβαια, αλλά αν δεν ξέρεις αγγλικά - ή δεν συμφωνείς με τους κανόνες- δεν γράφεσαι).

Είμαι 3 χρόνια στο ebay με 55 θετικά feedbacks (100%) - ένα πολύ μικρό νούμερο για ebay - και 3 φορές έχω προσπαθήσει να πουλήσω κάτι και τις 2 από αυτές κάποιος (αφελής!!!) χρήστης σαν τον φίλο σου, έκανε bid χωρίς τελικά να πληρώσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάνε κουβά τα listing fees που είχα πληρώσει (ο αγώνας που έκανα για να τα πάρω πίσω ήτανε πραγματικά απίστευτος).

Ο κανόνας είναι σαφής, αν κερδίσεις κάτι σε δημοπρασία ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ να το αγοράσεις. Αν δεν το κάνεις ο πωλητής έχει το δικαίωμα να σε πάει δικαστικά για να πάρει τα λεφτά του. Το να το κάνεις μία φορά λάθος εντάξει (είσαι αφελής) το να το κάνεις και δεύτερη φορά όμως δεν δικαιολογείσαι (είσαι μαΧΧκας).

Κάθε paypal account το οποίο ανοίγεις μέσω ebay "συνδέεται" με τον ebay λογαριασμό σου. Αν κάνεις λοιπόν καφρίλες με αυτόν τον ebay λογαριασμό, μπαίνει σε μαύρη λίστα και το ebay και το paypal account.

Λογικό ήτανε λοιπόν να σε κάνουν suspend με το που είδαν οτι χρησιμοποίησες blacklisted paypal account μέσα από τον δικό σου ebay λογαριασμό.

Οπότε αντί να κοιτάς μόνο την δική σου την πλευρά κοίτα λίγο και την πλευρά των 2 πωλητών που είχαν να αντιμετωπίσουν την βλακεία του φίλου σου.

Το οτι ο φίλος σου δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το ebay, διόλου δεν απασχολεί πωλητές σαν και μένα που θέλουν να κάνουν μια τιμημένη πώληση μέσω του ebay. Αν δεν μπορεί ας πάει στην λαική να ψωνήσει και ας αφήσει το ebay σε αυτούς που μπορούν.

Το γεγονός που δεν μιλάς με ένα άτομο στο ebay (κάτι που δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ σου) είναι λογικό. Λέγεται escallation procedure και σημαίνει οτι αν κάποιος υπάλληλος δεν μπορεί να βρεί άκρη με ένα πρόβλημα (ή δεν έχει τρόπο επίλυσης) το παραπέμπει ποιο πάνω στην ιεραρχεία του Customer Service / Support.

Aκριβώς τον ίδιο γολγοθά ακολούθησα εγώ για να βρώ άκρη και να πάρω τα λεφτά μου πίσω, όταν με "πήδηξαν" δύο άτομα σαν τον φίλο σου...

+1000 : -D

Δημοσ.
ΟΚ μπορεί να είναι χάλια, αλλά αμα αναλογιστείς για το πόσα inquiries/claims/reports δέχονται την ημέρα λογικό είναι να τα έχουνε λίγο χαμένα.

Κοιτα, για μενα δεν δικαιολογουνται τετοιου βεληνεκους εταιριες να τα εχουν χαμενα. Αν βλεπουν οτι τα εχουν χαμενα, να προσλαβουν νεους υπαλληλους, να αλλαξουν καποιες παραμετρους στην πολιτικη τους και να αναθεωρησουν προς το καλυτερο τα στρατηγικα πλανα τις επιχειρησης. Παντα υπαρχει καλυτερη λυση απο μια υπαρχουσα σε οτιδηποτε φανταστεις στον κοσμο.

Το ζητημα ειναι οτι προφανως δεν το καταλαβαινουν οτι τα εχουν χαμενα και αυτο ειναι που με οδηγει να πω οτι "μοδα ειναι, θα περασει". Αυριο θα εμφανιστει ενας πιο εξυπνος και το ebay θα αρχισει την κατρακυλα όπως ολες οι μεγαλες παγκοσμιες επιχειρησεις που εχουν επαναπαυθει στα υπαρχοντα και δεν κοιτανε να βελτιωθουνε και να παρεχουν ανταγωνιστικα πλεονεκτηματα και σωστο customer service.

btw και γω με εταιριες ομιλω καθημερινα και μετα απο την ιστορια με το ebay ορκιστηκα να μην ξαναπω τη φραση "τετοια προχειροτητα μονο στην Ελλαδα βλεπω"....

ego den katalava pos eisai toso sigouros oti o filos sou den eixe dilosei to diko sou tilefono ???

1.Γιατι μεγαλωσαμε μαζι και ειναι κολλητος.

2.Γιατι δεν υπαρχει κανενας λογος σε αυτο τον κοσμο να το κανει καποιος αυτο και ιδιαιτερα απο τη στιγμη που ειχε κανει ήδη 2 αγορες και προφανως ειχε δηλωσει τα σωστα στοιχεια ωστε να μην χαθουν τα προιοντα και αν χρειαστει να τον παρει τηλεφωνο η courier (Στην courier ο αποστολεας ως γνωστον δινει και ενα τηλεφωνο). So simple.

Τελος τους ζητησα να μου στειλουν ακριβως τα δεδομενα που βλεπουνε κοινα γιατι ως θιγομενος εχω δικαιωμα να τα γνωριζω και κανανε την παπια.

Επισης οι ΣΤΟΚΟΙ οταν σου κλειδωνουν το account δεν σε αφηνουν να δεις τα στοιχεια σου (χωρις βεβαια να μπορεις να τα κανεις edit). Ετσι αν για παραδειγμα τσακωθω εγω με εναν υπαλληλο, που ξερω οτι δεν μπορει να μου αλλαξει τα στοιχεια? Δεν το ξερω. Αρα η πολιτικη τους ειναι λαθος για αλλη μια φορα. Πολιτικη που κινει την καχυποψια του πελατη ειναι περα για περα λαθος.

Δημοσ.
1.Γιατι μεγαλωσαμε μαζι και ειναι κολλητος.

2.Γιατι δεν υπαρχει κανενας λογος σε αυτο τον κοσμο να το κανει καποιος αυτο και ιδιαιτερα απο τη στιγμη που ειχε κανει ήδη 2 αγορες και προφανως ειχε δηλωσει τα σωστα στοιχεια ωστε να μην χαθουν τα προιοντα και αν χρειαστει να τον παρει τηλεφωνο η courier (Στην courier ο αποστολεας ως γνωστον δινει και ενα τηλεφωνο). So simple.

1.na 9eoriso diladi oti den ton rotises gia tous parapano logous .... ROTA TON ...

2.mipos kapoia stigmi prospa9ise na alla3ei tilefono i na ftia3ei allo account me to diko sou til ?

mou fainete ligaki travigmeno na sou milane gia idia address kai phone xoris na exoun tipota sta xeria tous ...

Δημοσ.

Παιδια ξερετε τι διευθυνση εμαιλ πρεπει να χω ωστε να μη μου ζητησει καρτα κατα την εγγραφη?

Ευχαριστω προκαταβολικά

Δημοσ.
1.na 9eoriso diladi oti den ton rotises gia tous parapano logous .... ROTA TON ...

Ρε συ, σου λεω οτι ειναι κολλητος και μεγαλωσαμε μαζι. Λες να μην ειναι ενημερος του θεμα και να μην το εχουμε συζητησει?Ολη μερα μαζι ειμαστε. Ισα ισα που τα μισα mail οταν τα στελνω ειναι και αυτος διπλα. Και δευτερον επαναλαμβανω οτι εχει κανει παραγγελιες οι οποιες πηγαν σπιτι του και οχι σπιτι μου (στα δικα του στοιχεια δλδ...εγω καμμια σχεση δεν εχω με το account του). Δηλαδη μου λες οτι καποιος εχει δωσει ολα του τα στοιχεια σωστα και εχει δωσει αλλο τηλεφωνο γιατι ετσι θεωρει οτι δεν θα μπορουνε να τον βρουνε? :P:D.

Και δευτερον αν προσεξες μου γραψανε οτι εχει και ιδια διευθυνση. Στο τηλεφωνο κολλησες εσυ? Αν ειχε ιδια διευθυνση, τοτε θα ερχοντουσαν σε μενα αυτα που ειχε παραγγειλει.Απλα πραγματα, δεν χρειαζεται να το κουραζουμε.

mou fainete ligaki travigmeno na sou milane gia idia address kai phone xoris na exoun tipota sta xeria tous ...

Και μενα το ιδιο και οχι δεν υπαρχει τπτ απο αυτα που λες. Και ξερεις τι αλλο μου φαινεται τραβηγμενο? Οτι πριν λιγο ελαβα νεο mail απο αλλον υπαλληλο για αλλη μια φορα, και μου εχει στειλει το fixed email που μου ειχανε στειλει την πρωτη φορα και μου ελεγε να τους στειλω αντιγραφα ταυτοτητας και bank statement. Αρα υποθετω αντιλαμβανεσαι και συ ο ιδιος οτι οι ανθρωποι δεν παιζονται. Δεν κοιτανε ουτε καν το ιστορικο των mail του πελατη. Εστω το τελευταιο mail. Ειμαι 1000% σιγουρος οτι το mail με τη φραση "such as address & phone number" που μου στειλανε ητανε έτοιμο e-mail για περιπτωσεις που θεωρουν οτι υπαρχει double account.

A!εχω μπει και 2 φορες στο live chat και ακομα και εκει οι υπαλληλοι εχουν ετοιμα κουμπια με συγκεκριμενες απαντησεις. Γραφω γραφω γραφω και στο τελος βλεπω την ιδια απαντηση που μου ειχε δωσει αλλος υπαλληλος και χθες γραμμενη ακριβως με τις ιδιες λεξεις. Ωρες ωρες νομιζω οτι μου απανταει υπολογιστης....

Δημοσ.

Μήπως απλά στην απάντησή τους-(for example, telephone number and address)- τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν στην συγκεκριμένη περίπτωσή σου, αλλά είναι γενικό παράδειγμα από κάποια πράγματα που τσεκάρουν αν είναι κοινά. Για σένα, προφανώς, το paypal ήταν κοινό. Η απάντηση που σου έστειλαν ίσως σε ένα βαθμό να ήταν αυτοματοποιημένη. Πάντως το σωστό θα ήταν να μπορούσαν να ρυθμίσουν το πρόβλημά σου.

Δημοσ.

epeidi se vlepo na vasanizesai kai na kolas se asxeta pragmata.

to paypal einai to monadiko pragma pou mporoun na tsekaroun ena atomo. i pistotiki sou karta kai ta stoixeia pou exeis valei sto paypal mporoun na diastavrothoun meso trapezis kai na doun oti yparxei ayto to atomo.

ta stoixeia pou vazeis sto ebay einai koukouroukou teleios. mporeis na diloseis oti thes kai oti sou katevei. den prokeitai na asxolithei na ta psaksei kaneis. den yparxei tropos na katalavei aytos pou einai stin ameriki ti simainei parodos theofrastou pou mporei na exei kapoios gia dieythinsi. oti kai na tous steileis esi.

stin periptosi sou pliroses gia dio logariasmous me tin idia karta. sinepos eisaste to idio atomo. exsete tin idia dieythinsi pou emfanizetai stin karta tou filou sou, kai to tilephono pou exei dilosei stin karta tou filou sou.

esi mporei na les oti den einai etsi kai exeis dikio giati o allos einai filos sou alla distixos gia to ebay eisaste to idio kai ayto den allazei oti kai na prospathiseis na kaneis.

opos sou egrapsa kai poio pano exoun agriepsei ta pragmata kai exoun allaksei mias kai me ayton ton tropo mporei na ginei poly eykola kseplima mayroy xrimatos. poulao ego os mitsos kai agorazo os mitsaras. psaxto kai tha deis.

gia ton idio logo den mporeis na exeis me to idio paypal diaforetika username px sto voipbuster kai se alles ypiresies pou xrisimopoioun ilektroniko portofoli.

apodeksou to kai sinexise. to na vgazeis xoli giati den sou apantane sto email sou oi idioi ypalliloi einai lathos efoson exoun kanei sosta tin douleia tous.

ta feedback sou kai si san xristis einai stagona ston okeano ton ypoloipon xriston pou zitane na apokleisoun tetoia atoma me tetoies simperifores hit n run.

Δημοσ.

Critter είσαι λάθος ρε φίλε πως να το κάνουμε δηλαδή.

Κι εγώ αν μου δανείσει ο φίλος μου την κάρτα του και πάω να ψωνίσω και αν τελικά αυτή η κάρτα είναι σε μαύρη λίστα θα δέσουνε και εμένα που τη χρησιμοποιώ.

Και εσύ χρησιμοποιήσες έναν black listed λογαριασμό paypal με το account σου. Να μην το έκανες. Πέρα από το τι έκανε ο φίλος σου φταις εσυ που χρησιμοποιήσες το λογαριασμό του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...