Critter Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Ρε παιδια τι στοκοι ειναι αυτοι που εχουν βαλει να δουλευουν στο ebay? Δεν ξερω αν εχει τυχει κανεις να επικοινωνησει ποτε με το support τους αλλα οι ανθρωποι ειναι ζωα. Ακουστε περιστατικο. Εχω ενα account που εχω ανοιξει προσφατα με 10 συναλλαγες με 100% positive feedback. Εν τω μεταξυ ενας φιλος, εκανε πριν κανα διμηνο λογαριασμο αλλα επειδη δεν σκαμπαζει και πολλα απο υπολογιστες και δεν ηξερε πως δουλευει το ebay, προχωραγε μια αγορα μεχρι τελους απλα για να δει την τελικη τιμη (που φαινοτανε ουτως ή αλλως απο πριν). Ετσι λοιπον το account του εγινε ορθως suspended μιας και εκλεινε τεμαχια και μετα δεν τα πληρωνε για να τα παρει (Φυσικα δεν ελαβε και ποτε τπτ). Μια μερα λοιπον ηθελε κατι να παρει και του λεω "Μιας και εισαι παπαρας, θα το παρουμε απο το δικο μου account χρησιμοποιώντας όμως το paypal σου". Ε!το παραγγειλαμε, πληρωσαμε αμεσως και το προιον μας ηρθε. Μετα απο 2 μερες το account μου εγινε suspended . Εν παση περιπτωση, τους στελνω mail γιατι καταλαβα οτι εγινε παρεξηγηση και τους εξηγω αυτο που σας περιεγραψα με το φιλο μου. Επισης τους λεω οτι εχω 100% feedback κτλ. Για να μην τα πολυλογω, ανταλλαξαμε 10 e-mail, και σχεδον καθε φορα μιλουσα διαφορετικο υπαλληλο ο οποίος δεν ηξερε την υποθεση μιας και ηταν καινουργιος και την εξηγουσα καθε φορα απο την αρχη.Στο 10το e-mail μου, μου ειπαν να τους στειλω proof of name και proof of address. Τους στελνω λοιπον ταυτοτητα και bank statement που ηταν μεσα στη λιστα αυτων που ζητουσανε. Και τι μου απανταει μια αθεοφοβη που και αυτη πρωτη φορα μου αστελνε? Οτι τα 2 accounts (το δικο μου και του φιλου μου) εχουν το ιδιο τηλεφωνο και την ιδια διευθυνση και αρα ειναι duplicate account.χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα... Δηλαδη εχω ενα account με 100% positive feedback , του στελνω την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μου, πραγμα που σημαινει οτι μπορουν να με κυνηγησουν οποτε θελουν και στο τελος μου πετανε και μια ασχετη κοτσανα. Αισθανομαι μ@λακ@ας και σαν να παρακαλω καποιον για να μην τον κλεψω. Δηλαδη δεν θελουν να εχουν νομιμους και εμπιστους πελατες? Δεν μπορω να καταλαβω. Εχει βρωμησει ο τοπος απο απατεωνες στο ebay και διωχνουν αυτους που θα επρεπε να παρακαλανε. Εχει αντιμετωπισει κανεις τπτ παρομοιο? Η μονο εγω ειμαι ο απατεωνας με ταυτοτητα?
palawiaris Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Φίλε κοντά στους κακούς την πληρώνουν και μερικοί καλοί.Αλλά εσύ έχεις ενα λάθος.Το πρώτο είσαι νέος και οι νέοι είναι πάντα αμφίβολου ποιότητας.Χρησιμοποίησες paypal από χρήστη ban και με συνδιασμό νέου μέλους όπως εσύ,κίνησες τις υποψίες.Και αυτοί αντί να ψάχνουν ποιοι είστε ρίχνουν ένα ban και τελείωσε η υπόθεση.Έφαγα και εγώ ban και τράβηξα ένα σωρό για να ξαναμπώ
Snolly Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Φίλε Critter είσαι φάουλ. Έμπλεξες το ν με το μ και τα έκαναν αυτοί στο ebay μ..ν..
FocusX Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Αφού προσφέρθηκες να το πάρεις μέσω του λογαριασμού σου γιατί να χρησιμοποιήσεις το paypal του φίλου σου; Το δικό σου και θα καθαρίζατε μεταξύ σας. Τώρα όπως το έκανες δε θα έπρεπε να σου φαίνεται περίεργο. Κι εγώ δε θα έκανα συναλλαγή μαζί σου αν έβλεπα αυτό το πράγμα. Πόσο μάλλον το ebay που είναι και αυστηρό σε αυτά (και καλά κάνει βέβαια). Και βέβαια το αν είσαι νόμιμος και έμπιστος πελάτης, τους έδωσες δικαίωμα να το αμφισβητήσουν. Καλά ξεμπερδέματα
Flying_Dutchman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Για πολλα μπορεις να κατηγορησεις το ebay και το support τους, αλλα κατι μου λεει οτι στην προκειμενη περιπτωση εχουν δικιο..... και το feedback σου που λες οτι εχεις (10 αξιολογησεις), δεν ειναι απολυτως τιποτα για να σε παρουν στα σοβαρα...
Critter Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Ρε σεις, λεω οτι τους εχω στειλει ταυτοτητες, αποδειξεις πιστωτικης και τους λεω οτι εχω διαθεσιμα για αυτους οποιαδηποτε στοιχεια ζητησουν και μου λετε οτι ειμαι και φαουλ? Στην ερωτηση γιατι δεν χρησιμοποιησα το δικο μου paypal, ειναι πολυ απλο. Γιατι δεν ειχα πιστωτικο οριο μιας και στη συγκεκριμενη καρτα επειδη την εχω ειδικα για νετ εχω φροντισει να εχω μολις 600 ευρω οριο! Δευτερον, ΟΥΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ δεν εκαναν καποια απατεωνια! Ουτε στειλαμε ψευτικο προιον, ουτε πηραμε τα λεφτα και δεν στειλαμε κατι. Απλα εκανε καποιες παραγγελιες κατα λαθος γιατι δεν ηξερε. Αυτο ηταν ολο. Δεν εφαγε κανεις κανενος λεφτα. Να ελεγα οτι ειχε φαει καποιου τα λεφτα να πω, ενταξει, λογικο ειναι να ειμαι τοσο πολυ στη μπουκα. Αλλα για μια τετοια περιπτωση δεν δικαιολογουνται επ ουδενι και ειδικα οταν τους εχω στελει αποδεικτικα οτι τα στοιχεια μου ειναι οκ κτλ. Και τελος σε αυτους που λενε οτι εχουν δικιο να υπενθυμησω οτι σχεδον ΚΑΘΕ φορα μιλαω με διαφορετικο ατομο. Και εκει που ο προηγουμενος μου εχει πει "ναι σε καταλαβαινω...εισαι λογικος" εμφανιζεται ενας ασχετος που δεν ξερει που πανε τα 4. Απορω πως μια τοσο μεγαλη εταιρια εχει μια τοσο λαθος πολιτικη. Κανονικα οταν ενας υπαλληλος αναλαμβανει εναν πελατη, πρεπει να συνεχεζει ο ιδιος. Ουτως η αλλως ο φορτος ίδιος θα παραμεινει. Αφηστε που ζητησα e-mail supervisor και κανανε την παπια στελνοντας μου fixed e-mail.
ANEMOS-V Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δεν εφαγε κανεις κανενος λεφτα.Να ελεγα οτι ειχε φαει καποιου τα λεφτα να πω, ενταξει, λογικο ειναι να ειμαι τοσο πολυ στη μπουκα. nomizo oti exase kapios lefta..to EBAY ti promithia apo tis lathos agores..pou pote de plirothikan. kai kala mia fora eine lathos.. alla autos to ekane arketes fores..fantazese ti mpaxalo dimiourgise stous polites & ebay pou ypotithete xtypouse tis prosfores.. ee.. oxi an to ekanan oloi etsi..tote de tha itan sovaro to ebay. stin ousia timoroun to filo sou meso esena..as min emplekes me diaforetiko ap to diko sou paypal.
FocusX Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μπορεί να μην έφαγε λεφτά ο φίλος σου(edit: σωστό και αυτό περί προμήθειας που λέει ο Anemos) αλλά δεν ήταν και το σωστότερο αυτό που έκανε. Ανεύθυνη συμπεριφορά θα τη χαρακτήριζα. Μπορεί να μη σου αρέσει αλλά έτσι είναι. Όπως σε κάθε τέτοια επιχείρηση έτσι και στο ebay υπάρχουν κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσεις. Δεν είναι λάστιχο να τους τραβάμε όσο θέλουμε. Αν είχες εσύ αντικείμενο για πώληση και ο υποτιθέμενος αγοραστής σε έγραφε κανονικά, θα το έβρισκες σωστό; Η να στο πω κι αλλιώς, αν αγόραζες από κάποιον που έκανε το ίδιο μ'εσένα, θα ένιωθες ασφαλής με τα λεφτά σου; Και μετά εσύ εν γνώσει σου, με καλή πρόθεση βέβαια του έκανες "αβάντα" με φανερό τρόπο. Λογικό δεν ήταν αυτό που ακολούθησε; Απο κει και πέρα η ιστορία με τα email δεν ξέρω αν μπορεί να σε βγάλει κάπου.
grkostis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μερικες φορες το Paypal οντως ειναι ολιγο σπαστικο.Εγω δεχτηκα πληρωμη απο αγοραστηη του εστειλα τα πραγμτα και μετα απο μια εβδομαδα μου εκαναν block την πληρωμη που δεχτηκα.Ακομα δεν εχω λαβει απαντηση γιατι μου μπλοκαραν τα χρηματα και εννοειται οτι τους εστειλα πληρη στοιχεια οτι παρελαβε απο ups ο αγοραστης.Με λιγα λογια μου τα εφαγε ο τυπας.
fedelegrand Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Που να δεις αμα μπλεξεις με το support της paypal τι εχεις να τραβηξεις ! θα ειχα παρει και δεκαπεντε τηλεφωνα! φαξ κακο, πληρωσα καπου 30 ευρω σε φαξ (Αμερικη και τριτη ζωνη κατι τετοια - 9 ευρω η σελιδα! απιστευτο αλλα τοσο κανει) και εντελει δεν τα πηρανε κιολας ολα ! τους ελεγα να σας τα στειλω με email... οχι δεν ειναι ασφαλες !ελεος! απιστευτη ταλαιπωρια! και χαρη σε αυτην με διωξανε κι απ το eBay !!παντως ειναι κορυφη και μπορεις να αγορασεις τα ΠΑΝΤΑ !! αλλα αμα εισαι seller πρεπει να ακολουθεις τους κανονες ! αλλιως σε διωχνουν χωρις καν να το καταλαβεις..
Critter Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Μπορεί να μην έφαγε λεφτά ο φίλος σου(edit: σωστό και αυτό περί προμήθειας που λέει ο Anemos) αλλά δεν ήταν και το σωστότερο αυτό που έκανε. Ανεύθυνη συμπεριφορά θα τη χαρακτήριζα. Μπορεί να μη σου αρέσει αλλά έτσι είναι. Όπως σε κάθε τέτοια επιχείρηση έτσι και στο ebay υπάρχουν κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσεις. Δεν είναι λάστιχο να τους τραβάμε όσο θέλουμε. Αν είχες εσύ αντικείμενο για πώληση και ο υποτιθέμενος αγοραστής σε έγραφε κανονικά, θα το έβρισκες σωστό; Η να στο πω κι αλλιώς, αν αγόραζες από κάποιον που έκανε το ίδιο μ'εσένα, θα ένιωθες ασφαλής με τα λεφτά σου;Και μετά εσύ εν γνώσει σου, με καλή πρόθεση βέβαια του έκανες "αβάντα" με φανερό τρόπο. Λογικό δεν ήταν αυτό που ακολούθησε; Απο κει και πέρα η ιστορία με τα email δεν ξέρω αν μπορεί να σε βγάλει κάπου. Οπα μην το παρατραβαμε. 2 "Fake" αγορες εκανε. Δεν εκανε και 100. Και δευτερον η paypal του ebay δεν ειναι? Αμα το ψαξουν θα δουν οτι οι 2 paypal accounts εχουν τελειως διαφορετικα στοιχεια και δεν προκειται για 2 διαφορετικες καρτες του ιδιου χρηστη αλλα για αλλο ατομο. Αλλα ακομα και αν δεν ειναι το paypal του ebay, αφου συνεργαζονται, μπορουν να ζητησουν αυτη την πληροφορια. Αυτο και μονο θα αποδυκνειε οτι δεν εχω διπλο λογαριασμο. Δευτερον αμα ηξερα οτι με τη χρηση του paypal του αλλου κλειδωνεται ο λογαριασμος λες να το εκανα? Τριτον ποια ανευθυνη συμπεριφορα? Αμα ενα παιδακι 5 χρονων παει και κανει κατι κακο, θα το πεις ανευθυνο? Και ναι χαρακτηριζω τον φιλο μου ως παιδακι στο χωρο του ιντερνετ. Δεν ηξερε, ειχα μαθει να δουλευει μεσω χρυσης ευκαιριας και ετσι την πατησε. Επισης στους 2 πωλητες ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕ e-mail οταν του ειπα οτι εκανε μαλακια για να τους ενημερωσε οτι ειχε κανει λαθος. Επομενως μιλαμε για μια ΑΦΕΛΕΙΑ, ενός ΔΕΥΤΕΡΟΥ ατομου και οχι ΕΜΟΥ, που παρολα αυτα αποδυκνειται απο ολα αυτα τα στοιχεια που εχουνε και τους εχω περιγραψει, οτι δεν ειμαι γω. Παρολα αυτα,τα ΖΩΑ, συνεχιζουν το χαβα τους. Εχουν 1000% αδικο οσον αφορα την αντιμετωπιση τους προς τα μενα. Προς τον φιλο μου αν δεν αναγνωριζουν το λαθος, ας τον εχουν στην μπουκα 10 χρονια. Για μενα ομως ειναι ξεκαθαρο απο ολα τα στοιχεια οτι δεν εχω καμμια σχεση και δεν εχω κανει ΚΑΝ λαθος που να πλητει καποιον (απο τι στιγμη που οπως ειπα ειναι ξεκαθαρο οτι δεν ειμαι το ιδιο ατομο που εχει τους ιδιους λογαριασμους). Και τελος γιατι δεν σχολιαζεις αυτο με τον διαφορετικο υπαλληλο καθε φορα? Δεν σου λεει κατι το οτι το τελευταιο mail ηταν μιας κοπελας που ουτε που μου ειχε ξαναγραψει και μου εγραφε "ελεγξαμε το λογαριασμο και φανηκε οτι εχει κοινα στοιχεια...αρα ειναι διπλος". Με λιγα λογια μου εστειλε ενα ετοιμο e-mail χωρις καν να ελεγξει τι εχει γινει. Σκεψου οτι τα στοιχεια του φιλου μου με τα δικα μου, ουτε κοινη περιοχη δεν εχουνε. Το μονο κοινο ειναι το Greece στα στοιχεια μας. Άρα ουτε καν που το τσεκαρανε. ΣΤΟΚΟΙ ΣΤΟΚΟΙ ΣΤΟΚΟΙ.
Timour21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 ρε φίλε, χρόνια τώρα το ebay, όταν γράφεσαι έχει κάποιους κανόνες (στα αγγλικά βέβαια, αλλά αν δεν ξέρεις αγγλικά - ή δεν συμφωνείς με τους κανόνες- δεν γράφεσαι). Είμαι 3 χρόνια στο ebay με 55 θετικά feedbacks (100%) - ένα πολύ μικρό νούμερο για ebay - και 3 φορές έχω προσπαθήσει να πουλήσω κάτι και τις 2 από αυτές κάποιος (αφελής!!!) χρήστης σαν τον φίλο σου, έκανε bid χωρίς τελικά να πληρώσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάνε κουβά τα listing fees που είχα πληρώσει (ο αγώνας που έκανα για να τα πάρω πίσω ήτανε πραγματικά απίστευτος). Ο κανόνας είναι σαφής, αν κερδίσεις κάτι σε δημοπρασία ΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ να το αγοράσεις. Αν δεν το κάνεις ο πωλητής έχει το δικαίωμα να σε πάει δικαστικά για να πάρει τα λεφτά του. Το να το κάνεις μία φορά λάθος εντάξει (είσαι αφελής) το να το κάνεις και δεύτερη φορά όμως δεν δικαιολογείσαι (είσαι μαΧΧκας). Κάθε paypal account το οποίο ανοίγεις μέσω ebay "συνδέεται" με τον ebay λογαριασμό σου. Αν κάνεις λοιπόν καφρίλες με αυτόν τον ebay λογαριασμό, μπαίνει σε μαύρη λίστα και το ebay και το paypal account. Λογικό ήτανε λοιπόν να σε κάνουν suspend με το που είδαν οτι χρησιμοποίησες blacklisted paypal account μέσα από τον δικό σου ebay λογαριασμό. Οπότε αντί να κοιτάς μόνο την δική σου την πλευρά κοίτα λίγο και την πλευρά των 2 πωλητών που είχαν να αντιμετωπίσουν την βλακεία του φίλου σου. Το οτι ο φίλος σου δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το ebay, διόλου δεν απασχολεί πωλητές σαν και μένα που θέλουν να κάνουν μια τιμημένη πώληση μέσω του ebay. Αν δεν μπορεί ας πάει στην λαική να ψωνήσει και ας αφήσει το ebay σε αυτούς που μπορούν. Το γεγονός που δεν μιλάς με ένα άτομο στο ebay (κάτι που δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ σου) είναι λογικό. Λέγεται escallation procedure και σημαίνει οτι αν κάποιος υπάλληλος δεν μπορεί να βρεί άκρη με ένα πρόβλημα (ή δεν έχει τρόπο επίλυσης) το παραπέμπει ποιο πάνω στην ιεραρχεία του Customer Service / Support. Aκριβώς τον ίδιο γολγοθά ακολούθησα εγώ για να βρώ άκρη και να πάρω τα λεφτά μου πίσω, όταν με "πήδηξαν" δύο άτομα σαν τον φίλο σου...
nasmania Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Καλά κάνουν και κάνουν suspend οσους δεν αγοράζουν τελικά αυτό που έχουν πλειοδοτήσει..Το θέμα είναι γιατί δεν κάνουν και το αναλογο σε περιπτωση που ο πωλητής ψ#@$αρμενίζει....
fedelegrand Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 φιλε timour21 "Aκριβώς τον ίδιο γολγοθά ακολούθησα εγώ για να βρώ άκρη και να πάρω τα λεφτά μου πίσω, όταν με "πήδηξαν" δύο άτομα σαν τον φίλο σου..." εε ενταξει... νομιζω οτι οποιος ειναι στο ebay χρονια ολο και καποιος δεν τον εχει πληρωσει και τα listing fees δεν ειναι και καμια περιουσια.. ειμαι στο eBay χρονια.. συμβαινει με τους νεους χρηστες να μην πληρωνουν αλλα δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα.. απλα χανεις χρονο και χρηματα βεβαια.. αλλα οχι πια και τοσα πολλα.. ενα καλο Listing παει γυρω στα 4 δολαρια .. ημαρτον.. Παντως απο την paypal σε κανουν suspend δια παντώς..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.