vivima Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σας, Διαβάζω πόση ώρα μπόλικες από τις σελίδες που έχετε γράψει κι έχω ψιλοεκπλαγεί με το ότι χρειάζεται να πληρώσεις για να στο εκδόσουν. Γνωρίζω ότι αυτό το κάνουν κάποιοι εκδοτικοί οίκοι, οι οποίοι στο ξεκαθαρίζουν από την αρχή και πληρώνεις για να το εκδόσεις, χωρίς να χρειάζεται καν να στο εγκρίνουν. Αλλά δεν περίμενα και οι μεγάλοι οίκοι να ζητάνε λεφτά, για κάτι που το εγκρίνουν και το θέλουν. Τέλος πάντων, έχω γράψει ένα μυθιστόρημα, ας πούμε λίγο φαντασίας, λίγο συναισθηματικό... Είναι 270 σελίδες. Έχω κατοχυρώσει πνευματικά δικαιώματα σε συμβολαιογράφο και το έχω δώσει στον εκδοτικό οίκο που κάποιος παραπάνω είπε ότι κάνει έξι μήνες να δώσει την απάντηση, χωρίς να επιτρέπει να δώσει ο συγγραφέας το έργο του σε άλλον εκδοτικό οίκο. Κοντεύουν να λήξουν οι μήνες, αλλά απάντηση καμία ακόμη. Δεν ξέρω αν το δεχτούν, και αν το δεχτούν τότε λογικά θα ζητήσουν χρήματα ε; Αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Επειδή έχω περάσει στο παρελθόν 5 απορρίψεις από άλλους εκδοτικούς από ένα άλλο βιβλίο που είχα γράψει, αν είναι να τα πληρώνει ο συγγραφέας τα πρώτα έξοδα έκδοσης για να τους κατοχυρώσει, ποιος ο λόγος να απορρίπτουν τα συγγράματα;
Pantelwolf Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Αν ήσουν εκδότης θα έβγαζες ένα βιβλίο που θα ήσουν αντίθετος ιδεολογικά ή θα ήταν μια μπούρδα και μισή;
kate23 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Και μένα μου είχε φανεί πολύ περίεργο που χρειάζεται τις περισσότερες φορές να πληρώσεις... Εγώ αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να το κατωχυρώσω και να το μεταφράσω στα αγγλικά για να το στείλω και έξω.
apd453 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 οχι δεν γινεσαι ενοχλητικη !!ρωτα οτι θεσ..οι εικονεσ ειναι σε ακουαρελα αν δεν κανω λαθοσ με πλαστικο(τα χρωματα)..και το μεγεθοσ ειναι ισο με 2 Α4 Κρίμα τόση δουλειά να έχει γίνει με πλαστικά χρώματα.
Εφτέρπη2 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Κρίμα τόση δουλειά να έχει γίνει με πλαστικά χρώματα. γιατι το λεσ αυτο?
deadpoet Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Παιδιά καλησπέρα! Διάβασα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο thread και θα ήθελα τη γνώμη σας τώρα. Έχω στείλει ένα μυθιστόρημα σε κάποιους εκδοτικούς και από έναν πήρα την εξής πρόταση: Να αναλάβω τα 2/3 του κόστους των 800 αντιτύπων, δηλαδή περίπου 2000ε και ως αντάλλαγμα να πάρω 30 βιβλία και ένα 5% επί των πωλήσεων. Μπαίνω μέσα σίγουρα, απλά όπως έχω διαπιστώσει δεν αναλαμβάνει κανένας το κόστος εξ'ολοκλήρου. Υπόψιν πως είναι το πρώτο ουσιαστικά βιβλίο μου. Αξίζει λέτε ή όχι;
Zazula Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 To αν αξίζει ή όχι δεν νομίζω να μπορεί να το πει κάποιος τρίτος — μόνον εσύ. Πάντως έχε υπόψη σου ότι το 5% επί των πωλήσεων αντιστοιχεί σχεδόν σε 2,5% πνευματικά δικαιώματα, ποσοστό που είναι κατά τεκμήριο πολύ χαμηλό — ιδίως για ένα βιβλίο που επί της ουσίας το έχεις χρηματοδοτήσει ο ίδιος. Επίσης, τα 30 αντίτυπα μην τα βλέπεις ως παροχή απ' τη μεριά του εκδότη, διότι τόσα δίνουμε σε κάθε συμβόλαιο με συγγραφείς.
deadpoet Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ για τη διαφώτιση! Για το ζήτημα αν αξίζει ή όχι.. Καθαρά από οικονομικής πλευράς, είναι πασιφανές πως δεν αξίζει. Το θέμα είναι αν οι προτάσεις των εκδοτικών κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο ή αν αυτή η πρόταση απλά κινείται πολύ χαμηλά. Υπάρχει, για παράδειγμα περίπτωση να αναλάβει κάποιος εκδότης όλο το κόστος; Ή επίσης, υπάρχει περίπτωση κάποιος να προτείνει κάτι που να μπαίνω λιγότερο μέσα; Τα πρώτα βιβλία κάποιου βγαίνουν ουσιαστικά από αυτοχρηματοδότηση; Πραγματικά δε ξέρω τι συμβαίνει, γι' αυτό ρωτάω
kate23 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Ναι και γω αυτό το πρόβλημα έχω... no money! Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι (αν πάρω και γω τέτοιες απαντήσεις από εκδοτικούς) να στρωθώ και να το μεταφράσω στα αγγλικά και να το στείλω έξω.
Zazula Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Για όσους σκέφτεστε την αγγλόφωνη αγορά: Οι ξένοι εκδοτικοί οίκοι κατά κανόνα δεν δέχονται unsolicited υποβολές "χειρογράφων". Θα πρέπει να έχετε ατζέντη για να υπολογίζετε πως κάτι ενδεχομένως να βγει απ' την ιστορία.
Zazula Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Έλληνα ατζέντη που επισκέπτεται Φρακφούρτη-Λονδίνο (και Μπολόνια για παιδικά βιβλία) ή κατευθείαν ξένο; 1. Για να βοηθηθείτε να απαντήσετε, φροντίστε να είστε κι εδώ: http://www.thessalonikibookfair.com/ 2. Για καλύτερη προετοιμασία στο τι κυκλοφορεί στην αγορά: Πήγαινε στο ποιοι θα είναι στη Φρανκφούρτη φέτος (https://en.book-fair.com/networking/search_find/companies/search.aspx) κι επίλεξε στην ενότητα «Exhibition area» το «Literary Agents & Scouts Centre (LitAg)» ώστε να σου βγάλει όλους τους ατζέντηδες (308 αυτήν τη στιγμή) για να διαλέξεις με ποιους θα έρθεις σε επαφή. Φυσικά μπορείς να περιορίσεις τα ευρήματα, με βάση θεματικά και γεωγραφικά κριτήρια.
Αθηνά97 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Γιατί όμως ο ατζέντης είναι απαραίτητος; Ποια είναι τα καθήκοντα του και... θα μπορούσε ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφές να τον παραλείψει;
Zazula Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μα, έδωσα ήδη την απάντηση στο #175. Οι ξένοι εκδότες μιλάνε με ατζέντηδες, όχι απευθείας με συγγραφείς. Και τα στούντιο π.χ. ομοίως με ατζέντηδες μιλάνε, όχι απευθείας με ηθοποιούς.
kate23 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 @Zazula Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις Στην έκθεση θα έχει ανθρώπους που μιλάνε για έκδοση κλπ? Είμαι Θεσσαλονίκη οπότε θα κοιτάξω να πάω φέτος. (Πέρσυ είχα προλάβει μόνο να πάω για λίγο την τελευταία μέρα.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα