grigas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 το pc μου (celeron d320 @ 2.4ghz, 1 gb ram, ati 9550) αδυνατεί να παίξει x264 720p. μιας και η μόνη χρήση που του κάνω είναι ταινίες και internet δεν θα ήθελα να αλλάξω ΜΒ/VGA/RAM. σκέφτομαι να του βάλω έναν p4 @3.00 ghz. θα μπορεί να παίξει τα εν λόγω αρχεία??
Kyanh_Akth Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 file mia xara einai o ipologisths sou, den xreiazese kamia anavathmisi, apla katevase ton coreavc decoder... makran o kaliteros. koita ta min req tou kai tha katalaveis, egw me enan celeronako prescot 2.4 ta paizw mia xara. http://www.coreavc.com/index.php?option=com_tag&tag=coreavc&Itemid=0
parsifal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 grigas, δες και αυτό: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=179080 Όσο γρήγορο decoder και να έχεις όμως, φοβάμαι ότι ο Celeron σε μερικά HD βίντεο απλά δε θα είναι αρκετός. Ή θα πρέπει να καταφύγεις σε overclocking, που δεν είναι άσχημη ιδέα, αφού ο συγκεκριμένος πρέπει να ανεβαίνει αρκετά, ή αλλαγή CPU...
grigas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 είχα μια σχετικά παλιά έκδοση του CoreAVC (ιούνιος 2006) τώρα θα ψάξω την latest. parsifal δυστυχώς με intel m/b το οverclocking απλά ΔΕΝ γίνεται... θα επανέλθω με αποτελέσματα EDIT : Έβαλα τον CoreAVC 1.2 (είναι ο πιο πρόσφατος πιστεύω) αλλά δεν είδα προκοπή. η cpu utilization κολλάει στα 99% και το video παίζει σχετικά σπαστά και ο ήχος έρχεται λίιιγο πιο νωρίς. η ταινία που δοκιμάζω είναι Black.Hawk.Down.2001.720p.HDTV.x264-THOR μεγέθους περίπου 8 gb
Kyanh_Akth Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 hmmm, έχεις κάνει install και το matroska splitter? http://haali.cs.msu.ru/mkv/ εγω τα παίζω με media player classic wm9 windowed coreavc (pro e?) και ac3filter για ήχο. Με τον p4 3ghz μάλλον θα τα παίζεις χωρίς πρόβλημα πιστεύω.
john360 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 αξιζει ομως τον κοπο τοση φασαρια?ειδικα με αυτα τα hdrips που κυκλοφορουν δεν ειδα και την τεραστια διαφορα απο ενα dvd η ενα αριστο avi.. νομιζω οτι ειναι ακομα νωρις για αυτα.εγω προσωπικα δεν εχω βρει ακομα παντως εναν player που να τα παιζει ολα αψογα,media player,media player classic,gom player,power dvd,μια το ενα μια το αλλο..πολυ ιδιοτροπια αυτα τα h264!
madsc Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Έχουν μεγάλη διαφορά ειδικά σε καπνούς, ομίχλες, φωτιές, σύννεφα, γυαλάδες ακόμα κ στην οθόνη του pc σου να τα δεις. Αν μεγαλώσει η οθόνη προβολής π.χ. s-video σε CRT 32'' η διαφορά γίνεται ακόμη εμφανέστερη πόσο μάλλον αν πας σε dvi 2 hdmi σε lcd/tft tv 37-42''. Διαφορά σε προβολέα (ανάλογα τα connections) θα σου πω σε μερικές μέρες μόλις κάνω τα πειράματα μου. Με Media Player Classic όλα System Default στο Playback => Output, K-Lite Codec Pack (ffdshow/Haali Media Splitter) Digital, Pass Through (As Is) τον ήχο στο AC3 Filter (κανένα decoding από την κάρτα ήχου) θες τουλάχιστον έναν Pentium στα 3.00-3,2Ghz για playback χωρίς σπασίματα. Αυτά αν υποθέσουμε πως είσαι τουλάχιστον με 1gb Ram & διαβάζεις το αρχείο από τουλάχιστον 7200rpm/8mb cache HD. Αν κάνεις decoding τον ήχο από pci κάρτα ήχου ή πόσο μάλλον από onboard πιθανότατα θα χρειαστείς κ μεγαλύτερο/δυνατότερο επεξεργαστή. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.