Προς το περιεχόμενο

PC με 1500 ευρώ.Ζητούνται συμβουλές!

Dr_73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να πάρω νέο μηχάνημα. Πρόκειται να ξοδέψω γύρω στα 1500 για κουτί, χωρίς οθόνη, χωρίς router και πληκτρολόγιο/ποντίκι που έχω. Έχω ακόμη μια κάρτα ήχου Audigy 2ZS και μια κάρτα τηλεόρασης που σκοπεύω να βάλω επάνω στο pc , έναν δίσκο 250άρη WD SATA που θα μπει σαν επιπλέον δίσκος και ένα plextor 130A DVD που θα μπει επίσης.

Το μηχάνημα το χρησιμοποιώ για να μπαίνω στο ίντερνετ, για αναπαραγωγή ταινιών από DVD αφού είναι συνδεδεμένο με προβολέα μέσω εξόδου DVI και για παιχνίδια.

Που έχω καταλήξει πάνω-κάτω:

Μητρική με 965, οι καινούργιες με το NVIDIA 800 πέφτουν πολύ ακριβές για τον προυπολογισμό μου.Δεν ξέρω αν αξίζουν τα παραπάνω ευρώ οι asus ή αν είναι καλύτερα να γλυτώσει κανείς κάτι με μια MSI/GIGABYTE κτλ .Θα ήθελα γνώμες ειδικότερων.

CPU κάποιον Intel Dual Core. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσει κανείς τα παραπάνω που κάνουν ο 6400 ή ο 6600 από τον 6300. Θα ήθελα γνώμες ειδικότερων.

Μνήμη 2GB . Εδώ πιστεύω ότι αξίζει να δώσει κανείς τα παραπάνω λεφτά που κάνουν οι 800άρες. Τι λέτε;

Σκληροί δίσκοι. Για μεγαλύτερη ταχύτητα σκέφτομαι να βάλω δύο όμοιους σε RAID-O. Θέλω και μεγάλη χωρητικότητα όμως για να μπορώ να έχω εγκατεστημένα πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα, οπότε για raptors δεν με παίρνει. Θα καταλήξω στους 320GB SATA της WD ή Seagate , τους κλασσικούς στις 7200. Νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι έχουν κορυφαίο value for money αφού οι μεγαλύτερες χωρητικότητες ανεβαίνουν πολύ.Σαν επιπλέον θα μπει ένας παλιός 250αρης που υπάρχει.

Για DVD-RECORDER.Σκέφτομαι να χτυπήσω ένα SATA-NEC που είναι φθηνό και ... SATA.

Για απλό DVD-ROM , δεν ξέρω αν θα είναι πιο γρήγορο το παλιό PLEXTOR 130A ATAPI ή το καινούργιο ASUS SATA. Με ενδιαφέρει πιο θα κάνει πιο γρήγορα rip τα DVD στο σκληρό. Δυστυχώς η PLextor δεν βλέπω να βγάζει SATA για την ώρα. Αν γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σε αυτό θα ήταν μια πολύ χρήσιμη πληροφορία!

Τροφοδοτικό σκέφτομαι να βάλω λίγο μεγάλο για να είμαι σίγουρος. Πάνω από 500Watt ίσως και 700.

Κάρτα γραφικών θα μπει κάποια 8800 η έκδοση με 640Mb μάλλον. Για παιχνίδια τι έχει λέτε μεγαλύτερη σημασία; Να είναι 800αρες οι μνήμες ή μεγαλύτερη κάρτα γραφικών; Αν οι μνήμες ήταν 667 μπορεί με τη διαφορά τιμής να έπαιρνε να μπει η 8800 με 768MB .

Περιμένω προτάσεις και συμβουλές!

Δημοσ.

xm...για να τα δούμε ένα - ένα....

Σίγουρα σε κάθε περίπτωση τροφοδοτικό 700 και βάλε γιατί οι νέες

κάρτες VGA ...πίνουν πολλά watt.

Για Μ/b ..οι gigabyte είναι πολύ καλές σε 965 που θέλεις κοιτα την GA-965P-S3

και GA-965P-DS3 και για κάτι πιο καλό:GA-965P-DQ6

Για cpu...intel dual core είναι σχεδόν μονόδρομος τώρα το τι θα πάρεις εξαρτάται

απο το τι θέλεις να κάνεις με το pc σου 6300 η 6600 θα σου έλεγα εγώ.

Μνήμη ,2gb σε dual ch /800 DDR2 είναι κάτι αρκετό για σχεδόν όλα -για οικονομία το ίδιο(2x1gb) σε KINGSTON PC5300 667MHZ VALUE RAM DDR2 κάνει κάπου 145?...

Για δίσκους, καλά είναι αυτά που λες αλλά κοίτα και αυτό : SAMSUNG HD401LJ 400GB SATA2 (120? -eshop)

Καλό το raid αν δεν σε νοιάζει το κόστος.

Συμφωνώ και για το nec dvdr και εγώ αυτό θα πάρω...

Για vga δεν είμαι αντικειμενικός ...ATI και μόνο ATI !

κοίτα την εξής : ΑSUS EAX1950XTX/HTVDP 512MB PCI-E RETAIL (eshop 370?)

DDR4@2000Mhz! ...

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο...:)

Δημοσ.

καλοδουλεφτο! οπως βλεπεις εχεις περιθοριο λιγα ευρο παραπανω...μπορεις να παρεις καλιτερη καρτα γραφικων, ή επεξεργαστη.παντως αν εχεις 19αρα οθονη και παιζεις 1280χ1024 τοτε τα παραπανω ΜΒ μνημης της 640 δε κανουν διαφορα.και αν θες για να εξοικονομισεις καποια ευρο παραπανω μπορεις να αλαξεις τη μητρικη με την asus P5N-E SLI που ειναι στα ιδια επιπεδα επιδοσεων με την p5b-e

post-15206-129062943957_thumb.jpg

Δημοσ.

Μακριά από Nec γιατι απλά δεν είναι μόνο nec αλλά και SONY μαζι.

Το δικό μου το 7173Α δυσκολεύεται να διαβάσει τα άδεια dvdR και αναγκάζομαι να ανοιγοκλείνω το tray μέχρι να το κάνει. Δοκιμασμένο με πολλόύς τύπους δίσκων.

Δημοσ.

Ο fwtonio έχει δίκιο ,πρόσφατα ένας φίλος αγόρασε NEC και μου είχε κάνει εντύπωση το όνομα της sony πάνω στην συσκευή ,αλλα κατα τα άλλα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Αν και δεν μου γέμισαν το μάτι απο ποιότητα ,καμία σχέση με τα πιο παλιά nec...

Δημοσ.

Και εγώ φίλε είχα το 3550 και ήμουνα πολύ ευχαριστημένος και γιαυτό αγόρασα πάλι nec. Ελα ντε, που στο μεταξύ έβαλε και το χεράκι της η sony (οτι drive sony για pc, φέτα, compact, έτυχε να έχει φίλος-γνωστός ΟΛΑ έβγαλαν πρόβλημα)

Δημοσ.

Σχετικά με τα NEC.Στον τωρινό υπολογιστή έχω ένα 3500 μοντέλο 9/2004 το οποίο έχει γράψει τη μάνα του και τον πατέρα του και δουλεύει ακόμη μια χαρά. Δεν είχ ασχοληθεί με recorders από το τότε. Στο μεταξύ η εταιρεία αγοράσθηκε από τη SONY λέτε και τα τωρινά ουσιαστικά είναι SONY που γράφουν NEC; Αν είναι έτσι, εννοείται ότι θα μείνω μακρυά. Δεν γουστάρω τίποτε SONY πάνω στο μηχάνημα και ειδικά DRIVE ...

Δημοσ.

raid-0 πεταμένα λεφτά.

η cpu ειναι θεμα αν θελεις να κανεις λιγο oc (4300 και τα ρεστα σε κατι αλλο) ή όχι (6600 και στα default θα ειναι top).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...