Προς το περιεχόμενο

Ψύξη γενικώς για προστασία του PC.

Dr_73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετοιμάζομαι να φτιάξω ένα νέο pc. Το οποίο θα το σκίσω όπως το παλιό. Επειδή έχω παρατηρήσει ότι μετά από αρκετή χρήση (εβδομάδα+ ανοιχτό) που έχει ζεσταθει η απόδοση πέφτει αρκετά, σκοπεύω στο καινούργιο να φροντίσω λίγο την ψύξη του. Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω κουτί με 3 ανεμιστήρες (εμπρός-πίσω-πλευρικά) , να μπει μεγάλος επώνυμος ανεμιστήρας στη cpu και ανεμιστηράκι επάνω από τις μνήμες.

Για τους δίσκους προβληματίζομαι. Αν μπουν ανεμιστηράκια και εκεί φοβάμαι ότι θα αυξηθεί η κατανάλωση και ο θόρυβος πολύ.Λέω να βάλω κάτι μεταλικές παθητικές ψύκτρες που έχω δει ότι βγάζει η ZALMAN.Τις ZALMAN ZM-2HC2 HDD HEATPIPE.

Τις έχει δοκιμάσει κανείς;

Από εκεί και πέρα λέτε ότι θα πρόσφερε τίποτε επιπλέον ανεμιστήρας στην κάρτα γραφικών ή κάτι μικρές ψύκτρες που βγάζει επίσης η Zalman για τις μνήμες της κάρτας γραφικών;Κάρτα γραφικών θα μπει μάλλον κάποια 8800 με 640MB (μάλλον η φθηνότερη που θα βρεθεί).

Τι άλλο θα προτείνατε για να μην χαμπαριάζει ο υπολογιστής από ... καταχρήσεις;

Δημοσ.

Φίλε η άποψή μου γι αυτό που λές οτι πέφτει η απόδοση του υπολογιστή μετα απο μια βδομάδα συνεχούς χρήσης, είναι οτι έχει να κάνει με την μνήμη και τον κατακερματισμό της παρά με την ψύξη του επεξεργαστή. Ο επεξεργαστής η θα δουλεύει τέλεια ή δεν θα δουλεύει καθόλου. Δέν υπάρχουν μέσες καταστάσεις...

Πάντως η ψύξη μόνο καλό κάνει (αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος)

Δημοσ.
Φίλε η άποψή μου γι αυτό που λές οτι πέφτει η απόδοση του υπολογιστή μετα απο μια βδομάδα συνεχούς χρήσης, είναι οτι έχει να κάνει με την μνήμη και τον κατακερματισμό της παρά με την ψύξη του επεξεργαστή. Ο επεξεργαστής η θα δουλεύει τέλεια ή δεν θα δουλεύει καθόλου.

Δεν αναφερόμουν μόνο στη θέρμανση του επεξεργαστή. Υποψιάζομαι ότι και οι δίσκοι όταν έχουν ανεβάσει θερμοκρασία αργούν περισσότερο. Π.χ. όταν είναι μέρες ανοιχτό , το reboot αργεί πολύ περισσότερο σε σχέση με όταν είναι κρύο.

Το παλιό μου σύστημα (το τωρινό) έχει ψύξη στον επεξεργαστή, αλλά δεν έχει σε δίσκους , μνήμες κτλ

Δημοσ.

φίλε μου όσο αναφορά τους δίσκους , δεν έχουν πρόβλημα αν δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες (δηλαδή να αργούν περισσότερο), μόνο που μειώνεται η διάρκεια ζωής τους...

Δημοσ.

Gia tin psiksi ton diskon mporis apla na topothetisis enan 12ri i 8ri anemistira apo mprosta gia na tous xtipai krios aeras...

Oso gia ton thorivo iparxoun kai 12des anemistires me 12-13 db thorivo (athorivi stin ousia)

emena me autin tin taktiki i thermokrasia ton diskon apo 42 pefti stous 31 vathmous.

tha ise ok!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα

Το ιδιο έχει σημασία και σε laptop που μένει ανοικτός για πολλές ώρες?Θέλω να πω χρειαζεται και αυτός καποιο σύστημα ψύξης?

Δημοσ.

akomi kai an xriazete... ti sistima psiksis mporis na prosthesis se ena laptop?

prepi na tou valis xeri kai na tou aniksi to kapaki... ola ekei mesa einai poli pio euesthita se sxesi me ena desktop PC...

to mono isos pou mporis na kanis einai na tou alaksis kamia pasta (ARTIC SILVER 5) stin psixtres tou, i na tou valis kanena eksoteriko anemistira na to xtipai to kalokairi.

Δημοσ.

Υπάρχουν κατι ειδικές βάσεις που έχω δει και σε ένα topic που μπαίνει σαν βάση και έχει απο κάτω ανεμιστηράκια,νομίζω.

Πάντως ευχαριστώ πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...