Προς το περιεχόμενο

Πώς να στήσετε έναν Web Server

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρει ο τίτλος αυτού του Τopic, κατάφερα να το φτιάξω έπειτα από πολύ κόπο και χρόνο. Γι' αυτό κι εγώ -που είμαι καλός άνθρωπος :mrgreen: - σας κάνω τη ζωή σας ευκολότερη καθοδηγώντας σας -ε, ρε πως τα λέω...:-D

Θα χρησιμοποιήσουμε τον Apache Server, με PHP & mySQL, και αφού οι περισσότεροι χρήστες το χρησιμοποιούν, στο λειτουργικό Windows Xp. Όχι, δε χρειάζετε να κατεβάσετε όλα αυτά που αναφέραμε ...

Υπάρχουν έτοιμα πακέτα... Αυτό που διάλεξα εγώ είναι ο AppServ. Εύκολος στην εγκατάσταση και στη χρήση του.... Ας αρχίσουμε κατεβάζοντάς τον.

Έπειτα, χρειαζόμαστε να ρυθμίσουμε στατική IP στον υπολογιστή μας, πχ. 192.168.1.3

Και έπειτα να ανοίξουμε τις θύρες στο μόντεμ/ρούτερ μας, από τις οποίες θα "ακούει" ο Apache - σαν καλό σκυλάκι που είναι κι αυτός ;-)

Για περισσότερη βοήθεια σχετικά με τη στατική IP και το άνοιγμα των θυρών μπορείτε να βρείτε στο PortForward.com.

Έπειτα, χρειαζόμαστε στατική IP στο δύκτιό μας. Αυτήν την παίρνουμε από το www.no-ip.org το οποίο συνεργάζεται με το σχετικό προγραμματάκι που πρέπει να ρυθμίσουμε "στα μέτρα μας".

Τώρα, μας μένει μόνο η εγκατάσταση του AppServ. Του δίνουμε το όνομα/IP που έχουμε από το no-ip, τη θύρα που ανοίξαμε για τον Apache. ολοκληρώνουμε την εγκατάσταση, και κάνουμε ένα Restart το PC μας.

Τον Server μπορούν να δουν τα φιλαράκια μας και όλος ο κόσμος -αν ο υπολογιστής μας είναι ανοιχτός- στο

Ip_απο_το_no-ip:θυρα ή Ip_απο_το_no-ip αν η θύρα που έχουμε ρυθμίσει είναι η 80.

Καλή τύχη!

ΥΓ. Η διεύθυνση του δικού μας WebServer είναι http://snaketeams.no-ip.org:8080

O server και το σάιτ είναι ακόμη υπό κατασκευή...

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω... αλλά το να ορίσεις σαν tutorial την εγκατάσταση ενός πακέτου όλα-σε-ένα... δεν μου κάνει και πολύ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...