privateer Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 http://pc.ign.com/articles/772/772285p1.html 25) IL-2 Sturmovik 24) Tom Clancy's Rainbow Six 23) Unreal Tournament 2004 22) The Sims 21) MechWarrior 2: 31st Century Combat 20) Deus Ex 19) Warcraft 2: The Tides of Darkness 18) Call of Duty 17) World of Warcraft 16) Elder Scrolls IV: Oblivion 15) Grim Fandango 14) Company of Heroes 13) System Shock 2 12) Battlefield 1942 11) Sid Meier's Pirates! 10) Age of Empires 2: Age of Kings 9) Half-Life 2 8) SimCity 2000 7) Baldur's Gate II: Shadows of Amn 6) StarCraft 5) Fallout 4) Rome: Total War 3) Star Wars TIE Fighter 2) Civilization IV 1) X-COM: UFO Defense
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Έτσι κι έτσι η λίστα. Έχω δει και καλύτερες. Το Civ IV έχω αρχίσει να το θεωρώ υπερεκτιμημένο (όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει δεν είχα καταλάβει ότι είχε κάνει τόσο ντόρο, παρόλο που όλοι του δίναν πολύ πολύ καλές βαθμολογίες, but still, σκεφτόμουν civ είναι). Έχω παίξει όλα τα CIV + το Colonization και δεν μπορώ να πω ότι το IV μου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται μακριά από τα άλλα. Αντίθετα μου φάνηκε ότι με συγκεκριμένες συνταγές το παιχνίδι νικιέται (δεν υπάρχει δηλαδή η προσαρμογή στην κατάσταση ανάλογα με το χάρτη σε τόσο έντονο βαθμό). Γενικά τα προηγούμενα μου είχαν φανεί πιο challenging. Θυμάμαι ένα κάρο παιχνίδια (τους χάρτες, πως είχα εξελιχθεί κτλ) που είχα παίξει κάποτε στα CivII, Colonization και Call To Power. Θυμάμαι ότι έπαιξα καμιά 20 φορές το Civ4, αλλά δε θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη φάση από αυτά τα 20 παιχνίδια. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τη σχέση morrowind - oblivion. Η προσιτότητα και η ευκολοποίηση που έγινε για τον πολύ κόσμο αφαίρεσε από μένα τη δυνατότητα να αναπολώ τις δύσκολες καταστάσεις.
Typhoon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Η λίστα είναι βασικά για ντομάτες σε μεγάλο βαθμό. Μερικά απλά σχόλια: - Τo Sims είναι πολύ χαμηλά, γιατί μπορεί εμάς να φαίνεται γελοιό μόνο και μόνο που είναι στη λίστα αλλά έχει ανοίξει το gaming σε τελείως νεα ακροατήρια. - Παιχνίδια που έχουν βγεί μερικού μήνες σαν το Company of Heroes είναι λίγο πρώιμο να είναι σε μια τέτοια λίστα. - Δεν είναι για μένα πολύ λογικό να είναι στη λίστα το Half-Life 2 (ειδικά το 2) γιατί ενώ ήταν πολύ καλό παιχνίδι δεν είχε τίποτα φοβερά επαναστατικό. Αντίθετα θα μπορούσε να ήταν το Half-Life και επιβάλεται να ήταν ή το Doom ή το Wolfenstein. - Είναι τουλάχιστον αστείο να μην υπάρχει ένα C&C (ή έστω το Dune 2) - To Civ II ήταν μάλλον το καλύτερο Civilization.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Πολλά καινούργια παιχνίδια... Στην επόμενη θα είναι και το Crysis, κλπ.
ReZonanZ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 21) MechWarrior 2: 31st Century Combat και μονο απο αυτο καταλαβαινει καποιος ποσο ασχετη ειναι η λιστα... Και φυσικα οπως ανεφερε και ο Typhoon πιο πανω,δεν ειναι δυνατον να εχει μεσα παιχνιδια οπως το company of heroes που ειναι καινουριο για all time classic, και να λειπει ενα C&C!!!
kostassid Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 για Top 25 PC Games of all Time, δεν ειναι αυτη η λιστα...ισως για Average 25 PC Games of all Time...Λιστα που δεν εχει Diablo,Doom,Warcraft2,Ηeroes of might and magic3, δεν υπαρχει....ειναι ακρως εμπορικη,διαφημιστικη και παραπλανητικη αυτη η λιστα
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 21) MechWarrior 2: 31st Century Combat και μονο απο αυτο καταλαβαινει καποιος ποσο ασχετη ειναι η λιστα... Εμένα μου άρεσαν τα MechWarriors. Θα βγει ποτέ κανένα 5...?
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 όντως η λίστα είναι κάπως κουτουρού. Σαν να πιέσανε κάποιους τίτλους μέσα για να πιάσουν μεγάλο φάσμα. Για μένα εχει κάποιους άριστους τίτλους, κάποιους καλούς και κάποιους απλά ok. θα ηθελα να δώ εκεί μέσα κάποιο απο τα Myst, το Blade Runner (για τα γραφικά του και το δυναμικό σενάριο με τα πολλαπλά φινάλε), κάποιο Gabriel Knight (πχ το 2), κάποιο text adventure πχ το υπέροχο Quest for the glory 1, το Bioforge, το Doom ή το Heretic (II), το Serious Sam SE, το Max Payne, κανένα Mortal Kombat, κάποιο Hitman....
dre@mc@tcher Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Ολοι θα θελαμε να δουμε κατι μεσα ή εξω απο αυτη τη λιστα αλλα ας μην τους ριχνουμε και ντοματες επειδη εβαλαν καποια παιχνιδια της αρεσκειας τους Ο καθενας εχει το δικαιωμα για τη γνωμη του. Οσο για μενα θα ηθελα να δω και το Tomb Raider 1 μεσα στη λιστα. Για την εποχη του τουλαχιστον εμενα μου εκανε μεγαλη αισθηση
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Βαριέμαι λίγο να το αναλύσω, αλλά για το half life 2 είναι πιστεύω μεγάλη πατάτα να λες ότι δεν ήταν κάτι το φοβερά επαναστατικό με μια τέτοια μηχανή γραφικών και όπλα όπως το gravity gun και (ίσως να θεωρηθεί spoiler γιατί εγώ δεν το ήξερα όταν το έπαιξα το παιχνίδι και πολύ γούσταρα που δεν το ήξερα και ήταν έκπληξη) το άλλο που μαζεύει τα τερατάκια. Συν φυσικά ότι προχωράει ένα καλό μεγάλο βήμα παραπέρα την έννοια του κινηματογραφικού στο παιχνίδι. Έχει κι άλλα, θα συνοψίσω λέγοντας απλά ότι πρόκειται για το παιχνίδι που έχει λάβει τη θετικότερη αποδοχή (πιστεύω, δεν έχω κάνει και έρευνα) από το σύνολο του τύπου, των παιχτών κτλ. Μάλιστα σπανίως έβρισκα reviews που δεν έλεγαν πως πρόκειται για το καλύτερο action game που έγινε ποτέ.
silencer51 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 21) MechWarrior 2: 31st Century Combat και μονο απο αυτο καταλαβαινει καποιος ποσο ασχετη ειναι η λιστα... Και φυσικα οπως ανεφερε και ο Typhoon πιο πανω,δεν ειναι δυνατον να εχει μεσα παιχνιδια οπως το company of heroes που ειναι καινουριο για all time classic, και να λειπει ενα C&C!!! Κι όμως το MW2 ήταν instant classic και παραμένει το καλύτερο παιχνίδι του είδους... Σχετικά με το Half Life 2, πιστεύω οτι του αξίζει θέση στη λίστα μιας και ενώ το πρώτο HL έκανε την επανάσταση, το 2 είναι αντικειμενικά καλύτερο... Θυμηθείτε, δεν ειναι η λίστα με τα πιο επαναστατικά παιχνίδια αλλα με τα καλύτερα... Διαφωνώ με άλλες επιλογές ομως...
Kyanh_Akth Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 tha eprepe ta 24 apo ta 25 na einai paixnidia ths amiga.. lol
john2gr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Έλα Αλέκο. Λείπουν τα Doom,Command & Conquer,Warcraft2,Duke Nukem 3D,Quake,Monkey Island,Gabriel Knight κλπ κλπ. Μούφα λίστα,τουλάχιστον ας την πουν Top 25 PC Games Of The Last Two Years. Έλεος PS: Και το HL2 δεν πιάνει μια μπροστά στο HL1. Απλά κι αγαπημένα κι οτιδήποτε άλλο είναι είτε ιεροσυλία,είτε προέρχεται από νέο gamer που δεν χάρηκε για τον Α ή Β λόγο το HL την εποχή που κυκλοφόρησε . Κινηματογραφικότατο,καλύτερο ΑΙ (πως κατάφερε η Valve και το έκανε τόσο πατάτα στο HL2 είναι να αναρωτιέται κανείς),bosses,καλοδουλεμένο story το οποίο έζησε ο παίκτης από 3 διαφορετικές πλευρές με τα expansions.........απλά no contest μεταξύ του HL1 και του HL2. Δεν είναι τυχαίο που το Black Mesa είναι το πιο αναμενόμενο MOD άλλωστε
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Να πω απλά ότι το Half Life το πρώτο το είχα τερματίσει 3 φορές και το ξανα-έπαιξα πριν λίγο καιρό προτού πιάσω το δεύτερο (τα είδα και τα δύο το ένα πίσω από το άλλο). Το ξεκαθαρίζω για να μην ακούγονται σχόλια όπως: "Απλά κι αγαπημένα κι οτιδήποτε άλλο είναι είτε ιεροσυλία,είτε προέρχεται από νέο gamer που δεν χάρηκε για τον Α ή Β λόγο το HL την εποχή που κυκλοφόρησε" Για να μην λέμε υπερβολές. Κατά τη γνώμη μου αυτές οι απόψεις είναι απλά αποτέλεσμα νοσταλγίας (πάντα το παλιό φαίνεται και καλύτερο).
Arioch79 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Διάβασα προσεκτικά το άρθρο, και πιστεύω ότι το όλο εγχείρημα μπορεί να χαρακτηριστεί με μία λέξη ως "προχειροδουλειά". Είναι βέβαια ένα καλό έναυσμα για να αρχίσουμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιό παιχνίδι θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και ποιό όχι, αλλά αν το δούμε σαν "λίστα των 25 καλύτερων PC Games όλων των εποχών", είναι λίγο άκυρο. Εξηγούμαι: - Απ' ό,τι κατάλαβα, η λίστα φτιάχτηκε από τρία άτομα. Πολύ μικρός αριθμός ατόμων για ένα τέτοιο εγχείρημα, όσο ειδικευμένοι κι αν είναι. - Τα κριτήριά τους ήταν: "We looked at how good the game was in general, the kind of impact it had on the industry, and lastly, how fun it is to play by today's standards." Το πρώτο και το τελευταίο κριτήριο είναι υποκειμενικά. Που σημαίνει ότι απαιτούνται πολύ περισσότερα από τρία άτομα για να μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα "αντικειμενικά". Το να φτιάξεις μια τέτοια λίστα θέλει απίστευτη προεργασία (βάση δεδομένων, κριτήρια, στατιστική ανάλυση) και ακόμα περισσότερη δουλειά. Δεν αρκεί να βάλεις το όνομα ενός καταξιωμένου review site για να την επικυρώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.