warewolf Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 ειχα συστοιχια 2 σκληρους maxtor 120 GB εκαστος, οπου υστερα απο 2 χρονια και 3 μηνες μετα απο ενα scan ειδα οτι ειχαν bad sectors. τους εβγαλα απο τη συστοιχια για να δω ποιος απο τους 2 ειχε χτυπησει. ειχαν και οι 2 bad sectors. πηγα λοιπον το tower στο πλαισιο στη ζαιμη και μου ειπαν οτι θα το κοιταξουν και θα με παρουν τηλ υστερα απο 2-3 ωρες να παω να το παρω. και αυτο εγινε. ομως, ενω ειχα 2 maxtor μεσα μου τους αντικατεστησαν με 2 WESTERN DIGITAL. οταν τους ειπα οτι θα ηθελα ιδιας μαρκας (maxtor) μου απαντησαν οτι δεν εχουν πλεον maxtor για αυτο και μου εβαλαν WD. ειναι σωστο αυτο που επραξαν ? δεν γνωριζω για αυτο και ρωτω. ηταν υποχρεωμενοι να μου βαλουν ιδιας μαρκας, ή αφου δεν εχουν πλεον (δεν τους εμπορευονται ?) μου εβαλαν wd και σωστα επραξαν ? το λεω φιατι οταν εφτιαξα μια custom συνθεση turbo-x πριν 2 χρονια ζητησα (τοτε) τους πιο γρηγορους σκληρους για raid0. βεβαια οι παλιοι (μαχτορ) ηταν sata και οι νεοι (wd) ειναι sata II. τα υπολοιπα χαρακτηριστικα ειναι ιδια, 7200 στροφες, 8MB cache, ιδια χωρητικοτητα (120 ο καθ'ενας). το ερωτημα μου λοιπον ειναι το εξης : 1) ειχαν δικαιωμα να μου τους αντικαταστησουν με αλλης μαρκας ιδιων χαρακτηριστικων ? 2) οι νεοι δισκοι υπολοιπονται καπου των παλιων ? (ταχυτητα, αξιοπιστια,κ.τ.λ.) σημ: δεν εχω στην mainboard sata II μαλλον, οι νεοι δισκοι θα συμπεριφερονται σαν sata, ετσι δεν ειναι ?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Εφοσον οι νεοι δισκοι εχουν jumpers για ρυθμιση SATA1/2 ναι θα δουλεψουν 100% εαν τους βαλεις σαν sata1. Εφοσον δεν εχουν, κατα 99% θα ρυθμιστουν μονοι τους (κι εμενα ετσι εκαναν), αλλα εχουν αναφερθει προβληματα ασυμβατοτητας. Οι νεοι, εφοσον ειναι ακρετά πιο καινουριοι ισα ισα θα ειναι πιο γρηγοροι (οχι και καμια σημαντικη διαφορά μη νομιζεις). Οσο για το 1), για να μην πω κατι λαθος, ας μιλησει αλλος...
coolman Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Ο νόμος λέει ότι αφού δεν υπάρχει να αντικατασταθεί το προϊόν τότε υποχρεούνται να σου το αλλάξουν με άλλο ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών. Οπότε μάλλον ναι, έπραξαν σωστά.
random Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 κατ΄αρχην, για το οτι δεν εχουν maxtor δεν ειναι επιλογη του καταστήματος. Δεν υπάρχει πια εταιρεία Maxtor. εχει αγοραστει απο την Seagate. Αν εκαναν καλά, δεν μπορω να το ξερω αν δεν ξερουμε τι εγγυηση ειχαν οι δισκοι σου. Ειχαν εργοστασιακή εγγύηση 3 χρόνια? ή εργοστασιακή 1 και αλλα 2 προσθετα απο το Πλαίσιο? αν εκανες μονος σου rma, και ειχε εγγυηση 3, στην seagate θα επαιρνες seagate ή maxtor αν εχουν στοκ. To κατάστημα, κατ εμέ, φέρθηκε πολύ σωστα.
Powerfull Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Ο νόμος λέει πως εαν δεν μπορούν να σου κάνουν επισκευή είναι υποχρεομένοι να σου κάνουν αντικατάσταση (με το ιδιο προϊόν) ή επιστροφή χρημάτων. Θεωρητικά λοιπόν δεν έπραξαν σωστά και θα μπορούσες να ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω. Πρακτικά όμως, στα πλαίσια της καλής πίστης (που ορίζεται από το νόμο) εφόσον σου έκαναν αντικατάσταση με ένα προϊόν που είναι στη χειρότερη περίπτωση εφάμιλλο, δεν θα έπρεπε να παραπονεθείς, αφού κάτι τέτειο θα ήταν κακόπιστο. Αν βέβαια οι δίσκοι δεν δουλεύουν σωστά με τη μητρική σου, είναι άλλη υπόθεση. Πάντως όλοι οι σατα2 έχουν jumpers για να δουλεύουν σαν sata1 αν χρειαστεί οπότε δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Απόλαυσε τους καινούργιους δίσκους σου που έχουν εκ νέου 3ετή εγγύηση.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Μια μικρη παρατηρησουλα μονο: Δεν εχουν ολοι οι δισκοι SATA2 jumpers για sata1 οπως ειπα και πριν. Συγκεκριμενα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303825 αυτος δεν εχει. Αλλα δουλεψε σε PC με sata1 απορβληματιστα χωρις την παραμικρη αλλαγη.
warewolf Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Ο νόμος λέει πως εαν δεν μπορούν να σου κάνουν επισκευή είναι υποχρεομένοι να σου κάνουν αντικατάσταση (με το ιδιο προϊόν) ή επιστροφή χρημάτων. Θεωρητικά λοιπόν δεν έπραξαν σωστά και θα μπορούσες να ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω. Πρακτικά όμως, στα πλαίσια της καλής πίστης (που ορίζεται από το νόμο) εφόσον σου έκαναν αντικατάσταση με ένα προϊόν που είναι στη χειρότερη περίπτωση εφάμιλλο, δεν θα έπρεπε να παραπονεθείς, αφού κάτι τέτειο θα ήταν κακόπιστο. Αν βέβαια οι δίσκοι δεν δουλεύουν σωστά με τη μητρική σου, είναι άλλη υπόθεση. Πάντως όλοι οι σατα2 έχουν jumpers για να δουλεύουν σαν sata1 αν χρειαστεί οπότε δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Απόλαυσε τους καινούργιους δίσκους σου που έχουν εκ νέου 3ετή εγγύηση. μα δεν τους παραπονεθηκα καθολου μαλιστα. απλα εξεφρασα μια απορια εδω μεσα. μου φερθηκαν παρα πολυ ευγενικα, το tower μου το εδωσαν τυλιγμενο σε ζελατινα,καρτελακια κ.τ.λ. μαλιστα με ρωτησαν εαν ηθελα να μου εγκαταστησουν και τα win για να μην παιδευομαι. ηταν γρηγοροι, ευγενικοι, και γενικως κυριοι. απλα ειχα την απορια της μαρκας, αυτο ηταν ολο. αφου λετε οτι maxtor δεν εχουν τοτε το θεμα εκλεισε. Υ.Γ. μου ειπαν οτι εχω και παλι 3 χρονια εγγυηση. σας ευχαριστω για τη βοηθεια..!
lary7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Υ.Γ. μου ειπαν οτι εχω και παλι 3 χρονια εγγυηση. σας ευχαριστω για τη βοηθεια..! Αυτό ειναι σίγουρο? Όταν είχε χτυπήσει ενας δικός μου WD πάνω στον 1,5 χρόνο μου είχαν πεί πως ο καινούριος που θα μου στείλουν θα έχει ακόμα 1,5 χρόνο εγγύηση.Δηλαδή αν και οι δίσκοι είναι καινούριοι, σε εμένα δίνονται με τους όρους των παλιών. Τεσπα, μια χαρά σου φέρθηκαν. Μακάρι οι εμπειρίες σου απο καταστήματα να είναι όπως αυτή.
grigas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Όσον αφορά την εγγύηση μπορείς να πας στο site της WD να δώσεις τα στοιχεία του σκληρού σου δίσκου και να σου πουν αυτόματα μέχρι πότε έχει εγγύηση.
hermes1516 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2007 Εφόσον δεν έχουν πλέον maxtor αναγκαστικά θα σου βάλουν κάτι άλλο, δεν είναι αναγκασμένοι να προμυθεύονται για πάντα κάποιο συγκεκριμένο προιόν μονο και μόνο επιδή κάποιοι μπορεί να χρειαστουν αντικατάσταση, λόγο εγγύησης!!! Κατα την γνώμη μου εισαι τυχερός για δύο λόγους πρώτον διοτι οι νέοι θα είναι ταχύτεροι καθώς επίσης θα μπορέσεις να τους χρησιμοποιήσεις και σε ταχύτητα SATA ΙΙ αν κάποτε αλλάξεις Mainboard και δευτερον πιστεύω οτι η WD είναι καλύτερη από την Maxtor!!!
antonl Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Αυτό ειναι σίγουρο? Όταν είχε χτυπήσει ενας δικός μου WD πάνω στον 1,5 χρόνο μου είχαν πεί πως ο καινούριος που θα μου στείλουν θα έχει ακόμα 1,5 χρόνο εγγύηση.Δηλαδή αν και οι δίσκοι είναι καινούριοι, σε εμένα δίνονται με τους όρους των παλιών.[...] Κανονικά (σύμφωνα με το νόμο) είναι υποχρεωμένοι να ανανεώσουν πλήρως την εγγύηση. Το θέμα είναι ότι αρκετά μαγαζία λένε/κάνουν ό,τι θέλουν σ' αυτό το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.