Γηρυόνης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Παίδες καλημέρα. Εδώ και δύο μήνες είμαι άνεργος και σε αναζήτηση εκ νέου δουλειάς (βασικά είμαι χημικός με μεταπτυχιακά στην επιστήμη των τροφίμων). Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχω εργαστεί σε διάφορες βιομηχανίες (τροφίμων, απορρυπαντικών και φαρμάκων). Επειδή όπως παρακολουθώ την αγορά που πάει κατά διαόλου και έχω βαρεθεί τα λαμόγια, την πλήρη αναρχία του κράτους κλπ. έχω σχεδόν αποφασίσει να φύγω εξωτερικό και συγκεκριμένα Αγγλία για δουλειά, όπου έχω αρχίσει την αναζήτηση εδώ και ένα μήνα. Σκέφτομαι να ανέβω μετά το Πάσχα στον κολλητό μου που είναι ήδη εκεί τα τελευταία 8 χρόνια. Μέχρι εδώ καλά.Χτες το μεσημέρι όμως συνέβηκε το εξής: Ήρθε το courier με έναν φάκελο που περιείχε την πρόσληψη μου στο δημόσιο και συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα. Σημειωτεόν ότι είχα δώσει στο διαγωνισμο της τράπεζας πριν 2,5 περιπου χρόνια (Δεκεμβριο 2004 αν θυμάμαι καλά) έτσι για την πλάκα μου και την εμπειρία αφού ήταν η πρώτη φορά που έπερνα μέρος, άσε που ήξερα για το "στήσιμο" τέτοιων διαγωνισμών. Θυμάμαι λοιπόν ότι τα θέματα μου φάνηκαν γελοία, παρόλα αυτά δεν διορίστηκα (υπόψην η τράπεζα είχε βγάλει μόνο την κατάταξη των διοριστέων και όυτε καν των επιλαχοντων. ο νοων νοείτο γιατί). Όταν λοιπόν είχα παέι να κάνω ένσταση μου ζήτησαν 25 ? αλλά χωρίςε λέει να έχω το δικαίωμα να μαθω το βαθμό μου όυτε να αναβαθμολογηθώ!!! Καταλαβαίνοντας το φιασκό σηκώθηκα και έφυγα. Χτες λοιπόν μετά από 2,5 περίπου χρόνια μου ήρθε όπως προανέφερα η προσληψη μου αλλά για το νομό Βοιωτίας, όπου δεν έχω ούτε καμία σχέση!!! Ακούω απόψεις Δημόσιο ή εξωτερικό;;; Τι θα κάνατε στη θέση μου;;; Ρε συ Βάγγουρα, καλά είσαι σοβαρός; Συγκρίνεις δημόσιο με Αγγλία, και το σκέφτεσαι κι όλας να πας στο δημόσιο; Αυτό είναι κατάντια. Πήγαινε στην Αγγλία να κάνεις καριέρα και άσε τη μιζέρια της Μπανανίας...
random Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 ΥΓ : Ο φίλος σου έκανε μεγάλη πατάτα που γύρισε στην Ελλάδα. Πατάτα της 48ης τηγανιάς στο φοινικέλαιο του Ευαγγελάτου. εντελώς
stefka Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 τα πράγματα δεν είναι ευκολα ούτε εδώ, ούτε στην Αγγλία. Μάλλον θα έχεις πάρει ήδη μια πρώτη γεύση. Αν είσαι μικρός σε ηλικία και χωρίς δεσμεύσεις (πχ σοβαρή σχέση) κάν'την για πάνω. Αν αρχίζεις να μεγαλώνεις και θέλεις να "στρώσεις" κάπου, κάτσε Εθνική. Προσοχή, η Εθνική δεν είναι δημόσιο (αν και μοιάζει...
sotirisl Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Σε τι εταιρείες έψαχνες; Η κοπέλα μου έψαχνε δουλειά και η Repsol http://www.repsolypf.com/ της έκανε προσφορά για Ισπανία (Μαδρίτη, Μπαρτσελώνα) με απολαβές που ξεπερνούν τα 8000ευρώ/μήνα... η κοπέλα σου τι ακριβως κάνει και τι εμπειρία έχει?
insomniaK Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Γεωλόγος (χωρίς μεταπτυχιακά) είναι και έχει εμπειρία 6χρόνια και η θέση ήταν petrophysics. Σημείωση: Στην Ισπανία δε νομίζω ότι υπάρχουν πετρελαιοπηγές.
abu!!! Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 ενταξει ολες οι δουλειες δεν εχουν αυτους τους μισθους.η κοπελα σου μαλλον ειχε τα προσοντα και μια τυχον προυπηρεσια,οχι για να παρει την δουλεια αλλα για να παρει αυτα τα λεφτα.ετσι πιστευο τουλαχιστον!!!!!!!!!
Phat Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Αυτό που έχω να πω είναι ο,τι βολεύει εσένα διότι ο καθένας είναι άλλη ιστορία. Εγώ πάντως επειδή δεν έχω πρόβλημα να δουλεύω και τα σαββατοκύριακα θα διάλεγα επάγγελμα με χρήμα δηλ. Ιδιωτικός τομέας. ΤΩΡΑ, εάν ο Ιδιωτικός τομέας που πας να δουλέψεις είναι να σε έχουν να βάζεις ταμπελάκια στις μπανάνες με 1000 λίρες τον μήνα(ενώ το ενοίκιο είναι 500) προτείνω να πάρεις την δουλειά και παράλληλα να ψάχνεις για νέα. Εγώ κάνω master τώρα και ήδη έχω βρει δουλειά με αρκετά ψηλές αποδοχές όμως μέχρι να τελειώσω το καλοκαίρι μπορεί να βρω κάτι καλύτερο... δηλ. θέλω να πω ότι ο Ιδιωτικός τομέας θέλει ψάξιμο ακόμα και αν είσαι ευχαριστημένος με την τωρινή δουλειά σου διότι δεν ξέρεις που θα βρεθείς αύριο. Εγώ ξαναλέω επειδή δεν με νοιάζει πόσο κόπανοι είναι οι εργοδότες γιατί εγώ είμαι ακόμη πιο κόπανος - διαλέγω ιδιωτικό τομέα. Άλλοι δεν έχουν το στομάχι γι αυτό... Ίσως δεν πρέπει ποτέ να ησυχάζεις και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς... εσένα;
chris_4 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Βροχή και χρήμα ή λιακάδα και λιτότητα; Εγώ μετά από 4 χρόνια mordor τον ήλιο δεν τον αλλάζω με τίποτα. Μόνο για μια θέση στην Apple τον απαρνούμαι. Εγώ μετά από 4 χρόνια mordor τον ήλιο δεν τον αλλάζω με τίποτα. Πολύ καλό!!!!!!!!!!!!! Οσο για την γερμανία πιστευω οτι χρειάζεται να μιλάς γερμανικά σε καλό σχετικά επίπεδο για να εργαστεις σε δουλεια της προκοπής (ημουν αρκετά χρόνια πάνω). έγω θα σου πρότεινα να φύγεις εξωτερικό μόνο αν έχεις σκοπό να μείνεις και πολύ (10ετία και βάλε), αλλοιώς μη αφήσεις με τπτ θέση στο Δημόσιο Πήγαινε στην Αγγλία να κάνεις καριέρα και άσε τη μιζέρια της Μπανανίας... Τουλάχιστον στη μπανανια κανεις και κανενα μπάνιο σε αντιθεση με Αγγλία.... τι να τα κάνεις τα φράγκα αν δεν μπορεις να τα χαρεις???? Εδω μιλάμε οτι έχει ετοιμη λύση και στην ελλάδα, δεν είναι ξεκρέμαστος...
Phat Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Πολύ καλό!!!!!!!!!!!!! Οσο για την γερμανία πιστευω οτι χρειάζεται να μιλάς γερμανικά σε καλό σχετικά επίπεδο για να εργαστεις σε δουλεια της προκοπής (ημουν αρκετά χρόνια πάνω). έγω θα σου πρότεινα να φύγεις εξωτερικό μόνο αν έχεις σκοπό να μείνεις και πολύ (10ετία και βάλε), αλλοιώς μη αφήσεις με τπτ θέση στο Δημόσιο Τουλάχιστον στη μπανανια κανεις και κανενα μπάνιο σε αντιθεση με Αγγλία.... τι να τα κάνεις τα φράγκα αν δεν μπορεις να τα χαρεις???? Εδω μιλάμε οτι έχει ετοιμη λύση και στην ελλάδα, δεν είναι ξεκρέμαστος... Ίσα ίσα φίλος που όταν έρθεις με Αγγλικό μισθό στην Ελλάδα για διακοπές είσαι κυριλέ σε αντίθεση με τον ψωρομισθό του δημοσίου. Δεν χρειάζεται να έχει παραλίες η Αγγλία άσε που δεν είναι για όλους η παραλία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.