Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Κάτι που ξέχασε να πει ο Vaguras είναι : Πρόκειται για αρχική 6μηνη σύμβαση, όχι αορίστου. Πρόκειται για σύμβαση για θέση δευεροβάθμιας εκπαίδευσης και από ότι λέει το χαρτί του μόνο μετά από 8 χρόνια μπορεί να χρησιμοποιήσει να πτυχία του. ΥΓ : Ο φίλος σου έκανε μεγάλη πατάτα που γύρισε στην Ελλάδα. Κάτσε, μισό λεπτό γιατί τώρα μπαίνουν άλλες παράμετροι στην εξίσωση. Είναι θέση ΔΕ κι ο ίδιος είναι ΠΕ; Τότε μάλλον να τρέξει στην Αγγλία. ΥΓ: Άστα να πάνε αλλά πλέον είναι αργά - μάλλον...
IOCTL Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙA : Θα είσαι ΜΟΥΡΛΟΣ έτσι και επιλέξεις δημόσιο αντί για εξω. Προτείνω: 1) Αμερική 2) Γερμανία 3) Σκωτία Είμαστε 100 χρόνια πίσω απο αυτες τις χώρες και αν έχεις την δυνατότητα για έξω τότε μην το σκέφτεσε.
mariav Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Εξαρτάται τα χρήματα και τις υποχρεώσεις που εχεις εδω στην ελλάδα. Καμιά κοπέλα δεν παιζει, να σου πει τί θα κανεις ;;;;
Vaguras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Η κοπέλα μου, θα με ακολουθησει στο εξωτερικό αν το αποφασίσω και μάλιστα δεν έχει πρόβλημα, αφού γεννηθηκε και μεγάλωσε έξω... Επειδή κάποιοι ανέφεραν την Γερμανία σαν εναλλακτικλη λύση, η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ η ιδέα, αλλά κολλάω στη γλώσσα (κάνω γερμανικά τον τελευταίο χρόνο και είμαι σε επίπεδο Zertifikat). Αλήθεια πόσο σημαντική είναι η γερμανική γλώσσα στον επαγγελματικό τομέα για κάποιον που σκέφτεται να δουλέψει στη Γερμανία;;; Έχω ελπίδες με το βασικό επίπεδο γερμανικών;;; (εννοείται ότι συνεχίζω για mittelstuffe). Παρακαλώ όποιος έχει εμπειρία ας βοηθήσει... :-?:-?:-?
insomniaK Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Εξαρτάται. Να σου δώσω το προσωπικό μου παράδειγμα και την εμπειρία μου. Τα γερμανικά μου είναι επιπέδου unterstuffe, αλλά έχω τελειώσει μεταπτυχιακά στη γερμανία (αγγλικά η γλώσσα σπουδών) και μένω Αμβούργο, τους τελευταίους 8 μήνες εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης (ακα δούλος, μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά κάνω και "χαμαλίκι" όπως κάθε νέος) σε δημόσιο ερευνητικό ίδρυμα, τα γερμανικά μου, θέλοντας και μη έχουν βελτιωθεί αλλά παραμένουν επιπέδου των ελληνικών του Χασάν στην Ομόνοια μετά από 2 χρόνια... Στον εργασιακό τομέα δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα, για την ακρίβεια στο τμήμα μου είμαστε 7 από τους οποίους οι 2 έχουν πρώτη γλώσσα τα γερμανικά, επομένως καταλαβαίνεις... Σημείωση: Όσο περισσότερο καταλαβαίνεις γύρω σου, τόσο χειροτερεύει η θέση σου αφού πρέπει να τοποθέτησε μέχρι και σε προσωπικές αψιμαχίες συναδέλφων... Στην κοινωνική ζωή, η κοπέλα μου δεν είναι γερμανίδα, οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι είναι από το πανεπιστήμιο, από το γραφείο και κάποιες κοινωνικές δραστηριότητες (βλέπε FC St. Pauli) που όπως και να το κάνουμε ξέρουν αγγλικά. Τα ψώνια, στα εστιατόρια κλπ, μιλάω γερμανικά (τι μπορείς να πεις άλλωστε με τον ταμία στο super market;;; Για την εξωτερική πολιτική της Μέρκελ ή τα πυρηνικά του Ιράν. Ενώ οι γυναίκες δείχνουν και κάποιο περισσότερο ενδιαφέρον, όταν τους απευθύνεσαι σε διαφορετική γλώσσα... Γενικότερα, τώρα μιλώντας επειδή έχω εμπορικές σχέσεις και με τη βιομηχανία, πολλές εταιρείες επιλέγουν για επίσημη γλώσσα εργασίας τα αγγλικά, έστω και αν η εταιρεία έχει 10 άτομα προσωπικό. Οι μεγάλες και γνωστές εταιρείες, για παράδειγμα, DeutscheBank (κοίτα σε ποια γλώσσα είναι το site της: http://www.db.com), ibm, LG, General Electrics, GM (Mercedes) κλπ, έχουν την πολιτική εδώ και 40χρόνια να μαζεύουν εργαζομένους από όλον τον κόσμο και κυρίως η γλώσσα είναι αγγλικά (λόγω άλλωστε και της κινητικότητας των εργαζομένων), παλιότερα για παράδειγμα στην ibm μπορούσες να διαλέξεις μεταξύ 3-4 γλωσσών, γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και κάποια ακόμα νόμιζω (ο θείος μου δούλευε 20 χρόνια προγραμματιστής στην ibm και το ξέρω από εκεί). Δε σου λέω πως είναι όλα τέλεια με κυρίως αγγλικά (μιλάω άλλες 3γλώσσες) ή ότι δεν έχω νιώσει άσχημα κάποιες φορές που δεν έχω την άνεση να απαντήσω κατευθείαν, αλλά πιστεύω πως μπορείς να ζήσεις στη γερμανία και μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη γλώσσα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο τομέας σου, αλλά μπορείς να κάνεις αιτήσεις σε διάφορες εταιρείες χωρίς να έρθεις εδώ.
LL_NEO Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 * (καλά, ίσως φταίει και το γεγονός ότι είναι βάζελος) σκυλΟ this means war...
Vaguras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Φίλε insomniaK σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Στο επάγγελμα είμαι χημικός με μαστερ στα τροφιμα και με σχετικη 3-4 χρονια εμπειρια ως τώρα. Πιστεύεις λοιπόν ότι θα έχω ανταπόκριση αν στειλω βιογραφικά έτσι χύμα στα αγγλικά μέσω των sites;
Crizzt Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Το σίγουρο είναι οτι άμα δε στείλεις δε προκειται να σε παρει κανένας. Γιατι πολύ απλά δε στέλνεις βιογραφικά ΠΑΝΤΟΥ? Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, το καλύτερο πράγμα που μου έκανε η μαμά πατρίδα ήταν που μου έδωσε διαβατήριο Ε.Ε.... Να 'σαι καλά μανουλα...τα λέμε
insomniaK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 [...]Το σίγουρο είναι οτι άμα δε στείλεις δε προκειται να σε παρει κανένας. Γιατι πολύ απλά δε στέλνεις βιογραφικά ΠΑΝΤΟΥ? [...] To αυτό! Μετά από αρκετά χρόνια περιπλανώμενος (από το 2003 μέχρι σήμερα 5 πόλεις, 3 χώρες), η άποψη μου είναι αίτηση όπου μου αρέσει το αντικείμενο ή όπου ικανοποιούνται οι οικονομικές μου απαιτήσεις, αν και το δεύτερο πια είναι διαπραγματεύσιμο σχεδόν παντού. Κάνε αιτήσεις και όσοι σε καλέσουν για συνέντευξη (πια γίνονται και με τηλεσυνδιάσκεψη) να θυμάσαι ότι και εσύ τους κάνεις ερωτήσεις και θέτεις τους προβληματισμού σου (πχ έχω περάσει συνέντευξη 6 ώρες και απ' ότι κατάλαβα στο τέλος ήταν crash test αντοχής για να δουν πως αντιδρώ σε έντονη πίεση σε συναστροφή με "πελάτες", αυτό δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα μου και αρνήθηκα τη θέση τελικά).
Snolly Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Βροχή και χρήμα ή λιακάδα και λιτότητα; Εγώ μετά από 4 χρόνια mordor τον ήλιο δεν τον αλλάζω με τίποτα. Μόνο για μια θέση στην Apple τον απαρνούμαι.
insomniaK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Γιατί σε χαλάει να βγάζεις και να τρως το χρήμα υπό τον ήλιο της Μπαρτσελώνα;
Snolly Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Γιατί σε χαλάει να βγάζεις και να τρως το χρήμα υπό τον ήλιο της Μπαρτσελώνα; Μπα το έχω ψάξει για Μπάρτσα. Είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα από Ελλάδα αλλά Αγγλία/Γαλλία/Γερμανία δεν είναι. ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ.
insomniaK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Σε τι εταιρείες έψαχνες; Η κοπέλα μου έψαχνε δουλειά και η Repsol http://www.repsolypf.com/ της έκανε προσφορά για Ισπανία (Μαδρίτη, Μπαρτσελώνα) με απολαβές που ξεπερνούν τα 8000ευρώ/μήνα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.