Vaguras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Παίδες καλημέρα. Εδώ και δύο μήνες είμαι άνεργος και σε αναζήτηση εκ νέου δουλειάς (βασικά είμαι χημικός με μεταπτυχιακά στην επιστήμη των τροφίμων). Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχω εργαστεί σε διάφορες βιομηχανίες (τροφίμων, απορρυπαντικών και φαρμάκων). Επειδή όπως παρακολουθώ την αγορά που πάει κατά διαόλου και έχω βαρεθεί τα λαμόγια, την πλήρη αναρχία του κράτους κλπ. έχω σχεδόν αποφασίσει να φύγω εξωτερικό και συγκεκριμένα Αγγλία για δουλειά, όπου έχω αρχίσει την αναζήτηση εδώ και ένα μήνα. Σκέφτομαι να ανέβω μετά το Πάσχα στον κολλητό μου που είναι ήδη εκεί τα τελευταία 8 χρόνια. Μέχρι εδώ καλά. Χτες το μεσημέρι όμως συνέβηκε το εξής: Ήρθε το courier με έναν φάκελο που περιείχε την πρόσληψη μου στο δημόσιο και συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα. Σημειωτεόν ότι είχα δώσει στο διαγωνισμο της τράπεζας πριν 2,5 περιπου χρόνια (Δεκεμβριο 2004 αν θυμάμαι καλά) έτσι για την πλάκα μου και την εμπειρία αφού ήταν η πρώτη φορά που έπερνα μέρος, άσε που ήξερα για το "στήσιμο" τέτοιων διαγωνισμών. Θυμάμαι λοιπόν ότι τα θέματα μου φάνηκαν γελοία, παρόλα αυτά δεν διορίστηκα (υπόψην η τράπεζα είχε βγάλει μόνο την κατάταξη των διοριστέων και όυτε καν των επιλαχοντων. ο νοων νοείτο γιατί). Όταν λοιπόν είχα παέι να κάνω ένσταση μου ζήτησαν 25 ? αλλά χωρίςε λέει να έχω το δικαίωμα να μαθω το βαθμό μου όυτε να αναβαθμολογηθώ!!! Καταλαβαίνοντας το φιασκό σηκώθηκα και έφυγα. Χτες λοιπόν μετά από 2,5 περίπου χρόνια μου ήρθε όπως προανέφερα η προσληψη μου αλλά για το νομό Βοιωτίας, όπου δεν έχω ούτε καμία σχέση!!! Ακούω απόψεις Δημόσιο ή εξωτερικό;;; Τι θα κάνατε στη θέση μου;;;
Bspus Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δεν ειναι ολοι οι δημοσιοι Υπαλληλοι το ιδιο. Για τους υπαλληλους της Εθνικης Τραπεζας δεν ξερω τι καθεστως ισχυει. Νομιζα οτι ειναι σαν μια οποιαδηποτε τραπεζα, δηλαδη οι υπαλληλοι να ειναι με καθεστως ιδιωτικου δικαιου, και το πολυ αοριστου χρονου (οχι μονιμοι). Απο ασφαλιση δεν ξερω τι παιζει. Οι μονιμοι δημοσιοι υπαλληλοι που ανηκουν σε υπουργεια πχ εχουν βιβλιαριο δημοσιου (οχι ΙΚΑ). Και φυσικα πρεπει να ξερεις και τι αποδοχες παιρνεις. Μπορει ο βασικος μισθος να ειναι ιδιος για ολους αλλα το καθε υπουργειο εχει διαφορετικα επιδοματα και οι διαφορες ειναι παραπανω απο ουσιαστικες. Στην Εθνικη τι θα παιρνεις? Ημουν και εγω σε αυτο το διλημμα πριν απο καποια χρονια. Τελικα δεν χρειαστηκε να γυρισω αγγλια (οπου ημουν 4 χρονια για σπουδες). Παντως και εκει τα πραγματα δεν ειναι ευκολα. Θα πηγαινα δοκιμαστικα για 1 χρονο. Παραλληλα ψαχνε για ευκαιριες και αλλου. Τι εχεις να χασεις.
TonyMontana Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 είδες ρε πούστη μου σε αυτή τη ζωή ...όλα μαζί σκάνε γμτ. και το σίγουρο είναι πως ότι και να διαλέξεις το αντίθετο τελικά θα ηταν η καλύτερη επιλογή. δύσκολη απόφαση που εξαρτάται από το τί τύπος είσαι... αν προτιμάς τα εύκολα και τα σίγουρα ή σου αρέσει να ρισκάρεις έχοντας όμως τις ικανότητες να ανταπεξέλθεις... πιθανώς στην αγγλία να γίνεις πολύ πετυχημένος με υψηλές αποδοχές αλλά να ζείς στην βροχόχωρα (σπούδασα εκεί και όχι μόνο) ή να πάνε όλα σκατά και εδώ με την εθνικούλα να είσουν οκ και ίσως να το έριχνες και σε τίποτα finance και επενδύσεις...και να ζούσες βεβαία στην πιο ωραία χώρα του κόσμου (και ταυτόχρονα στην πιο μπουρδέλο αλλά τέσπα) στην θέση σου θα έστριβα νόμισμα.
nikoskon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημόσιο. Μην πας για τα πολλά και χάσεις και τα λίγα στο εξωτερικό... Είσαι παντρεμένος;
joef_gr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 αν εχεις οικογένεια σχεση δεσμο και λοιπα που δεν μπορεις να τα αφησεις λογο οτι θα σου λείψουν αμεσα μην το σκεφτείς αν φυγεις εκτος αν θελει να ερθει μαζι γιατι πιστεψε με εγω το εκανα και τελικα δεν αξιζε! αν τωρα κυνηγάς την τυχη σου και θες κατι καλύτερο αλλα και εμπειρίες ισως και μια πολυ καλύτερη τυχη φυγε εξω! αγγλια ειναι ακριβη η ζωη και δυσκολα να παρεις αδεια αναμονης θα σου ελεγα αυστρια η γερμανια η σουιδια μακραν η καλυτερες χωρες σε αποδοχες και εξεληξη παγκοσμίως αλλα αν εχεις ακρες και αγγλια καλα ειναι αλλα λιγο ζωρι βεβαια! κανε οτι νομιζεις πιο σωστο για εσενα αν και δεν πρεπει να σου πω την αληθεια να λεει και πολλα σε αυτην τη δουλεια που σε πηραν εδω αλλα μν με ακους γνωμες λεω εσυ κανε οτι φαινεται πιο καλο και ευκολο!
KWSN_Men Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 αγγλια ειναι ακριβη η ζωη και δυσκολα να παρεις αδεια αναμονης Εννοείς άδεια παραμονής; Η Αγγλία είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
joef_gr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 χαχα αναμονης ναι παραμονης θελω να πω! ειναι στην ΕΕ αλλα εχω ακουσει οτι ειναι λιγο παλουκι να βγαλεις αν δεν εισαι φοιτητής η πας για να ανοιξεις καποια εταιρία δηλαδη επέκταση εργασιας! οικονομικούς μεταναστες δεν θελουν ευκολα!
KWSN_Men Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 χαχα αναμονηςναι παραμονης θελω να πω! ειναι στην ΕΕ αλλα εχω ακουσει οτι ειναι λιγο παλουκι να βγαλεις αν δεν εισαι φοιτητής η πας για να ανοιξεις καποια εταιρία δηλαδη επέκταση εργασιας! οικονομικούς μεταναστες δεν θελουν ευκολα! Έχεις ακουστά το Κοινοτικό Κεκτημένο; Ξέρεις τι σημαίνει Ευρωπαίος πολίτης;
joef_gr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 οχι δεν ξερω για πες μου αν μπορεις! και επισης ολα αυτα τα χαρτονομισματα στο ebay προσωπικη συλλογη ειναι?? εχεις τρομερα πολλα μπραβο!
KWSN_Men Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2007 οχι δεν ξερω για πες μου αν μπορεις!και επισης ολα αυτα τα χαρτονομισματα στο ebay προσωπικη συλλογη ειναι?? εχεις τρομερα πολλα μπραβο! Σημαίνει ότι είσαι ισότιμος του Άγγλου πολίτη. Μπορείς να εργασθείς, να έχεις υγειονομική κάλυψη, επίδομα ανεργείας κτλ. Και φυσικά εφόσον εργάζεσαι, πληρώνεις κανονικά εφορία κτλ. Τα χαρτονομίσματα που έχω στο Ebay τα εμπορεύομαι :wink:
Vaguras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Από ότι βλέπω οι γνωμες διιστανται. Μαλλον προς εξωτερικο με βλέπω.
paschalia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 To εχεις ψαξει το θεμα Εθνικη ? Εννοω , επιδοματα , αδειες , μισθους κλπ κλπ . Μη την πετας την θεση ετσι χωρις να το σκεφτεις . Δημοσιο ειναι στην τελικη . Εκτος κ αν ψηνεσαι για εξω , οποτε ακυροι οσοι λεμε μεινε .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 [...]Χτες το μεσημέρι όμως συνέβηκε το εξής: Ήρθε το courier με έναν φάκελο που περιείχε την πρόσληψη μου στο δημόσιο και συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα. [...] Χτες λοιπόν μετά από 2,5 περίπου χρόνια μου ήρθε όπως προανέφερα η προσληψη μου αλλά για το νομό Βοιωτίας, όπου δεν έχω ούτε καμία σχέση!!! Ακούω απόψεις Δημόσιο ή εξωτερικό;;; Τι θα κάνατε στη θέση μου;;; Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι και ποιά είναι η οικογενειακή σου κατάσταση. Προσωπικά, μετά από κάποια χρόνια εργαζόμενος (όχι πολλά - μόλις από το 1997) θα σε συμβούλευα: α. να αποδεχτείς κατ'αρχήν τη θέση - η Βοιωτία είναι δίπλα στην Αττική, δεν πας ούτε στην παραμεθόριο ούτε σε κανένα ακριτικό νησί. β. αν δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να συνεχίσεις να ψάχνεις αφού όμως πρώτα έχεις εξασφαλίσει τη σιγουριά της μονιμότητας στην Εθνική Τράπεζα. Επίτρεψέ μου να πάρω το 'διδακτικό' μου ύφος και να σου πω μία αληθινή ιστορία: Έχω έναν πολύ καλό μου φίλο - με πτυχίο Οικονομικών από πανεπιστήμιο του Λονδίνου (συγκεκριμένα από το UCL) και μεταπτυχιακά ΜΒΑ (από το Kent). Πρόσφατα απολύθηκε από μεγάλη βιομηχανία τροφίμων. Μετά από 7 χρόνια δουλειάς. Καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζουμε τώρα. Πήρε την αποζημίωσή του και τώρα τρέχει, 35 χρονών γάιδαρος, σε interviews. Έχτιζε σπίτι να στεγαστεί παρεά με την επί 10ετία κοπέλα του, το άφησε στη μέση. Με το συμπάθειο, π*πες παίρνει για να μπει σε μία αξιοπρεπή δουλειά στο Δημόσιο*. Εκεί που είχε minimum γνώσεις υπολογιστή, κάτι Lotus Notes και κάτι Excel μόνο, έχει τρέξει κι έχει πάρει το ECDL, άρχισε ιδιαίτερα Λογιστικής και τρέχει να στέλνει βιογραφικά παράλληλα με κάθε διαγωνισμό που βγαίνει στο ΦΕΚ. Σου λέει: ωραίος ο ιδιωτικός τομέας αλλά αν σε 10 χρόνια (που θα'μαι 45 χρονών, ενδεχομένως με 1-2 κουτσούβελα) με ξαναστείλουν για να πάρουν κάποιον νεώτερο; Δεν γα****, Δημόσιο! Σκέψου το κι έτσι. Δεν ξέρω, απλώς το λέω. * (καλά, ίσως φταίει και το γεγονός ότι είναι βάζελος)
DrLo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Ουστ ρε Vagura που το πέζεις παρθένα !!! Πάλι δούλεψε το βύσμα σου. Έλα στα εμιράτα να σε πήξω αν θες
DrLo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2007 Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι και ποιά είναι η οικογενειακή σου κατάσταση.Προσωπικά, μετά από κάποια χρόνια εργαζόμενος (όχι πολλά - μόλις από το 1997) θα σε συμβούλευα: α. να αποδεχτείς κατ'αρχήν τη θέση - η Βοιωτία είναι δίπλα στην Αττική, δεν πας ούτε στην παραμεθόριο ούτε σε κανένα ακριτικό νησί. β. αν δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να συνεχίσεις να ψάχνεις αφού όμως πρώτα έχεις εξασφαλίσει τη σιγουριά της μονιμότητας στην Εθνική Τράπεζα. Κάτι που ξέχασε να πει ο Vaguras είναι : Πρόκειται για αρχική 6μηνη σύμβαση, όχι αορίστου. Πρόκειται για σύμβαση για θέση δευεροβάθμιας εκπαίδευσης και από ότι λέει το χαρτί του μόνο μετά από 8 χρόνια μπορεί να χρησιμοποιήσει να πτυχία του. ΥΓ : Ο φίλος σου έκανε μεγάλη πατάτα που γύρισε στην Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.