revil Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700810 αυτο πως σοτ φενεται? 600αρι αλλα ας εχουμε και μια καβατζα
@topos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Μ Α Κ Ρ Ι Α!!!!! Απο τα ποιο οικονομικα/ποιοτικα ειναι τα chieftek/fortron/hyper Mακρια απο thermaltake/sansun/q-tek κτλ... Αληθεια ποσο σου εβγαλε το psu calculator?
ilos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Ριξε μια ματια σε αυτο να παρεις μια ιδεα...Ενδεικτικα σε ενα τυπικο συστημα με p 3.0 +1950pro βγαζει 443 watt.Εαν κανεις και εαν o/c (μονο στον επεξεργαστη) πας στα ~485 οποτε εγω στη θεση σου θα εψαχνα για κανενα 500αρι+... Δεν νομίζω ένα τέτοιο σύστημα να έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ peak τέτοια κατανάλωση όσες συσκευές και να έχει πάνω. Γύρω στα 350-400W maximum θα έχει. Αλλά το 350άρι της qtec και λίγο είναι, και γηρασμένο (και προφανώς ποτέ δεν έπιανε την ονομαστική του ισχύ) άρα κρίνεται ανεπαρκές. Αυτό που φρενάρει την κάρτα γραφικών είναι τα αμπέρ που μπορεί να τραβήξει από τα δύο συνδυασμένα 12V rails. Για αυτό πιο πριν πόσταρα 7900->20Α x1950->30Α. Τυπικά ένας υπολογιστής αν δεν έχει μεγάλη συνολική κατανάλωση και αυτή είναι κάπως "ισοζυγισμένη" μπορεί με "ειδικό" τροφοδοτικό (ακόμα και ιστορίες με 250W υπάρχουν) να αντέξει την x1950. Το θέμα είναι η αστάθεια και που βρίσκεται η "χρυσή" αναλογία όσο ανεβαίνει το load της και μεταβάλλονται οι ισορροπίες στης διάφορες τάσεις που δίνει το psu. Πάντως όσοι Μαγκαϊβερ κάνουν τέτοια πειράματα ξέρουν τι κάνουν και καλό είναι να μην προσπαθούμε να τους μιμηθούμε. Η Ati προτείνει 450W για την 1950 οπότε πάρε 50-100W παραπάνω επώνυμο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Υ.Γ. Όπως πας σιγά σιγά θα πας σε c2d/8800/550 που σου είχα προτείνει LOL.
Delirium Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Psaxe pantos ligo, to "paketo" case + trofodotiko... Oses fores ta syndyasa, exypiretise genikotera Tipote apo ta 2 den pigainei xameno sxedon pote. Orismenes malista fores, cases pou "xemeinane" apo tin proigoumeni xronia, "xestokarontai" se times xamiles. Px cases se timi anekdoto, epidi itan stin vitrina kai "exoun ksethoriasei ta xromata tous"
revil Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 παιδια επειδη ειμαι και λιγο νεοπας εξηγηστε μου αν δε βαριεστε τι ειναι τα παρακατω. psu calculator c2d/8800/550 Δηλαδη αποτι εχω καταλαβει μου προτεινετε ενα τροφοροτικο chieftek/fortron/hyper 500-550 w? http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700615 Με αυτο ας πουμε ειμαι κομπλε??
sarisn Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Διαβάζοντας όλο το thread πραγματικά έχασα τη μπάλα Εγώ έχω έναν P4 3.00 GHz, 2 GB ddr ram, mobo Asus P4P800, 2x WD Raptor @ 36,4 GB σε raid0, Sounblaster Live! (5ετίας), 3x fans στο case (10άρια) και πριν μερικές μέρες πρόλαβα και πήρα την Gecube X1950XT . To PSU που έχω είναι ένα Chieftec 340 watt (έτσι λέει τουλάχιστον) που ήταν πάνω στο κουτί που είχα πάρει από το Πλαίσιο μαζί με το υπόλοιπο pc. Η προηγούμενη κάρτα γραφικών που είχα ήταν μια Leadtek 6600GT 128άρα. Δεν μπορώ να πω ότι είδα τις τρομερές διαφορές σε επιδόσεις και ας έκανα και format. Λέτε να φταίει το τροφοδοτικό ως ένα βαθμό?
ANEMOS-V Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Διαβάζοντας όλο το thread πραγματικά έχασα τη μπάλα Εγώ έχω έναν P4 3.00 GHz, 2 GB ddr ram, mobo Asus P4P800, 2x WD Raptor @ 36,4 GB σε raid0, Sounblaster Live! (5ετίας), 3x fans στο case (10άρια) και πριν μερικές μέρες πρόλαβα και πήρα την Gecube X1950XT . To PSU που έχω είναι ένα Chieftec 340 watt (έτσι λέει τουλάχιστον) που ήταν πάνω στο κουτί που είχα πάρει από το Πλαίσιο μαζί με το υπόλοιπο pc. Η προηγούμενη κάρτα γραφικών που είχα ήταν μια Leadtek 6600GT 128άρα. Δεν μπορώ να πω ότι είδα τις τρομερές διαφορές σε επιδόσεις και ας έκανα και format. Λέτε να φταίει το τροφοδοτικό ως ένα βαθμό? ean to PSU sou katafere na doulepsei to systima xoris shotdown..den eine ekei to provlima.(oxi oti megalytero se Watt tha itan axristo).. as poume oti auto ftei gia -1% miosi epidoseon,logo ptosis ton taseon en ora leitourgias tis kartas.(ayto mporeis na to deis me kapio programa elegxou volts) to kyrio provlima eine sto CPU ,o opios franarei,kai den voithaei tin VGA na dosei ta megista. apo 6600GT se > X1950XTtha eprepe na deis treles diafores.. p.x ego apo 6600GT se 7600GT eida 80% parapano epidoseis (omos me cpu AMD 4400X2) kai na sou doso akoma pio poli na katalaveis.. afou ekana overclocking 10% to CPU,eida akoma pio kales epidosis se katastasis 3D! & games).
dimitris__ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Διαβάζοντας όλο το thread πραγματικά έχασα τη μπάλα Εγώ έχω έναν P4 3.00 GHz, 2 GB ddr ram, mobo Asus P4P800, 2x WD Raptor @ 36,4 GB σε raid0, Sounblaster Live! (5ετίας), 3x fans στο case (10άρια) και πριν μερικές μέρες πρόλαβα και πήρα την Gecube X1950XT . To PSU που έχω είναι ένα Chieftec 340 watt (έτσι λέει τουλάχιστον) που ήταν πάνω στο κουτί που είχα πάρει από το Πλαίσιο μαζί με το υπόλοιπο pc. Η προηγούμενη κάρτα γραφικών που είχα ήταν μια Leadtek 6600GT 128άρα. Δεν μπορώ να πω ότι είδα τις τρομερές διαφορές σε επιδόσεις και ας έκανα και format. Λέτε να φταίει το τροφοδοτικό ως ένα βαθμό? Εγώ με παρόμοιο Η/Υ με τον δικό σου (P2.8c/x1950/2GB) είδα διπλάσια διαφορά στη χειρότερη. Μήπως χρησιμοποιείς χαμηλές αναλύσεις, quality settings κλπ? Στα 1280x1024 με 2-4xΑΑ και 4-8xAF με max details που παίζω συνήθως η 6800 έβγαζε τα μισά με 1/3 από την Χ1950.
MorfeasRamirez Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Γειά χαρά... διάβασα όλα τα posts και με βαλατε σε σκέψη για το δικό μου rig εν ολίγης: AMD Athlon64 3200+ MSI K8N Neo Platinum Albatron GeForce7800GS 256Mb 1 Gb RAM Enermax 535W Μπορεί κανείς να μου πεί τη γνώμη του; Τι FPS πρέπει να περιμένω από το NWN2 με τις ρυθμίσεις γραφικών στο τέρμα; Πόσο ακόμα λέτε να αντέξει να παίζει τα καινούρια παιχνίδια; Thanks
Delirium Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Γειά χαρά...διάβασα όλα τα posts και με βαλατε σε σκέψη για το δικό μου rig εν ολίγης: AMD Athlon64 3200+ MSI K8N Neo Platinum Albatron GeForce7800GS 256Mb 1 Gb RAM Enermax 535W Μπορεί κανείς να μου πεί τη γνώμη του; Τι FPS πρέπει να περιμένω από το NWN2 με τις ρυθμίσεις γραφικών στο τέρμα; Πόσο ακόμα λέτε να αντέξει να παίζει τα καινούρια παιχνίδια; Thanks H gnomi mou einai pos, sto paron sou systima, upgrade stin 7800GS, me mia X1950Pro/ X1950XT, tha voithouse vevaia, alla: mono stin periptosi pou evriskes kaly timi gia na doseis tin 7800GS..... Pragma toso pithano oso kai apithano Se kathe periptosi, oso tin exeis, tin anevazeis me kapoio logiko overclocking, ta idia kai ton 64ari Athlon. Logika = den xreiazetai na kapseis ta panta gia liga MHz parapano :twisted: Apo kei kai pera mporeis na prostheseis 1GB ram akomi ki oso se vgalei! Afto pantos einai ypokeimeniko, alla se kathe periptosi, 1 xrono akomi nomizo ton exeis -why not?
hermes1516 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δηλαδη εσυ προετεινεις mercentes επειδη ειναι αυτη που ειναι.... Δεν υπάρχει δηλαδη καποιο BMW που να ειναι καλυτερο απο το Mercents? Ας λογικευτουμε εδω μεσα Για τον εξής λόγο: Nvdia: μεγαλυτερο fps, καλυτερη γεωμετρια, ποιο σταθερες επιδοσεις. ΑΤΙ: Καλύτερα χρωματα Το είπα επιδή με τα ιδια χρηματα παιρνεις ιδια πραγματα, επισης παρατηρησα οτι και οιδιο καρτες έχουν(περιπου) ίδιες επιδοσεις
@topos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 παιδια επειδη ειμαι και λιγο νεοπας εξηγηστε μου αν δε βαριεστε τι ειναι τα παρακατω. psu calculator c2d/8800/550 Δηλαδη αποτι εχω καταλαβει μου προτεινετε ενα τροφοροτικο chieftek/fortron/hyper 500-550 w? http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700615 Με αυτο ας πουμε ειμαι κομπλε?? Psu calculator: ειναι το προγραμματακι που σου εδωσα στο λινκ για να υπολογισεις τα watt του Pc σου. c2d:core 2 duo,οι καινουργιοι διπυρυνοι επεξεργαστες της intel. 8800:κορυφαια σειρα καρτων γραφικων της nvidia 550:Μαλλον τα watt του τροφοδοτικου θα εννοει. Θεωρω οτι οι συγκεκριμενες εταιριες εχουν μεγιστο value for money. Nαι με το συγκεκριμενο εισαι υπερκαλυμενος.
revil Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 σε ευχαριστω πολυ ρε φιλαρακι. και λες μαυτο το τροφοδοτικο να μην κολλανε τα γαμωπαιχνιδα?
@topos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 σε ευχαριστω πολυ ρε φιλαρακι.και λες μαυτο το τροφοδοτικο να μην κολλανε τα γαμωπαιχνιδα? Κοιτα το τροφοδοτικο σου παραειναι αδυναμο,οπως και να εχει... Αλλα εγω εντοπιζω το προβλημα μαλλον η λαθασμενης τοποθετησης της καρτας η λογο drivers. Ξανακοιταξε λιγο αυτα πρωτα.
revil Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 μα αν εχω συνδεσει λαθος την καρτα πως παιζει? η καρτα εχει 2 εισοδους για να βαλεις.το καλωδιο εχει 3 βυσματα για να τα συνδεσεις οπου θες.τα 2 ειναι κοντα το ενα με το αλλο. αυτο που ειναι μακρια το εχω συνδεσει σε ενα καλωδιο του τροφοδοτικου και τα αλλα 2 που ειναι κοντα στις 2 εισοδους της γραφικων.Ας ελπισουμε οτι καταλαβες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.