Προς το περιεχόμενο

rmvb files?

GEOXL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια μηπως ξερει κανενας με τι αρχεια video ειναι αυτα;

με τι παίζουν και αν μετατρεπονται σε DIVX ή MPEG????????

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά sorry που ξεθάβω ένα θέμα που έχει χιλιοσυζητηθεί,αλλά δε βγάζω άκρη με αυτά τα @#$$%@^ rmvb:evil:! Έχω διαβάσει κ αυτό το topic κ όλα τα άλλα που ήταν σχετικά αλλά δε με βοήθησαν.

Λοιπόν έχουμε κ λέμε

Έχω κατεβάσει μια ταινία σε rmvb(μαύρη η ώρα:evil:) και θέλω πολύ απλά να την

δω με ένα προγραμμα που να υποστηρίζει κ υπότιτλους.

Κατέβασα το real player αλλά δεν υποστηρίζει υπότιτλους.

Στη συνέχεια κατέβασα αυτο το real alternative που έγραψε κάποιος,αλλά πάλι δε μου παίζει στο BS player. Μετά πήγα να το παίξω με media player classic ,αλλά όταν πήγα να κάνω load subtitle μου βγαζε ένα μήνυμα που έλεγε "to load subtitles you have changethe video renderer type andreopen the file" κ πάλι δεν έβγαλα άκρη.

Τέλος σε ένα άλλο τοπικ πρότεινε ένα πρόγραμμα για μετατροπη του rmvb σε avi to winavi video converter . Έκανα λοιπόν την μετατροπή αλλά εκτός του ότι το αρχείο βγήκε πολυ μεγάλο σε μέγεθος( από 350 ΜΒ σε 1,8 G:shock:), όταν πήγα να παίξω την ταινία έγραφε στο κέντρο winavi... και αν θες να φύγει το μήνυμα πρέπει να κατεβάσεις την κανονική version!!!!

Πείτε μου τι να κάνω για να δω την ταινία επιτέλους και αν έχω κάνει πουθενά λάθος-η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκαταλαβαίνω τι παίζει με ta codecs,είμαι ψιλοάσχετος

Δημοσ.
Πείτε μου τι να κάνω για να δω την ταινία επιτέλους και αν έχω κάνει πουθενά λάθος-η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκαταλαβαίνω τι παίζει με ta codecs,είμαι ψιλοάσχετος

Να πας να την νοικιασεις από το dvd-club της γειτονιάς σου.

Δημοσ.

Κατέβασε αυτό (Real Alternative Codec), αυτό (VobSub) και αυτό (Media Player Classic)

Αφού τα εγκαταστήσεις αυτά μετονόμασε το αρχείο των υποτίτλων να έχει το ίδιο όνομα με την ταινία μετά άνοιξε το .rmvb αρχείο με τον Media Player Classic και αν δεν παίξουν και τότε οι υπότιτλοι τότε κάνεις δύο πράγματα:

1. Να πας να την νοικιασεις από το dvd-club της γειτονιάς σου.
  2. Να μην ξανακατεβάσεις αρχεία .rmvb

Δημοσ.

3. Μάθε εγγλέζικα.

Το πλεονέκτημα των rmvb είναι ότι θέλουν το μισό χώρο. Ένα καλό torrent κατεβαίνει σε μισή ώρα.

Δημοσ.

Thanx nikosdimos τώρα παίζουνε κανονικά οι υπότιτλοι.

Το πλεονέκτημα των rmvb είναι ότι θέλουν το μισό χώρο

Γι αυτό κατέβασα rmvb αρχείο ,δεν ήξερα ότι ήθελε τέτοια διαδικασία μετά όμως.

Πάντως μου φαίνεται περίεργο που παρότι τα αρχεία αυτά χρειάζονται το μισό χώρο και το μισό χρόνο να κατεβούν ,δεν τα υποστηρίζει κανένα απ τα γνωστα (καλά) player:roll:.

Ξέρεις κανείς γιατί? Έτσι εγκυκλοπεδικά ρωτάω,άμα δε βαριέστε απαντάτε:-)

Δημοσ.

Πληροφορίες για το rmvb http://en.wikipedia.org/wiki/Rmvb

Και τί έγινε με την Real και την Microsoft http://news.zdnet.com/2100-3513_22-5129316.html

Τους πιάσανε με εσωτερικά έγραφα για τη στραγηγική και τις μονοπωλιακές τακτικές που θα ακολουθούσαν για να "σκοτώσουν" την Real. Τελικά συμβιβάστηκαν και η Real πήρε ένα μεγάλο πακέτο λεφτά.

Τώρα, γιατί χρησιμοποιείται παραπάνω το avi της Ms από το rmvb, ο λόγος είναι ότι το avi έχει ανοικτές προδιαγραφές, και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να πληρώσεις. Είναι πάνω-κάτω η ίδια στραγηγική που έκανε την Ms και τα windows παντοδύναμα, αν και δεν είχαν πάντα το καλύτερο προϊόν.

Δημοσ.
Παιδιά sorry που ξεθάβω ένα θέμα που έχει χιλιοσυζητηθεί,αλλά δε βγάζω άκρη με αυτά τα @#$$%@^ rmvb:evil:! Έχω διαβάσει κ αυτό το topic κ όλα τα άλλα που ήταν σχετικά αλλά δε με βοήθησαν.

Λοιπόν έχουμε κ λέμε

Έχω κατεβάσει μια ταινία σε rmvb(μαύρη η ώρα:evil:) και θέλω πολύ απλά να την

δω με ένα προγραμμα που να υποστηρίζει κ υπότιτλους.

Κατέβασα το real player αλλά δεν υποστηρίζει υπότιτλους.

Στη συνέχεια κατέβασα αυτο το real alternative που έγραψε κάποιος,αλλά πάλι δε μου παίζει στο BS player. Μετά πήγα να το παίξω με media player classic ,αλλά όταν πήγα να κάνω load subtitle μου βγαζε ένα μήνυμα που έλεγε "to load subtitles you have changethe video renderer type andreopen the file" κ πάλι δεν έβγαλα άκρη.

Τέλος σε ένα άλλο τοπικ πρότεινε ένα πρόγραμμα για μετατροπη του rmvb σε avi to winavi video converter . Έκανα λοιπόν την μετατροπή αλλά εκτός του ότι το αρχείο βγήκε πολυ μεγάλο σε μέγεθος( από 350 ΜΒ σε 1,8 G:shock:), όταν πήγα να παίξω την ταινία έγραφε στο κέντρο winavi... και αν θες να φύγει το μήνυμα πρέπει να κατεβάσεις την κανονική version!!!!

GOM Player.

Υποστηρίζει και rmvb αρχεία.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

απο οτι φαινεται ειναι πολυ καλος τυπος αρχειου βιντεο

πολυ μεγαλες ταινιες πιανουν πολυ λιγο χωρο και καλη ποιοτητα

πως και δεν εχει διαδοθει?

προσπαθησα σε μια ταινια να βαλω υποτιτλους και να το μεμτατρεψω σε avi με το WinAVI Video Converter αλλα βγαινουν κινεζικοι οι υποτιτλοι

γιατι?

Δημοσ.
απο οτι φαινεται ειναι πολυ καλος τυπος αρχειου βιντεο

πολυ μεγαλες ταινιες πιανουν πολυ λιγο χωρο και καλη ποιοτητα

πως και δεν εχει διαδοθει?

Εγώ δεν έχω την ίδια άποψη, θεωρώ πως XviD και DivX (πολύ περισσότερο δε, x264) δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα. Ο μόνος τύπος video όπου είχε στο παρελθόν το RealVideo προβάδισμα (δεν ξέρω αν ισχύει και τώρα) είναι τα καρτούνς και ειδικά τα γιαπωνέζικου τύπου. Τώρα, γιατί δεν έχει διαδοθεί το RV: Νομίζω πως φταίει το γεγονός ότι συνεργάζεται μόνο με τα rm/ram/rmvb containers για τα οποία δεν υπάρχουν πολλά και αξιόπιστα free εργαλεία (de)multiplexing, σε αντίθεση με avi, ogm, mkv.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...