Προς το περιεχόμενο

Αυτά τα FSB δε τα καταλαβα ποτέ

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα μία mb ASROCK 462 (μεταχειρισμενη)

Θέλω να του βάλω έναν AthlonXP 2200

ο οποίος έχει FSB 2x133=266Mhz

Τα jumberaκια μπορύν να ρυθμισουν το FSB σε 200, 266, 333 και 400 ΜΗz

Εγώ τα βάζω στα 266 άσχετα με το ότι η μνήμη θα τρέχει στα 2x200=400 ?

sign:

ο πιο παλιός noobas του insomnia

Δημοσ.

Nai, epilegeis 266 FSB -an kai ypotheto oti mporeis na to exeis "Auto" kai na to rythmizeis sta epithimita MHz apo bios :-D

H mnimi, to pithanotero einai pos, tha trexei sta 266 MHz episis kai afti, san ddr 2100 diladi, akomi kai an einai ddr 3200....

Δημοσ.
Nai, epilegeis 266 FSB -an kai ypotheto oti mporeis na to exeis "Auto" kai na to rythmizeis sta epithimita MHz apo bios :-D

H mnimi, to pithanotero einai pos, tha trexei sta 266 MHz episis kai afti, san ddr 2100 diladi, akomi kai an einai ddr 3200....

Δεν πρέπει να υπάρχει συνδυασμός Auto, τουλάχιστον όχι με βαση το manual (εκτός αν εννοεί όλα τα jumberακια off)

Θα το δοκιμάσω πάντως.

Δημοσ.

Μήπως έχει μεν DIP switches για να επιλέγεις το βασικό FSB, αλλά μετά από το BIOS το αυξάνεις αν θες; Τουλάχιστον η δική μου η Gigabyte της υπογραφής έτσι δουλεύει, για λόγους συμβατότητας με τα παλαιότερα μοντέλα Athlon που είχαν 2x100 FSB (και ανεπίσημης συμβατότητας που είχε τότε το VIA KT400 με τα πρώτα μοντέλα που αναμένονταν με 2x200FSB).

Δημοσ.

εχω την asrock k7nf2 -raid με athlon xp 2500+ ( barton ) sta 333mhz ,

εχω ρυθμισει τα jumpers στα 400mhz , εχω κατεβασει τις μνημες στα 380 mhz για λογους σταθεροτητας

και τον δουλευω στα 195 χ 11 = 2145 mhz δηλ. σαν 3200+

{ αντι για 166 χ11 = 1833mhz που ειναι η stock συχνοτητα του .. )

επομενως , θελω να πω στον φιλο που ρωτησε αρχικα ,

οτι μπορει να θεσει τα τζαμπερς της μητρικης στα 400mhz ή στα 333 mhz

και απλως

να κατεβασει το fsb και τις μνημες ωσπου να βρει το επιθυμητο σημειο σταθεροτητας και ταχυτητας !!

Δημοσ.

εχω την asrock k7nf2 -raid με athlon xp 2500+ ( barton ) sta 333mhz ,

εχω ρυθμισει τα jumpers στα 400mhz , εχω κατεβασει τις μνημες στα 380 mhz για λογους σταθεροτητας

και τον δουλευω στα 195 χ 11 = 2145 mhz δηλ. σαν 3200+

{ αντι για 166 χ11 = 1833mhz που ειναι η stock συχνοτητα του .. )

επομενως , θελω να πω στον φιλο που ρωτησε αρχικα ,

οτι μπορει να θεσει τα τζαμπερς της μητρικης στα 400mhz ή στα 333 mhz

και απλως

να κατεβασει το fsb και τις μνημες ωσπου να βρει το επιθυμητο σημειο σταθεροτητας και ταχυτητας !!

Δημοσ.

To kalytero einai "Auto", an yparxei tetoia epilogi sta jumpers [px ola off].

H esto 266 kai na anevei siga-siga apo bios, an thelei overclocking :-D

Omos, ean dosei me tin mia 400 mporei na steilei kanonika ton 2200+...

Giati? Ma tha tou zitisei etsi na ekkinisei sta 2700MHz (13,5X200) :shock:

Δημοσ.

sorry ia to diplo post!!

ηθελα να συμπληρωσω οτι αν επιχειρησει να ανεβαινει με ρυθμιση τζαμπερς στα 266 , λογικα θα τον κοψει το οριο της μητρικης , οπως το καθοριζει το τζαμπερ..

σε μενα λ.χ. με το τζαμπερ στα 333 δεν πηγαινε με τιποτε πανω απο 188 Χ11

με το τξαμπερ στα 400 ομως και με λιγο ρευμα παραπανω πηγαινε σταθεροτατα στα 200 Χ 11

το κατεβασα βεβαια στα 195 καθως δεν χρειαζομαι αμεσα περισσοτερη δυναμη και επιβαρυνση στα ρευματα ..

αυτα ..

To kalytero einai "Auto", an yparxei tetoia epilogi sta jumpers [px ola off].

H esto 266 kai na anevei siga-siga apo bios, an thelei overclocking :-D

Omos, ean dosei me tin mia 400 mporei na steilei kanonika ton 2200+...

Giati? Ma tha tou zitisei etsi na ekkinisei sta 2700MHz (13,5X200) :shock:

προφανως δεν θα τον εκκινησει απο τα2700 αλλα απο λιγο παραπανω απο το ανωτατο οριο που ειχε φτασει με ρυθμιση τσαμπερ στα 266 , αν καταλαβαινειες τι εννοω...

Δημοσ.

για να γινω πιο σαφης, ειπα οτι εμενα με ρυθμιση τζαμπερς στα 333 με εκοβε στα 189fsb . δεν εμπαινε καν στα windows ,παρολο που χαμηλωνα τις μνημες κ.λ.π.

Οταν λοιπον ρυθμισα τα τζαμπερς στα 400 , προφανως και ΔΕΝ τον ξεκινησα απο τα 2200 !!! δηλ/200 χ11

κατεβασα τις μνημες και επιλεγοντας μανιουαλ τη ρυθμιση fsb sto bios ξεκινησα ακριβως απο το σημειο που με εκοβε πριν δηλ. απο το 189 χ11

κι ανεβηκα σιγα σιγα , τεσταροντας κι ελεγχοντας , εφτασα στο 200 χ11 αλλα με αυξημενα βολτ και διαπιστωσα σημειο σταθεροτητας τα 195 χ11

εκει και αραξα!! και βεβαια , τσεκαρω παντα θερμοκρασιες και εν γενει συμπεριφορα συστηματος !

Δημοσ.

προφανως δεν θα τον εκκινησει απο τα2700 αλλα απο λιγο παραπανω απο το ανωτατο οριο που ειχε φτασει με ρυθμιση τσαμπερ στα 266 , αν καταλαβαινειες τι εννοω...

Apla pragmata: opoiadipote stigmi, an valei ta jumpers sta 400, i cpu tha prospathisei na ekkinisei sta 2700MHz, afou proigountai oi rythmiseis ton jumpers kai -pithanotata- den tha prolavei na mpei kan sto bios :shock:

Analoga me tin periptosi: a] tha kaei i cpu -alla kanonikotata na kaei leme, kai oi XP to pathainoun afto*- i b] to pleon pithano, den tha ekkinisei kan, mexri na epilexei 266 kai kapoio fsb pou na to "sikonei" apo bios....

~~~~~~

* Dystyxos, yparxoun apodeixeis :-[

Me ta xronia, exo dei na "kaigontai" Athlon kai AthlonXP, akrivos logo toso megalon [& apotomon] anevasmaton sto fsb, apo jumpers vasika: 100 -> 133, 133 -> 200 k.lp.

Δημοσ.

πασο , δεν το ηξερα αυτο που λες , ομως μια απορια, αν καταλαβα καλα οσα ειπες, οι ρυθμισεις που κανεις στο bios ειναι δυνατον να αλλαξουν απο μονες τους μονο και μονο απο την θεση που εχεις ορισει τα τσαμπερς?

εγω για παραδειγμα δεν ειχα καποιο προβλημα αφου αλλαξα τη θεση τσαμπερς να μπω στο bios και να ορισω τις τιμες fsb που προανεφερα . οσες επανεκινησεις εκανα εκτοτε διατηρουν σταθερες τιμες fsb , αυτες που εγω ορισα.

και βεβαια την ρυθμιση fsb στο bios την εχω στο manual οχι στο auto .

μηπως αυτο που υποστηριζεις ισχυει στην περιπτωση που για τον οποιοδηποτε λογο ενω εχεις θεσει τα jumpers στα 400 εχεις τη ρυθμιση fsb στο auto ?

Δημοσ.

Dystyxos -symfona kai me to nomo tou Merfy, gia ta pc!- to pos tha symperiferthei, i ekastote mitriki, synithos to mathainoume after, me to xeirotero tropo :cry:

Kai mono to gegonos oti mia mobo exei [kataloipa parelthontos!] jumpers me "fovizei": kalytera ta panta na orizontai apo to bios kai na ksemperdevoume :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...