Προς το περιεχόμενο

SONY Vaio ή FUJITSU-SIEMENS

kliros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
....Δεν θα μπω σε διενεξη σχετικα με το ποια ειναι καλυτερη εταιρια (Sony και Siemens) αλλα μονο που βλεπω σκληρο δισκο στις 4200 στο Sony Vaio με αποτρεπει απο οποιαδηποτε σκεψη για αγορα.... Το μηχανημα θα σερνεται σε βαθμο πανω απο εκνευριστικο.

Επισης να πω οτι ειμαι κατοχος Fujitsu Siemens, το αγορασα ενω ελεγε σκληρο στις 5400rpm (Seagate), στο Everest ελεγε 5400rpm και οταν τον αλλαξα με 7200rpm Hitachi διαβασα πανω στον παλιο σκληρο Seagate 4200.3rpm (η τριτη γενια αν δεν κανω λαθος)..... Βγαλτε συμπερασματα. Βεβαια και το Everest αμα το εψαχνες καλυτερα θα εβλεπες το 4200.3. Παντως στο HD Tune οι επιδοσεις του σκληρου Seagate ηταν πιο πολυ για 4200 παρα 5400. Η ιδια η Seagate στο site της τον εδινε σαν 4200.

Κατ' εμενα οποιαδηποτε αγορα laptop με σκληρο δισκο που να μην ειναι στις 7200rpm ειναι κακη.

Τα Rpm's ειναι η μια πλευρα του νομισματος. Η αλλη πλευρα ειναι το μεγεθος του καθε platter το οποιο παιζει ρολο στην ταχυτητα. Προσωπικα ειχα 4200 σε παλιοτερο μου Toshiba ο οποιος ψιλοσερνοτανε.... ετρωγε χωμα. Τωρα στον HP μου, ειναι μεν 5400rpm ο δισκος, αλλα στην πραξη δεν τον βλεπω να υστερει σε σχεση με τον 7200 του desktop.

Παντως, 4200rpm δισκο δεν θα επερνα με τιποτα εν ετη 2007. Να πανε να ξεστοκαρουν αλλου... :?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν ειναι θεμα ξεστοκαρισματος. χανεις σε ταχυτητες,κερδιζεις σε θερμοκρασιες και θορυβο.

παντως καλο ειναι αν μπορεις να παρεις 5400,να παρεις 5400

Δημοσ.
δεν ειναι θεμα ξεστοκαρισματος. χανεις σε ταχυτητες,κερδιζεις σε θερμοκρασιες και θορυβο.

παντως καλο ειναι αν μπορεις να παρεις 5400,να παρεις 5400

+1............

Δημοσ.

Καλα αστο... εχουμε διαβασει ουκ ολιγες φορες συγκριτικα με διαφορους σκληρους για φορητους. Αυτα τα side effects που περιεγραψες, ισχυουν μεν, ειναι πραγματικα αστειες δε η διαφορες ομως... και ακομα ποιο αστειες γινονται οταν δεις και την διαφορα στην επιδοση. Ειδικα 4200 vs 7200 ειναι η απολυτη τσοντα.

Δημοσ.

οσο σημαντικες ειναι για σενα οι επιδοσεις,αλλο τοσο ειναι σημαντικο για καποιους αλλους οι χαμηλες θερμοκρασιες και η μακροζωια του λαπτοπ (πολλες φορες ειναι συνυφασμενα)

αλλα οκ,ειναι θεμα υποκειμενικο,οτι νομιζει ο καθενας

εγω δεν το θεωρω μειον σε ενα λαπτοπ,αν δεν επηρεαζει αμεσα την δουλεια σου

Δημοσ.

Κερδιζεις σε ταχυτητα και εχεις ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ θερμοκρασιες με εναν σκληρο δισκο στις 7200rpm..... Τερραστιος μυθος αυτο με τις θερμοκρασιες στα laptop και τους 7200 σκληρους.........

Οι 7200 ειναι απλα λιγο πιο θορυβωδεις, αλλα μιλαμε για αστεια πραγματα. Βεβαια ο 4200.3 Seagate δεν εκανε σχεδον καθολου θορυβο.

γιατι στην τελικη,ειναι λαπτοπ ,και δεν μπορεις ποτε να χεις υπερβολικες απαιτησεις επιδοσεων απο ενα λαπτοπ

Η εποχη που εκανες συμβιβασμους στα laptop εχει περασει εδω και δυο χρονια τουλαχιστον...........

Δημοσ.

Το ωραιο ειναι οτι μερικοι κατασκευαστες σκοπιμα δεν αναφερεται η ταχυτητα των δισκων ενω μην συμβιβαστεις με τιποτα λιγοτερο απο 5400....ιδιως αν παρεις φορητο με Βιστα...

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.

Τελικα, οπως συμβαινει καθε φορα, αλλαξα γνωμη 100 φορες και οδευω ολοταχως για το Toshiba A100-011 στα 1300 euro. 5400 rpm ο σκληρος, nvidia 7600 256ram, 1giga ram, C2D στα 1,83 GHz !!

Πηρα και τη toshiba να ρωτησω αν χανεται η εγγυηση αν θελησω να βαλω τα xp ,για λογους ταχυτητας,και αν θα βρω drivers, και μου ειπε -οπως αναμενοταν- οτι η εγγυηση αφορα το hardware και οτι drivers υπαρχουν για xp :-)

μεγια μου :-)

Δημοσ.
οσο σημαντικες ειναι για σενα οι επιδοσεις,αλλο τοσο ειναι σημαντικο για καποιους αλλους οι χαμηλες θερμοκρασιες και η μακροζωια του λαπτοπ (πολλες φορες ειναι συνυφασμενα)

αλλα οκ,ειναι θεμα υποκειμενικο,οτι νομιζει ο καθενας

εγω δεν το θεωρω μειον σε ενα λαπτοπ,αν δεν επηρεαζει αμεσα την δουλεια σου

Αυτα περι θερμοκρασιων, ειναι μια μοδα που εχει επικρατησει τα τελευταια χρονια... κυριολεκτικα τριχες. Τιποτα δεν παθαινουν ειτε ειναι 5C πανω eite 5C κατω. Μηχανηματα ειναι απο συμπαγη υλικα, οχι παγακια για να λιωσουν. Ας κοψουμε λιγακι τις υπερβολες... εχω κουραστει να τα διαβαζω σε ολο το φορουμ αυτα.

Δημοσ.

μπορειτε να επιχειρηματολογησετε χωρις να λετε τριχες αυτα που λεω.

ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη, αλλα ατακες εντυπωσεων γιατι;

Δημοσ.

Ας μην παρω σβαρνα τα hardware sites και τα τεχνικα... μια φωτογραφια αρκει:

MSI_oven_test.jpg

Στον φουρνο στους 75C, 24/7... απο την MSI. Να το κουρασουμε παραπανω το ζητημα? Στην Cebit 2007.... αυτα...

Το τριχες δεν ανεφερεται σε σενα προσωπικα, αλλα σε αυτο το hype περι θερμοκρασιων... Μονο τα Cooling Pads αξιζουν στους φορητους και αυτο για να μην λειτουργει οσο το δυνατον το ανεμιστηρακι του laptop. Ειναι λιγο επιφοβα τα ατιμα... δεν εχουν ολοι καλη κατασκευη σε αυτο το σημειο.

Δημοσ.

Μακρια απο το Fujitsu-Siemens!

Ειχα το Lifebook 7010 (παρομοιο με το Sony TX σειρα)

μου κράτησε ένα χρονο πριν ξεκινουσανε να φευγουν πλήκτρα, τα μπρακετ που κρατανε την οθονη, στην ουσια διαλυθηκε

Ετσι πηρα το Sony TX2, και εδω και 1.5 χρονια μου παει μια χαρα, ακομα σαν καινουριο, και η μπαταρια απο 6 ωρες, εχει πεσει στα 5.5 (με πολυ μεγαλη χρηση)

Δημοσ.

Απορω που τα Fujitsu-Siemens τα ειχα πολυ σε εκτιμηση και διιως το μοντελο πυο αναφερεις δεδομενου οτι ειναι πανακριβο και κοστιζει πανω απο 1300 ευρωπουλα.

Δημοσ.

ego tha sou elega na paris fujitsu alla sou lei oxi min paris giati ipirkse ena mikro skandalo me tin sira AMILO O opou ipirxe se ola ta laptop to gnosto ''laging issue'' ke i eteria den edose kan simasia stin epidiorthosi tou ke afise olous tous pelates tis me ena poli dinato laptop desktop replacement xoris na mporoun na to ekmetaleftoun. .....

tha sou elega ego

IBM

HP

SONY

TOSHIBA

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...