Προς το περιεχόμενο

SONY Vaio ή FUJITSU-SIEMENS

kliros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι να αγορασω λαπτοπ.

Budget εως ~1200 ?.

Εχω καταληξει στα SONY Vaio VGN-FE31H και στο FUJITSU-SIEMENS AMILO PRO V3545 T5500

SONY Vaio στα 1200 ?:

Intel Core 2 Duo T5500 1,66GHz

1024MB DDR2 (max 2GB)

120GB SATA 4200rpm

nVidia GeForce Go 7400 128MB

DVD+-RW/+-R DL/RAM

Windows XP Media Center EN

FUJITSU-SIEMENS στα 1159 ?:

Intel Core 2 Duo Processor T5500 (1.66 GHz) στα 667MHz FSB, 2MB L2 cache

1024MB (1 x 1024MB) DDR2 533MHz

160GB SATA 150 (5400 rpm)

NVIDIA GeForce Go 7300 στα 128MB

Windows XP Professional

Ερωτηση1: Απο πλευρας service ποια εταιρια ειναι καλυτερη?

Ερωτηση2: Απο πλευρας ποιοτητας η Siemens τι λεει? Φανταζομαι, τα Sony ειναι ποιοτικα.

Σκεφτομουν να αγοραζα καποιο Toshiba, αλλα δε μου αρεσει η πολιτικη της που βαζει σωνει και καλα Vista πανω. Και δεν εχω καμια διαθεση να μου τρωει τη μιση μνημη το λειτουργικο.

Εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο στην ιδια τιμη περιπου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

κατα τη γνωμη μου,αναμεσα σε sony-fujitsu δεν τιθεται θεμα συγκρισης!

sony. (και για να τεκμηριωσω εχω σπιτι μου 2 σονυ και 1 fujitsu)

οσον αφορα τα toshiba τιθεται ενα θεμα..γιατι τα θεωρω υπεραξιοπιστα μηχανηματα. απο κει και περα,πρεπει να αποφασισεις και εσυ για τι χρηση θες το λαπτοπ

αλλα αν επαιρνα τωρα θα επαιρνα ενα toshiba tecra με 1300 και 3 χρονια εγγυηση!απλα δεν εχει καλα γραφικα

σαν βασιλης σου λεω να μην παρεις fujitsu πριν εξαντλησεις ολες τις αλλες επιλογες απο πιο σοβαρες εταιριες

απλα δεν εχει καλα γραφικα

σαν βασιλης σου λεω να μην παρεις fujitsu πριν εξαντλησεις ολες τις αλλες επιλογες απο πιο σοβαρες εταιριες

Ποιο δεν εχει καλα γραφικα. Δε σε καταλαβα.

Το laptop δεν το θελω για κατι extreme. Κανα photoshop για επεξεργασια φωτογραφιων, για να βλεπω dvd, μουσικουλα κλπ. Οχι παιχνιδια.

Αυτο που με ενδιαφερει επισης ειναι να ειναι γρηγορο. Ακουω απο χρηστες με Toshiba και λειτουργικο Vista ,μνημη 1 Giga,και Dual Core οτι "ψιλοσερνονται" λογω των Vista!! Και δεν εχω καμια διαθεση να βαζω μετα και δευτερη RAM για να ειμαι ΟΚ

Αν δεν παιζεις παιχνιδια ενα ειναι το laptop:

Toshiba tecra a8

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=932450&tab=specs

Υπεραξιοπιστο και ποιοτικο και με 3 χρονια εγγυηση!!

Και τα 2 είναι πολύ καλά φορητά... Μην ακούς τους καμμένους από τη μια ή την άλλη μάρκα... Πήγαινε σε ένα κατάστημα και δες τα από κοντά να καταλάβεις πιο σου αρέσει πιο πολύ εμφανισιακά και είναι πιο λειτουργικό για σένα- οθόνη,βάρος, πλήκτρα, φινίρισμα... Το Sony ίσως να είναι λίγο πιο ποιοτικό αλλά όταν είσαι εκτός εγγύησης το Βέλγιο που πρέπει να το στείλεις τσούζει - αλλά όχι ότι και το service των Siemens εδώ είναι φτηνό... Βασικά είναι να μη σου κάτσει σε οποιοδήποτε φορητό...

το τοσιμπα που σου προτινα (αυτο που λεει και ο ΗαΗα) δεν εχει γραφικα δυνατα για παιχνδια,γι αυτο στο λεω

επισης οταν σου προτινα σονυ,στο προτινα με βαση αυτα που ρωτησες

1.σερβις: μπορει το σερβις της σονυ να ναι βελγιο,αλλα ειναι πολυ πιο αξιοπιστο απο της φουτζιτσου. εχω εμπειρια απο τα 2 εξουσιοδοτημενα σερβις φουτζιτσου στην ελλαδα+απο σονυ βελγιο (παρατηρηση:στο σονυ μου σπασαν το πορτακι dvd στο αεροδρομιο,το φουτζιτσου μια μερα ξαφνικα εκαψε μητρικη)

2.ποιοτητα κατασκευης. οφειλω να παραδεχτω πως οταν πηραμε το φουτζιτσου εντυπωσιαστικα,επειδ φαινοταν πολυ προσεγμενο,και απο χαρακτηριστικα ηταν σουπερ, ομως σε καμια περιπτωση δεν φτανει την ποιοτητα κατασκευης της σονυ. βεβαια τα φουτζιτσου γενικα ειναι πιο δυνατα μηχανηματα σε επιδοσεις,στα ιδια λεφτα.

γενικα προτινω,οτι παρεις,σονυ η φουτζιτσου να παρεις οπωσδηποτε επεκταση εγγυησης. της φουτζιτσου ειναι πολυ πιο φθηνη αλλα πρεπει να την ενεργοποιησεις μεσα σε ενα μηνα απο την αγορα του λαπτοπ,στην σονυ ειναι ακριβη (260 ευρω) αλλα μπορεις να την αγορασεις και ενεργοποιησεις μεσα στο 1ο ετος...οποτε μαζευεις λεφτα και την παιρνεις αργοτερα)

η τελικη αποφαση ειναι δικη σου,και οπως ειπε και ο φιλος παραπανω,πηγαινε και μια βολτα στα μαγαζια να τα δεις και τα 2.

επισης αν πας σε περισσοτερα απο 1,θα δεις που ο καθε πωλητης θα σου λεει τα δικα του...

Θα σου πρότεινα το FUJITSU-SIEMENS.

Εγώ έχω το FUJITSU-SIEMENS Amilo PI1536 και είμαι πολύ ικανοποιημένος με μόνο παράπονο το ότι το τροφοδωτικό του ζεσταίνεται πολύ (είναι LITEON).

Δεν ξέρω αν ίσχύει γενικα στα FUJITSU-SIEMENS ή έτυχε.

Το service της FUJITSU-SIEMENS δεν μου έχει χρειαστεί.

Το SONY Vaio VGN-FE31H έχει λίγο καλύτερη κάρτα γραφικών από το FUJITSU-SIEMENS AMILO PRO V3545 T5500 αλλά επίσης έχει και μικρότερο σκληρό στις 4200rpm.

Μεταξυ των δυο λογω του οτι για μενα δεν υπαρχει συγκριση...

Sony!

Ανωτερη ποιοτητα και αξιοπιστια.

Πλεον ειναι 2-3 μαρκες στην αγορα που ειναι πιο αξιοπιστα και καλυτερης ποιοτητας και η Σονυ εινα μεσα σε αυτα ενω δυστυχως τα Fujitsu οχι.

Εχω δουλεψει πολυ με Fujitsu στην δουλεια μου... δεν ειμαι ικανοποιημενη καθολου.

παιδια έγω βλέπω πως στα βασικα χαρακτηριστικα είναι ιδια( με εξαιρεση τα +40gb σκληρου στον toshiba)

απο εκει κ πέρα λοιπόν για μένα μετράει κ το design οπου δε τίθεται θέμα σύγκρισης. SONY

καλησπερα κλιρε..αν εχεις καταληξει σε αυτα τα 2 σιγουρα σονυ...κοιτα και παραπερα ομως πχ τοσιμπα α 100-906 στα 1250 Ε περιπου με καλυτερο επεξεργαστη καλυτερη καρτα και xp που θελεις η τον νεο α 100-011 με τα ιδια χαρακτηριστικα με μεγαλυτερο σκληρο με vista και 1300 Ε περιπου που σιγουρα δεν θα σερνεται...............................:) :)

Έχω ένα Fujitsu Siemens Amilo 1520 εδώ κ 2.5 χρόνια περίπου κ το δουλεύω καθημερινά για πολλές ώρες και δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό. Ωστόσο υπάρχει κάτι που με ενοχλεί και είναι η σχετικά υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσει στο σημείο του touchpad. Αυτό το "πρόβλημα" το έχουν τα περισσότερα Amilo όπως έχω διαπιστώσει ο ίδιος μετά από αρκετές βολτες σε καταστήματα που έχουν ανοιχτά τα φορητά για Preview για αρκετές ώρες.

Ωστόσο η κοπέλα μου έχει το Sony Vaio VGN-FE11S και δεν έχει αντίστοιχο πρόβλημα. Και τα περισσότερα (αν όχι όλα) Sony δεν έχουν αυτό το πρόβλημα της θερμοκρασίας.

Επιπλέον η διαφόρα ανάμεσα στις οθόνες των φορητών των Sony και των FS είναι αρκετά μεγάλη και υπερτερεί η Sony. Ωστόσο ο σκλήρος των Sony είναι πιο αργός όπότε κερδίζει ο FS.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι λίγο πολύ τα ίδια οπότε δεν νομίζω να αποτελούν βαρόμετρο (btw κοίταξε λίγο και την συνδεσιμότητα αυτών οπως USB, Card Readers, VGA outputs etc)

To τελικό score είναι :

Sony : 3

FS : 1

Aνάμεσα στα 2 σου προτείνω Sony, αλλά σκέψου και την λύση ενός Toshiba όπως αναφέρθηκε παραπάνω καθώς είναι πολύ καλά μηχανάκια.

....Δεν θα μπω σε διενεξη σχετικα με το ποια ειναι καλυτερη εταιρια (Sony και Siemens) αλλα μονο που βλεπω σκληρο δισκο στις 4200 στο Sony Vaio με αποτρεπει απο οποιαδηποτε σκεψη για αγορα.... Το μηχανημα θα σερνεται σε βαθμο πανω απο εκνευριστικο.

Επισης να πω οτι ειμαι κατοχος Fujitsu Siemens, το αγορασα ενω ελεγε σκληρο στις 5400rpm (Seagate), στο Everest ελεγε 5400rpm και οταν τον αλλαξα με 7200rpm Hitachi διαβασα πανω στον παλιο σκληρο Seagate 4200.3rpm (η τριτη γενια αν δεν κανω λαθος)..... Βγαλτε συμπερασματα. Βεβαια και το Everest αμα το εψαχνες καλυτερα θα εβλεπες το 4200.3. Παντως στο HD Tune οι επιδοσεις του σκληρου Seagate ηταν πιο πολυ για 4200 παρα 5400. Η ιδια η Seagate στο site της τον εδινε σαν 4200.

Κατ' εμενα οποιαδηποτε αγορα laptop με σκληρο δισκο που να μην ειναι στις 7200rpm ειναι κακη.

εμενα το λαπτοπ μου σονυ εχει σκληρο 4200 αλλα δεν σερνεται

γιατι στην τελικη,ειναι λαπτοπ ,και δεν μπορεις ποτε να χεις υπερβολικες απαιτησεις επιδοσεων απο ενα λαπτοπ

μοναχα ποιοτητα και φορητοτητα κατα τη γνωμη μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...