e-tic Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Παρουσιάστηκε το παρακάτω πρόβλημα, αν μπορεί κάποιος να συμβουλέψει θα είμαι υπόχρεος... Δεδομένα: Πολλά (μα πάρα πολλά) Ελληνικά κείμενα γραμμένα σε OS 9 με word 5.1 Ζητούμενα: Να μεταφερθούν όλα αυτά τα αρχεία σε PC και να διαβάζονται απο word του office 2003 gr Στοιχεία: Όταν απλά μεταφέρετε το αρχείο και ανοίγεται απο το Office του PC, τα ελληνικά σκ@τι@ζονται... Αν το αρχείο ανοιχτεί στο mac με word 2001 και χωρίς να του γίνει καμία αλλαγή απλά αποθηκευτεί και μετά μεταφερθεί στο PC, τότε διαβάζεται κα-νο-νι-κό-τα-τα... Προσπάθησα να αυτοματοποιήσω την διαδικασία αυτή (open με office 2004 - save και μετά μεταφορά) με το automator, αλλά διαπίστωσα οτι και το office 2004 (mac) δεν διαβάζει τα ελληνικά. Βρήκα την εταιρεία dataviz που έχει το MacLink Plus Deluxe που υπόσχεται να κάνει αυτή την αλλαγή, αλλά δεν υπάρχει ούτε demo, ούτε trial, ενώ το αντίστοιχο για PC (Dataviz conversions) δεν κάνει σωστά τη δουλειά. Έχει βρεί κανείς κανέναν τρόπο να ξεμπλέξει απο την παραπάνω κατάσταση εύκολα και γρήγορα? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 ε... Βασικά (λέω εγώ τώρα...) δοκίμασες να το ανοίξεις με 2004 (κι ας μην φαίνονται), και μετά να το ανοίξεις με το PC? Το 2001 δεν έχει automator extensions ? Έχει applescript extensions ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 ε... Βασικά (λέω εγώ τώρα...) δοκίμασες να το ανοίξεις με 2004 (κι ας μην φαίνονται), και μετά να το ανοίξεις με το PC? Το 2001 δεν έχει automator extensions ? Έχει applescript extensions ? Ναι το δοκίμασα. Automator extensions εχω βρεί μόνο για το office 2004. Με applescript το μόνο που κατάφερα ήταν να αλλάξω το encoding στα αρχεία, αλλά αυτό δεν διόρθωσε την εμφάνισή τους... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Ουσιαστικά το μόνο που θες όπως είπες, είναι να ανοίγουν και να "πατάει" το save το Word 2001... Με applescript κάτι θα γίνει, αλλά θα πάρει ΠΟΛΥ ώρα... Θα προσπαθήσω αργότερα να φτιάξω ένα μικρό, για ένα file, κι αν σου κάτσει γίνεται και mass... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Ουσιαστικά το μόνο που θες όπως είπες, είναι να ανοίγουν και να "πατάει" το save το Word 2001... Με applescript κάτι θα γίνει, αλλά θα πάρει ΠΟΛΥ ώρα... Θα προσπαθήσω αργότερα να φτιάξω ένα μικρό, για ένα file, κι αν σου κάτσει γίνεται και mass... thanks!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Έγινε? ΥΓ (γμτ..μου την δίνουν τόσο μικρά posts, γι'αυτό είπα να γράψω κι ένα ΥΓ. ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 οχι, δεν έγινε... Το ευχαριστώ πήγαινε προς τη πρόθεσή σου να το κοι΄ταξεις!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.