Physics_Rulez Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 To δεύτερο καλώδιο είναι αυτό ούτε usb ούτε τπτ. δεν καταλαβαίνω που θα το συνδέσω για να φορτίσει...
furious99 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Εγώ έχω παραγγείλει αυτό : http://www.amazon.com/iRiver-AFT-100-Mobile-Transmitter/dp/B00067LYFW/ref=pd_bbs_sr_1/002-8364324-1568836?ie=UTF8&s=electronics&qid=1179257813&sr=8-1 από ebay γύρω στα 22 ευρώ. Όταν έρθει θα γράψω εντυπώσεις... Πάντως δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσετε 37 ευρώ για το Belkin πάρτε το από Ebay καλύτερα, γιατί από ότι βλέπω στο Amazon (που δεν είναι και φτηνό στα ηλεκτρονικά) έχει μόλις 25 δολλάρια λιανική, και το κυριότερο με καμιά 45αριά ευρώ ακόμη παίρνετε το φθηνότερο Sony στερεοφωνικό με aux είσοδο (που δε συγκρίνεται σε ποιότητα με κανένα fm transmitter).
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Το δοκίμασα στο αυτοκίνητο με τροφοδοσία από τον αναπτήρα και το αποτέλεσμα είναι επίσης ικανοποιητικό! ειδικά για ταξίδι θα είναι οτι πρέπει. Προσοχή! το volume στην πηγή πρέπει να μην είναι πολύ δυνατά, γιατί θα υπάρχει παραμόρφωση
polidis Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 To δεύτερο καλώδιο είναι αυτό ούτε usb ούτε τπτ. δεν καταλαβαίνω που θα το συνδέσω για να φορτίσει... A!!! nai to xehasa. Afto einai file mou gia fortosi me metasximatisti revmatos sto spiti. Ego etsi to exo spiti.Perneis ena mprizaki pou exei ensomatomeno metasximatisti 6 7 9 12 volt kai to exeis stin pigi sto revma sto spiti sou kai eise anetos. Oute Bataries oute tipota. Katalaves?
SV1EOD Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Mporei na exeis kai dikio.Alla pos ginete otan vazo ego katakenouries mpataries na min exei to paramikro parasito kai milame gia kendro thessaloniki otan pao. Kai otan pane na teliosoune oi mpataries arxizei ena tsssstsssttssss. Μπορείς να ελέγξεις αν κυριότερο ρόλο παίζει η τροφοδοσία ή το ότι το καλώδιο δουλεύει σαν κεραία(που μάλλον το πρώτο πιστεύω αφού δεν κάνει νερά με γεμάτες μπαταρίες αλλά δεν αποκλείεται να βοηθάει και το φαινόμενο του καλωδίου-κεραίας). Απλά μόλις κάνει παράσιτα από χαμηλές μπαταρίες βάλε το καλώδιο στον fm transmitter χωρίς να το βάλεις από την άλλη πλευρά στον αναπτήρα. 'Ετσι θα έχεις εξτρά κεραία χωρίς τροφοδοσία . Και πες μας τι έγινε.
polidis Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Μπορείς να ελέγξεις αν κυριότερο ρόλο παίζει η τροφοδοσία ή το ότι το καλώδιο δουλεύει σαν κεραία(που μάλλον το πρώτο πιστεύω αφού δεν κάνει νερά με γεμάτες μπαταρίες αλλά δεν αποκλείεται να βοηθάει και το φαινόμενο του καλωδίου-κεραίας). Απλά μόλις κάνει παράσιτα από χαμηλές μπαταρίες βάλε το καλώδιο στον fm transmitter χωρίς να το βάλεις από την άλλη πλευρά στον αναπτήρα. 'Ετσι θα έχεις εξτρά κεραία χωρίς τροφοδοσία . Και πες μας τι έγινε. Molis to ekana file mou. Tou evala misoteliomenes bataries eixa pola parasita sta 2-3 metra kao molis perasa to kalodio xoris revma kapos kapos kaliterepse alla to parasito yparxei pali eno me trofodosia apo revma den yparxei katholou parasito akoma kai sta 5-6 metra mesa sto domatio
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Το καταλαβα οτι είναι για μετασχηματιστή, αλλά μου φάνηκε λίγο κουλό που έχει ένα σκέτο καλώδιο (χωρίς τον μετασχηματιστή). Thanx anyway
polidis Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2007 Το καταλαβα οτι είναι για μετασχηματιστή, αλλά μου φάνηκε λίγο κουλό που έχει ένα σκέτο καλώδιο (χωρίς τον μετασχηματιστή). Thanx anyway E endaxei to metasximatisti ton perneis monos. Ego vrika enan me 7,50? pou arxizei apo 3 6 7 9 12 volt poli praktikos gia mesa sto spiti idios emena me voithaei kathimerina otan o pitsirikas mou kimate to vradi gia na min anoigo endasi stin TV xrisimopoio to radiofonaki me ta akoustikakia kai einai ola ysixa kai orea. Kai propandos poiotita kaliteri apo ton ixo tis TV Den mou ipes pou to xrisimopoieis pio poli?
bau_07 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Κι εγω καπως ετσι ξεκινησα ...Κατι γιατι τοθελα για τα ακουστικα της TV, κατι η παλια "λολα" καθοτι FM-πειρατης, ειπα να αγορασω ενα απο αυτα που πουλανε Ελλαδα. Επειδη το κατσαβιδιασα και εχω προσωπικη αποψη, απαντω σε ολους οσους δε γνωριζουν: ο Πομπος βασικα αποτελειται απο ενα μικροτσιπ(Toshiba) που ειναι πολυ μικρων διαστασεων(1*1 εκατοστο) και ειναι stereo, και απο ενα αλλο μικροτσιπ (ATMEL)που "φοραει" το προγραμμα των συχνοτητων π.χ. 87.5-108 ΜΗΖ, step up-down, κ.λ.π. Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι το πρωτο γιατι εχει μεσα του τα audio preamplifiers, limiters, stereo coder, RF oscillator. Παιζει επομενως μεγαλο ρολο η ποιοτητα κατασκευης του αλλα και η εταιρια του.Καπου σε καποιο pin του υπαρχει η RF out, που οδηγεί 1-2 transistors και απο αυτα βγαινει εξω προς εκπομπη το σημα. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ: Θες επειδη απευθυνονται σε ασχετους , θες σε κακοβουλους παρεμβολεις, θες γιατι μας "προφυλασσουν" απο τη μεγαλη και βλαβερη ακτινοβολια του ΠΟΜΠΑΡΟΥ αυτου, οι κατασκευαστες του τον εχουν "χαντακωσει". Στην εξοδο RF που ελεγα προηγουμενα, εχουν ΓΕΙΩΣΕΙ με μια πατεντα το σημα και το κανουν να ακουγεται 4-5 μετρα μακρυα!!! Βεβαια για οποιον ξερει λιγα ηλεκτρονικα, ειναι γελοιο... Ξεκολλα τα πηνια και αφηνει το σημα να παει πανω σε ενα καλωδιακι 50 εκατοστων και ετσι εκπεμπει σε 10πλασια-χωρις υπερβολη- αποσταση. Για οποιον επομενως θελει μεγαλυτερη ισχυ, αδικα παιδευεται με τις μπαταριες και τους φορτιστες. Κατσαβιδιαστε το με προσοχη γιατι εχει κρυφες βιδες και ψαξτε την RF Out. Επισης το κατσαβιδιασμα ειναι για νεους, μιας και οσοι εχουμε πρεσβυωπία δε βλεπουμε τιποτα απο τα μικροσκοπικά smd!!! Για τους πιο προχωρημενους: μπορειτε να συνδεσετε απο εκει και περα 1-4 RF transistors και να εχετε π.χ. 10-100 Watt Stereo-PLL πομπο!!! Ευκολη λύση για ολους: Βγαλτε το βυσμα της κεραιας του Car Radio και πλησιαστε κοντα το πομπουδακι. Δε θα ακουτε τιποτε αλλο, παρα μονο τα δικα σας τραγουδια. Για να τελειώνω, οπως ελεγα και στην αρχη σημαντικοτατο ειναι ναχουμε καλη ποιοτητα στο microchip. Δυστυχως το δικο μου πομπουδακι δεν ειναι απο τα καλα με αποτελεσμα να βγαζει ναι μεν καλη ποιοτητα ηχου , αλλα κακους διαχωρισμους(τεσταρετε π.χ. το δικο σας γυρνωντας το balance προς left ή προς right καθε φορα και ακουστε αν εχει θορυβο περασματος στο αντιθετο ακουστικο). Οσοι πηραμε και την πατησαμε δε γινετε τιποτα. Συμβουλη μου: Ψαξτε στο Γοογλε να βρειτε το "Coolong Fm Transmitter". Ειναι πολυ καλο ποιοτικα, με το καλυτερο τσιπ, που εχω ψαξει τα χαρακτηριστικα του, αλλα δε βρισκεται Ελλαδα. Μονο Κινα και μαλιστα ελαχιστη παραγγελια 500-1000 τεμαχιων!!! Αν εχει τροπο καποιος απο εσας να το εισαγει ως εμπορος, ή αλλιως ας μου πει και μενα που ενδιαφερομαι. 1000 ευχαριστω για τη φιλοξενια και sorry για την πολυλογια
Physics_Rulez Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Ευχαριστούμε πολύ bau_07!!! Τα κολπάκια που λές για καλύτερη εκπομπή αναφέρονται στο Belkin? Μπορείς να κάνεις ένα tutorial για μας που φοβόμαστε να το ανοίξουμε; Με την ησυχία σου φυσικά.
polidis Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 @bau_07 file mou poli kala mas ta les alla opios einai efxaristimenos den vrisko logo na anixei-piraxei to fmdaki tou. Ego prosopika me to Belkin sto spiti pou to exo se trofodosia akouo TV sta 5-6 metra aneta xoris parasita. Kai episeis sto aftokinito ouden provlima. Tora an thelo na pao ston gitona mou gia kafe kai na akoume mazi ti mousiki pou tha pezi sto spiti mou ok tha to dokimaso afto pou ipes me to RF alla kai pali den nomizo oti tha piasei pano apo 10-15 metra to sima. Edo milame gia xeftilismenous pompous.
bau_07 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 1. Physics_Rulez: Το Belkin απ'οτι ειδα εμφανισιακα ειναι σαν το δικο μου. Τωρα μεσα δεν ξερω τι εχει. Ανοιξε το εφοσον εχεις γνωσεις και αν ειναι παρομοιο πες μας. 2. polidis: ακριβως επειδη εχεις τροφοδοτικο, τα καλωδια του παιζουν το ρολο κεραιας, γιαυτο και ακουγεται λιγο πιο μακρυα. Με μπαταριες και το βυσμα των 17 εκ. δεν ακουγεσαι 3.οσα ειπα πιο πανω ειναι "ΜΟΝΟ ΓΙA ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ" Οι υπολοιποι βαλτε πολυ κοντα τον πομπο σε δεκτη χωρις κεραια και το προβλημα παρεμβολων λυνεται. ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ , θα το χαλασετε!!! Για τους τολμηρους: Ι. ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ!!!! ΙΙ. απαραιτητη προυποθεση για κατσαβιδιασμα ειναι καλες γνωσεις ηλεκτρονικων και γερα ματια. Οπως ειπα εχουμε να κανουμε με smd=υλικα "ψειρες" ΙΙΙ. στο σημειο που εβαλα κοκκινη βουλα, χωστε τη μυτη απο ενα λεπτο χαρτοκοπτη-ξυραφακι και ανασηκωστε. το μπλε καπακι απλως ειναι κολλημενο και βγαινει ευκολα. Απο κατω εχει 3 βιδες(πρασινες βουλες)τις ξεβιδωνετε ανασηκωνετε το καπακι και ... το χαος. ΙV. Το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να δειτε τα νουμερα που εχουν πανω τους τα μαυρα ορθογωνια microchips και να το ψαξετε στο internet απο πλευρας τεχν. χαρακτηριστικων κατεβαζοντας τα pdf τους, που πολλες φορες δινουν και το θεωρητικο κύκλωμα. V.Τα δικα μου ειναι: ATMEL: 24C028N ο EEPROM, ΤΟSΗΙΒΑ: 31202 το κυριο microchip ***Μολις βρω λιγο χρονο και καλη Καμερα zoom θα σας στειλω φωτο απο το δικο μου και σε πιο σημειο πρεπει να "βαλετε χερι" υπομονη λιγο... T X.zip
gohanss4 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Ρε παιδια πηρα και γω το belkin αλλα χρησιμοποιωντας το στο αυτοκινητο με το φορτιστη αυτ/του το αποτελεσμα δεν ειναι καθολου ικανοποιητικο.Μενοντας στο κεντρο της Θεσ/κης δε μπορω να βρω ελευθερη συχνοτητα.Επισης επειδη η κεραια του αυτοκινητου ειναι στο παρμπριζ νομιζω οτι φταιει και το οτι ειναι μακρια απο τον πομπο.Εχει κανεις καμια συμβουλη?
polidis Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Ρε παιδια πηρα και γω το belkin αλλα χρησιμοποιωντας το στο αυτοκινητο με το φορτιστη αυτ/του το αποτελεσμα δεν ειναι καθολου ικανοποιητικο.Μενοντας στο κεντρο της Θεσ/κης δε μπορω να βρω ελευθερη συχνοτητα.Επισης επειδη η κεραια του αυτοκινητου ειναι στο παρμπριζ νομιζω οτι φταιει και το οτι ειναι μακρια απο τον πομπο.Εχει κανεις καμια συμβουλη? Kata pasa pithanotita einai i kerea sou pou parenvali. Den mporeis na tin vgaleis apo piso? Kai ego kendro thessaloniki pou pigeno sixna den exo to paramikro provlima. Prepi omos ligo na to psaxeis se kapia sixnotita pou den exei kalo sima kai den sou kanei parenvoles. Kai pistevo na eise ok
giannis00 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Εαν στο σημιο που λεει antenna συνδεσουμε π.χ. μια τηλεσκοπικη κεραια 70cm. δεν θα αυξηθει η εμβελεια?:???:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.