Προς το περιεχόμενο

Πως ρυθμίζω την οθόνη μου;

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πήρα χθες καινούργια οθόνη -την L194WT-SF- και προσπαθώ να την ρυθμίσω αλλά ακόμα με κουράζει στα μάτια.

Με ποια κριτήρια ρυθμίζω την φωτεινότητα, την αντίθεση και τα χρώματα;

Για παράδειγμα όταν αλλάζω από σκοτεινή σελίδα σε φωτεινή με ενοχλεί όπως και τα ψιλά μπλε και κίτρινα γράμματα.

Δημοσ.

Κατέβασα το πρόγραμμα που μου προτείνεις και όντως είναι πολύ χρήσιμο.

Η βλακεία είναι ότι το φως στο δωμάτιό μου έρχεται από πίσω μου, δηλαδή κόντρα στην οθόνη.

Τώρα, τεστάροντας τα χρώματα παρατηρώ ότι στο κάτω μέρος της οθόνης είναι πιο φωτεινά από ότι πάνω. Αυτό με ποια ρύθμιση εξομαλύνεται;

Δημοσ.
Κατέβασα το πρόγραμμα που μου προτείνεις και όντως είναι πολύ χρήσιμο.

Η βλακεία είναι ότι το φως στο δωμάτιό μου έρχεται από πίσω μου, δηλαδή κόντρα στην οθόνη.

Τώρα, τεστάροντας τα χρώματα παρατηρώ ότι στο κάτω μέρος της οθόνης είναι πιο φωτεινά από ότι πάνω. Αυτό με ποια ρύθμιση εξομαλύνεται;

αυτο ισως οφειλεται και στο backlight bleeding.με μαυρο φοντο ειναι παλι πιο φωτεινη στο κατω μερος?

Δημοσ.

@ ALFR3D: Τί είναι αυτό που λες; Πρόγραμμα;

@Vagos_46: Οχι με μαύρο φαίνεται το ίδιο. Στο λευκό κυρίως είναι πιο αισθητό καθώς το πάνω φέρνει λίγο σε γκρι. Μην φανταστείς καμιά μεγάλη διαφορά βέβαια, έτσι;

Δημοσ.

αυτο που λεει ο ALFR3D videogame ειναι,προφανως λαθος ποστ!

τωρα αυτο που λες,η ρυθμιση γαμμα πιστευω ειναι υπευθυνη.

ριξε μια ματια σε αυτο το pdf...http://www.proof.gr/monitor%20calibration_proof33.pdf

δοκιμασε και αλλα χρωματικα προφιλ επισης και το adobe gamma βοηθαει αρκετα.

και τελος μια μικρη αποκλιση στα χρωματα υπαρχει παντα ετσι,μη τα θελουμε και ολα!! :-P

Δημοσ.

Καλά σίγουρα!

Ηδη την έχω βελτιώσει αρκετά τη δουλειά ;)

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα διαβάσω και το pdf το βράδυ και θα ποστάρω ξανά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...