Προς το περιεχόμενο

Collation help!

Dreamcatcher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

μετα απο αλλαγη server υπαρχει προβλημα στην εμφανιση των ελληνικων στο site οπως μπορειτε να δειτε εδω εχω διαβασει παρα πολλα ψαχνοντας στο net για λυση αλλα δεν καταφερα να βρω ακρη. Απο οτι εχω καταλαβει κατι παιζει με το collation της βασης. Yπαρχει καποιος που να εχει ξανασυναντησει παρομοιο προβλημα να προτεινει κατι?

Τα tables της βασης ειναι τωρα σε latin1_swedish_ci collation οπως βεβαια ηταν και στον παλιο server αλλα εκει δεν υπηρχε προβλημα (στο site τουλαχιστον) Στο phpmyadmin ακομα και στον παλιο server δεν εμφανιζονταν σωστα τα ελληνικα.

Ευχαριστω

Δημοσ.
Καλησπερα,

μετα απο αλλαγη server υπαρχει προβλημα στην εμφανιση των ελληνικων στο site οπως μπορειτε να δειτε εδω εχω διαβασει παρα πολλα ψαχνοντας στο net για λυση αλλα δεν καταφερα να βρω ακρη. Απο οτι εχω καταλαβει κατι παιζει με το collation της βασης. Yπαρχει καποιος που να εχει ξανασυναντησει παρομοιο προβλημα να προτεινει κατι?

Τα tables της βασης ειναι τωρα σε latin1_swedish_ci collation οπως βεβαια ηταν και στον παλιο server αλλα εκει δεν υπηρχε προβλημα (στο site τουλαχιστον) Στο phpmyadmin ακομα και στον παλιο server δεν εμφανιζονταν σωστα τα ελληνικα.

Ευχαριστω

alla3e tin kwdikopoisi twn xaraktirwn se ellinika

Probolh-->kwdikopoihsh xarakthrwn-->Ellhnikh(ISO-8859-7)

Δημοσ.

Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στην συγκεκριμένη γραμματοσειρά, δοκίμαστε να την αλλάξεις, γιατί απο ότι βλέπω ελληνικό κείμενο σε άλλα σημεία δείχνει οπότε δεν είναι πρόβλημα κωδικοποίησης.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το πιο πιθανό είναι οι 2 servers μεταξύ τους να εχουν διαφορά στην MySQL (είτε ειχε 4.0 ο προηγούμενος και 4.1 ο νέος είτε το αντίθετο). δύσκολο να συμβεί αυτό το πρόβλημα σε ίδιες εκδόσεις MySQL (οπως αναφέρεις οτι είχες, καταρχήν στην 4.0 δεν υπήρχε collation).

Δημοσ.

λοιπον επειδη κ αλλοι μπορει να εχουν το ιδιο προβλημα στο μελλον και να ψαχνουν και αυτο το post ισως τους βοηθησει εκανα τα εξης :

Εditor : UniRed

* Ανοίξτε το αρχείο σας με τον κειμενογράφο UniRed.

* Επιλέξτε Αρχείο > Ιδιότητες.

* Επιλέξτε Χαρακτήρες > Utf-8

* Επιλέξτε "Αποθήκευση ως...".

* Επιλέξτε κωδικοποίηση iso-8859-1, αποθηκεύστε το αρχείο και κλείστε το.

Το παραχθέν αρχείο είναι στα ελληνικά με κωδικοποίηση utf-8

απο εδω :

http://www.myjoomla.gr/smf/index.php?topic=2707.0

μετα αυτο τωρα φενονται κανονικα τα ελληνικα μεσα στο .sql αρχειο πιστευω μολις ανεβει η τροποποιημενη βαση θα δουλευει σωστα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...