konper Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Παιδιά γειά σας!Εχω καταλήξει σε 2 μηχανήματα: το ένα Toshiba και το άλλο Compaq.Η μόνη διαφορά που έχουν είναι ο επεξεργαστής: Compaq:AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-50 1600MHz HyperTransport Toshiba:Intel Core 2 Duo T5200 Processor 1.6GHz Ποιό απο τα 2 θα προτιμούσατε ρε συνάδελφοι??? Ειδικά από θέμα επεξεργαστή.
desolatorXT Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Παιδιά γειά σας!Εχω καταλήξει σε 2 μηχανήματα: το ένα Toshiba και το άλλο Compaq.Η μόνη διαφορά που έχουν είναι ο επεξεργαστής: Compaq:AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-50 1600MHz HyperTransport Toshiba:Intel Core 2 Duo T5200 Processor 1.6GHz Ποιό απο τα 2 θα προτιμούσατε ρε συνάδελφοι??? Ειδικά από θέμα επεξεργαστή. ενοείτε ΑΜD. δεν χρειάζονται περεταίρω σχόλια... Δική μου γενικότερη άποψη? μην δώσεις άδικα λεφτά για να πάρεις laptop
kirimis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 ενοείτε ΑΜD. δεν χρειάζονται περεταίρω σχόλια... Δική μου γενικότερη άποψη? μην δώσεις άδικα λεφτά για να πάρεις laptop Δηλαδη λες στον ανθρωπο να περνει ολοκληρο το PC και να το στηνει-ξεστηνει στο δωματιο/σαλονι/γραφειο/αμαξι/πελατες/εξοχικο/βαλεοτιθες ??? Αυτο θες να πεις? Γιατι εννοειται επισης η AMD? Ξερεις κατι που δεν ξερει η υπολοιπη αγορα? :? Μηπως να σκεφτομαστε καλυτερα προτου απαντησουμε? Λεω γω τωρα....
Digital-Entity Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Φίλε konper, καλώς ήρθες στο forum. Τώρα όσον αφορά για την ερώτηση σου θα σου πρότεινα να πάρεις το laptop της Toshiba με τον Intel Core 2 Duo μιας και έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από αυτόν της AMD αλλά και καλύτερη διαχείριση της ενέργειας + και κάποια άλλα στοιχεία ( όπως χαμηλότερη θερμοκρασία, λεπτότερο σασί κτλ). Μόνο κοίταξε να έχει τουλάχιστον 1GB μνήμη θα σε διευκολύνει πολύ. Μεγειά το εργαλείο.
kirimis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Παιδιά γειά σας!Εχω καταλήξει σε 2 μηχανήματα: το ένα Toshiba και το άλλο Compaq.Η μόνη διαφορά που έχουν είναι ο επεξεργαστής: Compaq:AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-50 1600MHz HyperTransport Toshiba:Intel Core 2 Duo T5200 Processor 1.6GHz Ποιό απο τα 2 θα προτιμούσατε ρε συνάδελφοι??? Ειδικά από θέμα επεξεργαστή. Σε γενικες γραμμες οι C2D εχουν την παντοκρατορια αυτη την στιγμη, και οχι αδικα. To θεμα ειναι ποιοι φορητοι ειναι αυτοι ακριβως για τους οποιους μιλαμε, τι θες να κανεις με αυτους... για να ξερουμε και αν θα επρεπε να εστιαστεις στο θεμα της CPU η οχι.
desolatorXT Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2007 Δηλαδη λες στον ανθρωπο να περνει ολοκληρο το PC και να το στηνει-ξεστηνει στο δωματιο/σαλονι/γραφειο/αμαξι/πελατες/εξοχικο/βαλεοτιθες ??? Αυτο θες να πεις? Γιατι εννοειται επισης η AMD? Ξερεις κατι που δεν ξερει η υπολοιπη αγορα? :? Μηπως να σκεφτομαστε καλυτερα προτου απαντησουμε? Λεω γω τωρα.... Oxi, apla den a3izei ena laptop ta xrimata tou... kai sto lew exwntas laptop kai desktop. Oswn afora to gt AMD, den 3erw tpt perissotero apo tin ypoloipi agora. I katastasi ayti ti stigmi pou epikratei einai i e3is: Intel: ~80% tis agoras, AMD ~16% tis agoras. Yparxei enas poly megalos antagwnismos e3 aitias aytou, pou exei paei mprosta arketes dekaeties ta pc pou xrisimopoioume. Xaraktiristiko einai oti i Intel eixe sta sxedia tis tin kykloforia cpu me 2 pirinwn meta to 2012. Logo tou antagwnismou omws irthan twra. Stirizontas loipon ton antagwnismo , piezeis akomi perrisotero tis etiaries, sti dimiourgia pio proxwrimenwn modelwn. Kai ton antagwnismo ton stirizeis agorazontas AMD. Kai sto katw katw tis grafis i diafora stis epidoseis den einai megali, opote an skefteis ligo makroxronia tha pareis AMD. Eidi i piesi apo tous synexos ay3anomenous AMDades efere tous Core duo
kirimis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 desolator... με εχεις αφησει speechless. Δεν μπορω ουτε καν να πλησιασω το σκεπτικο σου. Have a nice day
kirimis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 mono amd.telos O ανθρωπος δεν ρωτησε ποιανης εταιριας οπαδος εισαι... :-?
silverthan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2007 Δηλαδή όσοι έπαιρναν AMD πριν μερικά χρόνια, το έκαναν για να βελτιωθεί η INTEL????? Θα τρελαθούμε ρε....
talikra Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Χτύπα τον Toshiba φίλε μου με τον Core 2 Duo, Πρόσεξε να έχει από μαμά 1 GB τουλάχιστον mem και θα είσαι άρχοντας.
V for Vagelis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Παιδιά κι εγώ ψάχνω για φορητό. Το χρειάζομαι κυρίως για προγράμματα CAD. Διάβασα και τα παραπάνω σχόλια αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κάποιον επεξεργαστή. Λοιπόν, για τη δική μου δουλειά τι προτείνετε; Turion ή Core Duo; Ο Τurion είναι στην ουσία ααν τον Athlon αλλά πιο εξελιγμένος; Επειδή δε σκοπεύω να δώσω και πολλά, πιστεύετε με 512 Mb Ram θα έχω πρόβλημα στα Vista;
thanocaster Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Oxi, apla den a3izei ena laptop ta xrimata tou... kai sto lew exwntas laptop kai desktop. Oswn afora to gt AMD, den 3erw tpt perissotero apo tin ypoloipi agora. I katastasi ayti ti stigmi pou epikratei einai i e3is: Intel: ~80% tis agoras, AMD ~16% tis agoras. Yparxei enas poly megalos antagwnismos e3 aitias aytou, pou exei paei mprosta arketes dekaeties ta pc pou xrisimopoioume. Xaraktiristiko einai oti i Intel eixe sta sxedia tis tin kykloforia cpu me 2 pirinwn meta to 2012. Logo tou antagwnismou omws irthan twra. Stirizontas loipon ton antagwnismo , piezeis akomi perrisotero tis etiaries, sti dimiourgia pio proxwrimenwn modelwn. Kai ton antagwnismo ton stirizeis agorazontas AMD. Kai sto katw katw tis grafis i diafora stis epidoseis den einai megali, opote an skefteis ligo makroxronia tha pareis AMD. Eidi i piesi apo tous synexos ay3anomenous AMDades efere tous Core duo No comment... Η δικιά μου γνώμη είναι ότι στα λάπτοπ δεν πρέπει να δίνεις τόση σημασία στα χαρακτηριστικά του όσο στην κατασκευάστρια εταιρεία και την εγγύηση που δίνει. Και αυτό γιατί αν χαλάσει κάτι στο λάπτοπ δεν αλλάζει τόσο εύκολα όσο στο desktop. Η σειρά προτίμησής μου είναι Dell->Toshiba->IBM. Όσον αφορά τον επεξεργαστή καλύτερος είναι ο intel.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 An exeis idiaiteres apaitiseis epidosewn kai den exei odws megali diafora 300+ euros sti timi, tote epelexe C2D ean oxi tote AMD asizititi. Eimai AMDas kai i apofasi lamvanete apo to kostos pros apodosi. Mexri stigmis iperteroun oi C2D. Molis allaxei h katastasi 8a parw kainourio sistima. Parepiptvdws an 8eleis na xrisimopoiiseis VISTA protimise perissoteri mnimi 2GB+ an oxi me 1GB eisai arxodas (anexartitos epilogis CPU).
jonkal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα παίδες. Προσωπικά προτείνω Intel γιατί τον έχω δοκιμασμένο σε notebook και το μηχανημα πετάει. Όσο για τον AMD δεν τον έχω τεστάρει πουθενα. Όπως είπαν όμως και οι υπολοιποι πολύ καλό θα είναι να κοιτάξεις κυρίως την μνήμη να είναι στα 1Gb αλλά εγώ θα σου προτείνω να εξετάσεις και το ενδεχόμενο να έχει κενό slot και για παραπάνω μνήμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.