Προς το περιεχόμενο

Εργασία - διαμονή στο εξωτερικό

paschalia

Θα πηγαίνατε ποτέ να μείνετε μόνιμα σε μια ξένη χώρα?  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Θα πηγαίνατε ποτέ να μείνετε μόνιμα σε μια ξένη χώρα?

• Ναι, θα πήγαινα.
    • Όχι, προτιμώ να μείνω στην Ελλάδα.
    • Είμαι/έμενα σε μια ξένη χώρα και την προτιμώ.
    • Είμαι/έμενα σε μια ξένη χώρα αλλά προτιμώ την Ελλάδα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραίο τοπικ σαν να βλέπω ντοκιμαντέρ για τον απόδημο ελληνισμό.

Συμπαθάτε με για την μάλλον άσχετη τοποθέτηση μου , αλλά τι γίνεται με εμάς που μεταναστεύουμε εσωτερικά; :) Η δουλειά που κάνω είναι εποχιακή και έχει να κάνει με τουρισμό . . κάθε αλλαγή εποχής εχω και την ανάλογη ανασφάλεια και ζόρι . . . που , πως , τι ;

Το ένα μέρος από το άλλο ακόμα και μέσα στην Ελλάδα μου φαίνεται διαφορετικό και ενίοτε μελαγχολικό ή δύστροπο . . . το μόνο μέρος στο οποίο δεν τραβάω τέτοια ζόρια είναι εκεί που είναι οι φίλοι μου , δύσκολο πράμα η "ξενιτιά" ! :)

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εχω επισκευτει για ενα διαστημα ισπανια και αιγυπτο και ψηφιζω ελλαδα!!!

μετα την αιγυπτο ειδικα,ψηφιζω 2 φορες ελλαδα και ας περασα μια χαρα...

Δημοσ.

Βασικά αν εισαι "βολεμένος" καθεσαι Ελλαδα. Αν θες να αποκτησεις αξιοπρεπή ζωη και σεβασμο απο το κρατος, ασφαλεια ,οργανωμενη προσβαση στην εργασια, νομους που ισχύουν κλπ πας εξωτερικό (οχι οπου να ναι βεβαια)

Δημοσ.

4 χρονια Αγγλια. Δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ξαναζησω εκει.

Προσωπικα, αυτα που οι περισσοτεροι αγαπουν στην Ελλαδα (νυχτερινη ζωη, παραλιες κλπ) ποτε δεν μου ελειψαν εκει ουτε τα εκτιμω ιδιαιτερα εδω. Και τα θετικα της Αγγλιας ομως δεν μου λειπουν ιδιαιτερα εδω (εχω πλεον συνηθισει το χαος και την ανοργανωσια που μας χαρακτηριζει).

Γενικως θεωρω οτι μπορω να προσαρμοστω ευκολα σε πολυ διαφορετικα lifestyle, με καποια προτιμηση ισως στα πιο ψυχρα κλιματα.

Αν δεν ειχα βολευτει επαγγελματικα εδω πιθανοτατα να εφευγα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλη η Ελλαδα για διακοπες, 2-3 βδομαδες στο τελος του καλοκαιριου, αλλα για διαμονη Αγγλια και παλι ugly-ια :D

Δημοσ.

Το εχω σκεφτει για εξωτερικο αλλα δεν με πολυενθουσιαζει.

Στα άμεσα σχεδια μου (λιγοτερο απο χρονο) σκεφτομαι να φυγω για επαρχια.

Τα Χανια ειναι η πρωτη μου επιλογη (ακομα ψαχνω την 2η) μιας και ειναι τοπος καταγωγης , υπαρχει σπιτι , φιλοι , συγγενεις και υπαρχει και υπαρχει και δουλιτσα η οποια περιμενει να κατεβω......

Απλα υπαρχουν καποια οικογενειακα βαρη αυτη την εποχη και δεν μπορω να αφησω την κατασταση και να φυγω.Για αυτο προσπαθω να φτιαξω λιγο τα πραγματα και να κατεβω ηρεμος κατω........

Σπιτι στο χωριο 2,5χιλιομετρα απο την θαλασσα , δουλεια στα Χανια (20 λεπτα απο το χωριο) , μια βαρκουλα για ψαρεμα το καλοκαιρι , κηπος για να φυτεψω οτι χρειαζομαι , ελιες για μαζεμα και γενικα ηρεμιαααααααααααααα

Δημοσ.

Ήμουν 4 χρόνια φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρο, 1 χρόνο Αγγλία για MSc και 2 χρόνια Ελλάδα για δουλειά. Μετά από σκέψεις και αναζήτηση (νέας) εργασίας, επέλεξα Λευκωσία και πραγματικά χαίρομαι κάθε ώρα και στιγμή που το έκανα. Δεν με βλέπω να γυρίζω Ελλάδα, παρά μόνο για διακοπές, κάνα Rockwave κτλ κτλ.

Δημοσ.

Και εγώ γύρισα αρκετά Ευρώπη (και Ρωσία μέχρι Ουράλια) έμεινα και 2 χρονάκια στην Αγγλία. Γενικά Ελλάδα δεν πολυπατούσα και να σας πω την αλήθεια δε μου έλειπε και πολύ. Αφού το προηγούμενο καλοκαιρί ούτε μια μέρα δεν ήρθα Ελλάδα για μπάνια. Γενικά όπως είπε και ένας φίλος πάνω είμαι αρκετά ευκολοπροσάρμοστος και θεωρώ πραγματικά σπίτι μου εκεί που μένω και βολεύομαι μια χαρά ακόμα και στις "δύσκολες" βόρειες χώρες.

Προς το παρόν τώρα Ελλάδα για διακοπές και μετά ξεκινάω δουλειά στις Βρυξέλλες στη μαμά Cisco. Φυσικά ποτέ δε λέω ποτέ και δεν ξέρω αν σε μερικά χρόνια μου τη βαρέσει και να θέλω να φύγω για Ελλάδα, παίζουν πολλά (περιβάλλον, φίλοι ασχολίες και μετά διασκέδαση, καιρος κτλ κτλ). Ποτέ δεν ξέρεις.

Πάντως άποψή μου είναι να κάνουν όλοι λίγο στο εξωτερικό είναι καλό σχολείο και ψήνεσαι αρκετά. Εγώ πάντως ύστερα από τόσα ταξίδια (θα ήθελα και άλλα τόσα φυσικά) δεν είμαι με τίποτα αυτός που ήμουν πριν.

Δημοσ.

Μετά από εφτά έτη διαμονής (και εργασίας) στην Αγγλία και τέσσερα στη Μπανανία... ε, συγγνώμη, Ελλάδα ήθελα να πω, αποφάσισα να ξαναζήσω Αγγλία. Φεύγω στις 11 Ιουνίου, μια για πάντα (ελπίζω). Εξωτερικό και πάλι εξωτερικό, για μία αξιοπρεπή ζωή και καριέρα.

Δημοσ.

ισως οσοι δεν εχουν δουλεψει εξωτερικο ψηφιζουν ναι(οπως εγω)και εγω το ψαχνω για πρακτικη εξω κυριως αγγλια λογω γλωσσας.το θεμα ειναι οι συνθηκες αν θα ειναι καλυτερες απο αποψη προοπτικων,μισθου,και γενικα αν θα εχεις μια καλυτερη ποιοτητα ζωης αποτι στην ελλαδα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...